• Home
 • /
 • Keuken
 • /
 • Beste Koffiezetapparaat [Test 2021]

Laatste update: september 2021

Door: Bernadine

Beste Geteste Koffiezetapparaat

Philips Grind & Brew HD7768/70 - Koffiezetapparaat - Kopermetaal

5/5

Op zoek naar het Beste Koffiezet apparaat? Kies voor de Philips Grind & Brew HD7767/70 van geweldige koffie uit vergemalen bonen met een ingebouwde maalmolen. Pas de intensiteit van jouw koffie aan met de sterkteselectie.

Wat is het beste koffiezetapparaat?

Het eerste wat veel mensen ‘s ochtends doen is een kop koffie zetten. Met een kop koffie wordt de dag begonnen en ook in de loop van de dag zal er nog regelmatig koffie gezet worden. Wat lekkere koffie is zal per persoon verschillen. De één geeft de voorkeur aan klassieke filterkoffie, terwijl een ander de voorkeur geeft aan koffie van vers gemalen bonen. Weer anderen hechten aan gemak en willen juist zo snel mogelijk een kop koffie zetten. Zij opteren vaak voor een koffieapparaat voor pads of cups. Een ding staat vast. Het soort koffiezetapparaat bepaalt in grote mate de smaak en kwaliteit van de koffie. Kies daarom het beste koffiezetapparaat voor 2020.

De eerste keuze die je moet maken is zoals al genoemd, de wijze waarop je koffie wilt zetten. Dit is dus de keuze tussen filterkoffie, koffiebonen, pads of cups. Ga je voor een koffiebonenmachine, dan is er nog de keuze of je de koffiebonen apart gaat malen of dat je dit door het koffiezetapparaat wilt laten doen. Als er in het koffiezetapparaat een maler is geïntegreerd, dan zal deze wat groter en duurder zijn. Ook is de vraag of je behoefte hebt aan een koffiezetapparaat waarmee je één of twee kopjes koffie zet of juist een hele kan koffie.

Wil je echt superieure kwaliteit, dan zal de klassieke filterkoffieautomaat niet voldoende zijn. Je zult dan uitkomen bij hypermoderne espressomachine. Dit zijn meestal behoorlijk professionele machines die ook in de horeca veel gebruikt worden. Verder kunnen koffiezetapparaten tal van extra functies hebben, zoals een melkopschuimer of een waterfiltersysteem. Wat is het beste koffiezetapparaat? Het beste koffiezetapparaat is vooral afhankelijk van jouw persoonlijk smaak en wensen.

1.Philips Grind & Brew HD7768/70

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Deze Philips Grind & Brew koffiezetapparaat is niet alleen het best getest door de consumentenbond, Het is ook de beste koffieautomaat met het mooiste uiterlijk. Het is een zeer unieke koffieautomaat in de kleuren zwart en kopermetaal. De koperen kleur geeft deze koffieautomaat een opvallend en chique uiterlijk.

De koffieautomaat is geschikt voor het zetten van een kan koffie voor 12 kopjes en het is het beste koffiezetapparaat voor bonen. Je hoeft enkel de koffiebonen aan de bovenzijde in de automaat te gieten, waarna de ingebouwde maalmolen de koffiebonen maalt. 

Met de sterkteselectie kun je de intensiteit en sterkte van je koffie regelen. Naast koffiebonen is de Philips Grind & Brew ook geschikt voor gemalen koffie. Hiervoor hoef je enkel de maalfunctie uit te schakelen. Ook de wijze van malen is in te stellen, in bijvoorbeeld fijn of grof. 

Er zijn maar liefst 9 maalopties. Koffie houdt je gemakkelijk warm met de warmhoudfunctie die je instelt van 10 minuten tot 2 uur. Voor thuisgebruik is dit zeker de beste koop en een prachtige blikvanger in je keuken.

Voordelen Philips Grind & Brew HD7768/70

 • Opvallend uiterlijk in koperkleur en gecombineerd met zwart. 
 • Beste koffiezetapparaat voor bonen waarbij jezelf de intensiteit kunt instellen.

Nadelen Philips Grind & Brew HD7768/70

 • Waterreservoir vul je door je koffiekan met water te vullen. Het waterreservoir is niet uitneembaar. 
 • De bonenmaler kan vrij veel lawaai maken tijdens het malen.

2. Philips Senseo Quadrante HD7865/60

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Ga je voor het gemak van koffiepads? In minder dan een minuut vul je één of twee kopjes Senseo koffie met de Philips Senseo Quadrante als beste koffiemachine zakelijk voor koffiepads. 

De koffiemachine is uitgerust met een groot waterreservoir van 1,2 liter die uitneembaar is. Het is zelfs mogelijk om koffiekopjes van verschillende hoogtes te gebruiken. Je kunt de lekbak namelijk in hoogte verstellen. Er zit een automatische uitschakeling op de koffieautomaat, zodat je niet in de gaten hoeft te houden of een kopje te vol wordt. 

De Philips Senseo Quadrante is als het om kwaliteit en robuustheid gaat zeker het beste koffiezetapparaat 2020. De koffieautomaat bestaat namelijk uit stevig kunststof en roestvrij staal voor de intens gebruikte onderdelen. Alle onderdelen zijn gemakkelijk afneembaar en vaatwasbestendig. 

Zelfs Senseo koffie blijft de volle aroma houden door middel van de koffieboosttechnologie. Dit houdt in dat het water goed over de gehele pad wordt verspreid. Dit komt de smaak van de koffie zeker ten goede. Uit de Senseo koffiezetapparaat test zal de Philips Senseo Quadrante als beste koffieautomaat voor Senseo koffie komen.

Voordelen Philips Senseo Quadrante HD7865/60

 • Handig en groot uitneembaar waterreservoir.
 • De koffieboosttechnologie zorgt voor koffie met een goede aroma en een volle smaak.

Nadelen Philips Senseo Quadrante HD7865/60

 • De Senseo koffieautomaat geeft geen indicatie aan wanneer het tijd is om te ontkalken.
 • Het risico bij Senseo pads is dat de koffie vaak net niet heet genoeg is.

3. Bosch Comfortline TKA6A683

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Zoek je een eenvoudig koffieautomaat voor filterkoffie? Deze Bosch Comfotline is dan het best getest door de consumentenbond. Met dit best geteste koffiezetapparaat heb je een eenvoudig te bedienen koffieautomaat voor je filterkoffie, maar tevens ook het beste koffiezetapparaat met een fraai en strak uiterlijk. Hij is in fraai modern en strak zwart en mooi vormgegeven. 

De glazen kan van 1,25 liter is uitneembaar er er kunnen 10 tot 15 kopjes koffie mee gezet worden. De Aroma+ optie zorgt ervoor dat je zelf de sterkte en smaak van je koffie kunt bepalen. Je hoeft nooit meer bang te zijn dat je koffieautomaat te lang aan blijft staan, want jij stelt hem in wanneer deze automatisch uitgeschakeld moet worden. 

Heel handig is ook het LED indicatielampje dat aangeeft dat het tijd wordt om je koffieautomaat te ontkalken. Voor filterkoffie heb je met deze Bosch de beste koffiemachine.

Voordelen Bosch Comfortline TKA6A683

 • Strak design en zeer eenvoudig in gebruik
 • Voor de best geteste koffiezetapparaat voor filterkoffie een zeer goede aankoopprijs.

Nadelen Bosch Comfortline TKA6A683

 • Even wennen om de juiste hoeveelheid filterkoffie te bepalen.
 • Het waterreservoir kan wat lastig om te lezen zijn.

4. AEG KF7900 PremiumLine

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

Zeer stijlvol en gemakkelijk in gebruik, dat is deze AEG KF7900 PremiumLine voor filterkoffie. Het koffiezetapparaat bestaat volledig uit roestvrijstaal en het bijzondere is dat je koffie niet opgeslagen wordt in een glazen koffiekan, maar in een thermoskan. 

Ook de thermoskan is van roestvrijstaal. Deze koffiezetapparaat heeft de test met betrekking tot het filtersysteem dik gewonnen. Je hoeft hier namelijk nooit papieren filters in te doen, want de AEG heeft zijn eigen filter. Dit voorkomt dat je met lekkende papieren filters in de weer moet. 

Er zit een speciale functie op waarmee je de tijd instelt, zodat je ‘s ochtends al wakker wordt met de geur van koffie. Ook smaakintensiteit is gemakkelijk in te stellen via het digitale display. Het digitale display is sowieso een hypermoderne toevoeging aan de klassieke filterkoffieautomaat en stelt je in staat om goed overzicht te houden op de koffie die jij zet. Klik hier voor de laagste prijs!

Voordelen AEG KF7900 PremiumLine

 • Zeer gemakkelijk om te ontkalken met één druk op de knop.
 • Zeer handig digitaal display waarmee je duidelijk de intensiteit en hoeveelheid kopjes afleest.

Nadelen AEG KF7900 PremiumLine

 • Tijdens het gebruik kan de koffieautomaat luidruchtig zijn.
 • Je moet de thermoskan goed gebruiken, anders krijg je al snel last van lekken.

5. Philips Café Gaia HD7547/80

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Voor een koffiezetapparaat voor filterkoffie is Philips meestal de beste koop. Ook met deze Philips Café Gaia heb je een fraaie koffiezetapparaat die eenvoudig in gebruik is. 

De koffie die je zet wordt opgevangen in een handige thermoskan, zodat je langdurig, tot wel 2 uur lang van hete koffie kunt genieten. 

Er gaan maximaal 12 kopjes koffie in de thermoskan, ideaal voor als je veel bezoek krijgt. De Philips Café Gaia ziet er simpel een eenvoudig uit, maar is wel gemaakt van roestvrij staal met een titanium design. 

Alle onderdelen zijn gemakkelijk van het apparaat te verwijderen en zo individueel schoon te maken, waaronder ook de filterhouder. Er zit een druppelstop op, zodat je snel even een kopje koffie kunt inschenken terwijl het apparaat koffie aan het zetten is. 

Voordelen Philips Café Gaia HD7547/80

 • Mooie roestvrijstalen thermoskan die onbreekbaar is.
 • Is het snoer wat te lang? Er zit een opbergvak in om het restant van het snoer in op te bergen.

Nadelen Philips Café Gaia HD7547/80

 • Gebruik je grote mokken? Houdt dan rekening dat je maar 6 kopjes uit het koffiezetapparaat krijgt.
 • Weinig extra functies aanwezig.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>