fbpx

Publicatie datum: 26 mei, 2023

Door: Sam

Beste Monitorbeugel

Alberenz® Single Monitor Arm

Alberenz® Single Monitor Arm

Met de Alberenz® Single Monitor Arm kom jij af van je rug en nekklachten. Door het ergonomische ontwerp kan je hem altijd op ooghoogte afstellen. Het model is tegelijkertijd een zeer praktische en mooi ontworpen monitor arm. Je setup gaat er alleen maar op vooruit.

Een bijkomend voordeel is dat de monitor arm geschikt is voor grote monitoren tot wel 35 inch! Het monteren is heel snel (binnen 4 minuten) gebeurd, heerlijk toch?

Een monitorbeugel is een ontzettend handige oplossing voor bureaus, of het nou gaat om je kantoor setup te verbeteren of om je gaming bureau een flinke upgrade te geven. Je kan met een monitorbeugel 1 monitor, maar ook meerdere monitoren naast elkaar, boven elkaar of misschien zelfs met de rug naar elkaar toe plaatsen.

Daarom hebben we de beste monitorbeugels voor je verzameld, en ieder product uitgebreid getest. De beste monitorbeugels hebben we in een ultieme top 5 gezet, en we houden rekening met je budget!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Monitorbeugels

Alberenz® Single Monitor Arm

Beste koop monitorbeugel
1. Alberenz® Single Monitor Arm

LifeGoods Ergonomische Dubbele Monitor Arm

Beste monitorbeugel voor 2 monitoren
2. LifeGoods Ergonomische Dubbele Monitor Arm

Beste monitorbeugel voor 1 monitor
3. NewStar - FPMA-D960

Beste monitorbeugel voor laptop setup
4. W&Z Monitor

Beste budget monitorbeugel
5. Maclean MC-752

Top 10 beste monitorbeugels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste monitorbeugels.


Waar op letten bij het kopen van een monitorbeugel?

Monitorbeugels zijn misschien niet bepaald jouw specialiteit. Het uitkiezen van een monitorbeugel is dan ook iets waar je redelijk wat voorkennis voor nodig hebt. Er zijn vele verschillende soorten, en vaak is het lastig te zien of een monitorbeugel van hoge kwaliteit is of niet. 

Om de keuze wat makkelijker te maken voor je, hebben we hieronder de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een monitorbeugel voor je op een rijtje gezet. Hierdoor hoef je gelukkig niet meer blind te vertrouwen op de beste monitorbeugel volgens de consumentenbond, of volgens websites als Tweakers. Want de beste monitorbeugel 2023 kies je het liefst natuurlijk zelf uit!

Aantal schermen

Een monitorbeugel kan één scherm ondersteunen, maar er zijn er ook bij waarbij je meerdere monitoren kunt ophangen. Dit kan handig zijn voor multitasking, gaming en meer. Heb je twee schermen of wil je er een tweede bijkopen? Koop dan een monitorbeugel voor twee of meer schermen.

Rotatie mogelijkheden

Sommige monitorbeugels ondersteunen ook het draaien van je schermen. Zo kan je twee schermen boven, naast of onder elkaar monteren, en zelfs draaien zodat je een hoog scherm hebt in plaats van een breed scherm. Dit gaat allemaal uit naar jouw voorkeuren, maar het is altijd een fijne optie om erbij te hebben!

Voet

Een monitorbeugel kan op een voet staan, net als een normale beugel - maar het mooiste is natuurlijk als ze aan de muur vast zitten. Dit zorgt voor een clean look van je gaming setup of kantoor omgeving.

Design

De beste monitorbeugel is onzichtbaar, zegt men altijd. Als het lijkt alsof de schermen zweven boven je bureau heb je een goede te pakken. Het kan ook zijn dat er wel delen van je monitorbeugel zichtbaar zijn in je setup, en dan kunnen ze maar beter mooi ontworpen zijn.

Compatibiliteit

Oh ja, ook belangrijk bij een goede monitorbeugel: Past hij wel op je schermen? Dit wordt meestal weergegeven in een VESA- maat. Hierbij kun je de monitorbeugel zo instellen dat hij altijd op je scherm past. De VESA maat staat aangegeven in de beschrijving van het artikel, ook in onze reviews hier beneden!


Wat is de beste monitorbeugel van 2023? 

Lang genoeg gewacht! Hieronder vind je de beste monitorbeugels van dit moment, gebaseerd op de prijs-kwaliteitverhouding maar ook bepaalde unieke mogelijkheden van de beste monitorbeugels.

1. Alberenz® Single Monitor Arm

Alberenz® Single Monitor Arm

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Met de Alberenz® Single Monitor Arm zorg je ervoor dat je geen last meer krijgt van je nek en rug. Door het ergonmische design is hij ideaal voor iedereen. De monitor zit altijd op ooghoogte.

Het scherm is eenvoudig van hoogte van te stellen door middel van de gasveer constructie. Dit in combinatie met het ergonomische ontwerp zorg je ervoor dat je altijd in een goede houding zit met je nek en rug. Dit is natuurlijk zeer belangrijk voor je gezondheid.

Heb je toevallig een grootte monitor maar wilt hem graag wat hoger hangen? Dan kun je makkelijk met dit product doen. De monitoren die geschikt zijn voor de monitor arm zijn van 17 tot 35 inch. Hierdoor kan bijna elke grote monitor hierop bevestigd worden door het VESA-bevestiging.

Het mooie en strakke model is ook nog eens een pluspunt. Je setup gaat er alleen maar mooie vanuit zien terwijl het ook nog eens zeer praktisch is. 

Voordelen Alberenz® Single Monitor Arm

 • Door het ergonomische ontwerp altijd op ooghoogte
 • Wordt bevestigd met VESA
 • Geschikt voor grote monitoren
 • Strakke model

Nadelen Alberenz® Single Monitor Arm

 • Geen setup van boven en onder elkaar mogelijk

2. LifeGoods Ergonomische Dubbele Monitor Arm

LifeGoods Ergonomische Dubbele Monitor Arm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Werk jij vaak op meerdere schermen tegelijk? Dan kan het handig zijn om een dubbele monitor arm aan te schaffen. Werk jij vaak achter deze schermen, dan kan het verstandig zijn om een ergonomische dubbele monitor arm aan te schaffen. Als het gaat om ergonomisch dat is de LifeGoods Ergonomische Dubbele Monitor Arm de beste keuze.

Uit onze test is namelijk gebleken dat de LifeGoods Ergonomische Dubbele Monitor Arm ontzettend ergonomisch is. Zo kun je de monitoren dankzij deze monitorbeugel kantelen, draaien en zwenken. Het maakt niet uit in wat voor positie je zit, je kunt je monitoren dankzij deze monitorbeugel altijd perfect afstemmen.

Je kunt je monitor hierdoor namelijk 360 graden draaien, 125 graden kantelen en 180 graden zwenken. Ook heeft deze monitorbeugel een draagkracht van wel 9 kg per arm. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je monitor te zwaar is. Verder is de LifeGoods Ergonomische Dubbele Monitor Arm ook verkrijgbaar in een model geschikt voor 1 monitor. 

Voordelen LifeGoods Ergonomische Dubbele Monitor Arm

 • Geschikt voor 1 en twee monitoren
 • 360 graden draaibaar, 125 graden kantelbaar en 180 graden zwenkbaar
 • Draagkracht van 9 kg per arm
 • Geschikt voor werken, gamen en programmeren

Nadelen LifeGoods Ergonomische Dubbele Monitor Arm

 • Niet geschikt voor 3 monitoren

3. NewStar - FPMA-D960

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een dubbele monitor setup is lang niet altijd nodig. Het kan al heel fijn zijn om een monitorbeugel aan te schaffen, puur voor je nek en rug. 

Het komt te vaak voor dat kantoormedewerkers last krijgen van hun nek van al het achter de computer zitten. Dit komt vaak voor omdat het beeldscherm te laag staat, waardoor er constant met een hoek op het scherm wordt neergekeken.

Om deze rugklachten te voorkomen kunt u gebruik maken van de NewStar FPMA-D960 monitorbeugel, met een draagvermogen van 10 kg en een VESA maat van 75x75 tot 100x100.

De NewStar FPMA-D960 heeft een subtiel afgewerkt ontwerp waarbij de stang gewoon aan het bureau vastgemaakt kan worden met een klem. Hier is geen schroevendraaier of andere tool voor nodig, en de NewStar FPMA-D960 is dus erg makkelijk te installeren.

Voordelen NewStar - FPMA-D960

 • Met klem de makkelijkste installatie
 • Geschikt voor ergonomische verbetering
 • Past op vrijwel alle moderne schermen

Nadelen NewStar - FPMA-D960

 • Vrij prijzig voor maar 1 monitor

4. W&Z Monitor

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Een laptop en een beeldscherm precies naast elkaar neerzetten met een monitorbeugel? Dat is vast niet mogelijk, zou je denken. Echter is de W&Z Monitor beugel hier precies voor gemaakt!

In tegenstelling tot de Douxe DX-001LP hierboven, kun je met de W&Z Monitor beugel je laptopscherm precies naast de andere monitor neerzetten. Hierdoor kun je video's kijken in twee schermen tegelijk en multitask je nog gemakkelijker.

Je behoudt met de W&Z Monitor beugel het overzicht volledig. Daardoor verbetert je workflow en krijg je veel minder gauw last van nek- en rugklachten.

De installatie is makkelijk, en mogelijk voor schermen tot 27 inch! 

Voordelen W&Z Monitor

 • Makkelijk installatie
 • Goed voor nek en rug
 • Geschikt voor grote monitoren en laptops

Nadelen W&Z Monitor

 • Wat stroef in de bewegingen bij sommige gebruikers

5. Maclean MC-752

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De beste monitorbeugel hoeft niet per se honderden euro's te kosten en een dubbele radslag tegen de muur aan te kunnen, om alsnog bij te kunnen dragen aan jouw werkomgeving.

Daarom hebben we ook de  Maclean MC-752 monitorbeugel meegenomen in onze testresultaten! De Maclean MC-752 is namelijk erg goedkoop voor een monitorbeugel, en hij doet zijn werk uitstekend.

Met een simpele klem en schroef monteer je allerlei soorten monitoren aan deze beugel. De VESA mount kan van 75x75 tot 100x100 mm toegepast worden. En door het simpele ontwerp kun je de Maclean MC-752 zonder gereedschap makkelijk kantelen, voor als je een keer een iets minder actieve houding aan wil nemen. Om bijvoorbeeld Netflix te kijken vanuit je luie stoel!

Voordelen Maclean MC-752

 • Kantelbare arm bij monitor
 • Erg goedkoop
 • Makkelijke installatie
 • VESA maten van 75x75 tot 100x100

Nadelen Maclean MC-752

 • Kan niet draaien, buigen of bewegen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel monitorbeugels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten monitorbeugels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de monitorbeugels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste monitorbeugels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>