fbpx

Publicatie datum: 22 februari, 2023

Door: Jack

Best Geteste Tennisballen

DUNLOP ATP CHAMPIONSHIP 2X4 ST. BI-PACK

DUNLOP ATP CHAMPIONSHIP 2X4 ST. BI-PACK

De Dunlop ATP Championship zijn gasgevulde tennisbal en zijn geschikt voor elke ondergrond. Daarnaast heeft een Max Core kern en Durafleth HD coth, waardoor de bal nu nog duurzamer is. Ook is de bal goedgekeurd door de International Tennis Federation en is het de officiële bal voor de ATP World Tour!

Geen idee waar je die ronde gele dingen moet halen? Geen zorgen, wij helpen je. Wij kunnen namelijk heel goed begrijpen dat je af en toe verdwaald raakt in die grote ballenbak aan tennisballen op het web. 

Zo hebben wij een aantal ballen met elkaar vergeleken en daaruit de beste tennisballen geselecteerd. Hieruit is een top 5 gevormd, die jou helpt bij het keuze maken van de juiste tennisbal.

Benieuwd naar welke tennisballen dat zijn geworden? Rol dan naar beneden en ontdek onze top 5 beste tennisballen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tennisballen

DUNLOP ATP CHAMPIONSHIP 2X4 ST. BI-PACK

Beste Tennisballen 
1. Dunlop ATP Championshop 2X4 st. Bi-Pack

US Open 4 st. Geel Speed

Beste Tennisballen voor gevorderden
2. Wilson US Open 4 st. Geel Speed

Kong Air Squeaker Tennisbal - Hondenspeelgoed - Ø6 cm

Beste Tennisballen voor je hond
3. Kong Air Squeaker Hondenspeelgoed 

Tennisballen TB 920 4 st. Geel Veelzijdig

Beste Tennisballen goedkoop
4. Artengo TB 920 4 st. Geel Veelzijdig

Dunlop Stage 1 Groen 3 st.

Beste Tennisballen voor beginners
5. Dunlop Stage 1 Groen 3 st. 

Top 10 beste Tennisballen?

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste tennisballen.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van Tennisballen?

Om een goed potje tennis te spelen, kunnen de tennisballen natuurlijk niet ontbreken. Het is niet zomaar een geel rond balletje die je even keihard slaat, er komt namelijk zo veel meer bij kijken. Zo maakt het niet uit of je een beginneling bent of fanatieke competitiespeler, je moet altijd de functionaliteiten van een bal goed nakijken. Zelfs een tennisbal voor je hond moet je niet blindelings kopen. Maar waar moet je dan op letten als bovendien de beste tennisballen volgens de Consumentenbond niet te bepalen is?

Gelukkig waren wij hier al op voorbereid, in tegenstelling tot de Consumentenbond. Zodoende hebben wij een aantal criteria punten opgesteld, waar jij op kan letten bij het kopen van tennisballen.

Ohja, bijna vergeten. Het is trouwens wel handig om te weten dat je tennisballen niet kunt gebruiken voor padel. Tennisballen hebben namelijk net iets teveel gewicht. Gelukkig hebben wij een pagina waar je de beste padelballen kunt bekijken.

Gasgevuld of drukloos

Er zijn twee soorten tennisballen: gasgevuld en drukloos. Hierbij is het essentieel om te weten wat het verschil is tussen deze twee. Gasgevulde tennisballen worden over het algemeen het meest gebruikt voor competitie en toernooien. Daarnaast heeft het een aantal andere voordelen: 

 • De bal stuitert beter
 • De bal komt minder hard op je racketblad terecht
 • Het is minder belastend op je lichaam
 • Je hebt meer controle, waardoor je met meer effect kan slaan

Het enige nadeel is dat gasgevulde tennisballen na verloop van tijd hun druk verliezen en daardoor minder lang mee gaan dan drukloze ballen. Het duurzame van deze drukloze tennisballen is dan ook het enige voordeel ten opzichte van gasgevulde ballen.

Niveau

Voor elk niveau zijn er verschillende soorten tennisballen. Ben je net begonnen met tennissen of ben je nog junior? Dan kun je het beste met stageballen spelen. Bij deze ballen is de druk namelijk verlaagd met als gevolg dat de bal minder stuitert. Hierdoor heb je meer tijd voor je techniek. De volwassen of ervaren tennisser, kan gewoon kiezen voor gasgevulde of drukloze tennisballen.

Prijs

Over het algemeen zijn tennisballen niet zo duur als je ze per blik aanschaft. De prijs is vooral afhankelijk van je niveau waarop je speelt. Ben je een beginner, dan kun je gemakkelijk tennisballen van tussen de 5 en 10 euro nemen. Speel jij al op goed niveau, dan kies je uiteraard voor tennisballen die richting de 20 euro gaan. Deze ballen zijn vaak de officiële tennisballen voor competitie, toernooien of de ATP.


Wat zijn de beste Tennisballen van 2023? 

Het kiezen van de juiste tennisbal is dus niet zomaar eventjes gedaan. Zoals je hebt kunnen lezen, komt er nog veel bij kijken. Wij kunnen begrijpen dat je nog steeds geen zin hebt om alles te controleren, daarom hebben wij voor jou een top 5 aan tennisballen samengesteld.

In deze lijst zit voor elk niveau wat wils. Zelfs voor de mensen die een hond hebben, zit er wat tussen. Bekijk onze top 5 beste tennisballen nu onderstaand.

1. DUNLOP ATP CHAMPIONSHIP

DUNLOP ATP CHAMPIONSHIP 2X4 ST. BI-PACK

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Altijd al willen weten of jij met de officiële tennisbal van de ATP World Tour net zo'n elegante enkelvoudige backhand kan slaan als Federer of misschien wel met dezelfde intensiteit een forehand spin als Nadal kan genereren? Dan is de Dunlop ATP Championship de beste tennisbal voor jou.

Maar wat maakt deze gasgevulde bal dan de beste? Dat komt voornamelijk door een combinatie van een Max Core kern en de duurzaamheid van Durafelt HD cloth, die voor veel consistentie zorgen. Daarnaast is deze tennisbal voor elke ondergrond geschikt.

Voordelen DUNLOP ATP CHAMPIONSHIP

 • Veel consistentie door Max Core kern en duurzame Durafelt HD cloth
 • Officiële ATP World Tour tennisbal
 • Geschikt voor elke ondergrond

Nadelen DUNLOP ATP CHAMPIONSHIP

 • Relatief duurdere tennisballen

2. WILSON US OPEN 4 ST. GEEL SPEED 

US Open 4 st. Geel Speed

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Wilson US Open 4 st. Geel Speed is de beste tennisbal voor de gevorderde speler die regelmatig op de baan staat voor clubladder, toernooien of competitie. 

Deze bal staat bekend om zijn vinnigheid, dus dat die veel meer snelheid genereert tijdens het tennissen. Je ervaart dan ook hogere stuiter ballen en meer drukbehoud. Daarnaast gaat deze tennisbal ook vrij lang mee door Tech-vilt. Verder is die voor elke ondergrond geschikt.

Voordelen WILSON US OPEN 4 ST. GEEL SPEED

 • Tech-vilt zorgt voor duurzame bal die langer mee gaat
 • Geschikt voor elke ondergrond
 • Snellere bal dan gemiddeld

Nadelen WILSON US OPEN 4 ST. GEEL SPEED

 • Aan het begin zal je moeten wennen aan het gestuiter

3. KONG AIR SQUEAKER HONDENSPEELGOED 

Kong Air Squeaker Tennisbal - Hondenspeelgoed - Ø6 cm

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Je zult vast raar opkijken van deze keuze, maar ook honden spelen graag met tennisballen. Vandaar dat die is opgenomen in onze lijst. Het is hierbij belangrijk dat je hond geen schade aan zijn gebit oploopt, daarom is de Kong Air Squeaker de beste tennisbal. 

Dit duurzame hondenspeeltje is gemaakt van niet schurend tennis stof, waardoor je hond geen slijtage aan zijn gebit zal ervaren. Daarnaast is het een relatief kleine tennisbal die gemakkelijk in de bek past. Met deze tennisbal hebben jij en je hond dus veel speel plezier!

Voordelen BABOLAT PROPULSE ALL COURT LITTLE KIDS

 • Gemaakt van niet schurend tennisstof
 • Kleine bal

Nadelen BABOLAT PROPULSE ALL COURT LITTLE KIDS

 • Niet geschikt om lang op te kauwen

4. ARTENGO TB 920 4 ST. GEEL VEELZIJDIG

Tennisballen TB 920 4 st. Geel Veelzijdig

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op zoek naar kwaliteit tennisballen voor een lage prijs? Dan zit je met de Artengo TB 920 4 st. Geel Veelzijdig aan het juiste adres.

Ondanks de goedkope prijs leveren deze tennisballen niets in aan kwaliteit. Zo is de tennis stof van de bal met 63% op natuurlijke wijze geproduceerd. Veder behoudt het zijn controle door het flexibele en sterke natuurrubber. Uiteraard is ook deze tennisbal geschikt voor elke ondergrond.

En wist je al deze bal de officiële tennisbal was van een ATP World Tour toernooi in Metz? 

Voordelen ARTENGO TB 920 4 ST. GEEL VEELZIJDIG

 • Tennisstof is voor 63% natuurlijk
 • Flexibele en sterke natuurrubber
 • Geschikt voor elke ondergrond
 • Goedkoop

Nadelen ARTENGO TB 920 4 ST. GEEL VEELZIJDIG

 • De bal kan snel aanvoelen

5. DUNLOP STAGE 1 GROEN

Dunlop Stage 1 Groen 3 st.

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben je nog een rookie binnen de tennissport? Dan is de Dunlop Stage 1 Groen de beste tennisbal voor jou. De bal is iets zachter en lichter is, waardoor die perfect is voor volwassenen en kinderen die net zijn begonnen met tennissen.

Door het verlagen van de druk stuitert de bal veel minder dan een normale tennisbal, hierdoor heb je meer tijd en ruimte voor je techniek. Verder is deze duurzame tennisbal te gebruiken voor elke ondergrond.

Voordelen DUNLOP STAGE 1 GROEN

 • Druk is verlaagd waardoor die minder hard stuitert
 • Te gebruiken voor elke ondergrond
 • Zacht en licht

Nadelen DUNLOP STAGE 1 GROEN

 • Geen nadelen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel tennisballen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tennisballen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de tennisballen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tennisballen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>