fbpx

Publicatie datum: 21 maart, 2023

Door: Jack

Beste Zitbal 

Best Geteste Zitbal

Ella Zitbal Linnen 65 CM

Met de Ella Zitbal Linnen 65 CM Maximaliseer je je ergonomische comfort. De bal is gemaakt van een heerlijke en ademende stof, zodat je geen last krijgt van warme billen. Ook is de Ella Zitbal Linnen 65 CM volledig ontwikkeld om je zithouding te verbeteren. Doordat de bal altijd een klein beetje beweegt, doe jij dat ook. Dit is goed voor je rug, nek en schouders, omdat ze niet meer in een vaste positie blijven zitten.

In de zitbal test 2023 van Top-X zijn we achter de beste zitbal voor kantoor aan gegaan. De beste ergonomische zitbal vind je op Top-X! We hebben de beste zitballen vergeleken met elkaar en daaruit een ultieme top 5 opgesteld!

Of je nu thuis of op kantoor werkt, het komt veel voor dat je lange dagen op een stoel zit. Hierbij wordt vaak een statische en ongezonde houding aangenomen. Dit kan zorgen voor rugklachten, pijn in de nek of in de ergste gevallen zelfs een hernia.

Een goede zitbal kan je helpen om deze klachten te voorkomen. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van een zitbal? En wil je onze top 5 zien? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 zitballen

Best Geteste Zitbal

Beste koop zitbal
1.  Ella Zitbal Linnen 65 CM

Beste grote zitbal
2. RIVO DynaBal Ø 75cm

Beste anti-rol zitbal
3. Diley Dreams® Volle Maanbal

Beste budget zitbal
4. Zitbal AB Mambo Max

Beste zitbal voor kantoor
5. Worktrainer Zitbal

Top 10 beste zitballen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste zitballen.


Waar op letten bij het kopen van een zitbal?

Een zitbal kan een goede toevoeging zijn aan je gezondheid. Maar niet elke zitbal is even goed: de beste zitbal kan hele andere specificaties hebben dan je misschien zou denken. Om je te helpen met je keuze voor de beste zitbal, hebben we niet alleen een top 5 opgesteld - ook zetten we hieronder de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van de beste zitbal voor kantoor!

Grootte

De grootte van een zitbal is erg belangrijk. Dit hangt af van de hoogte van je bureau. 

Materiaal

Een goede zitbal is gemaakt van materiaal dat lang mee gaat en het liefst ook goed ademt. Daarnaast moet de zitbal uiteraard gemaakt zijn om lichtelijk in te zakken en te rollen- zorg dat dit dus mogelijk is op je werkvloer!

Kwaliteit

Een zitbal moet altijd van hoge kwaliteit zijn, om te garanderen dat hij niet onder je wegglijdt tijdens het werk en daadwerkelijk helpt met je houding. De kwaliteit wordt bepaald door een heleboel factoren, let dus vooral op de reviews van gebruikers.

Prijs

De beste zitbal is niet per se de duurste van het stel. Een zitbal hoeft niet per se veel te kosten, dus let ook een beetje op de prijs - zo voorkom je dat je teveel uitgeeft.


Wat is de beste zitbal van 2023? 

Om zeker te zijn van een gezonde rug en geen risico te lopen op blessures van je intensieve werk, is de zitbal uitgevonden. De beste zitballen hebben we in een ultieme top 5 verwerkt. We hebben gekeken naar de prijs, kwaliteit en andere dingen die een zitbal goed maken.

1. Ella Zitbal Linnen 65 CM

Best Geteste Zitbal

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wil je je rug beschermen op de best mogelijke manier? Dan raden we de Ella Zitbal Linnen 65 CM aan!

De Ella Zitbal Linnen 65 CM wordt op talloze kantoren al ingezet om de werknemers te beschermen tegen last. Dit kan van alles zijn, van rugpijn tot een houten kont. De Ella Zitbal Linnen 65 CM beschermt tegen al deze pijntjes.

Met de Ella Zitbal Linnen 65 CM kun je namelijk je ergonomische comfort maximaliseren. De bal is gemaakt van een heerlijke en ademende stof, zodat je geen last krijgt van warme billen.

Tevens is de Ella Zitbal Linnen 65 CM natuurlijk volledig ontwikkeld om je zithouding te verbeteren. Doordat de bal altijd een klein beetje beweegt, doe jij dat ook.

Voordelen Ella Zitbal Linnen 65 CM

 • Ontworpen door specialisten
 • In de praktijk bewezen bij talloze bedrijven
 • Van goed ademende materialen gemaakt
 • Niet te duur voor alle voordelen

Nadelen Ella Zitbal Linnen 65 CM

 • Voor sommigen wat te klein

2.  RIVO DynaBal Ø 75cm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De RIVO DynaBal Ø 75cm is wat groter dan de vorige zitbal in de lijst. Dit maakt hem geschikter voor de lengtes van de meeste mannen, en uiteraard de langere vrouwen onder ons!

Ondanks de grootte is de RIVO DynaBal Ø 75cm geschikt voor gewone bureaus met een gemiddelde lengte. Ook beweegt hij evenveel mee, waardoor de ergonomische vorm gegarandeerd goed zal zijn voor je gezondheid.

De RIVO DynaBal Ø 75cm wordt meegeleverd met een pomp, zodat je altijd een volle bal onder je hebt - en dus nooit meer op een stoel hoeft te zitten!

Een ander voordeel is dat je als extraatje bij de RIVO DynaBal Ø 75cm toegang krijgt tot een gratis fysiotherapeutische helpdesk. Heb je problemen met de bal of krijg je alsnog last van je rug? Dan kun je deze hulplijn gratis bellen als je dit product hebt gekocht!

Voordelen RIVO DynaBal Ø 75cm

 • Groot genoeg voor iets langere mensen
 • Past bij vrijwel alle bureaus
 • Actieve houding zorgt voor betere concentratie
 • Gratis helpdesk voor fysio ondersteuning

Nadelen RIVO DynaBal Ø 75cm

 • Te groot voor iets minder lange mensen

3. Diley Dreams® Volle Maanbal

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Diley Dreams® Volle Maanbal is de volgende in de lijst. Deze bal heeft een aantal speciale voordelen die niet alle zitballen hebben.

Onder andere kan je met de Diley Dreams® Volle Maanbal er van uit gaan dat hij niet onder je weg rolt. Dit dankzij de anti rol technologie. Hiermee kan je de Diley Dreams® Volle Maanbal uren gebruiken zonder dat hij onder je weg rolt - echter moet je nog steeds genoeg balans houden om een actieve zithouding aan te nemen, dus hij doet precies waar je hem voor hebt gekocht!

Daarnaast is de bal erg licht. Het kost minimale moeite om overeind te blijven, waardoor je je spieren onbewust traint en je rug in goede conditie houdt.

De Diley Dreams® Volle Maanbal is 65 cm in doorsnee en daarmee geschikt voor vrijwel iedereen!

Voordelen Diley Dreams® Volle Maanbal

 • 65 cm is geschikt voor vrijwel iedereen
 • Lichtgewicht, waardoor je makkelijk in balans blijft
 • rolt niet onder je weg
 • Ademt goed

Nadelen Diley Dreams® Volle Maanbal

 • Het handvat kan soms een beetje in de weg zitten

4. Zitbal AB Mambo Max

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Dan een klassieke bal die we allemaal wel herkennen: de Zitbal AB Mambo Max! Deze bal is oorspronkelijk bedoeld voor sportscholen, maar door de jaren heen zijn fysiotherapeuten erachter gekomen dat de Zitbal AB Mambo Max een uitstekende zitbal is om op kantoor te gebruiken.

Met de Zitbal AB Mambo Max kan je namelijk de hele tijd een klein beetje heen en weer rollen. Dit haalt de fysieke energie deels uit je systeem, waardoor je je volledig kunt focussen op mentaal gebied. Perfect dus voor je kantoorbaan of thuiswerkstation.

De Zitbal AB Mambo Max is gemaakt van eco vriendelijk materiaal en heeft de AB-certificatie. Dat betekent 'anti-burst' of te wel anti-knap, dus de bal zal nooit knappen tenzij je er uitgebreid moeite voor doet!

Voordelen Zitbal AB Mambo Max

 • Veel goedkoper dan andere ballen
 • Oorspronkelijk bedoeld voor de sportschool
 • Beweegt lekker mee
 • Knapt niet gauw

Nadelen Zitbal AB Mambo Max

 • Het materiaal ademt niet en voelt warm aan je billen

5. Worktrainer Zitbal

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Worktrainer zitbal is speciaal ontwikkeld voor kantoren. Daarom noemen we hem ook de Worktrainer.

Met dit product zul je op kantoor of gewoon thuis altijd een perfecte houding hebben. De bal is tussen de 60 en 65 cm en dus geschikt voor middelgrote mensen.

De stof is lekker ademend. Je zal geen last krijgen van warme billen of een ongemakkelijk gevoel. Daarnaast is de bal verzwaard met een kilo zand - hierdoor rolt hij niet zomaar onder je weg en behoudt hij altijd de optimale vorm!

Tevens is de Worktrainer zitbal verkrijgbaar in meerdere kleuren, zodat je je kantoor eventueel lekker kleurrijk in kan richten. Dat maakt de werksfeer al helemaal veel gezonder en beter voor iedereen!

Voordelen Worktrainer Zitbal

 • Zand verwerkt in de bal voor een optimale vorm
 • Rolt niet zomaar onder je weg
 • Prettige ademende stof
 • Speciaal ontwikkeld voor gebruik op kantoren

Nadelen Worktrainer Zitbal

 • De verzwaring kan soms wat onnatuurlijk aanvoelen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel zitballen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten zitballen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zitballen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zitballen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>