Laatste update: april 2022

Door: Sanne

Best Geteste sneeuwkettingen

PAT auto sneeuwketting 12mm KN70

Voor het aankomende winterseizoen geldt weer: je weet nooit wat het weer gaat doen. Zeker als je een vakantie op de planning hebt naar de Alpen, of naar de Scandinavische landen, kun je de PAT auto sneeuwketting 12mm KN70 wel gebruiken!

De PAT auto sneeuwketting 12mm KN70 past op ontzettend veel auto’s, en zorgen er voor dat je niet wegglijdt tijdens het rijden over gladde ondergronden. Denk hierbij aan sneeuw en ijzel, maar ook bij het racen door de modder kun je de PAT auto sneeuwketting 12mm KN70 inzetten.

De PAT auto sneeuwketting 12mm KN70 is dus geschikt voor allerlei omstandigheden, en hij is gemakkelijk te bevestigen zonder de auto te hoeven bewegen. Dat maakt de PAT auto sneeuwketting 12mm KN70 de beste sneeuwkettingen van 2022, volgens de sneeuwkettingen test van Top-X!

Sneeuwkettingen. Je zult ze vast wel een keer nodig gaan hebben, of het nou in eigen land is of als je op vakantie gaat naar de wat hoger gelegen landen van Europa. En wat is nou makkelijker dan sneeuwkettingen kopen die al uitgebreid getest zijn door Top-X?

Minder goede sneeuwkettingen en de beste koop sneeuwkettingen zijn niet zo makkelijk om van elkaar te onderscheiden. Gezien het belang van sneeuwkettingen, zeker voor je veiligheid, wil je al helemaal niet sneeuwkettingen kopen die niet geschikt zijn voor jouw auto.

Dat kan natuurlijk gevaarlijke situaties veroorzaken op de weg, en daarnaast kan het zijn dat je hele vakantie verpest wordt, omdat je niet verder kunt rijden. Dat komt omdat in sommige landen zoals Oostenrijk, geschikte sneeuwkettingen verplicht zijn bij het rijden in de sneeuw of ijzel.

Een passende sneeuwketting zoeken is niet alleen prettig, maar ook belangrijk voor je eigen veiligheid in de auto. Daarom kun je maar beter de juiste sneeuwkettingen voor jouw situatie kopen.

Maar hoe kies je de beste sneeuwkettingen uit, en wat onderscheidt ze van de minder goede sneeuwkettingen op de markt? Hoe beoordeel je de sneeuwkettingen nou precies?

In de sneeuwkettingen test van Top-X gaan we dit uitgebreid bespreken, en tot slot een top 5 geven van de beste koop sneeuwkettingen van dit moment!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste sneeuwkettingen

Beste koop
1.  PAT auto sneeuwketting 12mm KN70

Beste voor grote auto's
2. Carpoint Sneeuwkettingen RV-255 16mm

Beste voor kleine auto's
3. Carpoint Sneeuwkettingen KNN-80 9mm

Beste voor keurmerken
4. Snovit KN Sneeuwkettingen personenauto 225/60R18

Beste voor compacte wielkasten
5. Carpoint Sneeuwkettingen KNN-70 9mm

Top 10 beste sneeuwkettingen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste sneeuwkettingen!


Waar op letten bij het kopen van sneeuwkettingen?

Als je sneeuwkettingen gaat kopen, wil je natuurlijk zeker weten dat je de juiste koopt. Sneeuwkettingen zijn een lastig product om onderscheid in te vinden.

Daarom hebben we de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van sneeuwkettingen voor je genoteerd, zodat je zelf makkelijker en kritischer kunt kijken naar wat de beste sneeuwkettingen voor je zijn.

Naast de onderstaande dingen, kun je natuurlijk ook kijken naar wat de beste sneeuwkettingen volgens de consumentenbond zijn, of kijk naar het advies van bijvoorbeeld de ANWB!

Maat

Natuurlijk is de maat van de sneeuwkettingen belangrijk. Je kan de bandenmaat opmeten of opzoeken op het type auto dat je hebt, vaak is dit online makkelijk te vinden!

Montage

Niet alle sneeuwkettingen kun je bevestigen zonder de auto te moeten rijden. Als je dit midden op de weg moet doen is dat niet erg praktisch, dus daarom kan het van waarde zijn om sneeuwkettingen te kiezen waarvoor je de auto stil kunt laten staan!

Keurmerken

In sommige landen, bijvoorbeeld Oostenrijk, is het keurmerk 5117 voor sneeuwkettingen verplicht bij ijzel en sneeuwval. Ook is er een keurmerk van de TUV dat aangeeft hoe veilig de sneeuwkettingen zijn.

Type auto

Voor personenauto’s en grotere of kleinere auto’s zijn natuurlijk verschillende sneeuwkettingen het meest geschikt. Koop dus niet per ongeluk sneeuwkettingen voor een totaal ander type voertuig; daar schiet je niet veel mee op!


Wat zijn de beste sneeuwkettingen van 2022? 

Sneeuwkettingen kopen? De beste sneeuwkettingen vind je hieronder in de lijst! Naast onze uitgebreide sneeuwkettingen test kun je natuurlijk ook zelf kijken wat de beste sneeuwkettingen volgens de consumentenbond zijn.

Het advies van de ANWB is belangrijk, evenals de keurmerken die de sneeuwkettingen in verschillende landen moeten hebben!

1. PAT auto sneeuwketting 12mm KN70

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Heb je binnenkort een vakantie naar Oostenrijk op de planning? Of natuurlijk naar andere landen waar het weer altijd genadeloos en koud is?

De PAT auto sneeuwketting 12mm KN70 beschermen je auto tegen het wegglijden in gladde, vochtige klimaten. De PAT auto sneeuwketting 12mm KN70 is speciaal ontwikkeld voor personenauto’s, waarmee je bijvoorbeeld op skivakantie gaat in de Alpen.

De velgmaat van de PAT auto sneeuwketting 12mm KN70 is 12 tot 18 inches, en daarnaast past de PAT auto sneeuwketting 12mm KN70 op tientallen bandenmaten.

Voordelen PAT auto sneeuwketting 12mm KN70

 • Universeel geschikt voor personenauto’s
 • Makkelijke en compacte verpakking die je voor de zekerheid in de auto kunt laten
 • Geschikt voor racen in de modder of op het gras
 • Voldoet aan de normen en keurmerken van onder meer de Oostenrijkse autoriteiten

Nadelen PAT auto sneeuwketting 12mm KN70

 • Je moet de auto verplaatsen voor je deze sneeuwkettingen vast kunt zetten

2.  Carpoint Sneeuwkettingen RV-255 16mm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Voor bestelwagens, four wheel drive auto’s of voor kleinere boxtrucks zijn de Carpoint Sneeuwkettingen RV-255 16mm sneeuwkettingen uitermate geschikt. Bij de Carpoint Sneeuwkettingen RV-255 16mm worden twee sneeuwkettingen geleverd die beide extra veel grip op de weg bieden.

De framemaat van de Carpoint Sneeuwkettingen RV-255 16mm is tussen de 16 en 20 inch, dus veel groter dan de meeste personenauto’s. Daarnaast is de Carpoint Sneeuwkettingen RV-255 16mm makkelijk te bevestigen zonder dat je je truck of auto hoeft te verplaatsen.

Voordelen Carpoint Sneeuwkettingen RV-255 16mm

 • Geschikt voor grotere auto’s, busjes en 4×4’s
 • Voldoet aan de normen en keurmerken van onder meer de Oostenrijkse autoriteiten
 • Kan bevestigd worden zonder de auto te verplaatsen
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Carpoint Sneeuwkettingen RV-255 16mm

 • Wordt geleverd zonder een handige meeneemkoffer voor onderweg

3. Carpoint Sneeuwkettingen KNN-80 9mm

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Carpoint Sneeuwkettingen KNN-80 9mm zijn dan juist weer geschikt voor kleinere auto’s, die een kortere afstand hebben tussen de banden en het frame van de auto. De sterke sneeuwkettingen van Carpoint passen op de wat kleinere bandenmaten, en zijn makkelijk zonder te hoeven rijden aan de auto vast te maken.

Door de iets dunnere kettingen kun je er zeker van zijn dat de Carpoint Sneeuwkettingen KNN-80 9mm op je wielen passen, zonder enige problemen. Daarnaast worden ze geleverd met een handig overzicht van de ideale bevestigingswijze, en de maat van de banden die daarbij komt kijken.

Voordelen Carpoint Sneeuwkettingen KNN-80 9mm

 • Geschikt voor de kleinere auto’s
 • Voldoet aan de normen en keurmerken van onder meer de Oostenrijkse autoriteiten
 • Kan bevestigd worden zonder de auto te verplaatsen

Nadelen Carpoint Sneeuwkettingen KNN-80 9mm

 • Wordt geleverd zonder een handige meeneemkoffer voor onderweg

4. Snovit KN Sneeuwkettingen personenauto 225/60R18

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je er zeker van zijn dat je in alle landen in Europa goed af bent met deze sneeuwkettingen? Dan moet je de Snovit KN Sneeuwkettingen personenauto 225/60R18 eens gaan bekijken! Snovit KN heeft met de Snovit KN Sneeuwkettingen personenauto 225/60R18 er voor gezorgd dat ze in alle Europese landen voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden.

Dit zorgt er niet alleen voor dat je bekeuringen kunt ontlopen, maar natuurlijk zijn deze standaarden en keurmerken er niet voor niets. De Snovit KN Sneeuwkettingen personenauto 225/60R18 zullen je dus ook een hoop risico op de weg besparen door de veilige bouw en stevige kettingen die op elke personenauto bijna wel passen.

Voordelen Snovit KN Sneeuwkettingen personenauto 225/60R18

 • Universeel geschikt voor personenauto’s
 • Voldoet aan vrijwel alle Europese standaarden en keurmerken voor de veiligheid
 • Makkelijk te bevestigen zonder de auto te verplaatsen
 • Felle oranje kleur maakt de Snovit KN Sneeuwkettingen personenauto 225/60R18 makkelijk zichtbaar in de felle witte sneeuw

Nadelen Snovit KN Sneeuwkettingen personenauto 225/60R18

 • Er wordt geen handige koffer of verpakking meegeleverd waarin je ze eventueel kunt meenemen

5. Carpoint Sneeuwkettingen KNN-70 9mm

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0


We hebben al de beste sneeuwkettingen voor grote auto’s, en de beste koop sneeuwkettingen voor kleine auto’s gehad. Maar daarmee hebben we nog niet iedereen tevreden, want er zijn ook een aantal auto’s die grotere banden hebben, maar toch minder afstand tussen het chassis (de onderkant van de auto) en het rubber van de banden.

Om te zorgen voor een veilige afstand tussen de harde, metalen sneeuwkettingen en de metalen onderkant van de auto, zijn er de Carpoint Sneeuwkettingen KNN-70 9mm. Met de Carpoint Sneeuwkettingen KNN-70 9mm heb je een dunnere ketting, die toch evenveel bescherming biedt voor grotere, zwaardere auto’s die de sneeuw willen trotseren!

Voordelen Carpoint Sneeuwkettingen KNN-70 9mm

 • Universeel geschikt voor personenauto’s
 • Geschikt voor auto’s met een kleinere afstand tussen het wiel en de onderkant van de auto (dus geschikt voor auto’s met compacte wielkasten)
 • Voldoet aan de normen en keurmerken van onder meer de Oostenrijkse autoriteiten
 • Kan bevestigd worden zonder de auto te verplaatsen

Nadelen Carpoint Sneeuwkettingen KNN-70 9mm

 • Er wordt geen handige koffer of verpakking meegeleverd waarin je ze eventueel kunt meenemen
 • De iets dunnere kettingen bieden minder anti-slip bescherming dan dikkere sneeuwkettingen, zeker bij wat zwaardere auto’s

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel sneeuwkettingen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten sneeuwkettingen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de sneeuwkettingen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste sneeuwkettingen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>