fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sam

Best geteste laptopstandaard

Beste laptopstandaard

ViveGrace Laptop Standaard - Ergonomische Laptop Houder - Inklapbaar en Verstelbaar - Zilver

Wat is de beste koop laptop standaard van 2023? Dat heeft Top-X voor je uitgezocht, en we hebben een winnaar – de beste laptop standaard die je kunt kopen is momenteel de ViveGrace Laptop Standaard! Deze standaard voldoet aan alles wat je van een laptopstandaard kunt verwachten.

Deze laptopstandaard  is aan de zware kant waardoor hij absoluut niet wankel en zeer stevig staat. Wel zo fijn met een dure laptop op de standaard. Daarnaast is hij is eenvoudig verstelbaar en beschikt over een premium design dat goed werkt én goed aan voelt. Dat zijn ook de redenen dat dit de allerbeste laptopstandaard is van het jaar, getest door consumenten en door Top-X! De beste prijs vind je via onderstaande button!

Wil je binnenkort een laptopstandaard kopen? Een laptopstandaard is natuurlijk een lastig product om uit te kiezen. Er zijn veel verschillende laptops, en daarom moet er ook veel verschil zitten in het aantal beschikbare laptop standaarden. Zo komen ze in allerlei soorten en maten, met verschillende vormen en manieren om de laptop te kunnen bewegen ten opzichte van de standaard. Ga je de laptop standaard gebruiken om films op te kijken vanuit bed? Werk je liever met een verhoogd toetsenbord op je thuiskantoor, of wil je graag op het touchscreen van je laptop tekenen met een illustratiepen? 

Al met al zijn er veel verschillende redenen om een laptop standaard aan te schaffen. Een goede laptop standaard zorgt er voor dat je makkelijker kan werken, en dat bijvoorbeeld meetings in Microsoft Teams wat soepeler verlopen. Zo staat de webcam vaak op een betere plek, zodat je een iets charmantere look krijgt in de vergadering. Maar ook om staand te kunnen werken, beter series te kijken of te gamen kan een laptopstandaard van pas komen. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

15

Uur onderzoek gedaan

23

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste laptopstandaard

Beste laptopstandaard

Beste koop laptop standaard 2023
1.  ViveGrace Laptop Standaard - Ergonomische Laptop Houder - Inklapbaar en Verstelbaar - Zilver

LifeGoods Laptop Standaard - Lichtgewicht

Beste ergonomische laptop standaard
2. LifeGoods Laptop Standaard - Lichtgewicht

Beste laptop standaard om mee te nemen
3. R2B laptopstandaard "Breda" - 10-17’’inch

Nexstand K2 laptop standaard - Zwart - Ergonomisch werken - Verstelbaar in 8 standen - Makkelijk opvouwbaar

Beste laptop standaard voor staand werken
4. Nexstand K2 laptop standaard

Universele Verstelbare & Opvouwbare Laptop Standaard - Anti slip - Aluminium

Beste budget laptop standaard
5. Universele Verstelbare & Opvouwbare Laptop Standaard


Waar op letten bij het kopen van een laptopstandaard? 

Maar wat zijn nou de belangrijkste dingen om naar te kijken als je een goede laptopstandaard wil kopen? Het uitkiezen van de beste laptop standaard voor jouw situatie is niet makkelijk. Wij hebben een handjevol laptop standaarden getest op kwaliteit, op features en gebruiksgemak. De belangrijkste dingen waar we op hebben gelet, zetten we hieronder voor je op een rijtje, zodat je ook zelf nog eens kritisch kunt kijken naar de beste koop laptopstandaard.

Gewicht en afmetingen

Een laptop standaard kan meerdere functies hebben. Als je hem echter mee wil nemen naar bijvoorbeeld je werk, zou het handig zijn als de laptop standaard in je laptoptas past. Er zijn genoeg standaarden die je makkelijk mee kunt nemen, zowel qua gewicht als qua formaat. Als je denkt dat je de laptop standaard vaak mee neemt naar bijvoorbeeld kantoor, is het handig om een lichte en mobiele standaard te kiezen!

Maximaal draagvermogen

Sommige laptops wegen meer dan anderen. Zo is een dikke gaming laptop vaak veel zwaarder dan een Macbook Air. Niet alle laptop standaarden kunnen hele zware laptops tillen, dus kijk goed naar het minimumgewicht van de standaard voordat je hem koopt. Het gewicht van je laptop kan je overigens vinden in de productbeschrijving van de winkel die hem verkoopt, of je googelt even om het zeker te weten!

Ergonomisch design

Een goede laptopstandaard heeft altijd een prettig, ergonomisch design. Dit houdt in dat je handen precies op een comfortabele plaats liggen als je de standaard gebruikt, en ook bijvoorbeeld je nek houdt een natuurlijke positie in tijdens het werken achter je laptop. Een goed ergonomisch design is precies waarom je een laptop standaard koopt – het wegnemen van fysieke stress aan je schouders, nek of armen!

Hoogte

Je kan een laptop standaard gebruiken om staand te werken, of om je bureau een extra laag te geven zodat je meer beweegruimte hebt. Daarom is de maximale hoogte belangrijk. Als de standaard maar maximaal 10cm omhoog gezet kan worden, kan je de laptop standaard niet bij een stabureau gebruiken.

Verstelbaarheid

Naast hoogte is de verstelbaarheid van de standaard ook belangrijk. Als je vaak switcht tussen zitten en staan, is het wel zo handig dat je de laptopstandaard dan gewoon voor je kan houden, maar wel makkelijk in hoogte kan verstellen.


Top 10 Beste laptopstandaard

Wil je direct weten hoe de top 10 laptopstandaard eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de beste laptopstandaard van 2023?

Met alle bovenstaande criteria, en nog veel meer, hebben we bij Top-X een test gedaan voor de beste laptop standaard van 2023! We hebben een aantal van de beste laptop standaarden op de markt getest, en op basis daarvan een ultieme top 5 samengesteld met de winnaars van verschillende categorieën. Deze top 5 kun jij gebruiken als ultieme gids om de beste laptop standaard voor jouw situatie te kunnen kopen!

1. ViveGrace Laptop Standaard - Ergonomische Laptop Houder - Inklapbaar en Verstelbaar - Zilver

Beste laptopstandaard

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.9

De beste koop laptop standaard van de test van Top-X, is geworden: de ViveGrace Laptop Standaard! Deze laptop standaard is geschikt voor werkelijk iedere situatie. Je kunt er mee staand werken, maar ook is de standaard handig om de lasten op je rug, nek en schouders te verminderen.

Een laptop standaard kan een verrassend positief effect hebben op je gezondheid, en kan het werk aanzienlijk leuker maken. En dat is vooral te merken bij een laptop standaard zo goed als deze. Beter zijn ze haast niet te vinden! Deze laptop standaard heeft een stijlvol design en is gemaakt van aluminium.

Voordelen ViveGrace Laptop Standaard - Ergonomische Laptop Houder - Inklapbaar en Verstelbaar - Zilver

 • Elegant, stijlvol ontwerp 
 • Makkelijk te bevestigen
 • Geschikt voor 10-16 Inch laptops 
 • Sterke materialen in een hele ergonomische vorm
 • Laptopventilatie wordt niet in de weg gezeten door deze standaard, zodat de laptop optimaal blijft koelen en presteren

Nadelen ViveGrace Laptop Standaard - Ergonomische Laptop Houder - Inklapbaar en Verstelbaar - Zilver

 • Alleen in het grijs te verkrijgen

2. LifeGoods Laptop Standaard - Lichtgewicht

LifeGoods Laptop Standaard - Lichtgewicht

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

9.6

Ben jij op zoek naar de beste ergonomische laptop standaard van dit moment? Uit onze beste laptopstandaard test is de LifeGoods Laptop Standaard - Lichtgewicht als beste ergonomische laptopstandaard uit de test gekomen. Verder is deze laptopstandaard gemaakt van aluminium en dus erg licht. Hierdoor neem jij hem gemakkelijk overal mee naar toe.

De LifeGoods Laptop Standaard - Lichtgewicht beschikt over een hoogte van 15 cm waarmee jij je laptop dus gemakkelijk op een ergonomisch verantwoordere hoogte kunt neerzetten. Deze laptopstandaard is geschikt voor beeldschermen tussen de 10 en 16 inch. Hiermee kan jij dus vrijwel elke laptop met gemak kwijt op deze laptopstandaard.

Een ander voordeel is de anti-slip laag die deze laptopstandaard bezit. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat de laptop er om wat voor manier ook vanaf glijdt en houdt hij de laptop goed op zijn plaats. Deze laptopstandaard is eenvoudig te monteren en heeft een draagkracht van maximaal 4kg.

Wil je meer weten over deze ergonomische laptopstandaard? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek meteen de laagste prijs van dit moment!

Voordelen LifeGoods Laptop Standaard - Lichtgewicht

 • Een sterk ergonomisch design maakt je werkhouding veel beter voor je fysieke vorm
 • Geschikt voor laptops van 10 tot 16 inch
 • Draagkracht van 4 kilogram
 • Bezit anti-slip lagen

Nadelen LifeGoods Laptop Standaard - Lichtgewicht

 • Niet geschikt voor laptops groter dan 16 inch

3. R2B laptopstandaard "Breda" - 10-17’’inch

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.8

De producten van R2B zien we steeds vaker terugkomen in de top 5 van ons testpanel. Dit merk specialiseert zich voornamelijk in producten zoals laptop standaarden en telefoonhouders. Ze snappen precies wat nou echt belangrijk is voor jou, de consument. 

Neem je jouw laptop vaak mee, in de trein of van en naar kantoor? Kijk dan niet verder want dit is de beste laptopverhoger om mee te nemen! Deze laptopstandaard is makkelijk op te zetten en verstelbaar in 6 verschillende standen, zodat je altijd de perfecte kijkhoek kunt instellen en geen last krijgt van je nek of rug. Een handleiding heb je niet eens nodig, het instellen van de juiste hoek is super simpel. 

Verder heeft dit product alles wat je mag verwachten; een stevig design (je kunt aanvoelen dat het kwalitatief en sterk is), mooi uiterlijk en zacht prijsje! Het model, genaamd "Breda" is verkrijgbaar in het zwart en zilver.

Voordelen R2B laptopstandaard "Breda" - 10-17’’inch

 • Opvouwbaar, dus makkelijk mee te nemen naar je werk
 • Comfortabel werken in 6 verschillende instelbare hoogtestanden
 • Zit stevig in elkaar, geen goedkope rommel
 • In zowel zwart als zilver te verkrijgen

Nadelen R2B laptopstandaard "Breda" - 10-17’’inch

 • Niet geschikt voor laptops groter dan 17 inch

4. Nexstand K2 laptop standaard

Sirius Choice - Universele Ergonomische Laptopstandaard 10-17’’inch - Verstelbaar - Laptop houder - Tablet Houder - Laptop Steun

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

7.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Om staand te kunnen werken is een laptopstandaard een makkelijke en goedkope oplossing. Je hoeft geen duur stabureau te kopen met bij behorende stoel, maar gewoon een simpele standaard voor je laptop. Dit artikel is daar absoluut voor geschikt, waardoor men ook wel spreekt van een laptop verhoger. De Nexstand K2 laptop standaard is een prettig product, die je makkelijk bij je laptoptas in kunt stoppen om hem mee te nemen naar werk of op reis.

Hij is geschikt voor zowel grotere laptops als kleinere. Alle USB-uitgangen zijn nog bruikbaar, zodat je voor de extra ergonomie nog een extern toetsenbord en muis aan kan sluiten.

Voordelen Nexstand K2 laptop standaard

 • Kan ver genoeg opgehoogt worden, ideaal voor staand werken
 • Externe apparaten zijn makkelijk aan te sluiten doordat alle USB ingangen beschikbaar blijven
 • Ideale hoogte om de ballast op je nek, schouders en armen te verlichten

Nadelen Nexstand K2 laptop standaard

 • Minder goed te gebruiken met tablets of e-readers door de vorm

5. Universele Verstelbare & Opvouwbare Laptop Standaard

Universele Verstelbare & Opvouwbare Laptop Standaard - Anti slip - Aluminium

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

8.0

De beste laptop standaard met een lage prijs is geworden; de Universele Verstelbare & Opvouwbare Laptop Standaard. Deze standaard is gemaakt van aluminium en is niet alleen geschikt voor laptops, maar ook tablets, e-readers en boeken kan je in deze standaard vastzetten. Je klapt de standaard uit tot een hoogte naar jouw voorkeur, en dankzij de antislip matten aan de bovenkant hoef je je apparaat er alleen nog maar op te leggen.

Voordelen Universele Verstelbare & Opvouwbare Laptop Standaard

 • Compact en licht, dus makkelijk mee te nemen
 • Makkelijk te installeren
 • Ideaal om nekpijn te voorkomen

Nadelen  Universele Verstelbare & Opvouwbare Laptop Standaard

 • Niet geschikt als stabureau door beperkte hoogte

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel laptopstandaards hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 Laptopstandaards getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de laptopstandaards op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste laptopstandaards van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste laptopstandaards zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP