fbpx

Publicatie datum: 10 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste 3D Pen

Best geteste 3D Pen

GadgetFactory 3D Pen

Zoek je de beste 3D pen om jouw creativiteit letterlijk en figuurlijk naar een nieuwe dimensie te sturen? Dan hebben wij het beste product voor jou uitgekozen! De GadgetFactory 3D pen is verkozen tot de beste 3D pen 2023 in de Top-X 3D pen test!

Onze experts hebben tientallen producten vergeleken en getest, om tot dit resultaat te komen. De reden? Bij de GadgetFactory 3D pen krijg je alles in één pakket wat je nodig hebt om 3D kunstwerken te maken.

Zo krijg je 10 verschillende kleuren, elk met zo'n 5 meter (!) aan filament, meegeleverd! Ook komt er een opbergcase met de GadgetFactory 3D pen mee, voor als je heel even een welverdiende pauze wil. En wat dacht je van vingerbeschermers om het werken nog prettiger te maken?

Op zoek naar de beste prijs? Zoek niet verder! Hieronder hebben we de voordeligste keuze op dit moment voor je neer gezet!

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om je creativiteit te uiten, dan denk je misschien aan schilderen, tekenen of 3D ontwerpen. Maar wist je dat je met een goede 3D pen ook al deze drie dingen kunt combineren?

Een 3D pen is een geniale nieuwe uitvinding, waarmee je met gemak tekeningen kunt maken in 3D - niet in een computerprogramma, maar gewoon in de echte wereld! Dit werkt met gekleurde filamenten die zijn gemaakt van een speciaal materiaal. Dit stofje is flexibel en te buigen hoe je maar wil, maar zo gauw het uit de pen komt wordt het hard.

Zo kun je met een 3D pen dus allerlei dingen maken in 3 dimensies, zoals een bootje, een armbandje met je eigen naam er in, of zelfs een heel kasteel! De enige uitdaging is: hoe vind je nou de beste koop 3D pen voor jou? De beste 3D pen 2023 hebben we voor je uitgezocht, na lang testen, vergelijken en beoordelen. 

Verder op deze pagina lees je de top 5 beste koop 3D pennen. Deze hebben we geselecteerd op kwaliteit (duhh!) maar ook op prijs-kwaliteitverhouding en verschillende andere specificaties waar de beste 3D pen 2023 aan moet voldoen. Zo zit er altijd een goede 3D pen bij die bij jou past!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 beste 3D pennen

Best geteste 3D Pen

Beste koop 3D Pen
1.  GadgetFactory 3D Pen

Beste 3D pen starterset
2. 3D Teken Pen Speelgoed Starterset

Beste 3D pen voor kids 
3. 3D Pen Starterspakket

Beste 3D pen met veel filament
4. XXL-set: 3D Pen MyRiwell Advanced

Beste budget 3D pen
5. 3Dandprint 3D Pen Starterspakket Blauw

Top 10 beste 3D pennen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste 3D pennen.


Waar op letten bij het kopen van een 3D pen?

Bij het kopen van een goede 3D pen zijn er een aantal dingen erg belangrijk. Natuurlijk wil je een goede 3D pen kopen die optimaal werkt en niet na een paar weken kapot gaat - maar er zit meer aan een 3D pen dan alleen dat. Wat dat is en waar je vooral op moet letten bij het kopen van de beste 3D pen voor jou, leggen we uit in de onderstaande punten!

Door rekening te houden met deze criteria weet je zeker dat je de beste 3d pen in huis haalt die voldoet aan jouw wensen. Dit zijn ook de criteria die zijn getest in onze beste 3d pen test en tevens dezelfde criteria als getest in de beste 3d pen volgens de consumentenbond test.

Filamenten

Filamenten zijn dus de materialen waarmee je de 3D ontwerpen kunt maken. Zonder filamenten kun je niets, dus zorg dat je een 3D pen koopt waar filamenten al bij zijn geleverd of waarvoor je ze goedkoop ergens anders kunt halen!

Veiligheid

Een 3D pen werkt met hitte, wat natuurlijk gevaar met zich mee kan brengen. De meeste 3D pennen zijn geschikt voor kinderen en komen zelfs met vingerbeschermers zodat je je vingers niet kunt bezeren!

Oefening

Een 3D pen is lastiger dan je zou denken. Om te kunnen oefenen zitten er vaak stencils of oefenmaterialen bij de pen geleverd, zodat je kind (of jijzelf natuurlijk) een paar vormpjes kan oefenen voor ze echt aan de slag gaat!

Snelheidsregelaar

Bij de beste 3D pennen kun je de snelheid van de pen zelf instellen. Zo gaat het uitwerpen van filament wat langzamer en kun je dus iets langer nadenken over waar de vorm nu heen moet gaan. Dit is vooral handig als je nog niet eerder een 3D pen hebt gebruikt!


Wat is de beste 3D pen van 2023? 

Welke 3D pen is het beste? De beste 3D pennen 2023 hebben we gekozen op basis van hun kwaliteiten ten opzichte van andere pennen. Ook kijken we bij Top-X altijd naar duurzaamheid, want je wil niet dat je product na een korte tijd al kapot gaat.

En natuurlijk wil je je portemonnee het liefst zo dik mogelijk houden; ook de prijs houden we in ons achterhoofd! Zo kiezen we in onze beste 3D pen test 2023 niet alleen de beste 3D pen, maar ook de meest budgetvriendelijke producten. Veel plezier met je nieuwe aankoop!

1. GadgetFactory 3D Pen

Best geteste 3D Pen

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De GadgetFactory 3D pen is verkozen tot de beste 3D pen 2023 in de Top-X 3D pen test!

Onze experts hebben tientallen producten vergeleken en getest, om tot dit resultaat te komen. De reden? Bij de GadgetFactory 3D pen krijg je alles in één pakket wat je nodig hebt om 3D kunstwerken te maken.

Zo krijg je 10 verschillende kleuren, elk met zo'n 5 meter (!) aan filament, meegeleverd! Ook komt er een opbergcase met de GadgetFactory 3D pen mee, voor als je heel even een welverdiende pauze wil. En wat dacht je van vingerbeschermers om het werken nog prettiger en vooral veiliger te maken voor je kind?

Daarnaast is de GadgetFactory 3D Pen voorzien van een onafhankelijk in te stellen snelheid. Dit is erg handig als je nog niet zo goed bent met de 3D pen, zodat je lekker rustig aan kunt doen en geen onnodig filament verspilt. Perfect dus voor zowel beginners als experts!

Voordelen GadgetFactory 3D Pen

 • Veiligheid voorop door vingerbeschermers
 • Oplader meegeleverd
 • Liefst 10 × 5 meter filament in verschillende kleuren
 • Opbergcase meegeleverd

Nadelen GadgetFactory 3D Pen

 • Meegeleverde tekenmat niet van de hoogste kwaliteit

2.  3D Teken Pen Speelgoed Starterset

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Koop je de 3D pen niet voor jezelf, maar voor je kinderen? Dat lijkt ons logisch, en daarom hebben we de 3D Teken Pen Speelgoed Starterset ook inbegrepen in onze top 5 beste koop 3D pennen.

De 3D Teken Pen Speelgoed Starterset is een hele handige set waarmee je gelijk alle benodigdheden voor een gelukkig kind in huis haalt - nouja, op gebied van 3D tekenen dan. Niet alleen kun je kiezen uit een pen in 4 kleuren - ook worden er 12 verschillende soorten filament meegeleverd!

Deze 12 kleuren hebben ieder een lengte van 3 meter, waardoor je in totaal dus ruim 36 meter aan 3D tekeningen kunt maken met de 3D Teken Pen Speelgoed Starterset. Ook krijg je - om te oefenen bijvoorbeeld - liefst 8 verschillende tekensjablonen bij de 3D Teken Pen Speelgoed Starterset meegeleverd!

Voordelen 3D Teken Pen Speelgoed Starterset

 • 12 verschillende kleuren filament meegeleverd
 • Pen met hoge precisie
 • 8 tekensjablonen inbegrepen
 • In 4 vrolijke kleuren beschikbaar

Nadelen 3D Teken Pen Speelgoed Starterset

 • Met 3 meter per kleur kan je geen grote bouwwerken in 1 kleur maken

3. 3D Pen Starterspakket

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Zoek je een 3D pen met zo veel mogelijk filament, zodat je niet na een tijdje al bij moet bestellen? Geen zorgen, ook daar hebben we aan gedacht! Deze 3D Pen Starterspakket is de beste 3D pen met filament in liefst 13 kleuren.

Niet alleen komt het filament in 13 kleuren - je krijgt in totaal zo'n 59 meter om mee te spelen! Daarmee kan je een rondje om het huis maken en weer terug, en waarschijnlijk heb je dan nog wel wat over. En voor deze prijs is dat gerust een koopje te noemen!

Naast het filament is ook de pen zelf om over naar huis te schrijven. De grip van de pen is erg prettig en de knopjes zitten precies op de goeie plek - kleine details die het 3D tekenen toch echt een stuk fijner maken! In een mum van tijd maak je gigantische bouwwerken, armbandjes en zelfs 3D modellen van je favoriete TV karakters - die trouwens ook meegeleverd zijn in het sjablonenboek waar maar liefst 49 vormpjes in staan!

Voordelen 3D Pen Starterspakket

 • 49 sjablonen meegeleverd
 • Pen is fijn om te gebruiken
 • 59 meter filament in 13 kleuren
 • Erg voordelig

Nadelen 3D Pen Starterspakket

 • Snelheid van de pen is niet in te stellen

4. XXL-set: 3D Pen MyRiwell Advanced

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Is die 59 meter nog steeds niet genoeg filament om jouw grootste dromen waar te maken? Dan hebben we een nog beter product dat aansluit bij jouw wensen. namelijk de XXL-set: 3D Pen MyRiwell Advanced!

Deze 3D pen en het filament dat je er bij krijgt is van enorm sterke kwaliteit. Zo is de pen net zo ergonomisch en makkelijk in gebruik als de pen uit het 3D Pen Starterspakket hierboven - maar dan wél met een snelheidsregelaar. Hierdoor is de pen geschikt voor jong en oud, pro's en beginners en alle vormen die je maar wil maken.

En die vormen worden dus gemaakt van het meegeleverde filament - in 12 kleuren geleverd! Naast dat je lekker veel variatie krijgt, heb je voor elke kleur maar liefst 10 meter aan filament bij de pen. Dit is dus de allergrootste filamentvoorraad die je in onze beste 3D pen test 2023 gaat vinden - namelijk 120 meter in totaal. Daar kom je niet in een dag doorheen en kun je jezelf dus uren mee vermaken!

Voordelen XXL-set: 3D Pen MyRiwell Advanced

 • 120 meter filament in 12 kleuren
 • Erg makkelijk te gebruiken, zelfs voor je kids
 • 3D pad meegeleverd

Nadelen XXL-set: 3D Pen MyRiwell Advanced

 • Aan de dure kant

5. 3Dandprint 3D Pen Starterspakket Blauw

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot, voor mensen die liever niet al te veel geld uit willen geven aan een cadeau als dit - de beste budget 3D pen op dit moment is de 3Dandprint 3D Pen Starterspakket! Dit product is een voordelige variant op een 3D pen en voldoet aan ieders eisen, blijkt uit onze 3D pen test 2023!

Je kan grofweg dezelfde kwaliteit pen verwachten als bij duurdere pakketten en er is zelfs zo'n 50 meter aan filament bijgeleverd! De pen is prettig vast te houden en daardoor kun je makkelijk de meest uiteenlopende vormen maken door in de lucht te tekenen.

Dat doe je met de 50 meter meegeleverde filament waarmee je in 10 kleuren allerlei vormen kunt maken. Dit is erg makkelijk om te doen, zelfs voor kinderen. Dat bewijst maar weer dat de beste 3D pen 2023 niet per se heel duur hoeft te zijn!

Voordelen 3Dandprint 3D Pen Starterspakket Blauw

 • 50 meter filament
 • 10 kleuren
 • Erg goedkoop

Nadelen 3Dandprint 3D Pen Starterspakket Blauw

 • Geen snelheidsregelaar op de pen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel 3D pennen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten 3D pennen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de 3D pennen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste 3D pennen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>