fbpx

Publicatie datum: 10 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Laptopkoeler

Best geteste Laptopkoeler

LURK® Laptop cooler standaard ACTIVE pro

Laptopkoeler nodig? Dan ben je hier op het goede adres. Wist je dat deze LURK laptop cooler is verkozen tot de beste laptopkoeler van 2023?

Hiermee hou jij je laptop perfect koel! En dan heeft de koeler ook nog heel wat toffe extra's. Zo zijn er maar liefst 2 USB poorten die handig zijn voor randapparatuur. 

Daarnaast is er ook een unieke veiligheidsklem aanwezig die voorkomt dat de laptop per ongeluk van de koeler afschuift. Je kan overigens kiezen uit maar liefst 6 verschillende snelheden voor een optimale koeling. Dat is toch wel een goede laptopkoeler!

Wanneer je graag gamet op je laptop weet je waarschijnlijk ook dat je laptop behoorlijk warm kan worden. Gelukkig kan je dat heel makkelijk oplossen met behulp van een laptopkoeler. Zulke koelers zijn al jarenlang populair en de keuze is reuze. 

Dit kan er natuurlijk voor zorgen dat je misschien denkt: 'welke laptopkoeler is het beste?' En precies daar gaan wij je in dit artikel bij helpen. Zo staan er een paar handige punten op een rijtje om op te letten tijdens een laptopkoeler kopen.

Dat maak de zoektocht naar de beste laptopkoeler een stuk eenvoudiger! En om het dan nóg makkelijker te maken hebben wij ook een laptopkoeler test uitgevoerd. Meer weten over deze test? Dan adviseren wij je om snel verder te lezen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Laptopkoelers

Best geteste Laptopkoeler

Beste Koop Laptopkoeler
1. LURK® Laptop cooler standaard ACTIVE pro

Strex Laptop Cooler - 12" - 17 Inch - Verstelbaar - 5 Ventilators - Laptop Koeler - Cooling Pad

Beste Luxe Laptopkoeler
2. Strex Laptop Cooler

ASOME K9 Laptop Cooler - 12" - 17 Inch - Verstelbaar - 6 Ventilatoren

Beste Design Laptopkoeler
3. ASOME K9 Laptop Cooler


Fuegobird Laptop Cooler - Laptophouder en koeler - 4 ventilatoren - Rood verlichting - Max 17 inch - Zwart

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Laptopkoeler
4. Fuegobird Laptop Cooler

Greenure laptop koeler - cooling pad - cooler - laptophouder - standaard - tot 14 inch - verstelbaar

Beste Budget Laptopkoeler
5. Greenure laptop koeler

Top 10 Beste Laptopkoelers

Heeft jouw laptop het tijdens het lezen van dit artikel al gloeiend heet? Klik dan razendsnel op de knop hieronder. Je komt dan terecht bij de top 10 beste laptopkoelers. Zo zie jij in één oogopslag de beste koelers op een rijtje. 


Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Laptopkoeler?

Als je al eens eerder op zoek bent gegaan naar een laptopkoeler is één ding waarschijnlijk wel opgevallen: je hebt enorm veel keuze. Enerzijds is dat natuurlijk hartstikke mooi. Anderzijds kan dit het kiezen juist veel moeilijker maken.

Té veel aanbod is namelijk ook niet goed. Gelukkig zijn wij er om ervoor te zorgen dat jij door de bomen het bos wél weer kan zien met onderstaande tips! Kijk dus niet alleen naar een laptopkoeler aanbieding, maar kijk ook eens naar de beste laptopkoeler volgens de consumentenbond. 

Formaat

Je hebt laptopkoelers te koop in verschillende formaten. Dat is ook niet zo gek, want je hebt ook laptops in meerdere afmetingen. Zorg dat je een koeler kiest die goed past op je laptop. Te groot of te klein biedt niet het optimale effect.

Aantal ventilators

De ene laptopkoeler heeft één ventilator, en de ander juist weer vier of vijf. Laat je niet misleiden! Dat een koeler meerdere ventilatoren heeft hoeft niet per sé te betekenen dat deze ook krachtiger is.

Eén grote ventilator heeft namelijk net zoveel kracht als een paar kleine ventilators. Meer is in dit geval dus niet altijd beter. Bekijk dit dus altijd even goed.

Extra's

Sommige laptopkoelers komen ook nog met handige extra's. Zo heb je een koeler met led licht bijvoorbeeld. Dat geeft een cool effect in het donker. Sommige koelers zijn zelfs verstelbaar of hebben extra USB poorten. Allemaal handig.

Probeer voor jezelf in kaart te brengen welke van deze extra's jouw koeler ten minste moet hebben. Zo maak je de zoektocht al een stuk eenvoudiger.


Wat is de beste Laptopkoeler van 2023? 

Zoals we eerder al kort hebben benoemd is er door ons een speciale laptopkoeler test uitgevoerd. Het doel van deze test is om de beste laptopkoelers te achterhalen. En dat is gelukt!

De beste koelers hebben een plekje gekregen in onze zeer populaire top vijf. Ben je al nieuwsgierig geworden? Mooi! Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste laptopkoelers van 2023!

1. LURK® Laptop cooler standaard ACTIVE pro

Best geteste Laptopkoeler

8.9

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Deze LURK Laptop Cooler standaard ACTIVE pro scoorde als veruit de beste in onze test. Dit is dan ook de beste laptopkoeler van 2023. Wij leggen je direct uit waarom. Allereerst heeft de koeler een unieke veiligheidsklem. Hiermee voorkom je dat je laptop van de koeler af kan schuiven. 

En dat niet alleen! Er zijn ook twee USB poorten, wat handig kan zijn voor bijvoorbeeld randapparatuur. Wat de koeler ook uniek maakt zijn de drie ventilator standen en zes koelingsniveaus. Je kan dit perfect aanpassen op wat je laptop nodig heeft.

Voordelen LURK® Laptop cooler standaard ACTIVE pro

 • Drie ventilator standen en zes koelingsniveaus om uit te kiezen
 • Heeft een veiligheidsklem om de laptop op zijn plek te houden
 • De laptopkoeler is ook in hoogte verstelbaar

Nadelen LURK® Laptop cooler standaard ACTIVE pro

 • Niet geschikt voor laptops die groter zijn dan 17 inch

2. Strex Laptop Cooler

Strex Laptop Cooler - 12" - 17 Inch - Verstelbaar - 5 Ventilators - Laptop Koeler - Cooling Pad

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op een keurige tweede plek staat deze Strex Laptop Cooler. Wanneer je het geld ervoor hebt liggen kunnen wij je deze echt aanraden. Ondanks dat 'ie misschien wat prijziger is krijg je wel waard voor je geld.

Zo heeft de koeler maar liefst vijf ventilators om jouw laptop optimaal mee te kunnen koelen. Verder is dit model ook verstelbaar en beschikt deze over maar liefst twee USB poorten.

En wat deze koeler onderscheidt van de concurrentie is toch wel de stilte. Je hoort de ventilatoren namelijk helemaal niet! Overigens kan je ook zelf de koelstand aanpassen naar eigen voorkeur. 

Voordelen Strex Laptop Cooler

 • De ventilatoren maken vrijwel geen geluid
 • Je kan de koelstand aanpassen naar eigen voorkeur
 • De luchtstroom is optimaal dankzij de vijf krachtige ventilatoren

Nadelen Strex Laptop Cooler

 • De laptopkoeler is prijziger dan gemiddeld

3. ASOME K9 Laptop Cooler

ASOME K9 Laptop Cooler - 12" - 17 Inch - Verstelbaar - 6 Ventilatoren

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Er is geen één laptopkoeler die kan tippen aan het design van de ASOME K9 Laptop Cooler. Deze laptopkoeler heeft een strak en modern design met maar liefst zes (!) ventilatoren. 

Deze zijn allemaal voorzien van een LED licht wat zorgt voor een enorm cool effect in het donker. Ook is de ventilatiekracht van de ventilatoren erg sterk én maken ze weinig geluid. Wat wil je nog meer? Oh ja, je kan 'm verstellen in zes hoogtes!

Voordelen ASOME K9 Laptop Cooler

 • Voorzien van een strak design met een cool effect door het LED licht
 • Verstelbaar in zes verschillende hoogtes
 • Erg sterke ventilatiekracht

Nadelen ASOME K9 Laptop Cooler

 • Niet geschikt voor laptops onder de 12 inch

4. Fuegobird Laptop Cooler

Fuegobird Laptop Cooler - Laptophouder en koeler - 4 ventilatoren - Rood verlichting - Max 17 inch - Zwart

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit? Kijk dan niet verder! De Fuegobird Laptop Cooler is meer dan perfect. Voor de vrij lage prijs krijg je een goede kwaliteit koeler in huis.

Een koeler van zulke kwaliteit voor zo'n prijs ga je niet gauw ergens anders vinden. Er zijn ook extra USB poorten aanwezig én de ventilatoren zijn lekker stil. En dat niet alleen! Je houdt een meer ergonomische houding aan tijdens het gamen of werken, en dat is alleen maar goed voor je gezondheid.

Voordelen Fuegobird Laptop Cooler

 • Voorzien van handige, extra USB poorten
 • Enorm goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • De standaard zorgt ervoor dat je een ergonomische houding aanneemt

Nadelen Fuegobird Laptop Cooler

 • Je kan niet kiezen uit verschillende koelingsniveaus 

5. Greenure laptop koeler

Greenure laptop koeler - cooling pad - cooler - laptophouder - standaard - tot 14 inch - verstelbaar

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste laptopkoeler die in dit rijtje terecht kwam is de Greenure laptop koeler. De koeler is enorm goedkoop. Voor een prikkie scoor jij een prima koeler! En dat 'ie zo goedkoop is kan natuurlijk niet het enige voordeel zijn. 

De ventilator heeft een kracht van 1000 RPM. Dit zorgt ervoor dat je laptop binnen no-time gekoeld is. Ook is de onderkant voorzien van anti slip. Hierdoor beweegt de koeler niet tijdens gebruik. Dat maakt 'm ook direct erg bijzonder!

Voordelen Greenure laptop koeler

 • De koeler is behoorlijk goedkoop
 • De onderkant is voorzien van antislip wat best uniek is voor een laptopkoeler
 • De luchttoevoer is instelbaar

Nadelen Greenure laptop koeler

 • Niet geschikt voor laptops groter dan 14 inch

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel laptopkoelers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten laptopkoelers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de laptopkoelers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste laptopkoelers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>