Laatste update: oktober 2022

Door: Sanne

Best Geteste Stadsfiets

beste stadsfiets 2021

Progress Bike Stadsfiets 28 Inch

Omdat er ieder jaar weer nieuwe studenten en andere inwoners bij komen in de grote steden van Nederland, doet Top-X in 2022 ook een uitgebreide test om er achter te komen wat de beste koop stadsfiets van 2022 is. En de winnaar van de beste stadsfiets van 2022 is de Progress Bike Stadsfiets 28 Inch! Deze fiets komt in twee frame formaten en past dus bij iedere volwassene, ongeacht je lengte of gewicht. Het zadel is verstelbaar en het frame is van stevige lichtgewicht metalen gemaakt, waardoor je amper merkt dat je een heuvel op fietst en makkelijk langs alle grachten, bruggetjes en scherpe bochten van jouw stad kunt manoeuvreren. Om al die redenen en nog veel meer is de Progress Bike Stadsfiets 28 Inch uitgeroepen tot de beste stadsfiets volgens de consumentenbond, en nu dus ook door onze stadsfietsen test!

De beste stadsfietsen volgens de consumentenbond hebben we bij Top-X uitgebreid getest. Een goede stadsfiets kopen is voor iedere student onmisbaar, maar ook andere bewoners van de stad fietsen graag op de beste stadsfiets die ze kunnen krijgen.

Een stadsfiets heeft een aantal typische kenmerken; wat minder versnellingen, goede remmen en een comfortabele (minder sportieve) zitpositie ten opzichte van een normale fiets. Dit allemaal om beter te kunnen fietsen in een stad waar veel stoplichten, krappe bochten en drukke straten er voor zorgen dat je vaak af moet remmen.

Maar hoe bepaal je nou wat de beste stadsfiets is voor jouw stad of dorp? Een goede stadsfiets uitkiezen is lastiger dan je denkt. Het wekt vaak veel vragen op, zoals wat is de beste stadsfiets voor lange afstanden, en wat is de beste stadsfiets volgens de consumentenbond?

Wat is het antwoord op deze vragen? En waar moet je zo al op letten bij het kopen van een stadsfiets?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stadsfietsen

beste stadsfiets 2021

Beste koop
1.  Progress Bike Stadsfiets 28 Inch

Beste Stadsfiets voor heren
2.Popal Cityflex Herenfiets Stadsfiets 50 cm

altec trend 28 inch

Beste met achteruitrap rem
3. Altec Trend 28 inch  50cm Night Blue 

Beste stadsfiets voor vrouwen
4. Salutoni Excellent stadsfiets

Beste stadsfiets met cardanas
5. Beixo slim stadsfiets met cardanas nx-7

Top 10 beste strandparasols

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste strandparasols!


Waar op letten bij het kopen van een stadsfiets?

Die laatste vraag beantwoorden we graag nog even voor je, zodat je ook zelf een oordeel kunt vellen over jouw toekomstige stadsfiets. Een trouwe stalen ros vinden is erg belangrijk, omdat je natuurlijk het prettigst fietst op jouw eigen fiets.

Om de beste stadsfiets voor jou te kunnen uitkiezen hebben we een aantal van de belangrijkste aspecten van een goede stadsfiets voor je op een rijtje gezet. Zo weet je ook zelf waar je op moet letten bij het kopen van een stadsfiets!

Stevigheid

Een wielrenfiets is altijd van zo dun mogelijk en daardoor ook best kwetsbaar materiaal gemaakt. Een stadsfiets is er echter voor gemaakt dat hij ook tijdens het uitgaan gebruikt kan worden, en je iemand achterop of voorop kunt vervoeren. Dit is allemaal beter mogelijk op een fiets met een dikker of steviger frame, dat gemaakt is van stevige materialen.

Maat

Een stadsfiets past in principe bij iedereen, maar natuurlijk zijn er verschillen in de lengte van meerdere mensen en daardoor is het bij het kopen van een stadsfiets handig om op de framemaat te letten. Een te kleine fiets is niet comfortabel, maar een te grote is vaak überhaupt niet te gebruiken omdat je niet bij de trappers kan komen.

Versnellingen

In een stad moet je snel en veel optrekken, bij bijvoorbeeld stoplichten, drukke rotondes en winkelstraten die vol staan met winkelend publiek. Daarom raden we aan om versnellingen op je fiets te hebben, of in ieder geval een stadsfiets die niet al te zwaar op trekt bij het stoplicht!

Stijl

Een fiets is in Nederland niet alleen een vervoersmiddel – de soort fiets waar je op rijdt bepaalt ook voor een gedeelte wie je bent. Kies daarom een fiets die stijlvol is en enigszins bij je past qua uiterlijk, omdat je op de fiets aankomt en dat dus ook de eerste indruk zal achterlaten bij veel mensen!

Soort remmen

Iedereen die fietst weet dat er verschillende soorten remmen zijn. Remmen op het voorwiel, meestal aangedreven door je rechter handrem, maar ook op het achterwiel – en natuurlijk de achteruittraprem. Vrijwel elke Nederlander heeft een voorkeur en we raden je vooral aan om je nieuwe fiets aan die voorkeur aan te passen, en niet andersom!


Wat is de beste stadsfiets van 2022? 

Om er achter te komen wat de beste stadsfiets van 2022 is, hebben we een handjevol producten getest. We hebben iedere fiets beoordeeld op hun individuele kwaliteiten, unieke eigenschappen en de prijs / kwaliteitverhouding. Onder andere met de bovenstaande belangrijke dingen om op te letten, hebben we de stadsfietsen ingedeeld in een ultieme top 5 met de beste stadsfietsen van 2022!

1. De nieuwe Progress Bike Stadsfiets 28 Inch

beste stadsfiets 2021

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Met de De nieuwe Progress Bike Stadsfiets 28 Inch haal je een alleskunner in huis, waarmee je beschikt over een geweldige stadsfiets die precies doet wat jij wil. De nieuwe Progress Bike Stadsfiets 28 Inch heeft een stevig, stalen frame, waardoor je fiets tegen een flink stootje kan in de drukke stad.

Het stuur heeft de klassieke vorm van een oma fiets, en ook de rest van De nieuwe Progress Bike Stadsfiets 28 Inch voldoet aan die normen. Met de terugtraprem en geen versnellingsbak kan iedereen met gemak fietsen op De nieuwe Progress Bike Stadsfiets 28 Inch, en heb je dus geen andere fiets meer nodig.

Voordelen Progress Bike Stadsfiets 28 Inch

 • Stevig, stalen frame
 • Gebouwd op een hele lange levensduur, kan tegen een stootje
 • In twee maten verkrijgbaar
 • Makkelijk om op te fietsen door de achteruittraprem en het ontbreken van versnellingen

Nadelen Progress Bike Stadsfiets 28 Inch

 • Zonder versnellingen kun je wat minder snel optrekken en kost het fietsen over het algemeen wat meer moeite

2.  Popal Cityflex Herenfiets Stadsfiets 50 cm

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je een echte herenfiets wil kopen met versnellingen en een handige snelbinder op de achterkant, dan kun je gaan voor de Popal Cityflex Herenfiets Stadsfiets 50 cm! Met deze goede stadsfiets krijg je waard voor wat je betaalt, en hebben de makers aan alle benodigdheden van een stadsfiets gedacht.

Wil je graag iemand meenemen? Geen probleem, spring maar achter op de stevige snelbinders! Snel optrekken bij het stoplicht? Welk stoplicht? Met de drie soepel verstelbare versnellingen trek je iedereen er zo uit, en lijken al die scootertjes ineens helemaal niet zo snel meer.

Het lichte maar stevige metalen frame helpt hier ook bij, en mochten de trage fietsers voor je niet aan de kant gaan kun je gewoon even bellen. Als dat niet werkt, is schreeuwen ook nog een optie – maar in het ergste geval moet je gebruik maken van de twee handremmen, waardoor je in noodgevallen binnen een seconde van 30 naar 0 kunt afremmen!

Voordelen Popal Cityflex Herenfiets Stadsfiets 50 cm

 • Drie versnellingen om extra hard op te kunnen trekken
 • V-brake handremmen zorgen voor een efficiënte snelheidsmindering
 • Dual shock voorvork, die stevige hobbels en verkeersdrempels te slim af is
 • Ingebouwde verlichting die werkt op een dynamo

Nadelen Popal Cityflex Herenfiets Stadsfiets 50 cm

 • Je houding op deze fiets is iets minder comfortabel dan bij een oma fiets

3. Altec Trend 28 inch Damesfiets 50cm Night Blue

altec trend 28 inch

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je een dame bent, is de Altec Trend 28 inch Damesfiets 50cm Night Blue een vergelijkbare optie voor jou! Met de lage stang tussen je benen is het duidelijk dat je een dame bent en met de iets kleinere framemaat past deze fiets altijd goed bij dames, ongeacht hun lengte.

Aan de voorkant kun je remmen doormiddel van een V-brake handrem, en het achterwiel is ook af te remmen met de achteruittraprem van de Altec Trend 28 inch Damesfiets 50cm Night Blue. De blauwe kleur maakt de fiets erg stijlvol en door het lichte frame kun je snel genoeg optrekken, ook zonder versnellingen.

Voordelen Altec Trend 28 inch Damesfiets 50cm Night Blue

 • Stijlvolle fiets voor dames
 • Goede remmen met zowel een terugtraprem als een V-brake handrem
 • Lekker licht fietsen dankzij het lichte en stevige frame
 • Gesloten kettingkast komt goed van pas als je bijvoorbeeld een losse broek of jurkje draagt

Nadelen Altec Trend 28 inch Damesfiets 50cm Night Blue

 • Geen versnellingen, waardoor het optrekken wat langzamer zal gaan en je iets sneller moe zal worden

4. SALUTONI Excellent Stadsfiets voor dames

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Een echte elegante damesfiets met een comfortabel zadel en een prettig design, dat vind je alleen in de SALUTONI Excellent Stadsfiets voor dames. Deze stadsfiets van Salutoni heeft één versnelling, waardoor het fietsen met 1 hand makkelijk word en je tegelijkertijd je haar kunt stylen (wij zijn niet verantwoordelijk voor bad hair days). Het frame is van hoge kwaliteit en dat is te merken bij het fietsen.

Je kunt iemand achterop vervoeren als je van het stadscentrum toch nog even snel naar huis wil, en ook op het voorwiel zit een rekje waar je je bagage of misschien wel nog een passagier op kunt vervoeren. Mocht het met drie passagiers toch niet zo goed lukken qua veiligheid, dan kun je altijd nog dubbel zo hard remmen, dankzij de V-brake aan de voorkant en een achteruittraprem.

Voordelen SALUTONI Excellent Stadsfiets voor dames

 • Zowel voorop als achterop een rekje voor tassen, bagage en passagiers
 • Twee soorten remmen zodat je nooit ongelukken krijgt (als je goed op let!)
 • Een comfortabel, zacht zadel
 • Stijlvol design met een wit / beige frame en passend gekleurde banden

Nadelen SALUTONI Excellent Stadsfiets voor dames

 • Geen versnellingen, waardoor het optrekken wat langzamer zal gaan en je iets sneller moe zal worden

5. beixo slim stadsfiets met cardanas nx-7

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.2

Prijs / kwaliteit

8.0

De beixo slim stadsfiets met cardanas nx-7 is een flink geprijsde, maar ontzettend goede stadsfiets die geen ketting heeft, maar een cardanas. Weet je niet wat dat is?

Wij eerst ook niet, maar het is een alternatief op een fietsketting die bijna nooit van het tandwiel afvliegt en schoner is om te onderhouden (lees: je krijgt geen vieze vingers omdat je elke keer je ketting op het wiel moet zetten!). 

Daarnaast is de fiets gebaseerd op het less is more principe, en dankzij het prachtige elegante design kun je daar niets op tegen hebben. De fiets heeft ondanks het simplistische design wel gewoon zeven (!) versnellingen, een hydraulische (!) velgrem en nog veel meer moderne snufjes die het stadsleven net dat kleine beetje prettiger maken.

Voordelen beixo slim stadsfiets met cardanas nx-7

 • Geen fietsketting, maar een cardanas, waardoor vieze handen een ding uit het verleden worden
 • Hydraulische remmen die erg soepel aanvoelen en geen schade aanrichten op de lange termijn
 • Maar liefst zeven soepele versnellingen, waardoor je energie efficiënter wordt benut
 • Mooi elegant design

Nadelen beixo slim stadsfiets met cardanas nx-7

 • Voor een studentenfietsje is deze stadsfiets wel heel duur

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel stadsfietsen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten invalzagen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de stadsfietsen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stadsfiets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste stadsfietsen zijn.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP