Laatste update: oktober 2022

Door: Thea

Best Geteste Pittenzak

inatura Kersepitje Picolo kersenpitkussen

De beste pittenzak 2022 is de inatura Kersepitje Picolo kersenpitkussen, die volgens onze pittenzak test verreweg het beste scoorde op onze criteria. Zo is het inatura Kersepitje Picolo kersenpitkussen 100% natuurlijk. Je kan hem simpelweg in de magnetron opwarmen, waarna hij tot wel 45 minuten warm blijft. Gaat hij na een tijdje stinken? Dan was je hem op 30 graden in de wasmachine. Zo kun je dit product jaren blijven gebruiken!

Zoek je de beste pittenzak om jezelf mee te verwarmen in koude tijden? Een goede pittenzak kopen is veel duurzamer dan de verwarming hoger zetten. En daarnaast natuurlijk heel lekker comfortabel. 

De voordeligste pittenzak aanbiedingen scoor je natuurlijk online. Maar er zijn helaas tientallen pittenzakken te vinden, die allemaal op elkaar lijken. Toch zit er enorme verschillen in kwaliteit tussen de beste pittenzak 2022 en minder goede pittenzakken.

Door deze pagina goed door te lezen, kom je erachter welke pittenzakken het beste zijn en waarom. We hebben in onze pittenzak test niet zomaar een paar pittenzakken uitgekozen - alle producten zijn getest en vergeleken. Welke pittenzak is het beste? Daar komen we gauw genoeg achter!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten vergeleken

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Pittenzakken

Beste koop pittenzak
1.  inatura Kersepitje Picolo kersenpitkussen

Beste nek en schouders pittenzak
2. Qomfor Pittenzak Magnetron

Beste XL pittenzak 
3.Met Pit XL Pittenkussen

Beste eco pittenzak
4. Treets Hittepit Eco kersenpitkussen

Beste ergonomische pittenzak
5. Met Pit Pittenkussen XL

Top 10 beste Pittenzakken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Pittenzakken.


Waar op letten bij het kopen van een Pittenzak?

Een pittenzak kopen? Kijk niet blindelings naar de beste pittenzak volgens de consumentenbond - misschien is dat wel totaal iets anders dan waar je naar op zoek bent, of ben je zo veel duurder uit. De beste pittenzak aanbiedingen moeten altijd voldoen aan onderstaande eisen. Let goed op deze punten voor je een pittenzak bestelt om een miskoop te voorkomen.

Formaat

Een grotere pittenzak is comfortabeler en blijft iets langer warm. Het duurt echter ook langer om hem te verwarmen en misschien is 'ie wel duurder. De keuze is aan jou!

Veiligheid

Een pittenzak moet altijd veilig zijn en dus uit stevige stof bestaan. Alle pittenzakken in onze pittenzak test zijn gecertificeerd door EU-standaarden en dus brandveilig. Lees wel altijd goed de instructies, en leg hem niet té lang in de magnetron.

Comfort

Een goede pittenzak sluit zich aan op jouw lichaamsvormen. Hierdoor haal je de warmte er optimaal uit. Ook is dit comfortabeler, omdat je het zo als kussen kan gebruiken.

Wasbaar

Een pittenzak (of de hoes die eromheen zit) is in het ideale scenario wasbaar. Zo kun je het kussen wassen als hij begint te stinken. Hierna kan hij weer wekenlang mee, zodat je nog jaren van je pittenzak kunt genieten.


Wat is de beste Pittenzak van 2022? 

Een pittenzak kopen? Doe dat dan via de top 5 hieronder! We hebben met passie een selectie gemaakt van de beste producten, om jou wat tijd te besparen in je zoektocht. Tevens hebben we de beste prijs die we konden vinden er voor je bij gezet. Zo bespaar je tijd en geld door de beste pittenzak 2022 te kopen!

1. inatura Kersepitje Picolo kersenpitkussen

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De beste pittenzak 2022 is de inatura Kersepitje Picolo kersenpitkussen, die volgens onze pittenzak test verreweg het beste scoorde op onze criteria. 

Zo is het inatura Kersepitje Picolo kersenpitkussen 100% natuurlijk. Je kan hem simpelweg in de magnetron opwarmen, waarna hij tot wel 45 minuten warm blijft. Ook kan je hem in de koelkast leggen, voor wat extra verkoeling in de zomer - de pitjes houden namelijk ook koudere temperaturen erg lang vast.

Gaat hij na een tijdje stinken? Dan was je hem op 30 graden in de wasmachine. Zo kun je dit product jaren blijven gebruiken!

Voordelen inatura Kersepitje Picolo kersenpitkussen

 • Blijft 45 minuten lang warm
 • Kan ook koud gebruikt worden
 • Wasbaar op 30 graden
 • 100% natuurlijk

Nadelen inatura Kersepitje Picolo kersenpitkussen

 • Maar één kleur beschikbaar

2.  Qomfor Pittenzak Magnetron

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De pittenzak van Qomfor is het volgende product dat we graag met jullie wilden delen. Dat doen we natuurlijk niet zonder reden: de Qomfor Pittenzak Magnetron is een warmtekussen dat je speciaal voor je nek en schouders kunt gebruiken.

Het gebruiken van de Qomfor Pittenzak heeft een aantal grote voordelen. Als je net hebt gesport of een lange dag achter je bureau hebt gezeten, is het altijd een goed idee om je schouders en nek te verwarmen. Dit vermindert stress in je gewrichten en kan mogelijk rug- en nekletsel voorkomen.

De Qomfor Pittenzak kun je gewoon opwarmen in de magnetron, waarna je er ongeveer een halfuur van warmte kunt genieten. Dit werkt therapeutisch en erg ontspannend!

Voordelen Qomfor Pittenzak Magnetron

 • Speciaal voor ontspanning en pijnverlichting
 • Goed voor je schouders, nek en rug
 • Makkelijk te verwarmen
 • Blijft lang warm

Nadelen Qomfor Pittenzak Magnetron

 • Niet te gebruiken als gewoon kussen

3. Met Pit XL Pittenkussen

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het Met Pit XL Pittenkussen is een extra groot pittenkussen, wat erg handig kan zijn voor bepaalde situaties. Als je bijvoorbeeld niet makkelijk te been bent, of gewoon graag zo lang mogelijk van warmte wil kunnen genieten, is het een goed idee om dit Met Pit XL Pittenkussen te kopen!

Het Met Pit XL Pittenkussen is gevuld met tarwe. Dit is iets zachter, maar wel iets zwaarder dan bijvoorbeeld kersenpitten. Dat maakt het Met Pit XL Pittenkussen een totaal andere ervaring. Het vormt zich meer naar je lichaam en door de grotere massa blijft de warmte ook langer bij je.

Voordelen Met Pit XL Pittenkussen

 • Blijft lang warm
 • Erg groot, dus extra comfort
 • Zachter dan kersenpittenkussens
 • Goedkoop

Nadelen Met Pit XL Pittenkussen

 • Niet de meest handige vorm voor op de bank

4. Treets Hittepit Eco kersenpitkussen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op nummer vier staat het Treets Hittepit Eco kersenpitkussen! Dit pittenkussen is erg goedkoop, wat al een voordeel is op zichzelf - maar denk niet dat dit een invloed heeft op de kwaliteit.

Het Treets Hittepit Eco kersenpitkussen heeft een isolerende werking die ervoor zorgt dat warmte gedurende lange tijd wordt vastgehouden. Daardoor kan je nog langer van de warmte genieten - tot wel een uur lang!

Dit is één van de langst warm blijvende kussens op de markt. Dat vinden we op zichzelf al een reden om het Treets Hittepit Eco kersenpitkussen te kopen. Daarnaast is het kussentje ook nog eens 100% natuurlijk ontwikkeld, dus zonder chemische of kunstmatige stoffen!

Voordelen Treets Hittepit Eco kersenpitkussen

 • 100% natuurlijk
 • Blijft tot wel een uur warm
 • Goedkoop

Nadelen Treets Hittepit Eco kersenpitkussen

 • Kersenpitten zijn iets harder dan bijvoorbeeld tarwe

5. Met Pit Pittenkussen XL

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Het Met Pit Pittenkussen XL is een grotere variant van het eerder genoemde pittenkussen van dit merk, Met Pit, en ook deze is benoemenswaardig. Het heeft grofweg dezelfde voordelen, namelijk gebruik van tarwe in plaats van kersenpitten. 

Hierdoor blijft het Met Pit Pittenkussen XL langer warm en is 'ie ook iets zachter dan veel andere producten. Het Met Pit Pittenkussen XL is iets anders gevormd en kan daardoor ondersteuning bieden voor je hele lichaam, in plaats van alleen je schouders en nek.

Gebruik je je Met Pit Pittenkussen XL graag in de winter? Je hoeft hem in de zomer niet op te bergen! Plaats hem in een gesloten zak in de vriezer of koelkast, en je draagt altijd een koel kussentje mee in de tuin.

Voordelen Met Pit Pittenkussen XL

 • Ook in de zomer te gebruiken voor verkoeling
 • Tarwe is zachter dan kersenpitten
 • Ondersteuning voor hele lichaam

Nadelen Met Pit Pittenkussen XL

 • Niet als bank kussentje te gebruiken

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel pittenzakken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten pittenzakken vergeleken. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de pittenzakken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste pittenzak op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP