fbpx

Publicatie datum: 23 juni, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Zakmes

Victorinox Huntsman Zwitsers Zakmes - 15 Functies - Klassiek Rood - RVS

Victorinox Huntsman Zwitsers Zakmes

Het Victorinox Huntsman Zwitsers Zakmes heeft maar liefst 15 verschillende functies. Zo zit er een groot mes in, een klein mes, een kurkentrekker en nog veel meer. De onderdelen zijn ook gemaakt van roestvrij staal waardoor het voor een lange tijd meegaat. Door het kleine formaat kan je het gemakkelijk meenemen op vakantie. Je kan dit zakmes in elke situatie van nood gebruiken!

Een zakmes kan voor iedereen handig zijn, maar het is vooral geschikt voor iedere outdoor liefhebber. Als je er bijvoorbeeld van houdt om in het wild te kamperen. Het is namelijk klein en daardoor kan je het gemakkelijk meenemen. 

Een goed zakmes beschikt over meerdere functies waarin je in het wild zou kunnen overleven. Zo moet het een grote en klein mes hebben. Maar wat is het beste zakmes van dit moment? Daar gaan we dit artikel antwoord op geven! 

Wij van Top-X hebben namelijk meerdere producten getest en ze in een lijst verwerkt. Ze hebben ook allemaal een eigen categorie gekregen, zodat je precies weet welke zakmes bij jouw past.

Ben jij benieuwd naar de resultaten? Verspil dan geen tijd en lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zakmessen

Victorinox Huntsman Zwitsers Zakmes - 15 Functies - Klassiek Rood - RVS

Beste Koop Zakmes
1. Victorinox Huntsman Zwitsers Zakmes

Survival zakmes outdoor – 1 hand open systeem en broekclip – 20.5 CM vouwmes – RVS – Lion Gear KN-01

Beste Survival Zakmes
2. Lion Gear Survival zakmes outdoor

Victorinox Swiss Army Tinker de Luxe Multitool 16 Functies Rood

Beste Zakmes Merk
3. Victorinox Swiss Army Tinker

Victorinox Classic Alox Zakmes 5 functies

Beste Zakmes Klein
4. Victorinox Classic Alox Zakmes

BOTC Multitool Zakmes - 14-in-1 Multitool - Blikopener / Flesopener / Zakmes / Schroevendraaier/ 9 verwisselbare schroeven / Draagetui - voor Outdoor Camping/Wandelen

Beste Zakmes Functies
5. BOTC Multitool Zakmes

Top 10 Beste Zakmessen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste zakmessen. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit het zakmes test 2023.


Waar op letten bij het kopen van een zakmes?

Een zakmes kopen kan best lastig zijn en daarom is het in ieder geval belangrijk om goed onderzoek te doen. Maar hoe doe je dit precies? Wij gaan je hierbij helpen! Zo hebben we meerdere criteria voor je op een rijtje gezet.

Het is belangrijk dat je deze 4 punten goed doorneemt. Het kan er namelijk voor zorgen dat je een miskoop voorkomt. We hebben ook nog gekeken naar de consumentenbond. Daarna kan je weer gauw verder gaan naar de zakmessen uit onze ultieme Top 5!

Functies

Het eerste belangrijke punt waar goed op gelet moet worden zijn de hoeveelheid functies van het zakmes. Dit moeten er namelijk wel genoeg zijn zodat je in het wild zou kunnen overleven.

Daarbij moeten ze ook over de juiste functies beschikken. Denk aan een groot mes, klein mes en een schaar etc. Ze hebben zeker niet allemaal dezelfde functies, kijk hier dus zeer goed naar!

Kwaliteit

Een zakmes moet van hoge kwaliteit gemaakt zijn. Anders zou je er vrijwel niets mee kunnen. Daarom is het belangrijk om te kijken of het wel van roestvrij staal gemaakt is.

Roestvrij staal zorgt er namelijk voor dat je zakmes voor een langere tijd meegaat en dat het gemakkelijk door dingen kan heen snijden. Daarom is het dan ook belangrijk om dit mee te nemen.

Formaat

Ook moet een zakmes compact zijn zodat je het gemakkelijk kan meenemen. Het moet bijvoorbeeld makkelijk in je tas of zak kunnen. Kijk daarom ook goed naar het formaat.

De voorkeur van het formaat hangt natuurlijk weer af van je eigen mening. Wij raden in ieder geval aan dat het in je zak moet kunnen passen. Dan weet je in ieder geval dat het niet te veel ruimte in beslag neemt.

Merk

Wij denken dat iedereen wel bekend is met de zakmessen merk Victorinix. Dat is een uitstekend merk met een goede kwaliteit. Zakmessen worden dan ook niet door iedereen gemaakt.

Wij raden aan om goed naar het merk te kijken aangezien dat ook veel over de kwaliteit zegt. Zo haal je het beste zakmes dat voor een langere tijd meegaat.


Wat is de beste zakmes van 2023? 

We zijn nu eindelijk aangekomen bij de belangrijkste sectie van dit artikel. Hierin geven we antwoord op 2 belangrijke vragen: welke zakmes is het beste? En welke zakmes past het beste bij mij?

Zoals we eerder uitgelegd hebben, zijn er meerdere producten getest. De 5 beste zakmessen hebben we in onze lijst verwerkt. Ze zijn beoordeeld aan de hand van verschillende criteria.

Verder hebben ze ook nog een eigen categorie gekregen. Zo kan je goed zien of dit zakmes bij je past. Ben jij dus benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder!

1. Victorinox Huntsman Zwitsers Zakmes

Victorinox Huntsman Zwitsers Zakmes - 15 Functies - Klassiek Rood - RVS

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

9.4

Op de eerste plek staat natuurlijk het Victorinox Huntsman Zwitsers Zakmes! We hebben het product net al geïntroduceerd omdat dit de beste koop is die je momenteel kan hebben.

Het Victorinox Huntsman Zwitsers Zakmes staat bekend om de vele functies. Dit zijn er maar liefst 15. Denk aan een groot mes, klein mes en een kleine schroevendraaier. Dit zijn allemaal belangrijke functies.

Daarnaast beschikt het ook over een flesopener, sleutelring en nog veel meer andere functies. Het is een redelijk klein formaat. Dit betekent dat je het makkelijk kan meenemen in je zak of tas.

De rode kleur zorgt er weer voor dat het opvalt. Wil je toch een andere kleur? Dan heb je nog 7 andere keuzes. Dat is altijd mooi meegenomen. Verder zorgt het roestvrije staal ervoor dat het product lang meegaat. Je kan hier dus jaren van genieten.

Voordelen Victorinox Huntsman Zwitsers Zakmes

 • Verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren
 • Beschikt over elke belangrijke functie
 • Is klein en compact
 • Gaat voor een lange tijd mee

Nadelen Victorinox Huntsman Zwitsers Zakmes

 • Handleiding is niet in het Nederlands

2. Lion Gear Survival zakmes outdoor

Survival zakmes outdoor – 1 hand open systeem en broekclip – 20.5 CM vouwmes – RVS – Lion Gear KN-01

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.8

Houd jij ervan om in het wild te kamperen? Neem dan het Lion Gear Survival zakmes outdoor mee! Dit zorgt ervoor dat op die manier echt goed kan 'survivalen'.

Met de broekclip kan je dit zakmes gemakkelijk aan je broek hangen. Hierdoor kan je er dus snel bij in noodsituaties. Het heeft ook een knop aan zijkant waarmee je het kan in- en uitklappen.

Op deze manier neemt het ook weinig ruimte in beslag en kan je het in je tas leggen. Verder heeft het nog een mooi klassiek design. Dat komt vooral door het houten handvat. Hierdoor zie je er ook stoerder uit.

Dat is altijd leuk in het wild. Je kan dit mes voor meerdere doeleindes gebruiken. Bijvoorbeeld als koksmes, vleesmes of jachtmes. Kortom, met dit mes voel je je echt veiliger in het wild.

Voordelen Lion Gear Survival zakmes outdoor

 • Heeft een goede handgreep
 • Kan het product aan je broek hangen

 • Beschikt over een veilige duimvergrendeling

 • Gemaakt van hoge kwaliteit

Nadelen Lion Gear Survival zakmes outdoor

 • Mist een aantal functies

3. Victorinox Swiss Army Tinker

Victorinox Swiss Army Tinker de Luxe Multitool 16 Functies Rood

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.7

De derde plek is weggelegd voor de Victorinox Swiss Army Tinker! Dit lijkt heel erg op het eerste product, maar er zitten wel degelijk verschillen in.

Het merk Victorinox heb je al eerder in de lijst gezien en het kwam ook terug in de 'waar op letten' sectie. Dit komt doordat het een uitstekend merk is met goede producten. Dit zakmes behoort hier dan ook zeker onder.

Het heeft namelijk 16 verschillende functies en het is beschikbaar in 8 verschillende kleuren. Hierdoor heb je dus genoeg keuze. Met de schroevendraaier kan je bijvoorbeeld klussen en de flesopener kan je weer voor de wijn gebruiken. 

Met dit multifunctionele product mis je dus niets! Dat komt ook omdat het klein is zodat je het gemakkelijk kan meenemen. Dit zakmes kan je dus alleen maar helpen in de toekomst.

Voordelen Victorinox Swiss Army Tinker

 • Kan gemakkelijk door dingen heen snijden
 • Is inklapbaar
 • Gemaakt van roestvrij staal
 • Bekend en betrouwbaar merk

Nadelen Victorinox Swiss Army Tinker

 • Heeft niet een heel groot mes

4. Victorinox Classic Alox Zakmes

Victorinox Classic Alox Zakmes 5 functies

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb jij niet veel ruimte in je koffer maar zoek je toch de geschikte zakmes? Stop je zoektocht en bekijk dan gauw het Victorinox Classic Alox Zakmes!

Dit zakmes is eigenlijk een compactere versie van de andere Victorinox zakmessen in deze lijst. Het Victorinox Classic Alox Zakmes heeft namelijk 5 verschillende functies. Dit zijn er wat minder maar ze hebben wel de belangrijke.

Denk aan een schaar of een schroevendraaier. Die kunnen in elke situatie wel naar voren komen. Er zit ook een sleutelhanger aan. Dit is heel erg handig aangezien je daardoor er niet meer aan hoeft te denken om het mee te nemen.

Verder is het nog verkrijgbaar in 16 verschillende kleuren. Hierin heb je dus ook een vrije keuze, dat is altijd fijn aangezien iedereen weer een eigen smaak en voorkeur heeft.

Voordelen Victorinox Classic Alox Zakmes

 • Verkrijgbaar in maar liefst 16 verschillende kleuren
 • Heeft een goede handgreep
 • Is inklapbaar

Nadelen Victorinox Classic Alox Zakmes

 • Niet geschikt voor kinderen

5. BOTC Multitool Zakmes

BOTC Multitool Zakmes - 14-in-1 Multitool - Blikopener / Flesopener / Zakmes / Schroevendraaier/ 9 verwisselbare schroeven / Draagetui - voor Outdoor Camping/Wandelen

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Het zakmes met de meest belangrijke functies uit deze lijst is van het merk BOTC. Hiermee kan je namelijk echt in het wild overleven en kom je dan ook ver met dit zakmes.

Dit zakmes heeft een prachtig design en je kan hier dan ook heel veel mee. Je kan het namelijk gemakkelijk meenemen door het draag etui. Het is goed te gebruiken voor het wandelen of bij een camping.

Je krijgt er ook 9 verwisselbare schroeven bij. Dit is heel erg handig als je in het wild wilt overleven. Daarnaast is het gemaakt van roestvrij staal, dit betekent dat het voor een langere tijd meegaat. Het is ook stootbestendig.

Je kan hiermee gemakkelijk door dikke takken snijden. Het BOTC Multitool Zakmes beschikt ook over een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Hierdoor is het de beste zakmes aanbieding van 2023.

Voordelen BOTC Multitool Zakmes

 • Beschikt over 14 verschillende functies
 • Heeft een lange levensduur
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen BOTC Multitool Zakmes

 • Alleen verkrijgbaar in deze kleur

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel zakmessen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten zakmessen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zakmessen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zakmessen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>