fbpx

Publicatie datum: 14 juni, 2023

Door: Thea

Best Geteste Haarverf

Beste haarverf
SYOSS Oleo Intense 4-86 Fluweelbruin Haarverf

Met de SYOSS Oleo Intense 4-86 Fluweelbruin haarverf kan je permanent je haar kleuren op de manier waarop je zelf wilt! Er zijn namelijk maar liefst 19 verschillende kleuren beschikbaar. Het zorgt ook voor 90% meer glans en de olie booster zorgt ervoor dat het kleurproces goed gaat. Je kleurt niet alleen je haar, maar het gaat er ook sterker en gezonder uitzien.

Elke vrouw komt wel een keer in aanraking met haarverf. Je kan zelf je haar verven of je kan dit laten doen bij een kapper. Als je het zelf wil verven heb je natuurlijk wel goede haarverf nodig.

Op dit moment zijn er heel veel verschillende soorten verf verkrijgbaar waardoor het lastig kan zijn om verf te zoeken die bij jouw haar past. Wij van Top-x kregen dan ook geregeld de vraag: 'Wat is de beste haarverf voor mijn haar?'.

Om antwoord te geven op deze vraag hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd.  Na lang testen wisten wij onze test resultaten te bundelen in een handige top 5 lijst. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan gauw verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Haarverven

Beste haarverf

Beste koop Haarverf
1. SYOSS Oleo Intense 4-86 Fluweelbruin Haarverf

Beste Haarverf voor grijsdekking
2. L’Oréal Paris Magic Retouch Uitgroei Camoufleerspray

Beste Haarverf voor Blond haar
3. L’Oréal Paris Excellence Cool Cream 8.11 Haarverf

Beste Haarverf voor Mannen
4. Just For Men Original Haarkleuring H35

Beste semi-permanente Haarverf
5. L'Oréal Paris Colorista Washout Haarverf 

Top 10 beste Haarverven

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste haarverven.


Waar moet je op letten bij het kopen van haarverf?

Na het zien van onze top 5 wil ga je misschien wel haarverf kopen, maar houd er rekening mee dat het kopen van haarverf makkelijker is gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk veel verschillende soorten haarverf op de markt.

Om jou te helpen met het vinden van de juiste haarverf hebben wij een aantal criteria opgesteld. Wij raden je aan om deze criteria goed door te lezen, want je kan je haar flink verpesten als je de verkeerde verf gebruikt. 

Wij hebben alle haarverven op deze criteria getest want, deze lijken namelijk ook sterk op de criteria van de beste haarverf volgens de consumentenbond.

Kleur

Allereerst is het belangrijk dat je goed nadenkt over de kleur van de haarverf. Als jij je haar wil verven omdat je grijs wordt raden wij je aan om voor een kleur te kiezen die heel dicht bij je eigen haar kleur zit. 

Op deze manier valt het namelijk niet op dat jij je haar verft. Als je op zoek bent naar een compleet nieuwe look raden wij je aan om een kleur te kiezen die je haar goed dekt.

Als je van jezelf donker haar hebt, zul je dit waarschijnlijk eerst moeten bleken. 

Soort haarverf

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar het soort haarverf. Er zijn namelijk twee soorten haarverf: een permanente haarverf en een semi-permanente haarverf. Permanente haarverf wordt gebruikt voor een drastische kleur verandering als je bijvoorbeeld van blond naar bruin wil gaan.

De semi-permanente haarverf wordt gebruik om de haarkleur een klein beetje te veranderen. Deze verf soort blijft over het algemeen ook iets langer zichtbaar. 

Ingrediënten 

Als derde is het belangrijk om te kijken naar de ingrediënten van de haarverf eigenlijk iets dat je doet bij het kopen van elk product voor je haren. Er zitten veel verschillende stoffen in haarverf, waarvan sommige best agressief kunnen zijn. Deze stoffen kunnen een allergische reactie veroorzaken die bekend staat als kapperseczeem.

Als jij hier last van het gehad in het verleden kun jij je haar waarschijnlijk niet verven. Ook als jij een gevoelige huid hebt kan haarverf voor irritaties zorgen. Wij raden je dan ook aan om te kiezen voor een haarverf met natuurlijke ingrediënten. 

Gebruiksaanwijzing

Als laatste is het handig om altijd te kijken naar de gebruiksaanwijzing. Wij raden je echt aan om je aan de gebruiksaanwijzing te houden als jij je haar wil verven. Als je dit niet doet kan er veel mis gaan.

Zo kan je haar niet goed kleuren of wordt de kleur niet gelijk verdeeld over het haar waardoor het kan gaan vlekken. Om ongelukken te voorkomen moet je altijd de gebruiksaanwijzing lezen. 


Wat is de beste haarverf van 2023? 

Welke haarverf is het beste? Deze vraag gaan wij in dit artikel voor je beantwoorden. Dit doen wij door middel van onze uitgebreide top 5. 

In deze uitgebreide top 5 komen alle door ons geselecteerde verven nog een keer langs. Dit keer zijn alle opties voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij veel verschillende soorten haarverven geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste haarverf tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1.  SYOSS Oleo Intense 4-86 Fluweelbruin Haarverf

Beste haarverf

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij van Top-X kregen vaak de vraag wat de beste haarverf is en om die reden hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. De SYOSS Oleo Intense 4-86 Fluweelbruin Haarverf kwam uit onze test als beste haarverf 2023!

De haarverf van het merk SYOSS is geschikt voor vrouwen die af willen van hun grijze haren en voor vrouwen die op zoek zijn naar een nieuwe look. De kleurdekking van deze verf is voor beide zeer geschikt. 

Deze verf is verrijkt met actieve oliën, deze oliën zorgen ervoor dat het haar wordt gevoed tijdens het verven. Je haar wordt dus goed verzorgd tijdens een behandeling met dit product. 

De oliën zorgen ervoor dat het haar tot 50% beter gevoed wordt tijdens een behandeling. Ook zorgen de oliën ervoor dat het haar tot 90% meer glans heeft in vergelijking met andere soorten verf. 

Voordelen SYOSS Oleo Intense 4-86 Fluweelbruin Haarverf

 • Zonder ammoniak
 • Geschikt voor grijsdekking en een nieuwe look 
 • Oliën zorgen voor een langdurige kleurintensiteit
 • Voed het haar tot 50% meer dan vergelijkbare producten

Nadelen SYOSS Oleo Intense 4-86 Fluweelbruin Haarverf

 • Je hebt vaak 2 pakken verf nodig 

2. L’Oréal Paris Magic Retouch Uitgroei Camoufleerspray

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Verf jij je haar omdat je best al grijs bent, maar heb je snel weer je grijze uitgroei terug? We snappen dat dit erg vervelend kan zijn en dat je niet om de twee weken bij de kapper wil zitten. 

Gelukkig is er een manier waarmee jij je grijze uitgroei kan camoufleren. Wij hebben daarom de L’Oréal Paris Magic Retouch Uitgroei Camoufleerspray geselecteerd als beste haarverf voor grijsdekking. 

Met deze uitgroei camoufleer spray van het merk L'Oréal zijn alle extra bezoekjes aan de kapper verleden tijd. Met deze spray kan jij je uitgroei binnen enkele seconden weer wegwerken. 

Hoe werkt dit product dan? Eigenlijk is dit heel simpel, houd de spray ongeveer 10 cm van het hoofd af en richt op de uitgroei, binnen een paar seconden is de klus geklaard. Deze spray is verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren. 

Voordelen L’Oréal Paris Magic Retouch Uitgroei Camoufleerspray

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
 • Zeer goede grijsdekking 
 • De uitgroei is binnen enkele seconden weggewerkt 
 • Mengt zich met de haarkleur zonder kleurverschil

Nadelen L’Oréal Paris Magic Retouch Uitgroei Camoufleerspray

 • Niet geschikt voor het verven van het gehele kapsel

3. L’Oréal Paris Excellence Cool Cream 8.11 Haarverf

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je van jezelf al redelijk licht haar, maar vind je het niet meer licht genoeg? Dat kunnen wij goed begrijpen, want blond haar is in de zomer meestal lichter dan in de winter, dit omdat het haar wordt gebleekt door de zon. 

Nou snappen wij best dat jij je lichte zomer lokken ook graag in de winter wil behouden. Wij hebben daarom de L’Oréal Paris Excellence Cool Cream 8.11 Haarverf geselecteerd als beste haarverf voor blond haar. 

Dit pakket bevat een permanente haarverf die zeer geschikt is voor het dekken van grijs haar en het veranderen van je look. De verf is verrijkt met pro-keratine zodat het haar sterker wordt. Ook beschermt de formule het haar. 

Verder bevat dit pakket ook een zilvershampoo en haarmasker. De zilvershampoo verwijdert de overtollige crèmekleuring. Het haarmasker zorgt ervoor dat de gele en oranje ondertonen uit het haar verdwijnen. 

Voordelen L’Oréal Paris Excellence Cool Cream 8.11 Haarverf

 • Voorzien van een shampoo en haarmasker 
 • Zorgt voor grijsdekking
 • Geeft het haar een koele blonde kleur
 • Permanente haarkleuring

Nadelen L’Oréal Paris Excellence Cool Cream 8.11 Haarverf

 • Vrouwen met donker haar zullen hun haar eerst moeten bleken

4. Just For Men Original Haarkleuring H35

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Geen zorgen mannen, we zijn jullie niet vergeten. Als je al jong grijs bent kan je hier ook als man best onzeker om zijn. Gelukkig is er voor mannen ook voldoende goede haarverf te vinden. 

Wij hebben dan ook een goede optie voor mannen gevonden. De Just For Men Original Haarkleuring H35 is uit onze test gekomen als beste haarverf voor mannen! 

Met deze haarverf heb jij je haarkleur terug in 5 minuten! Deze verf laat grijzen haren snel verdwijnen, want ze worden vervangen door een subtiele kleurschakeling die overeenkomt met de eigen haarkleur. 

Ook zal de haarverf het haar niet beschadigen. Dit product is namelijk vrij van ammonia en verrijkt met keratine, olijfolie en vitamine E. Je haar wordt tijdens het verven ook nog eens goed verzorgd. 

Voordelen Just For Men Original Haarkleuring H35

 • Dekt tot 6 weken of tot grijze haren weer terugkomen
 • Kleurt het haar in slechts 5 minuten
 • Professionele grijsdekking van het haar 
 • Bevat geen ammonia

Nadelen Just For Men Original Haarkleuring H35

 • De kleur kan snel te donker worden

5.  L'Oréal Paris Colorista Washout Haarverf 

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn alweer bij de laatste optie aangekomen, maar ook dit is een zeer goede haarverf. Wij hebben dit product speciaal geselecteerd voor vrouwen die graag willen experimenteren met een gewaagde kleur. 

Wij hebben namelijk de L'Oréal Paris Colorista Washout Haarverf geselecteerd als beste semi-permanente haarverf. Deze verf blijft namelijk 1 tot 2 weken zichtbaar in het haar. 

Als jij niet zeker weet of roze een kleur is die je staat is dit het perfecte middel om het te testen. De kleur is semi-permanent dat betekent dat deze naarmate de wasbeurten weer zal vervagen. 

Hoe breng je deze kleur dan aan? Zoals je zelf wil of je nou en plukje haar wil kleuren of je hele coupe met dit product is het een fluitje van een cent. En als je de kleur zat bent dan moet je iets vaker je haar wassen. 

Voordelen L'Oréal Paris Colorista Washout Haarverf 

 • Gemakkelijk aan te brengen in het haar
 • Perfect om mee te experimenteren
 • Zeer geschikt voor gelegenheden zoals festivals
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding 

Nadelen L'Oréal Paris Colorista Washout Haarverf 

 • Niet zichtbaar op donder haar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel soorten haarverf hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten haarverf getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de haarverf op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste soorten haarverf op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>