fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Jack

Best Geteste Tennisracket

WILSON ROLAND GARROS TEAM

WILSON ROLAND GARROS TEAM

De WILSON ROLAND GARROS TEAM is geschikt voor de gemiddelde en beginnende tennisser en heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook heeft hij een grotere sweetspot waardoor je meer kracht mee kan geven aan de bal en minder missers slaat. Het racket heeft een combinatie van power en comfort waardoor die zeer toegankelijk is. 

Wat is de beste tennisracket? Er zijn zoveel rackets met allemaal hun eigen functies en specialiteiten. Er zijn ook verschillende soorten merken die bij een bepaalde speelstijl passen. Het is daarom moeilijk om een goede keuze te maken.

Weet je hierdoor niet waar je moet zoeken? Geen zorgen, wij helpen je heel graag bij het onderzoeken naar het beste tennisracket. Zodoende hebben wij een test gedaan naar verschillende tennisrackets en hieruit de beste 5 geselecteerd.

Benieuwd naar onze Top 5 Beste Tennisrackets? Bekijk het dan snel hieronder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

3

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tennisrackets

WILSON ROLAND GARROS TEAM

Beste Koop Tennisracket
1. WILSON ROLAND GARROS TEAM

ALUMINIUM TENNISRACKET 25/" WITH TWO TENNISBALLS - BLUE

Beste Tennisracket Voor Beginners
2. ALUMINIUM TENNISRACKET 25

Dunlop NT R5.0 - L0 - Tennisracket - zwart/rood

Beste Tennisracket Voor Expert
3. Dunlop NT R5.0 Tennisracket

Wilson Blade 98 16X19

Beste Tennisracket Jeugd
4. Wilson Blade 98 16X19

Quick Q1905 ST3 Tennisracket - Rood - L0

Beste Tennisracket Kind
5. Quick Q1905  JR 23" Tennisracket

Top 10 Beste Tennisrackets

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire tennisrackets. Dit zijn de Top 10 Tennisrackets bij deze webshops!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Tennisracket?

Het kopen van een goede tennisrackets is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is nog moeilijker. Zelfs de beste tennisrackets volgens de Consumentbond is niet te bepalen. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste tennisrackets.

Voordat je een tennisracket koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Speelstijl

Bij de aanschaf van een tennisracket zijn er veel dingen waarop je moet letten. Wat past bijvoorbeeld bij jouw speelstijl?

Er zijn verschillende merken die tennisrackets maken. Sommige blinken uit bij een bepaalde speelstijl dus bekijk dat goed van te voren.

Niveau

Het is ook goed om te kijken naar het niveau waarop je tennist. Ben jij bijvoorbeeld een beginner dan is het goed om een tennisracket te nemen voor beginners.

Speel jij tennis vaker en langer dan is het beter om naar tennisrackets te kijken die daarvoor geschikt zijn.

Gewicht

Tennisrackets hebben verschillende gewichten. De ene is wat zwaarder dan de andere. Bij de meeste tennisrackets verschilt dit niet veel maar het kan wel cruciaal zijn. Ga daarom van te voren goed na wat het gewicht is van een racket en wat je zelf fijn vind.

Prijs

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de tennisrackets. Er zijn veel rackets verkrijgbaar en daarom kunnen de prijzen veel van elkaar verschillen.

Het is daarom aan te raden om van te voren een budget voor jezelf te stellen voordat je een aankoop doet.


Wat is de beste Tennisracket van 2023? 

Wij hebben een aantal verschillende soorten tennisrackets getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste tennisrackets in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke tennisrackets het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  WILSON ROLAND GARROS TEAM

WILSON ROLAND GARROS TEAM

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De WILSON ROLAND GARROS TEAM is als beste uit onze test gekomen! Hij is geschikt voor de gemiddelde / beginnende tennisser. En met de goede prijs-kwaliteitverhouding sla je hier zeker geen misser mee. 

En niet alleen door de prijs-kwaliteitverhouding sla je geen missers. Dit racket heeft een grotere sweetspot waardoor je minder missers slaat, meer controle hebt en een meer snelheid aan de bal mee kan geven. 

Als je op zoek bent naar een combinatie van power en comfort dan zit je hier goed. Dit racket heeft het namelijk allebei en zo sla je zo meteen iedereen van de baan af!

Voordelen WILSON ROLAND GARROS TEAM

 • Geschikt voor de gemiddelde / beginnende tennisser
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Combinatie van power en comfort
 • Ruimere sweetspot voor minder missers

Nadelen WILSON ROLAND GARROS TEAM

 • Geen

2. ALUMINIUM TENNISRACKET 25

ALUMINIUM TENNISRACKET 25/" WITH TWO TENNISBALLS - BLUE

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Vind je jezelf een beginner en zoek je een geschikt tennisracket? Dan is de ALUMINIUM TENNISRACKET 25 Tennisracket wat voor jou! Dit is de best geteste tennisracket voor beginners in 2023.

Dit racket van het bekende merk ALUMINIUM is ideaal voor mannen en vrouwen omdat het lekker in de handen ligt. Doordat het licht is, kan er een ideale combinatie van controle en power worden gegenereerd.

Ook is het gemakkelijker om dit racket te manoeuvreren waardoor er gemakkelijk en eenvoudig kracht te genereren is en er een optimale grip mogelijk is. 

Het racket is perfect voor een beginner maar ook zeker voor een gevorderde tennisspeler. Al met al een uitstekend tennisracket!

Voordelen ALUMINIUM TENNISRACKET 25

 • Ideaal voor beginners
 • Met 2 tennisballen

Nadelen ALUMINIUM TENNISRACKET 25

 • Niet van het bekendste merk

3. Dunlop NT R5.0 Tennisracket

Dunlop NT R5.0 - L0 - Tennisracket - zwart/rood

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Tennis jij al langer en zoek je een geschikte tennisracket? Dan is de Dunlop NT R5.0 Tennisracket wat voor jou! Dit is de best geteste tennisracket voor experts in 2023.

Dit tennisracket is ideaal voor spelers die een lichter racket prefereren zoals clubspelers en jongeren. Met een gewicht van 265 gram en een bladgrootte van 645 cm2 biedt het de optima combinatie aan voor power control en grip.

Ook kan het zorgen voor een ideale beheersing van het racket. Dit racket biedt een ongekende demping gecombineerd met een uitstekende controle en balcontact door de ongeëvenaarde Copper Wire Construction TM technologie.

Deze technologie zorgt ervoor dat de reactie van het racket direct wordt overgedragen naar de speler en andersom.

Voordelen Dunlop NT R5.0 Tennisracket

 • Revolutionaire technologie voor ideale demping
 • 1 jaar garantie

Nadelen Dunlop NT R5.0 Tennisracket

 • Geen beschermhoes

4. Wilson Blade 98 16X19

Wilson Blade 98 16X19

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Speel jij in de jeugd en zoek je een geschikt tennisracket? Dan is de Wilson Blade 98 16X19 wat voor jou! Dit is de best geteste tennisracket voor de jeugd in 2023.

De Wilson Blade 98 16X19 is gemaakt door Wilson, dat een iconisch merk is in de tenniswereld. Het is speciaal geschikt voor jonge spelers die bewegelijk zijn op de tennisbaan.

Dit tennisracket is speciaal beschermt door een bumper guard aan de bovenkant van het frame. Hierdoor wordt de buitenkant beschermt tegen schade.

Verder is dit geschikt voor een recreatieve speler die een extra spin aan de bal durft te geven!

Voordelen Wilson Blade 98 16X19

 • Gewaardeerd merk
 • Licht in gewicht

Nadelen Wilson Blade 98 16X19

 • Minder geschikt voor volwassenen

5. Quick Q1905  JR 23" Tennisracket

Quick Q1905 ST3 Tennisracket - Rood - L0

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.3

Ben jij op zoek naar de best geteste tennisracket voor kinderen? Dan is de Quick Q1905  JR 23" Tennisracket wat voor jou! Dit is de beste tennisracket voor kinderen in 2023.

De Quick Q1905  JR 23" Tennisracket is speciaal gemaakt voor kinderen. Het is voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar oud gemaakt. Dit racket heeft een balanspunt van 330 mm waardoor het erg vertrouwelijk is.

Het wordt ook nog geleverd met hoes waardoor het gemakkelijk is mee te nemen. Verder is dit racket gemaakt door Quick. Dit is ook een gewaardeerd merk in de tenniswereld en is zeer vertrouwd.

Het is beschikbaar in verschillende kleuren en maten. Als je kind ouder wordt en de tennisracket fijn vindt kan die weer gehaald worden in een ander formaat.

Voordelen Quick Q1905  JR 23" Tennisracket

 • In meerdere kleuren
 • Uiterste geschikt voor kinderen

Nadelen Quick Q1905  JR 23" Tennisracket

 • Meer geschikt voor competitiespeler

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel tennisrackets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tennisrackets getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de tennisrackets op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tennisrackets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP