fbpx

Publicatie datum: 12 mei, 2023

Door: Sam

Best Geteste Ultrawide monitor

Beste ultrawide monitor

LG 34WL500 - Ultrawide IPS Monitor - 34 inch

De LG 34WL500 - Ultrawide IPS Monitor - 34 inch heeft een scherm van maar liefst 34 inch (87cm) waardoor multitasken geen enkel probleem is.  Ook beschikt de monitor over een uitstekende kijkhoek en een waanzinnige kleurweergave. Alles wordt dan ook in HD-kwaliteit afgespeeld. Werken is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Bovendien is deze monitor nu enorm gunstig geprijsd. 

Wat is de beste Ultrawide monitor van 2023? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen en om die reden hebben we besloten dit artikel te schrijven. 

Het grote voordeel van een ultrawide moniter is dat je ontzettend veel extra werkruimte hebt. Bovendien lenen deze monitoren zicht perfect voor het kijken van een film of voor het spelen van games. De meeste Ultrawide monitors zijn zo'n 34 of 35 inch en hebben een UWqHD-resolutie (3440 x 1440 pixels). 

Als jij overweegt een ultrawide monitor te kopen dan is het een goed idee om goed onderzoek te doen. Er zijn ontzettend veel opties en functionaliteiten waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Om je op weg te helpen hebben wij dit artikel geschreven. Een complete review met de top 5 best geteste ultrawide monitoren van dit moment.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

2

Uur onderzoek gedaan

18

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Ultrawide monitoren

Beste ultrawide monitor

Beste koop ultrawide monitor
1. LG 34WL500 - Ultrawide IPS Monitor - 34 inch

Ultrawide monitor best getest

Beste curved ultrawide monitor
2. Philips 328E1C - Curved 4K Monitor - 32 inch

Ultra wide monitor best getest

Beste gaming ultrawide monitor
3. Samsung G5 C34G55TWWU - Ultrawide Gaming Monitor - 165hz - 34 inc

Ultra wide monitor best getest

Beste curved gaming ultrawide monitor
4. AOC CU34G2X - QHD Curved Gaming Monitor - 144hz - 34 Inch

Iiyama GB2466HSU - Full HD VA 165Hz Gaming Monitor - 24 Inch

Beste goedkope ultrawide monitor
5. Iiyama GB2466HSU

Top 10 beste Ultrawide monitoren

Wil je direct weten hoe de top 10 Ultrawide monitoren eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Ultrawide monitor?

Het kopen van een goede ultrawide monitor kan best lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende opties te koop en lang niet allemaal zijn ze even goed. Ook beschikken ze lang niet allemaal over alle functionaliteiten die nodig zijn. O

m je op weg te helpen lees je hieronder de belangrijkste dingen om in je achterhoofd te houden bij het kopen van de beste Ultrabook.

Onderstaande factoren worden bij alle ultrawide testen en reviews meegenomen. Door deze criteria in je achterhoofd te houden verklein jij de kans op een miskoop.

Scherm + Grootte

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de beeldschermdiagonaal van je nieuwe scherm. De meeste ultrawide beeldschermen zijn minimaal 34 inch. Is dit voldoende voor je of wil je een nog groter scherm?

Houd er ook rekening mee dat het scherm wel moet passen op je bureau. Ultrawide schermen zijn extra groot waardoor ze lang niet op elk bureau passen.

Curved

Hoeveel wil je maximaal aan je nieuwe monitor uitgeven? Het is een vraag die je jezelf moet stellen voor je de aankoop doet. Op die manier weet je zeker dat je niet met een monitor aan komt die veel te duur voor je budget is. 

Budget

Hoeveel wil je maximaal aan je nieuwe monitor uitgeven? Het is een vraag die je jezelf moet stellen voor je de aankoop doet. Op die manier weet je zeker dat je niet met een monitor aan komt die veel te duur voor je budget is. 


Wat is de beste Ultrawide monitor van 2023? 

Welke ultrawide monitor is het beste? In onderstaande alinea vind je onze top 5 met best geteste monitors van dit moment. In dit onderdeel vind je een korte review van onze ervaring met elk product, onze eindscore en de voor- en nadelen. 

Al deze monitors zijn uitgebreid getest op verschillende aspecten. Door voor een van deze producten te kiezen weet je zeker dat jij een echte eye-catcher in huis haatlt.

Wanneer je op de button klikt word je automatisch doorverwezen naar de beste prijs op dit moment. In onderstand overzicht ontdek je de beste ultrawide monitor 2023.

1.  LG 34WL500 - Ultrawide IPS Monitor - 34 inch

Beste ultrawide monitor

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De LG 34WL500 - Ultrawide IPS Monitor - 34 inch is de beste ultrawide monitor van het moment. Dit uitstekende prijs / kwaliteit heeft ons dit doen besluiten. 

In onze ogen is dit model van LG momenteel het best omdat hij beschikt over alle belangrijke functionaliteiten maar daarnaast ook ontzettend goed geprijsd is. 

Zo is dit een monitor van 34 inch (86.4 centimeter) die beschikt over IPS en 1 MS Motion blur reduction. Hierdoor is het een perfecte Utrawide monitor voor gamers. Wanneer de zogenaamde '1MS Motion Blur Reduction' geactiveerd is, wordt er zwart beeld geproduceerd door de achtergrondverlichting te laten knipperen. 

Dit effect is gelijk aan twee keer zo veel framewisselingen per seconde. Hij vermindert bewegingsvervaging doordat de achtergrondverlichting uitgezet wordt. 

Verder is dit scherm kwalitatief dik in orde. Het scherm heeft een sterke houder waardoor hij super stabiel staat. Ook beschikt het scherm over een handige bedieningsknop waar je alle instellingen van het apparaat kunt personaliseren.

Voordelen LG 34WL500 - Ultrawide IPS Monitor - 34 inch

 • Het IPS scherm zorgt voor een betere kijkhoek en nauwkeurige kleurweergave.
 • Lichtgewicht laptop van aluminium, wat ook voor een luxe uitstraling zorgt.
 • Eenvoudig en veilig inloggen met je vingerafdruk.

Nadelen LG 34WL500 - Ultrawide IPS Monitor - 34 inch

 • Geen

2. Philips 328E1C - Curved 4K Monitor - 32 inch

Ultrawide monitor best getest

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De nummer twee van deze lijst is de Philips 328E1C - Curved 4K Monitor - 32 inch. Dit is een Ultrawide monitor die ideaal is voor werkgevers, moderne flex- en thuiswerkplekken en gamers die graag hun duale monitor opstelling willen vervangen. 

Met deze curved, ultrawide monitor van 32 inch weet je zeker dat multitasken makkelijker wordt dan ooit. Dankzij het gebogen scherm (1800R curve) kijk je prettig naar alle hoeken van het scherm. 

Bovendien beschikt deze monitor over verschillende verstelopties waardoor het makkelijk is de monitor naar wens in te stellen. Je kan het scherm in hoogte verstellen, draaien en kantelen. 

Ondanks de enorme grootte van het scherm is de resolutie super goed. Niet alleen is deze Philips monitor een blikvanger voor het kantoor of home office, een zeer nuttig hulpmiddel om het werk te efficiënter te maken.

Voordelen Philips 328E1C - Curved 4K Monitor - 32 inch

 • Ingebouwde KVM-switch maakt het mogelijk om 2 pc's aan te sluiten
 • Dankzij multiview kan het scherm opgedeeld worden in twee volwaardige delen
 • Uitgerust met voldoende aansluitopties en ergonomische verstelopties

Nadelen Philips 328E1C - Curved 4K Monitor - 32 inch

 • Deze monitor beschikt niet over een USB-C aansluiting

3. Samsung G5 C34G55TWWU - Ultrawide Gaming Monitor - 165hz - 34 inch

Ultra wide monitor best getest

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Gamers opgelet: de Samsung G5 C34G55TWWU - Ultrawide Gaming Monitor - 165hz - 34 inch is momenteel de beste Ultrawide monitor voor gamers.

Zo beschikt deze monitor onder andere over super snelle reactietijd en de zogenaamde G-Sync ondersteuning. Het scherm beschikt over een 21:9 beeldverhouding, waardoor je meer ruimte hebt om in meerdere vensters tegelijk te werken.

Deze 34 inch ultrawide monitor heeft een beelddiagonaal van 86 cm, vergelijkbaar qua grootte met een kleine televisie. Met een reactietijd van 5 ms is deze monitor geschikt voor snel bewegende beelden.

Verder is dit een gebogen (curved) scherm waardoor je meer diepte ervaart in games. De beelddiagonaal van dit scherm 86 cm en het IPS-paneel brengt twee grote voordelen met zich mee: je hebt een betere kijkhoek en een nauwkeurige kleurweergave. 

Daarnaast heeft deze monitor een verversingssnelheid van 100 Hz wat ideaal is voor de (professionele) gamer, doordat beelden sneller achter elkaar ververst worden. 

Voordelen Samsung G5 C34G55TWWU - Ultrawide Gaming Monitor - 165hz - 34 inch

 • Beste monitor voor gaming
 • Makkelijk te bedienen
 • Goede ingebouwde speakers

Nadelen Samsung G5 C34G55TWWU - Ultrawide Gaming Monitor - 165hz - 34 inch

 • Geen ondersteuning voor hdr

4. AOC CU34G2X - QHD Curved Gaming Monitor - 144hz - 34 Inch

Ultra wide monitor best getest

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Op nummer 4 van deze top 5 beste ultrawide monitoren vinden we de AOC CU34G2X - QHD Curved Gaming Monitor - 144hz - 34 Inch. Dit is een goede ultrawide monitor die in hoogte verstelbaar, draaibaar en kantelbaar is. 

Verder beschikt deze monitor over een sRGB kleuren dekking van 121%, dit betekent dat de kleurweergave ontzettend goed is. Ook beschikt deze monitor over een 16:9 ultrabreed panoramisch beeld, dit geeft computeren een totaal nieuwe dimensie. 

Een ander voordeel van deze monitor is dat hij een stand heeft die blauw licht elimineert. Dit is ideaal voor mensen die vaak tot 's avonds laat achter de computer zitten.

Blauw licht heeft namelijk negatieve invloed op je slaap, door dit blauwe licht te filteren zul je een betere nachtrust hebben. 

Voordelen AOC CU34G2X - QHD Curved Gaming Monitor - 144hz - 34 Inch

 • Strak design
 • Kleuren komen ontzettend goed naar voren
 • Blauw licht filter

Nadelen AOC CU34G2X - QHD Curved Gaming Monitor - 144hz - 34 Inch

 • Geen USB poorten 

5. Iiyama GB2466HSU

Iiyama GB2466HSU - Full HD VA 165Hz Gaming Monitor - 24 Inch

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met de Iiyama GB2466HSU. Deze ultrawide monitor is de goedkoopste optie uit deze lijst. 

Als jij op zoek bent naar een Ultrawide monitor maar hier niet te veel geld aan wil spenderen dan is dit je beste keuze.  De UWQHD (Ultra wide QHD) resolutie biedt de gebruiker een ultra breed beeld met meer werkruimte.

Deze grote ruimte gecombineerd met de hoge pixeldichtheid garanderen een hogere productiviteit en comfortabel kijkgemak. Zeer geschikt voor gebruikers die verschillende applicaties side-by-side gebruiken, film in breedbeeldformaat kijken of hun game ervaring willen verrijken.

Veel mensen zijn je ook al voorgegaan met dit product. Je kan het ook al aan de afbeelding zien maar er kan ook zeer goed gegamed worden op deze ultrawide monitor!

Voordelen Iiyama GB2466HSU

 • Ook te gebruiken als tablet
 • Stille en betrouwbare SSD
 • Goede batterij

Nadelen Iiyama GB2466HSU

 • Prijs is aan de hoge kant

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel ultra wide monitors hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten ultrawide monitors getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de ultra wide monitors op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste deodorant op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>