Laatste update: december 2022

Door: Jack

Best Geteste Tennisracket

Beste tennisrackets

Head Tennisracket

De best geteste tennisracket van 2022 is de Head Tennisracket! Dit is uit de ultieme tennisrackets test gebleken van 2022. De Head Tennisracket is gemaakt voor volwassen. Hiermee kan je hard uithalen en spelen met veel comfort.

Verder heeft het een gewicht van slecht 225 gram. Hierdoor kan je er gemakkelijk lang mee spelen. Dit racket is ook nog in verschillende kleuren beschikbaar.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste tennisracket van 2022?  Er zijn veel soorten verschillende tennisrackets die allemaal hun eigen functies en specialiteiten hebben. Er zijn ook verschillende soorten merken die bij een bepaalde speelstijl passen.Het is daarom moeilijk om een goede keuze te maken!

Ben je gewoon toe aan een nieuw tennisracket? En vraag jij je constant af: wat is het beste tennisracket? Weet je niet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuw tennisracket? Wij helpen je heel graag bij het onderzoeken naar het beste tennisracket en natuurlijk ook naar het beste merk tennisracket voor jouw.

Daarom hebben wij een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in tennisrackets. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende tennisrackets en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

3

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tennisrackets

Beste tennisrackets

Beste Koop Tennisracket
1. Head Tennisracket

Dunlop SX Team 260 Tennisracket - Zwart Geel

Beste Tennisracket Voor Beginners
2. Dunlop SX Team 260 Tennisracket

Dunlop NT R5.0 - L0 - Tennisracket - zwart/rood

Beste Tennisracket Voor Expert
3. Dunlop NT R5.0 Tennisracket

Wilson Roger Federer 23 Tennisracket - Zwart Wit - L1

Beste Tennisracket Jeugd
4. Wilson Roger Federer 23 Tennisracket

Quick Q1905 Tennisracket JR 23" - Stage 2 Oranje - L0

Beste Tennisracket Kind
5. Quick Q1905  JR 23" Tennisracket

Top 10 Beste Tennisrackets

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire tennisrackets bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top tennisrackets bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Tennisracket?

Het kopen van een goede tennisrackets is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste tennisrackets.

Voordat je een tennisracket koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Speelstijl

Bij de aanschaf van een tennisracket zijn er veel dingen waarop je moet letten. Wat past bijvoorbeeld bij jouw speelstijl? Er zijn verschillende merken die tennisrackets maken. Sommige blinken uit bij een bepaalde speelstijl dus bekijk dat goed van te voren.

Niveau

Het is ook goed om te kijken naar het niveau waarop je tennist. Ben jij bijvoorbeeld een beginner dan is het goed om een tennisracket te nemen voor beginners. Speel jij tennis vaker en langer dan is het beter om naar tennisrackets te kijken die daarvoor geschikt zijn.

Gewicht

Tennisrackets hebben verschillende gewichten. De ene is wat zwaarder dan de andere. Bij de meeste tennisrackets verschilt dit niet veel maar het kan wel cruciaal zijn. Ga daarom van te voren goed na wat het gewicht is van een racket en wat je zelf fijn vind.

Prijs

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de tennisrackets. Er zijn veel rackets verkrijgbaar en daarom kunnen de prijzen veel van elkaar verschillen. Het is daarom aan te raden om van te voren een budget voor jezelf te stellen voordat je een aankoop doet.


Wat is de beste Tennisracket van 2022? 

Wat is de beste tennisracket van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten tennisrackets getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste tennisrackets in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke tennisrackets het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Head Tennisracket

Beste tennisrackets

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de best geteste tennisracket van 2022? Dan is de Head Tennisracket wat voor jou! Dit is de beste koop van een tennisracket van 2022.

De Head Tennisracket is gemaakt voor een gevorderde speler. Het is uiterst geschikt voor volwassenen en het is een zeer fijne racket. Het heeft genoeg grip en ligt erg fijn in de handen.  Met een gewicht van 225 gram is het ook erg licht. Daarom is het geschikt voor mannen en vrouwen.

Head is ook een gewaardeerd merk in de tenniswereld. Het is een merk dat al naam gemaakt heeft en het levert vaak betrouwbare tennisrackets. Ook met dit racket laten ze weer zien een van de beste ter wereld te zijn. De Head Tennisracket is een goed racket met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Head Tennisracket

 • Voor gevorderde speler
 • In meerdere kleuren
 • Verschillende maten

Nadelen Head Tennisracket

 • Geen

2. Dunlop SX Team 260 Tennisracket

Dunlop SX Team 260 Tennisracket - Zwart Geel

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Vind je jezelf een beginner en zoek je een geschikte tennisracket? Dan is de Dunlop SX Team 260 Tennisracket wat voor jou! Dit is de best geteste tennisracket voor beginners in 2022.

De CX Pro 225 van het bekende merk Dunlop is ideaal voor mannen en vrouwen vrouwen omdat het lekker in de handen ligt. Doordat het licht is, kan er een ideale combinatie van controle en power worden gegenereerd. Ook is het gemakkelijker om dit racket te manoeuvreren waardoor er gemakkelijk en eenvoudig kracht te genereren is en er een optimale grip mogelijk is. 

Dit racket is voorzien van een Vibrotech constructie wat ervoor zorgt dat de vibraties gedempt worden en er hierdoor minder last wordt gelegd op de arm. Het racket is perfect voor een beginner maar ook zeker voor een gevorderde tennisspeler. Al met al een goede tennisracket!

Voordelen Dunlop SX Team 260 Tennisracket

 • Ideaal voor beginners
 • Inclusief bijpassende hoes

Nadelen Dunlop SX Team 260 Tennisracket

 • Beschikbaar in 1 kleur

3. Dunlop NT R5.0 Tennisracket

Dunlop NT R5.0 - L0 - Tennisracket - zwart/rood

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Tennis jij al langer en zoek je een geschikte tennisracket? Dan is de Dunlop NT R5.0 Tennisracket wat voor jou! Dit is de best geteste tennisracket voor experts in 2022.

Dit tennisracket is ideal voor spelers die een lichter racket prefereren zoals clubspelers en jongeren. Met een gewicht van 265 gram en een bladgrootte van 645 cm2 biedt het de optima combinatie aan voor power control en grip. Ook kan het zorgen voor een ideale beheersing van het racket.

Dit racket biedt een ongekende demping gecombineerd met een uitstekende controle en balcontact door de ongeëvenaarde Copper Wire Construction TM technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de reactie van het racket direct wordt overgedragen naar de speler en andersom.

Voordelen Dunlop NT R5.0 Tennisracket

 • Revolutionaire technologie voor ideale demping
 • 1 jaar garantie

Nadelen Dunlop NT R5.0 Tennisracket

 • Geen beschermhoes

4. Wilson Roger Federer 23 Tennisracket

Wilson Roger Federer 23 Tennisracket - Zwart Wit - L1

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Speel jij in de jeugd en zoek je een geschikte tennisracket? Dan is de Wilson Roger Federer 23 Tennisracket wat voor jou! Dit is de best geteste tennisracket voor de jeugd in 2022.

De Wilson Roger Federer 23 Tennisracket is gemaakt door Wilson, dat een iconisch merk is in de tenniswereld. Het is zelfs van de Roger Federer lijn, één van de beste tennissers van de wereld ooit. Het is speciaal geschikt voor jonge spelers die bewegelijk zijn op de tennisbaan.

Dit tennisracket is speciaal beschermt door een bumper guard aan de bovenkant van het frame. Hierdoor wordt de buitenkant beschermt tegen schade. Verder is dit geschikt voor een recreatieve speler die een extra spin aan de bal durft te geven!

Voordelen Wilson Roger Federer 23 Tennisracket

 • Gewaardeerd merk
 • Licht in gewicht

Nadelen Wilson Roger Federer 23 Tennisracket

 • Minder geschikt voor volwassenen

5. Quick Q1905  JR 23" Tennisracket

Quick Q1905 Tennisracket JR 23" - Stage 2 Oranje - L0

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.3

Ben jij op zoek naar de best geteste tennisracket voor kinderen? Dan is de Quick Q1905  JR 23" Tennisracket wat voor jou! Dit is de beste tennisracket voor kinderen in 2022.

De Quick Q1905  JR 23" Tennisracket is speciaal gemaakt voor kinderen. Het is voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar oud gemaakt. Dit racket heeft een balanspunt van 330 mm waardoor het erg vertrouwelijk is. Het wordt ook nog geleverd met hoes waardoor het gemakkelijk is mee te nemen.

Verder is dit racket gemaakt door Quick. Dit is ook een gewaardeerd merk in de tenniswereld en is zeer vertrouwd. Het is beschikbaar in verschillende kleuren en maten. Als je kind ouder wordt en de tennisracket fijn vindt kan die weer gehaald worden in een ander formaat.

Voordelen Quick Q1905  JR 23" Tennisracket

 • In meerdere kleuren
 • Uiterste geschikt voor kinderen

Nadelen Quick Q1905  JR 23" Tennisracket

 • Meer geschikt voor competitiespeler

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel tennisrackets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tennisrackets getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de tennisrackets op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tennisrackets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP