Laatste update: augustus 2022

Door: Sam

Best Geteste 4K Monitor

Beste 4k monitor

LG 27UN83A

Ben jij op zoek naar de beste 4K Monitor van dit moment? Dan ben je op zoek naar de LG 27UN83A. Deze 4K luxe monitor is namelijk goed geprijsd en beschikt over de beste specificaties. Zo beschikt deze 4K Monitor over een verversingssnelheid van 60 Hz.

Andere voordelen van de LG 27UN83A zijn bijvoorbeeld de 163 ppi pixel-dichtheid en uitstekende kleurenkwaliteit. Met deze 4K Monitor zie je beelden 2 keer scherper dan QHD en 4 keer scherper dan Full HD. Ook luister je naar je favoriete films, series en muziek via de ingebouwde luidsprekers.

Wil je meer weten over deze beste 4K Monitor? Klik dan op de button hieronder!

Zoek je de beste 4k monitor van 2022? Wij van Top-X hebben hier onderzoek naar gedaan. In dit artikel vind je daarom de beste opties van dit moment. Ook hebben wij de belangrijkste criteria bij het kiezen van een goede 4K Monitor voor je op een rijtje gezet.

Een 4K Monitor kan de kwaliteit van games, films of werkzaamheden flink verbeteren. Dit komt doordat een resolutie van 4K voor ontzettend scherpe details zorgt. Begrijpelijk dus dat jij op zoek bent naar een goede 4K Monitor. Misschien ben je er dan ook wel achter gekomen dat er ontzettend veel verschillende opties zijn.

Om die reden hebben wij aan de hand van onze beste 4K Monitor test en top 5 opgesteld met de beste 4K monitoren van dit moment. Hierbij hebben wij tientallen 4k monitoren onderworpen aan verschillende criteria. Ook hebben wij 4K monitoren uit verschillende categorieën en prijsklassen geselecteerd. Benieuwd? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste 4K Monitoren

Beste 4k monitor

Beste koop 4k monitor
1. LG 27UN83A

AOC U2790PQU

Beste 4k monitor 27 inch
2. AOC U2790PQU

Samsung LU28R550UQR

Beste 4k monitor voor fotobewerking
3. Samsung LU28R550UQR

Samsung Odyssey G70A UHD Gaming

Beste 4k monitor gaming
4. Samsung Odyssey G70A UHD Gaming

BenQ PD3200U

Beste 4k monitor ps5
5. BenQ PD3200U

Top 10 Beste 4k Monitor

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire 4k monitoren bij één van de grootste webshops in Nederland. De Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de 4k monitoren test 2022.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een 4k monitor?

Zoek jij de beste 4k monitor voor jou? Dat kan nog best een lastige klus zijn. Zo is het aanbod aan verschillende 4k monitoren ontzettend groot. Hierbij heeft elke 4k monitor zijn eigen voor- en nadelen. Het vinden van het meest geschikte model is daarom niet zomaar gedaan.

Gelukkig voor jou hebben wij de belangrijkste criteria hieronder op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria verklein jij de kans op een miskoop. Deze criteria hebben wij namelijk ook getest in onze beste 4K monitor test en zijn tevens dezelfde criteria als getest in de beste 4k monitor volgens de consumentenbond test.

Specificaties

Allereerst is het belangrijk om naar de specificaties van de 4k monitor te kijken. Alle opties uit onze top 5 hebben uiteraard een 4k monitor. Toch beschikken deze 4k modellen allemaal over verschillende specificaties. Denk hierbij aan het verschil in verversingssnelheid, afmetingen van de monitoren en het paneeltype.

Bedenk dus voordat je een 4K monitor aanschaft welke specificaties jij nodig hebt en of het gewenste model hierover beschikt. Zo heeft een gamer baat bij andere specificaties dan iemand die de monitor alleen voor werk gebruikt.

Merk

Een tweede belangrijke criteria is het merk van de 4k monitoren. Er zijn namelijk meerdere merken dei 4k monitoren produceren. Hierbij zijn er merken welke bekend staan om het produceren van goede kwaliteit monitoren maar ook merken die wat minder goed scoren bij het produceren van 4k monitoren.

Wij hebben in onze top 5 alleen 4k monitoren van bekende en goede merken geselecteerd. Voorbeelden van deze merken zijn bijvoorbeeld Samsung, LG, Toshiba, AOC en Benq. Naast deze merken zijn er nog wel meerdere goede producenten. Het belangrijkste is om goed naar de reviews van de 4k monitoren te kijken.

Prijsklassen

Als laatste is het belangrijk om naar de prijsklassen van 4k monitoren te kijken. Zo zijn er dure variant 4k monitoren maar ook goedkopere varianten. Over het algemeen geldt: hoe meer je uitgeeft aan een 4k monitor, hoe beter de specificaties van de 4k monitor zijn. Dit is uiteraard niet altijd het geval.

Het belangrijkste is om naar de specificaties en reviews van een 4k monitor te kijken. Hierdoor vind je vaak voor een lage prijs ook al goede modellen die beschikken over de beste specificaties. Wil jij graag het beste van het beste? Dan kun je het beste wat meer uitgeven aan een 4k monitor.


Wat is de beste 4K Monitor van 2022? 

Welke 4k monitor is het beste en welke 4k monitor past het beste bij mij? Deze vragen hebben wij vaak voorbij zien komen. Om die reden hebben wij een top 5 beste 4k monitoren opgesteld. Hierin vind je 4k monitoren uit verschillende prijsklassen en categorieën. Hierdoor zit er voor iedereen een gewenste 4k monitor tussen.

Hieronder hebben wij elke 4k monitor voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk model op een rijtje gezet. Hierdoor weet je precies welke 4k monitor voor jou geschikt is en welke 4k monitor niet. De eindbeoordeling van elke 4k monitor is gebaseerd op onze beste 4k monitor test en reviews van andere consumenten.

1. LG 27UN83A

Beste 4k monitor

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Op de eerste plaats hebben wij de LG 27UN83A geselecteerd als beste koop 4k monitor. Deze goede 4k monitor beschikt namelijk over de meest handige specificaties. Denk hierbij aan een 27 inch beeldscherm, 163 ppi pixel-dichtheid en uitstekende kleurkwaliteit.

Een ander voordeel van de LG 27UN83A is dat hij beschikt over een verversingssnelheid van 60Hz wat hem ook erg geschikt maakt voor het streamen van jouw favoriete films en series. Met dit 4k beeldscherm zie jij 2 keer scherper dan QHD en tot wel 4 keer scherper dan normale Full HD beeldschermen.

Een laatste voordeel van de LG 27UN83A is dat hij beschikt over een ingebouwde speaker waarmee jij het geluid van games, films en series direct vanuit je monitor kunt beluisteren. Hierdoor is het niet nodig om aparte speakers aan te schaffen en aan te sluiten. Meer weten over deze 4k monitor? Dat kan gemakkelijk door op de bovenstaande button te klikken.

Voordelen LG 27UN83A

 • Beste prijs-/kwaliteit 4k monitor
 • Verversingssnelheid van 60 Hz
 • Ingebouwde speakers

Nadelen LG 27UN83A

 • Minder geschikt voor gaming

2. AOC U2790PQU

AOC U2790PQU

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als tweede hebben wij de AOC U2790PQU geselecteerd als beste 27 inch 4k monitor. Een ander voordeel van deze 4k monitor is dat hij een verversingssnelheid heeft van 60 Hz waarmee jij je favoriete films en series vloeiend kunt bekijken. Ook de Pixel-dichtheid van deze 4k monitor is erg goed en beschikt over 157 ppi.

Uit reviews van andere consumenten en ons eigen onderzoek is gebleken dat de kleurenkwaliteit van de AOC U2790PQU uitstekend is. Dit komt door het IPS paneel waarover deze 4k monitor beschikt. Daarnaast is dit 4K Ultra HD beeldscherm 4 keer scherper dan andere Full HD beeldschermen. 

Dit maakt de AOC U2790PQU geschikt voor het kijken van films, foto's bewerken en het digitaal ontwerpen. Wil je meer weten over deze 4k monitor of de beste prijs van dit moment ontdekken? Dat kan door op de bovenstaande button te klikken!

Voordelen AOC U2790PQU

 • Beschikt over een verversingssnelheid van 60 Hz
 • Het IPS paneel zorgt voor duidelijke kleuren

Nadelen AOC U2790PQU

 • Minder geschikt voor gaming

3. Samsung LU28R550UQR

Samsung LU28R550UQR

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek is de Samsung LU28R550UQR geëindigd als beste 4k monitor voor fotobewerking. Deze 4k monitor beschikt namelijk over een pixel-dichtheid van wel 157,35 ppi. Ook het verversingssnelheid van deze 4k monitor is erg fijn en beschikt over 60 Hz.

Uit onze test en uit reviews van andere consumenten is gebleken dat de kleurenkwaliteit van de Samsung LU28R550UQR uitstekend is. Dit maakt hem erg fijn om te gebruiken voor het bewerken van foto's. Ook het bekijken van films en series kan uitstekend met deze 4k monitor.

De Samsung LU28R550UQR beschikt over een IPS paneel wat voor ware kleuren zorgt vanuit elke kijkhoek. De beste prijs ontdek je gemakkelijk door op de bovenstaande button te klikken.

Voordelen Samsung LU28R550UQR

 • 28 inch scherm met grote pixel-dichtheid
 • Uitstekende kleurkwaliteit

Nadelen Samsung LU28R550UQR

 • Niet in hoogte verstelbaar

4. Samsung Odyssey G70A UHD Gaming

Samsung Odyssey G70A UHD Gaming

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar een 4k monitor die geschikt is voor gaming. In onze top 5 hebben wij de Samsung Odyssey G70A UHD Gaming als beste 4k monitor voor gaming geselecteerd. Dit komt doordat deze gaming monitor over een verversingssnelheid van 144 Hz beschikt. Dit is ontzettend hoog en zorgt voor vloeibare overganingen.

Daarnaast beschikt de Samsung Odyssey G70A UHD Gaming over een pixel-dichtheid van wel 157,35 ppi en een goede kleurkwaliteit. Naast het gebruiken van deze 4k monitor voor gaming kan hij ook prima gebruikt worden voor het kijken van jouw favoriete films en series.

De reactietijd van de Samsung Odyssey G70A UHD Gaming is 1ms wat in vergelijking met andere modellen uit onze top 5 ontzettend goed is. De monitor kan gedraaid, gekanteld en versteld worden. Ook kan dit in hoogte verstelt worden wat deze 4k monitor ergonomisch en erg comfortabel maakt.

Voordelen Samsung Odyssey G70A UHD Gaming

 • Beschikt over 144 Hz verversingssnelheid
 • Ergonomisch en comfortabel

Nadelen Samsung Odyssey G70A UHD Gaming

 • Geen ingebouwde speakers

5. BenQ PD3200U

BenQ PD3200U

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats is de BenQ PD3200U geëindigd. Dit is niet de slechtste 4k monitor maar wel de beste 4k monitor voor de ps5. Deze 32 inch 4k monitor is erg groot waardoor jij er niet heel dicht op hoeft te zitten. Daarnaast beschikt deze 4k monitor over een verversingssnelheid van 60 Hz.

De pixel-dichtheid van de BenQ PD3200U is 138 ppi en heeft een uitstekende kleurenkwaliteit. De BenQ PD3200U heeft een 100% dekking van het sRGB kleurprofiel waardoor kleuren realistischer weergegeven worden. Dit maakt deze monitor ook geschikt voor het bewerken van foto's en video's.

Meer weten over deze beste 4k monitor voor ps5? Klik dan op de button hierboven en ontdek meer.

Voordelen BenQ PD3200U

 • Geschikt voor ps5
 • Erg groot formaat

Nadelen BenQ PD3200U

 • Minder geschikt voor andere games dankzij 4ms reactietijd

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel 4k monitoren hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten 4k monitoren getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de 4k monitoren op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste 4k monitoren op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>