fbpx
 • Home
 • /
 • Haar
 • /
 • Beste Luizenshampoo [Test 2023]

Publicatie datum: 18 juli, 2023

Door: Thea

Best Geteste Luizenshampoo

Australian Bodycare Hoofdluis behandelingsset met Tea Tree & dimeticon

Heb jij of je kind last van luizen en wil je hier zo snel mogelijk van af? Dan raden wij je aan om de Australian Bodycare Hoofdluis behandelingsset met Tea Tree & dimeticon te proberen. Dit product is uit onze test gekomen als beste luizenshampoo 2023! Met deze set ben je binnen no time van luizen af. Deze set bestaat uit een anti luis shampoo, een shampoo voor na de behandeling en een haar spray voor na de behandeling. De shampoo moet 10 minuten intrekken en daarna is je haar luisvrij. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste luizenshampoo? Klik dan snel op de onderstaande knop!

Zodra de kinderen weer naar school gaan is het afwachten tot het eerste geval van luizen bekend wordt in de klas. Als het eenmaal zover is verspreiden deze diertjes zich snel onder de kinderen. 

Maar wat doen deze diertjes nou eigenlijk? De luizen zuigen bloed uit de hoofdhuid, hierbij maken zij speeksel die het bloed dunner maakt. De wondjes en het speeksel veroorzaken de jeuk. 

Ook leggen de luizen eitjes in het haar die na een week zullen uitkomen. Eerlijk is eerlijk, hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de best geteste luizenshampoos. 

Aan de hand van onze luizenshampoo test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

13

Uur onderzoek gedaan

42

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Luizenshampoos

Beste Koop Luizenshampoo
1.  Australian Bodycare Hoofdluis behandelingsset met Tea Tree & dimeticon

Beste Luizenshampoo voor een behandeling
2. LICENER SHAMPOO ANTI LUIS

Beste Budget Luizenshampoo
3. Altopou Anti-Luis 

Beste Luizenshampoo met Kam
4. Paranix behandelingsshampoo

Beste Natuurlijke Luizenshampoo
5. Cleani Kid Anti Luis

Top 10 Beste Luizenshampoos

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste luizenshampoos! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de luizenshampoo test 2023. Neem dus gauw een kijkje!


Waar moet je op letten bij het kopen van een luizenshampoo?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een luizenshampoo kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want je wil natuurlijk wel dat je zo snel mogelijk van de luizen afkomt. 

Om ervoor te zorgen dat jij snel van de jeuk af bent hebben wij een aantal punten opgesteld die je kunnen helpen met het vinden van een goede shampoo. Wij hebben de producten uit onze top 5 op deze punten getest. 

Wij raden je dan ook aan om deze punten goed door te lezen, want zo weet je waar je op moet letten en kun je een miskoop voorkomen. Ook lijken deze punten sterk op die van de beste luizenshampoo volgens de consumentenbond. 

Hoeveel behandelingen

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je weet hoe vaak je het haar moet behandelen met de shampoo. Bij de meeste shampoo heb je 1 á 2 behandelingen nodig om de luizen en neten te doden. Dit is afhankelijk van het aantal luizen/neten in het haar, de dikte van het haar en natuurlijk van de shampoo. 

Hoe snel werkt het? 

Als tweede is het belangrijk om te controleren hoe snel de shampoo zijn werk doet. Je wil natuurlijk wel zo snel mogelijk van de jeuk af. De meeste luizenshampoo zullen 5 tot 15 minuten moeten intrekken om alle luizen en neten in het haar te doden. De snelheid van de werking kan per shampoo verschillen. Wij raden je dan ook aan om de productomschrijving goed door te lezen, hierin staat hoe lang de shampoo moet intrekken.  

Geschikt voor kinderen

Als derde is het belangrijk om te kijken of de shampoo geschikt is voor kinderen. De meeste luizenshampoos zijn geschikt voor kinderen en dat komt niet als een verrassing. Kinderen krijgen over het algemeen het vaakst last van luizen en om die reden zijn de meeste shampoos ook geschikt voor kinderen. 

Zie je nog luizen na de behandeling? 

Het kan voorkomen dat je na een behandeling met een shampoo nog steeds luizen in je haar hebt, dit kan verschillende oorzaken hebben. Als je na de behandeling nog luizen ziet moet je zo snel mogelijk je haar nog een keer behandelen om de overige luizen te doden. 


Wat is de beste luizenshampoo van 2023? 

We zijn al weer aangekomen bij het laatste gedeelte van dit artikel, maar het is zeker de moeite waard om nog even verder te lezen. Je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5. 

In deze top 5 komen alle door ons geselecteerde opties nog een keer langs. Dit keer zijn ze voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende luizenshampoos geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste optie tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder en wie weet ontdek je nog een goede luizenshampoo aanbieding. 

1. Australian Bodycare Hoofdluis behandelingsset met Tea Tree & dimeticon

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Effectiviteit 

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij van top-x zijn op zoek gegaan naar de beste luizenshampoos van dit moment. De Australian Bodycare Hoofdluis behandelingsset met Tea Tree & dimeticon is uit onze test gekomen als beste luizenshampoo 2023! 

Met deze hoofdluis kit van het merk Aurstralian Bodycare ben jij snel van je luizen af. Het merk heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van huidverzorging. Ook zijn alle producten veganistisch en dermatologisch getest. 

Om van de luizen af te komen is het belangrijk dat je als eerste de anti lice gebruikt op droog haar. Als je dit 15 minuten laat intrekken zijn de luizen dood en kan je overgaan tot de volgende stap. 

Om de anti lice uit het haar te wassen maak je gebruik van de shampoo. Breng deze aan op droog haar en spoel het daarna goed uit. Daarna gebruik je de hair spray om luizen te voorkomen. 

Voordelen Australian Bodycare Hoofdluis behandelingsset met Tea Tree & dimeticon

 • Kan door het hele gezin worden gebruikt
 • Getest en bewezen door experts 
 • Met 100% natuurlijke Tea Tree Olie
 • Het pakket bevat drie producten

Nadelen Australian Bodycare Hoofdluis behandelingsset met Tea Tree & dimeticon

 • Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar

2. LICENER SHAMPOO ANTI LUIS

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Effectiviteit 

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je zelf last van luizen of heb je een kind dat de hele dag aan zijn of haar hoofd loopt te krabben. We snappen dat dit heel vervelend is en dat je hier snel van af wil zijn met slechts 1 behandeling. 

Om die reden hebben wij de LICENER SHAMPOO ANTI LUIS geselecteerd als beste luizenshampoo voor een behandeling. De inhoud van deze fles is genoeg voor een behandeling. 

Deze shampoo moet worden aangebracht op droog haar. Je kan het makkelijk verdelen door een middenscheiding te maken en de shampoo over de scheiding te spuiten. Zo kan je het door het hele haar uitsmeren. 

Als de shampoo goed over het haar is verdeeld laat je het 10 minuten intrekken. Daarna moet je de shampoo uitspoelen met lauwwarm water. Je hoeft je haar daarna niet meer te kammen met een luizenkam. 

Voordelen LICENER SHAMPOO ANTI LUIS

 • Één behandeling van slechts 10 minuten
 • Het haar wordt niet vet van de shampoo
 • Geschikt voor kinderen en volwassenen
 • Er zit genoeg in de fles voor een behandeling 

Nadelen LICENER SHAMPOO ANTI LUIS

 • Niet gebruiken als je overgevoelig bent voor de ingrediënten 

3. Altopou Anti-Luis 

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Effectiviteit 

8.5

Prijs / kwaliteit

8.7

Heeft jouw kind luizen en wil je hier zo snel mogelijk van af, maar kan je niet al te veel geld uitgeven aan een luizenshampoo? We snappen dat dit heel vervelend is, maar een goede shampoo hoeft niet heel duur te zijn. 

Daarom hebben wij de Altopou Anti-Luis geselecteerd als beste budget luizenshampoo. Dit is de goedkoopste optie uit de lijst, maar deze optie is net zo effectief als de andere shampoos uit onze top 5. 

Deze shampoo zorgt ervoor dat luizen geen schijn van kans meer hebben in je haar en dat is niet alles. Deze shampoo zorgt er ook voor dat de jeuk wordt gekalmeerd en de hoofdhuid wordt hersteld. 

In tegenstelling tot de andere opties in onze top 5 moet deze shampoo worden aangebracht op nat haar. Laat het een paar minuten inwerken en spoel het daarna goed uit. 

Voordelen Altopou Anti-Luis 

 • Goedkoopste optie uit de lijst 
 • Verlicht de jeuk 
 • Geschikt voor alle haartypes 
 • Helpt bij het herstellen van de hoofdhuid

Nadelen Altopou Anti-Luis 

 • Werkt niet bij iedereen even goed 

4. Paranix behandelingsshampoo

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Effectiviteit 

8.3

Prijs / kwaliteit

7.8

Heb je al eens eerder luizen gehad en had een shampoo alleen toen niet het gewenste resultaat? We snappen dat dit heel vervelend moet zijn geweest en dat je niet staat te springen om een nieuwe shampoo te proberen. 

Geen zorgen wij hebben misschien een goede oplossing voor je gevonden. Wij hebben namelijk de Paranix behandelingsshampoo geselecteerd als beste luizenshampoo met kam. 

Deze shampoo verwijderd zowel luizen en neten terwijl jij je haar wast. Het is belangrijk om de shampoo 15 minuten te laten intrekken voor een optimaal resultaat. 

Met de bijbehorende luizenkam kan jij ieder gezinslid controleren en ze snel behandelen. Ook kan je met de kam het haar na de behandeling extra controleren en dode luizen verwijderen. 

Voordelen Paranix behandelingsshampoo

 • Zeer effectief tegen luizen en neten 
 • Heeft een aangename geur 
 • Met luizenkam
 • De behandeling duurt slechts 15 minuten

Nadelen Paranix behandelingsshampoo

 • Kan een schilferende hoofdhuid veroorzaken

5. Cleani Kid Anti Luis

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Effectiviteit 

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn al weer aangekomen bij de laatste optie uit onze top 5, maar geen zorgen, dit is zeker niet de minste optie. Misschien is dit wel de shampoo die jou helpt om van hoofdluis af te komen. 

Wij hebben de Cleani Kid Anti Luis geselecteerd als beste natuurlijke luizenshampoo. Deze shampoo is namelijk gemaakt van natuurlijke ingrediënten die helpen met het verwijderen van luizen en neten. 

De zuivere appelazijn van de shampoo zorgt ervoor dat neten loslaten. De etherische oliën van onder andere lavendel en rozemarijn zorgen voor een effectieve bestrijding van de luizen. 

Het gebruik van de shampoo is simpel. Je brengt de shampoo aan op nat haar en laat dit 2 tot 3 minuten inwerken. Daarna moet het haar grondig uitgespoeld worden door middel van lauwwarm water. 

Voordelen Cleani Kid Anti Luis

 • Gemaakt van natuurlijke ingrediënten 
 • Bevat geen parabenen, aardolie destillaten en kleurstoffen 
 • Werkt binnen 2 à 3 minuten 
 • De shampoo is dermatologisch getest

Nadelen Cleani Kid Anti Luis

 • Sommige gebruikers kunnen niet goed tegen de shampoo

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel luizenshampoos hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten luizenshampoos getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de luizenshampoos op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste luizenshampoos op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>