fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sam

Best geteste Walkie Talkie

Beste walkie talkie

Alecto FR-125 Walkie Talkie

Top-X heeft weer een groot aantal walkie talkies op de proef gesteld, en als winnaar uit de walkie talkie test is dit jaar gekomen: de Alecto FR-125 Walkie Talkie 7 km! Deze walkie talkie set heeft een indrukwekkend bereik van maar liefst 7 kilometer en kost helemaal niet zo veel. Daarnaast beschikt de Alecto FR-125 Walkie Talkie 7 km set over wel 16 kanalen zodat je de communicatie ook nog eens goed kan onderverdelen. Deze walkie talkies maken het organiseren van grote evenementen veel makkelijker, maar zijn ook nog eens leuk om mee te spelen. Al met al zijn deze walkie talkies ideaal voor iedere doelgroep, zowel professionals als speelgoed!

Een walkie talkie is een handig communicatiemiddel voor veel verschillende doeleinden. Zo worden ze gebruikt bij het organiseren van grote evenementen, zoals festivals, maar ook de beveiliging van pretparken en vaak zelfs de politie maakt wel gebruik van walkie talkie technologie.

Het concept van een walkie talkie is vrij simpel – je stelt een kanaal in, drukt op de knop om te praten en je zegt wat je moet zeggen. De beste walkie talkie sets zijn soms wat moeilijk om te onderscheiden van de minder goede walkie talkies.

Daarom hebben wij een aantal van de beste walkie talkies op de markt uitgebreid getest, om zo tot een ultieme top 5 te komen van beste walkie talkie 2023! We hebben de top 5 ook nog eens ingedeeld in verschillende categorieën, bijvoorbeeld de beste walkie talkie voor kinderen, en de beste walkie talkies voor professionele communicatie op bijvoorbeeld festivals. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Walkie Talkie's

Beste walkie talkie

Beste koop
1.  Intex Explorer K2 Kayak - 2 Persoons

Motorola TLKR-T82 Extreme

Beste Professionele walkie talkie
2.  Motorola TLKR-T82 Extreme - Quad Pack

Beste walkie talkie met headset
3. Baofeng Walkie Talkies

Beste Walkie talkie voor kinderen
4.  Motorola Talkabout T42 - Triple Pack

Beste goedkope walkie talkie
5. Wonky Monkey walkie talkie set

Top 10 beste Walkie Talkie's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Walkie Talkies!


Waar op letten bij het kopen van een Walkie Talkie?

Walkie talkies zijn vrij simpele producten, ten minste, zo lijkt het voor de meeste mensen. Maar toch zitten er best nog wat verschillen tussen de verschillende uitvoeringen van walkie talkies.

Omdat walkie talkies voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden, hebben ze soms ook andere specificaties dan andere walkie talkies in dezelfde prijsklasse. 

Een paar van de belangrijkste dingen om op te letten voordat je een walkie talkie koopt hebben we hier even voor je op een rijtje gezet, zodat je niet zomaar lukraak een aankoop doet. Een echte goede walkie talkie koop je pas na uitgebreid onderzoek – of nadat je dit artikel hebt gelezen, natuurlijk!

Bereik

Natuurlijk is het bereik een van de belangrijkste aspecten van een walkie talkie. Als je de walkie talkies koopt om in een groot bos een spel te kunnen doen maar de walkie talkies kunnen maar 200 meter verderop komen met hun signaal, heb je er natuurlijk weinig aan!

Manier van opladen

Sommige walkie talkies werken op zonne energie, maar de meesten hebben gewoon een normale batterij. Waar je op kunt letten is hoe lang de batterijen mee gaan, ook al is dat vaak ruim lang genoeg om de dag mee door te komen. Wel belangrijk is de manier waarop je de walkie talkies op laadt – als je walkie talkies vervangbare batterijen gebruiken is het van belang dat je deze mee neemt, en een oplaadbare accu kun je alleen opladen met de bijbehorende stekker!

Volume

Bij niet alle walkie talkies kun je het volume aanpassen. Als je bijvoorbeeld verstoppertje wilt gaan doen op een camping terwijl de jongste kinderen al op bed liggen, is een hele luide walkie talkie dan helaas geen prettige optie. Zorg dan dus dat je een walkie talkie neemt die niet (per se) super veel lawaai maakt tijdens het communiceren.

Aantal kanalen

Vooral bij grootschalige evenementen is het hebben van veel kanalen handig bij walkie talkies. Hierdoor kun je bijvoorbeeld verschillende gebieden indelen op andere kanalen, zodat je niet de hele tijd berichten hoort die niet van toepassing zijn op jouw locatie.

'Roger' toon

Een vaak vergeten functie aan de beste walkie talkies volgens Tweakers is de Roger-toon die klinkt als je transmissie voorbij is. Als de ander die toon hoort, weet hij of zij dat ze kunnen spreken zonder door jou heen te praten. Erg handig voor de communicatie kwaliteit!

Waterdichtheid

Als je bijvoorbeeld op avontuur gaat in een bos of een moerasgebied, kan het zijn dat je je walkie talkie af en toe nat maakt. Dan is een IP- certificatie van waterdichtheid wel zo handig.

Riemclip

Niet alle walkie talkies beschikken over een riemclip. Dat is een clip waarmee je de walkie talkie aan je riem of broek vast kunt maken, wat erg handig is als je hem de hele dag bij je moet dragen en meteen moet kunnen reageren als iemand wat door de walkie talkie heen zegt.


Wat is de beste Walkie Talkie van 2023? 

Op basis van alle bovenstaande factoren die belangrijk zijn om op te letten bij het kopen van een walkie talkie hebben we een ultieme test uitgevoerd waarin we een handjevol walkie talkies met elkaar vergeleken.

Niet alleen deze specificaties, maar ook reviews van gebruikers zijn doorslaggevend in de resultaten. Hier zijn de 5 beste koop walkie talkie sets van 2023!

1. Alecto FR-125 Walkie Talkie 7 km

Beste walkie talkie

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Deze walkie talkie set heeft een indrukwekkend bereik van maar liefst 7 kilometer en kost helemaal niet zo veel. Daarnaast beschikt de Alecto FR-125 Walkie Talkie 7 km set over wel 16 kanalen zodat je de communicatie ook nog eens goed kan onderverdelen. 

Deze walkie talkies maken het organiseren van grote evenementen veel makkelijker, maar zijn ook nog eens leuk om mee te spelen. Al met al zijn deze walkie talkies ideaal voor iedere doelgroep, zowel professionals als speelgoed!

Voordelen Alecto FR-125 Walkie Talkie 7 km

 • Groot bereik van maar liefst 6 kilometer
 • 16 kanalen, waardoor de organisatie van bijvoorbeeld een evenement erg makkelijk wordt
 • Oplaadbare batterijen zijn handig en gaan ruim lang genoeg mee
 • Volume is aanpasbaar

Nadelen Alecto FR-125 Walkie Talkie 7 km

 • Geen waterdichtheid certificatie

2. Motorola TLKR-T82 Extreme - Quad Pack

Motorola TLKR-T82 Extreme

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je nou op vakantie gaat of in het binnenland een zwaar avontuur aan wil gaan, dan kunnen alleen de allersterkste walkie talkies je tocht doorstaan. Met de Motorola TLKR-T82 Extreme - Quad Pack heb je daarmee een ideale oplossing te pakken.

Deze walkie talkies kunnen overal tegen, het maakt niet uit hoe hard je ze tegen de muur gooit of hoe diep je ze in het water laat vallen. Elke weersomstandigheid wordt doorstaan door deze extreme walkie talkies van Motorola!

Voordelen Motorola TLKR-T82 Extreme - Quad Pack

 • Ingebouwde LED zaklamp, zodat je ook altijd een lichtbron hebt in iedere duistere situatie
 • Handig display die aan gaat als het nodig is, wat batterij bespaart
 • 16 kanalen, waardoor de organisatie van bijvoorbeeld een evenement erg makkelijk wordt
 • Groot bereik, namelijk 10 kilometer

Nadelen Motorola TLKR-T82 Extreme - Quad Pack

 • Robuuste design maakt hem iets minder compact en lastiger in gebruik

3. Baofeng Walkie Talkies

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

In sommige situaties is het omgevingsgeluid veel te hard om nog normaal je walkie talkie te kunnen horen. Bijvoorbeeld voor de beveiliging van een festival, maar ook als je zelf met je vrienden een groot feest organiseert, kunnen deze twee Baofeng Walkie Talkies goed van pas komen. 

Deze walkie talkies hebben een iets minder groot bereik, maar voor de meeste scenario’s alsnog meer dan prima – en de meegeleverde headset zorgt ervoor dat je nooit hoeft te herhalen wat je zegt tegen je mede walkie talkie gebruikers!

Voordelen Baofeng Walkie Talkies

 • Handige oortjes zodat je elkaar goed kunt verstaan
 • 16 kanalen, waardoor de organisatie van bijvoorbeeld een evenement erg makkelijk wordt
 • Ingebouwde zaklamp voor extra belichting in het donker

Nadelen Baofeng Walkie Talkies

 • Door de oortjes gaat de batterij veel minder lang mee, zo’n 8 uur
 • Bereik is wat minder dan bij andere walkie talkies, tussen de 2 en 5 kilometer

4.  Motorola Talkabout T42 - Triple Pack

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Een walkie talkie kan ontzettend leuk speelgoed zijn voor kinderen, waarmee ze voorsorteren op het hebben van een mobiele telefoon – maar dan op een kindvriendelijke en veilige manier!

Deze walkie talkies komen in een vrolijk design met verschillende kleurtjes, zodat ieder kind zijn eigen uit kan kiezen. Ook zijn ze van prima kwaliteit met een bereik van 4 kilometer, wat genoeg zou moeten zijn voor de meeste kinderen om met hun buurtgenoten en vriendjes te communiceren!

Voordelen Motorola Talkabout T42 - Triple Pack

 • Leuk voor kinderen met een stevig en vrolijk ontwerp
 • Duidelijk en simpel af te lezen LCD scherm
 • Prima bereik en 16 kanalen
 • Lange batterijduur van maximaal 16 uur

Nadelen Motorola Talkabout T42 - Triple Pack

 • Minder geschikt voor grote operaties
 • Geen riemclip om hem vast te maken aan je broek of riem

5. Wonky Monkey walkie talkie set

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.5

Prijs / kwaliteit

8.3

Als je een walkie talkie wil uitproberen zonder er al te veel aan uit te geven is de Wonky Monkey set een goede keuze! Voor een ontzettend lage prijs krijg je alle functionaliteit van een walkie talkie in 1, en zelfs met een ingebouwde zaklamp en een helder LCD scherm. Voor iedereen die voor simpele doeleinden (bijvoorbeeld op de camping) een walkie talkie wil proberen is dit een perfecte optie!

Voordelen Wonky Monkey walkie talkie set

 • Duidelijk en simpel af te lezen LCD scherm
 • Lange batterijduur van maximaal 16 uur
 • Makkelijk in gebruik voor zowel kinderen als ouderen

Nadelen Wonky Monkey walkie talkie set

 • Bereik is wat laag met maximaal 3 kilometer, wat in het echt vaak nog lager uitvalt
 • Niet waterdicht

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel walkie talkies hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16 walkie talkies getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de walkie talkies op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste walkie talkies op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste walkie talkies zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP