fbpx

Publicatie datum: 7 september, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Stadsfiets

STADSFIETS DAMES ELOPS 520

STADSFIETS DAMES ELOPS 520

De STADSFIETS DAMES ELOPS 520 is een comfortabele fiets die perfect gebruikt kan worden in de stad! Zo fietst het licht en ben je zeer bewegelijk. Er zit ook een mandje op waarin je een tas kan plaatsen. Zo is zweten op de fiets verleden tijd! Daarnaast heeft het ook een prachtige uitstraling waarmee je veel indruk kan maken. Het heeft alle functionaliteiten van een goede fiets. Denk aan goede remmen, uitstekende banden en een goede wegligging. Wie wil dat nou niet?

Een goede stadsfiets kopen is voor iedere student onmisbaar, maar ook andere bewoners van de stad fietsen graag op de beste stadsfiets die ze kunnen krijgen. Een stadsfiets heeft een aantal typische kenmerken.

Denk aan wat minder versnellingen, goede remmen en een comfortabele (minder sportieve) zitpositie ten opzichte van een normale fiets. Dit allemaal om beter te kunnen fietsen in een stad.

Maar hoe bepaal je nou wat de beste stadsfiets is voor jouw stad of dorp? Een goede stadsfiets uitkiezen is lastiger dan je denkt. Het wekt vaak veel vragen op, zoals wat is de beste stadsfiets voor lange afstanden?

Wat is het antwoord op deze vraag? En waar moet je zo al op letten bij het kopen van een stadsfiets? Dat behandelen wij in dit artikel! Lees dus gauw verder.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stadsfietsen

STADSFIETS DAMES ELOPS 520

Beste koop stadsfiets
1. STADSFIETS DAMES ELOPS 520

STADSFIETS HEREN ELOPS 520 KAKI

Beste Stadsfiets voor heren
2. STADSFIETS HEREN ELOPS 520 KAKI

STADSFIETS VOOR LANGE AFSTANDEN 500 LAAG FRAME

Beste stadsfiets met achteruit trap rem
3. STADSFIETS VOOR LANGE AFSTANDEN 500 LAAG FRAME

STADSFIETS DAMES ELOPS 120 LAAG FRAME BLAUW

Beste stadsfiets voor vrouwen
4. STADSFIETS DAMES ELOPS 120 LAAG FRAME BLAUW

STADSFIETS SINGLE SPEED 500 WIT

Beste stadsfiets om mee te racen
5. STADSFIETS SINGLE SPEED 500 WIT

Top 10 Beste Stadsfietsen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste stadsfietsen!


Waar op letten bij het kopen van een stadsfiets?

Die laatste vraag beantwoorden we graag nog even voor je, zodat je ook zelf een oordeel kunt vellen over jouw toekomstige stadsfiets. Een trouwe stalen ros vinden is erg belangrijk, omdat je natuurlijk het prettigst fietst op jouw eigen fiets.

Om de beste stadsfiets voor jou te kunnen uitkiezen hebben we een aantal van de belangrijkste aspecten van een goede stadsfiets voor je op een rijtje gezet. Zo weet je ook zelf waar je op moet letten bij het kopen van een stadsfiets!

Stevigheid

Een wielrenfiets is altijd van zo dun mogelijk en daardoor ook best kwetsbaar materiaal gemaakt. Een stadsfiets is er echter voor gemaakt dat hij ook tijdens het uitgaan gebruikt kan worden, en je iemand achterop of voorop kunt vervoeren.

Dit is allemaal beter mogelijk op een fiets met een dikker of steviger frame, dat gemaakt is van stevige materialen.

Maat

Een stadsfiets past in principe bij iedereen, maar natuurlijk zijn er verschillen in de lengte van meerdere mensen en daardoor is het bij het kopen van een stadsfiets handig om op de framemaat te letten. Een te kleine fiets is niet comfortabel, maar een te grote is vaak überhaupt niet te gebruiken, omdat je niet bij de trappers kan komen.

Versnellingen

In een stad moet je snel en veel optrekken, bij bijvoorbeeld stoplichten, drukke rotondes en winkelstraten die vol staan met winkelend publiek. Daarom raden we aan om versnellingen op je fiets te hebben, of in ieder geval een stadsfiets die niet al te zwaar op trekt bij het stoplicht!

Stijl

Een fiets is in Nederland niet alleen een vervoersmiddel – de soort fiets waar je op rijdt, bepaalt ook voor een gedeelte wie je bent. Kies daarom een fiets die stijlvol is en enigszins bij je past qua uiterlijk, omdat je op de fiets aankomt en dat dus ook de eerste indruk zal achterlaten bij veel mensen!

Soort remmen

Iedereen die fietst weet dat er verschillende soorten remmen zijn. Remmen op het voorwiel, meestal aangedreven door je rechter handrem, maar ook op het achterwiel – en natuurlijk de achteruit traprem.

Vrijwel elke Nederlander heeft een voorkeur en we raden je vooral aan om je nieuwe fiets aan die voorkeur aan te passen, en niet andersom!


Wat is de beste stadsfiets van 2023? 

Om er achter te komen wat de beste stadsfiets van 2023 is, hebben we een handjevol producten getest. We hebben iedere fiets beoordeeld op hun individuele kwaliteiten, unieke eigenschappen en de prijs-kwaliteitverhouding. 

Onder andere met de bovenstaande belangrijke dingen om op te letten, hebben we de stadsfietsen ingedeeld in een ultieme top 5 met de beste stadsfietsen van 2023!

1. STADSFIETS DAMES ELOPS 520

STADSFIETS DAMES ELOPS 520

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Met de STADSFIETS DAMES ELOPS 520 haal je een alleskunner in huis, waarmee je beschikt over een geweldige stadsfiets die precies doet wat jij wil. Met dit product haal je dan ook echt een topper in huis!

Deze fiets heeft een stevig frame, waardoor je fiets tegen een flink stootje kan in de drukke stad. Het stuur heeft de klassieke vorm van een oma fiets, en ook de rest van de STADSFIETS DAMES ELOPS 520 voldoet aan die normen. 

Met de terugtraprem kan iedereen met gemak fietsen op deze fiets, en heb je dus geen andere fiets meer nodig. Er zit ook een mandje op waarmee je veilig je spullen kan meenemen. Hierdoor ga je dus niet meer zweten op de fiets!

Voordelen STADSFIETS DAMES ELOPS 520

 • Stevig frame
 • Gebouwd op een hele lange levensduur, kan tegen een stootje
 • In drie maten verkrijgbaar
 • Makkelijk om op te fietsen door de achteruittrap rem 

Nadelen STADSFIETS DAMES ELOPS 520

 • De versnellingen kunnen sommige mensen hinderen

2.  STADSFIETS HEREN ELOPS 520 KAKI

STADSFIETS HEREN ELOPS 520 KAKI

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.4

Als je een echte herenfiets wil kopen met versnellingen en een handige snelbinder op de achterkant, dan kun je gaan voor de STADSFIETS HEREN ELOPS 520 KAKI! Met deze goede stadsfiets krijg je waard voor wat je betaalt, en hebben de makers aan alle benodigdheden van een stadsfiets gedacht.

Wil je graag iemand meenemen? Geen probleem, spring maar achter op het stevige zitje! Snel optrekken bij het stoplicht? Welk stoplicht? Met de zes soepel verstelbare versnellingen trek je iedereen er zo uit.

Het lichte, maar stevige metalen frame helpt hier ook bij, en mochten de trage fietsers voor je niet aan de kant gaan kun je gewoon even bellen. Als dat niet werkt, is schreeuwen ook nog een optie – maar in het ergste geval moet je gebruik maken van de twee handremmen, waardoor je in noodgevallen binnen een seconde van 30 naar 0 kunt afremmen!

Voordelen STADSFIETS HEREN ELOPS 520 KAKI

 • Zes versnellingen om extra hard op te kunnen trekken
 • Handremmen zorgen voor een efficiënte snelheid mindering
 • Is stevig
 • Zit al verlichting in

Nadelen STADSFIETS HEREN ELOPS 520 KAKI

 • Je houding op deze fiets is iets minder comfortabel dan bij een oma fiets

3. STADSFIETS VOOR LANGE AFSTANDEN 500 LAAG FRAME

STADSFIETS VOOR LANGE AFSTANDEN 500 LAAG FRAME

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je een dame bent, is de STADSFIETS VOOR LANGE AFSTANDEN 500 LAAG FRAME een vergelijkbare optie voor jou! Het heeft namelijk een achteruit trap rem waardoor het zeer veilig is.

Met de lage stang tussen je benen is het duidelijk dat je een dame bent en met de iets kleinere framemaat past deze fiets altijd goed bij dames, ongeacht hun lengte. Heren kunnen het natuurlijk ook gebruiken.

Aan de voorkant kun je remmen door middel van een handrem, en het achterwiel is ook af te remmen met de een achteruit trap rem en de handrem. Veiligheid staat dus echt bovenaan. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

De zilveren kleur maakt de fiets erg stijlvol en door het lichte frame kun je snel genoeg optrekken. Je zal merken dat je vrij door de stad kan fietsen en dat je overal op tijd aan komt. Dat is toch wat iedereen wil!

Voordelen STADSFIETS VOOR LANGE AFSTANDEN 500 LAAG FRAME

 • Stijlvolle fiets voor dames en heren
 • Goede remmen 
 • Lekker licht fietsen dankzij het lichte en stevige frame
 • Niet het grootste formaat

Nadelen STADSFIETS VOOR LANGE AFSTANDEN 500 LAAG FRAME

 • Door het mooie design, kan het prooi zijn voor dieven

4. STADSFIETS DAMES ELOPS 120 LAAG FRAME BLAUW

STADSFIETS DAMES ELOPS 120 LAAG FRAME BLAUW

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Een echte elegante damesfiets met een comfortabel zadel en een prettig design, dat vind je alleen in de STADSFIETS DAMES ELOPS 120 LAAG FRAME BLAUW voor dames.

Deze stadsfiets van ELOPS heeft zes versnellingen, waardoor het fietsen met 1 hand makkelijk wordt en je tegelijkertijd je haar kunt stylen (wij zijn niet verantwoordelijk voor bad hair days). Het frame is van hoge kwaliteit.

Dat is te merken bij het fietsen. Je kunt iemand achterop vervoeren als je van het stadscentrum toch nog even snel naar huis wil, en ook op het voorwiel kan je een rekje plaatsen waar je je bagage of misschien wel nog een passagier op kunt vervoeren.

Mocht het met drie passagiers toch niet zo goed lukken qua veiligheid, dan kun je altijd nog dubbel zo hard remmen, dankzij de uitstekende remmen wordt de veiligheid dan ook zeer goed gewaarborgd.

Voordelen STADSFIETS DAMES ELOPS 120 LAAG FRAME BLAUW

 • Zowel voorop als achterop kan je een rekje plaatsen voor tassen, bagage en passagiers
 • Twee soorten remmen zodat je nooit ongelukken krijgt (als je goed op let!)
 • Een comfortabel, zacht zadel
 • Stijlvol design 

Nadelen STADSFIETS DAMES ELOPS 120 LAAG FRAME BLAUW

 • Het product is redelijk prijzig

5. STADSFIETS SINGLE SPEED 500 WIT

STADSFIETS SINGLE SPEED 500 WIT

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.2

Prijs / kwaliteit

8.0

De STADSFIETS SINGLE SPEED 500 WIT is een flink geprijsde, maar ontzettend goede stadsfiets die eerder lijkt op een racefiets. Daarom kan je heel snel van A naar B komen in de stad.

De fiets is gebaseerd op het less is more principe, en dankzij het prachtige elegante design kun je daar niets op tegen hebben. De fiets heeft ondanks het simplistische design geen versnellingen. Op deze manier blijf je ook fit.

Het is een prachtige fiets die door mannen en vrouwen gebruikt kan worden. Vind je de witte kleur niet mooi? Dan is dat geen probleem! Je hebt namelijk nog 2 andere kleuren waar je uit kan kiezen; geel en grijs

Voordelen STADSFIETS SINGLE SPEED 500 WIT

 • Fiets heel erg lekker
 • Heeft uitstekende remmen
 • De fiets gaat voor een langere tijd mee
 • Mooi elegant design

Nadelen STADSFIETS SINGLE SPEED 500 WIT

 • Je kan niemand mee achterop nemen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel stadsfietsen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten invalzagen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de stadsfietsen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stadsfiets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste stadsfietsen zijn.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>