fbpx

Publicatie datum: 29 augustus, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Maandverband

Always Cotton Protection Ultra Night 

Het vinden van maandverband kan een hele uitdaging zijn, gelukkig is er het Always Cotton Protection Ultra Night. Dit maandverband is gemaakt van 100% biologisch katoen. En dat is niet alles want dit maandverband is ook nog eens zonder parfum, kleurstoffen en chloorbleekmiddelen. Dit maandverband is geschikt voor een gemiddelde tot zware menstruatie en heeft een normaal absorptieniveau. Zo ben je een paar uur beschermd tegen lekken. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor dit beste maandverband? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

Iedere vrouw en ieder meisje gebruikt dit product elke maand ongeveer een week lang. Laten we eerlijk wezen dames ongesteld zijn is geen pretje, daarom is het belangrijk dat we het zelf zo aangenaam mogelijk maken.

Als er natuurlijk iets is wat je absoluut niet wil als je ongesteld bent is doorlekken. Met goed maandverband kan je dit voorkomen, maar niet ieder maandverband zal geschikt zijn voor jouw cyclus. 

Om ervoor de zorgen dat je volgende menstruatie letterlijk vlekkeloos zal verlopen zijn wij op zoek gegaan naar het best geteste maandverband van dit moment. Dit door middel van onze maandverband test. 

Aan de hand van onze testresultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

37

 Ervaringen gecheckt

18

Websites vergeleken


Top 5 Beste Maandverbanden

Beste Koop Maandverband
1. Always Cotton Protection Ultra Night 

Beste Nacht Maandverband
2. Always Platinum Secure Night

Beste Dunne Maandverband
3. Libresse Ultra Normal Maandverband

Beste Duurzame Maandverband
4. MyFoodways.nl Bamboe wasbaar maandverband

Beste Maandverband Met Vleugels
5. Always Ultra Normal Met Vleugels

Top 10 Beste maandverband

Geen tijd of geen zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen, door op de onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire maandverbanden bij een van de grootste webshops van Nederland. Dit zijn de top 10 maandverbanden bij deze webshop.  

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van maandverband?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel maandverband kopen uit onze top 5. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want het kopen van maandverband hangt af van een aantal factoren. 

Elke vrouw heeft een andere cyclus en daarmee ook andere behoefte. Dat is natuurlijk helemaal niet gek, maar houd er wel rekening mee dat onze nummer 1 niet die van jou hoeft te zijn. Misschien past onze nummer 5 het beste bij jou. 

Om jou te helpen met het vinden van het juiste maandverband hebben wij een aantal punten opgesteld. Wij raden je aan om deze punten goed door te lezen, want zo kun je een miskoop voorkomen. Ook lijken deze punten sterk op die van het beste maandverband volgens de consumentenbond. 

Cyclus

Allereerst is het belangrijk om je eigen cyclus goed in kaart te brengen. De ene cyclus kan namelijk veel heftiger zijn dan de andere. Als je weinig bloedt, heb je vaak dunner en een kleiner formaat maandverband nodig dan iemand die veel bloedt. Afhankelijk van je cyclus kun je kiezen voor een type maandverband. 

Materiaal

Als tweede is het belangrijk om te controleren van welk materiaal het maandverband is gemaakt. Veruit het meeste maandverband is gemaakt van synthetisch materiaal, maar als je dit te lang in hebt kan het zorgen voor irritatie van de huid. Tegenwoordig is er ook maandverband dat wordt gemaakt van katoen. Maandverband dat gemaakt is van katoen bevat, in tegenstelling tot het synthetische maandverband, geen parfum, kleurstoffen en chloorbleekmiddelen.

Dikte 

Als derde is het handig om te controleren hoe dit het maandverband is. De dikte van het maandverband is onderverdeeld in drie diktes, namelijk: dun, normaal en dik. Afhankelijk van de hevigheid van je cyclus kan je kiezen voor een bepaalde dikte.  

Vleugels

Als laatste is het handig om te controleren of het maandverband vleugels heeft of niet. De vleugels zorgen ervoor dat het maandverband beter in je onderbroek blijft zitten. De vleugels zitten aan de zijkant van het maandverband en vouw je om de buitenkant van je onderbroek heen. Zo blijft het maandverband beter zitten in je onderbroek. 


Wat is het beste maandverband van 2023?

We zijn al weer aangekomen bij het laatste gedeelte van dit artikel, maar het is zeker de moeite waard om nog even verder te lezen. Dit in gedeelte bespreken wij namelijk onze uitgebreide top 5. 

In deze top 5 komen alle door ons geselecteerde producten nog een keer voorbij. Dit keer zijn ze voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende soorten maandverband geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedere vrouw en haar cyclus een beste maandverband tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5. Lees dan snel verder! 

1. Always Cotton Protection Ultra Night 

9.5

Eindbeoordeling

Materiaal

9.1

Voorkomt doorlekken

9.5

Prijs / kwaliteit

9.8

Het Always Cotton Protection Ultra Night is uit onze test komen als beste maandverband 2023. Always is een bekende aanbieder als het gaat om maandverband, dus het zal je misschien niet verrassen dat dit merk op nummer 1 staat. 

Dit maandverband is in tegenstelling tot andere producten is het bovenlaagje gemaakt van 100% biologisch katoen. Ook zijn er geen parfum, kleurstoffen en chloorbleekmiddelen gebruikt voor de productie van dit product. 

Om die reden is dit maandverband van Always goedgekeurd door dermatologen van de Skin Health Alliance en gecertificeerd door Cotton Inc. Je kan dit product dus gewoon veilig gebruiken. 

Verder bevat de kern van het maandverband een ultra absorberende gel. Deze gel voorkomt dat je doorlekt door vocht om te zetten in gel. Het product kan gebruik worden tijdens een gemiddelde tot zware menstruatie.

Voordelen Always Cotton Protection Ultra Night 

 • Het bovenlaagje is gemaakt van 100% biologisch katoen
 • Goedgekeurd door de dermatologen van de Skin Health Alliance
 • Geschikt voor een gemiddelde tot zware menstruatie
 • Voorzien van vleugels zodat het maandverband goed blijft zitten

Nadelen Always Cotton Protection Ultra Night 

 • Minder geschikt om te gebruiken tijdens het slapen

2. Always Platinum Secure Night

9.3

Eindbeoordeling

Materiaal

9.2

Voorkomt doorlekken

9.3

Prijs / kwaliteit

9.0

Dat je tijdens het slapen stil ligt, betekent helaas niet dat je menstruatie ook minder is. integendeel zelfs bij sommige vrouwen is hun menstruatie in de nacht juist heviger dan overdag. Dat kan in de ochtend voor een onaangename verrassing zorgen. 

Om die reden hebben wij het Always Platinum Secure Night geselecteerd als beste nacht maandverband. Dit maandverband kan je de hele nacht dragen en beschermt je goed tegen doorlekken. 

Hoe word je dan beschermd tegen doorlekken? Door middel van de 3D LeakGuard bescherming. Deze bescherming is speciaal ontwikkeld om het lekken langs de randen te voorkomen. 

Ook is dit maandverband voorzien van vleugels zodat het beter blijft zitten en in je onderbroek pas. Ideaal voor onrustige slapers. Verder is de achterkant van het verband 60% groter dan bij de normale versie. 

Voordelen Always Platinum Secure Night

 • Zeer geschikt om te dragen tijdens het slapen
 • 3D LeakGuard bescherming om lekken langs de randen te voorkomen
 • Het design van dit maandverband past zich aan aan het lichaam
 • Neutraliseert onaangename geurtjes

Nadelen Always Platinum Secure Night

 • Dit product is voor sommige vrouwen te sterk geparfumeerd

3. Libresse Ultra Normal Maandverband

9.1

Eindbeoordeling

Materiaal

8.7

Voorkomt doorlekken

9.1

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoals we al een paar keer hebben benoemd heeft iedere vrouw een andere cyclus. Waar sommige vrouwen last hebben van een zware menstruatie hebben andere vrouwen hier helemaal geen last van. 

Dat betekent natuurlijk niet dat deze vrouwen geen maandverband dragen. Het Libresse Ultra Normal Maandverband is het beste dunne maandverband en zeer geschikt voor een lichte menstruatie. 

Dit maandverband is misschien dunner dan je gewend bent, maar het beschermt je op maar liefst drie manieren tegen doorlekken. Door de SecureFit van dit product sluit het maandverband goed aan op je lichaam. 

Dit zorgt voor extra bescherming tegen lekken, dit geldt ook voor de ultra ademende toplaag. Dit zorgt niet alleen voor een fris gevoel, maar zorgt er ook voor dat de huid van de intieme zone fris en droog blijft. 

Voordelen Libresse Ultra Normal Maandverband

 • Blijft goed zitten door de SecureFit technologie
 • Beschikt over een ultra ademende toplaag
 • Verpakking is gemaakt van minstens 50% gerecyclede grondstoffen 
 • Houdt de V-zone de hele dag droog en fris

Nadelen Libresse Ultra Normal Maandverband

 • Is niet voorzien van vleugels 

4. MyFoodways.nl Bamboe wasbaar maandverband

8.7

Eindbeoordeling

Materiaal

9.2

Voorkomt doorlekken

8.4

Prijs / kwaliteit

8.1

Natuurlijk het is een product wat iedere vrouw moet gebruiken of we het nou willen of niet. Alleen is maandverband best schadelijk voor het milieu door het plastic en de chemicaliën die worden gebruikt. 

Wij zijn daarom op zoek gegaan naar een milieuvriendelijk alternatief die je toch goed beschermd tijdens je menstruatie. Het MyFoodways.nl Bamboe wasbaar maandverband is het beste duurzame maandverband. 

Dit maandverband is gemaakt van Bamboe en kan na gebruik gewoon in de wasmachine. Het eenmalige maandverband hoef je met dit product dus niet meer in huis te halen. Dat scheelt geld en milieuschade. 

Ook als is dit product gemaakt van stof je hoeft niet bang te zijn dat je doorlekt. De buitenkant van dit verband is namelijk gemaakt van een waterafstotend materiaal. Zo is de kans dat je doorlekt minimaal. 

Voordelen MyFoodways.nl Bamboe wasbaar maandverband

 • De binnenkant is gemaakt van bamboe
 • De duurzame oplossing voor inlegkruisjes en maandverband
 • Kan worden gewassen op maximaal 40 graden 
 • Bij elk setje wordt een waterproof meeneemtasje geleverd

Nadelen MyFoodways.nl Bamboe wasbaar maandverband

 • Dit maandverband is erg dik in vergelijking met andere producten

5. Always Ultra Normal Met Vleugels

8.3

Eindbeoordeling

Materiaal

8.4

Voorkomt doorlekken

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn al weer aangekomen bij het laatste product van onze top 5, maar wees niet getreurd, misschien is dit wel het maandverband dat het beste bij jou past! 

Wij hebben het Always Ultra Normal Met Vleugels geselecteerd als beste maandverband met vleugels. Dit maandverband blijft niet alleen goed zitten, maar bied je ook nog eens een optimale bescherming. 

Dit maandverband van het merk Always beschikt voer een drievoudige bescherming. Het instantdry-systeem zorgt ervoor dat vocht binnen enkele seconden door het verband wordt geabsorbeerd. 

Ook beschikt dit product over het LeakGuard-beschermrandje om doorlekken tegen te gaan. Verder heeft dit maandverband een OdourBlock-technologie om vervelende geurtjes te neutraliseren zodat jij je fris voelt. 

Voordelen Always Ultra Normal Met Vleugels

 • Biedt drievoudige bescherming
 • Heeft een subtiele en aangename geur 
 • Het maandverband is dermatologisch getest
 • De vleugels zorgen ervoor dat het maandverband goed blijft zitten 

Nadelen Always Ultra Normal Met Vleugels

 • Alleen geschikt voor lichtere menstruaties of dagen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel maandverbanden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten maandverbanden getest. Op basis hiervan hebben we 5 maandverbanden geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de maandverbanden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste maandverbanden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, films. series en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen streamingdiensten. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>