Laatste update: november 2021

Door: Onno

Beste Monitorbeugel

Douxe DXM2

Wil je graag de beste monitorbeugel van 2021 kopen? De Douxe DXM2 is als beste koop monitorbeugel uit de Top-X monitorbeugel test gekomen. Dat heeft een aantal goede redenen die we graag even verklaren.

De Douxe DXM2 is een perfecte monitorbeugel voor een setup met twee beeldschermen. Je kan de Douxe DXM2 zo afstellen als je zelf wilt, ongeacht hoe groot je beeldscherm is.

Tussen de 13 en 27 inch kun je twee monitoren naast elkaar of onder elkaar zetten, en je kan zorgen voor een gapless setup van de schermen. Hierdoor minimaliseer je de ruimte tussen beide beeldschermen, wat ontzettend handig is - en daarnaast natuurlijk erg fijn voor het oog!

Een monitorbeugel is een ontzettend handige oplossing voor bureau's, of het nou gaat om je kantoor setup te verbeteren of om je gaming bureau een flinke upgrade te geven. Je kan met een monitorbeugel 1 monitor, maar ook meerdere monitoren naast elkaar, boven elkaar of misschien zelfs met de rug naar elkaar toe plaatsen.

Dit laatste kan handig zijn in kantoren waar je tegenover een klant zit, en de andere setups zijn handig voor gaming of op kantoor. Zo kun je met twee schermen naast elkaar op je monitorbeugel op het ene scherm bijvoorbeeld een game spelen, terwijl je op het andere scherm een YouTube video kijkt of je muziek uitkiest.

Dit is een groot voordeel ten opzichte van een ultrawide monitor, waarop het in Windows veel lastiger is om goed gebruik te maken van twee programma's tegelijkertijd. Het beeldscherm wordt in dit geval namelijk aangestuurd door 1 videokaart, wat het moeilijk maakt om meerdere apps naast elkaar te draaien. 

Zeker bij het draaien van heftige games zoals Battlefield of GTA V is het logischer om geen Ultrawide te nemen, maar gewoon twee monitoren naast elkaar. En zeker als je wilt multitasken voor kantoortoepassingen, bijvoorbeeld Excel links en je financiële rapporten rechts, is een monitorbeugel een ontzettend handige toevoeging aan je bureau.

Daarom hebben we de beste monitorbeugels voor je verzameld, en ieder product uitgebreid getest. De beste monitorbeugels hebben we in een ultieme top 5 gezet, en we houden rekening met je budget!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Monitorbeugels

Beste koop monitorbeugel
1. Douxe DXM2

Beste monitorbeugel voor laptops
2. Douxe DX-001LP

Beste monitorbeugel voor 1 monitor
3. NewStar - FPMA-D960

Beste monitorbeugel voor laptop setup
4. W&Z Monitor

Beste budget monitorbeugel
5. Maclean MC-752

Top 10 beste monitorbeugels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste monitorbeugels.


Waar op letten bij het kopen van een monitorbeugel?

Monitorbeugels zijn misschien niet bepaald jouw specialiteit. Het uitkiezen van een monitorbeugel is dan ook iets waar je redelijk wat voorkennis voor nodig hebt. Er zijn vele verschillende soorten, en vaak is het lastig te zien of een monitorbeugel van hoge kwaliteit is of niet. 

Om de keuze wat makkelijker te maken voor je, hebben we hieronder de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een monitorbeugel voor je op een rijtje gezet. Hierdoor hoef je gelukkig niet meer blind te vertrouwen op de beste monitorbeugel volgens de consumentenbond, of volgens websites als Tweakers. Want de beste monitorbeugel 2021 kies je het liefst natuurlijk zelf uit!

Aantal schermen

Een monitorbeugel kan één scherm ondersteunen, maar er zijn er ook bij waarbij je meerdere monitoren kunt ophangen. Dit kan handig zijn voor multitasking, gaming en meer. Heb je twee schermen of wil je er een tweede bijkopen? Koop dan een monitorbeugel voor twee of meer schermen.

Rotatie mogelijkheden

Sommige monitorbeugels ondersteunen ook het draaien van je schermen. Zo kan je twee schermen boven, naast of onder elkaar monteren, en zelfs draaien zodat je een hoog scherm hebt in plaats van een breed scherm. Dit gaat allemaal uit naar jouw voorkeuren, maar het is altijd een fijne optie om erbij te hebben!

Voet

Een monitorbeugel kan op een voet staan, net als een normale beugel - maar het mooiste is natuurlijk als ze aan de muur vast zitten. Dit zorgt voor een clean look van je gaming setup of kantoor omgeving.

Design

De beste monitorbeugel is onzichtbaar, zegt men altijd. Als het lijkt alsof de schermen zweven boven je bureau heb je een goede te pakken. Het kan ook zijn dat er wel delen van je monitorbeugel zichtbaar zijn in je setup, en dan kunnen ze maar beter mooi ontworpen zijn.

Compatibiliteit

Oh ja, ook belangrijk bij een goede monitorbeugel: Past hij wel op je schermen? Dit wordt meestal weergegeven in een VESA- maat. Hierbij kun je de monitorbeugel zo instellen dat hij altijd op je scherm past. De VESA maat staat aangegeven in de beschrijving van het artikel, ook in onze reviews hier beneden!


Wat is de beste monitorbeugel van 2021? 

Lang genoeg gewacht! Hieronder vind je de beste monitorbeugels van 2021, gebaseerd op de prijs-kwaliteitverhouding maar ook bepaalde unieke mogelijkheden van de beste monitorbeugels. Wat is de beste monitorbeugel van 2021? Tijd om daar een antwoord op te vinden!

1. Douxe DXM2

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wil je graag een setup op je kantoor of gamebureau hebben met twee schermen naast elkaar? Ideaal om te multitasken, video editing software te gebruiken, of veel meer.

De Douxe DXM2 is een perfecte monitorbeugel voor een setup met twee beeldschermen. Je kan de Douxe DXM2 zo afstellen als je zelf wilt, ongeacht hoe groot je beeldscherm is.

Tussen de 13 en 27 inch kun je twee monitoren naast elkaar of onder elkaar zetten, en je kan zorgen voor een gapless setup van de schermen. Hierdoor minimaliseer je de ruimte tussen beide beeldschermen, wat ontzettend handig is - en daarnaast natuurlijk erg fijn voor het oog!

Met de Douce DXM2 monitorbeugel is het tevens heel erg makkelijk om de schermen te draaien. De monitoren zelf zijn 360 graden draaibaar, en de tussenarm waar ze aan vast zitten tot 180 graden. Zo kun je ontzettend veel setups uitproberen zonder dat je überhaupt een schroevendraaier erbij hoeft te pakken.

De Douce DXM2 heeft een VESA maat van 75 x 75 tot aan 100 x 100, en kan schermen tot 9 kilo per arm tillen!

Voordelen Douxe DXM2

 • Ruime VESA maten
 • Makkelijk schermen draaien tot 360 graden
 • Hoogte is ook af te stellen
 • Draagkracht tot 9 kg per arm

Nadelen Douxe DXM2

 • Geen setup van boven en onder elkaar mogelijk

2.  Douxe DX-001LP

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Voor op kantoor is het handig om je laptop aan te sluiten op een groter beeldscherm. Maar vaak ligt de laptop dan in de weg voor bijvoorbeeld je toetsenbord en muis.

Met de Douxe DX-001LP komt hier voorgoed verandering in! De slimme ingenieurs bij Douxe zagen dit probleem vaak voorkomen, en ontwierpen de Douxe DX-001LP speciaal voor de laptopgebruikers.

Aan de ene kant van deze monitorbeugel kan je je laptop neerzetten, en aan de andere kant heb je ruimte voor een groot scherm. Dit maakt voor een dubbele monitor setup waarbij je je laptop scherm nog steeds blijft gebruiken. En terecht, je hebt er immers gewoon voor betaald..!

De Douxe DX-001LP biedt tevens een makkelijke mogelijkheid om je laptop aan te sluiten op het stopcontact, waardoor je volledig draadloos te werk kunt gaan. Net alsof je een desktop voor je hebt staan. 

Je kan op de Douxe DX-001LP een monitor bevestigen met VESA maat van tussen de 75x75 en 100x100, oftewel genoeg voor vrijwel alle moderne schermen. Het draagvermogen is 8 kg, wat dus ook nooit een probleem op kan leveren.

Voordelen Douxe DX-001LP

 • Ideaal voor laptop gebruikers
 • Desktop ervaring zonder kabels
 • VESA van 75x75 tot 100x100
 • draagvermogen van 8 kg

Nadelen Douxe DX-001LP

 • Lastig om de twee schermen precies naast elkaar te bevestigen

3. NewStar - FPMA-D960

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een dubbele monitor setup is lang niet altijd nodig. Het kan al heel fijn zijn om een monitorbeugel aan te schaffen, puur voor je nek en rug. 

Het komt te vaak voor dat kantoormedewerkers last krijgen van hun nek van al het achter de computer zitten. Dit komt vaak voor omdat het beeldscherm te laag staat, waardoor er constant met een hoek op het scherm wordt neergekeken.

Om deze rugklachten te voorkomen kunt u gebruik maken van de NewStar FPMA-D960 monitorbeugel, met een draagvermogen van 10 kg en een VESA maat van 75x75 tot 100x100.

De NewStar FPMA-D960 heeft een subtiel afgewerkt ontwerp waarbij de stang gewoon aan het bureau vastgemaakt kan worden met een klem. Hier is geen schroevendraaier of andere tool voor nodig, en de NewStar FPMA-D960 is dus erg makkelijk te installeren.

Voordelen NewStar - FPMA-D960

 • Met klem de makkelijkste installatie
 • Geschikt voor ergonomische verbetering
 • Past op vrijwel alle moderne schermen

Nadelen NewStar - FPMA-D960

 • Vrij prijzig voor maar 1 monitor

4. W&Z Monitor

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Een laptop en een beeldscherm precies naast elkaar neerzetten met een monitorbeugel? Dat is vast niet mogelijk, zou je denken. Echter is de W&Z Monitor beugel hier precies voor gemaakt!

In tegenstelling tot de Douxe DX-001LP hierboven, kun je met de W&Z Monitor beugel je laptopscherm precies naast de andere monitor neerzetten. Hierdoor kun je video's kijken in twee schermen tegelijk en multitask je nog gemakkelijker.

Je behoudt met de W&Z Monitor beugel het overzicht volledig. Daardoor verbetert je workflow en krijg je veel minder gauw last van nek- en rugklachten.

De installatie is makkelijk, en mogelijk voor schermen tot 27 inch! 

Voordelen W&Z Monitor

 • Makkelijk installatie
 • Goed voor nek en rug
 • Geschikt voor grote monitoren en laptops

Nadelen W&Z Monitor

 • Wat stroef in de bewegingen bij sommige gebruikers

5. Maclean MC-752

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De beste monitorbeugel hoeft niet per se honderden euro's te kosten en een dubbele radslag tegen de muur aan te kunnen, om alsnog bij te kunnen dragen aan jouw werkomgeving.

Daarom hebben we ook de  Maclean MC-752 monitorbeugel meegenomen in onze testresultaten! De Maclean MC-752 is namelijk erg goedkoop voor een monitorbeugel, en hij doet zijn werk uitstekend.

Met een simpele klem en schroef monteer je allerlei soorten monitoren aan deze beugel. De VESA mount kan van 75x75 tot 100x100 mm toegepast worden. En door het simpele ontwerp kun je de Maclean MC-752 zonder gereedschap makkelijk kantelen, voor als je een keer een iets minder actieve houding aan wil nemen. Om bijvoorbeeld Netflix te kijken vanuit je luie stoel!

Voordelen Maclean MC-752

 • Kantelbare arm bij monitor
 • Erg goedkoop
 • Makkelijke installatie
 • VESA maten van 75x75 tot 100x100

Nadelen Maclean MC-752

 • Kan niet draaien, buigen of bewegen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel monitorbeugels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten monitorbeugels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de monitorbeugels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste monitorbeugels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Cyber Monday deals (korting tot 70%) staan nu al live op Bol.com! OP=OP