Laatste update: december 2021

Door: Sanne

Best Geteste Koffie

Cento % Nero | Donker gebrande koffiebonen

Als jij op zoek bent naar de lekkerste en beste koffie van 2021 dan moet je de koffie van Cento % Nero. Cento% Nero is een melange van 100% Arabica Fairtrade en biologische koffiebonen uit Mexico, Peru, Honduras, Guatemala en El Salvador. De melange is mild zuur en heeft een zacht/romig mondgevoel. Bekijk deze koffie direct door op de knop hieronder te drukken.

Koffie is waarschijnlijk een van de meest populaire drankjes ter wereld. In bijna elk land wordt koffie wel gedronken en er zijn ontzettend veel mensen die standaard een kopje koffie drinken als ze wakker worden. Koffie bevat cafeïne in dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en wakker wordt. 

Tegenwoordig hebben de meeste mensen thuis wel een koffie apparaat staan echter kan het soms nog best lastig zijn om de lekkerste koffie uit te zoeken. Er zijn ontzettend veel verschillende smaken en het aanbod is gigantisch. 

We krijgen dan ook regelmatig de vraag: “wat is de beste koffie?”. Om deze vraag te beantwoorden hebben we dit artikel geschreven. In deze uitgebreide review / test hebben wij tientallen soorten koffie met elkaar vergeleken. Benieuwd naar de beste opties van dit moment? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Koffie

Beste koop Koffie
1. Cento% Nero | Donker gebrande koffiebonen

Beste koffie pads

Beste koffiepads
2. Douwe Egberts Aroma Rood koffiepads

Beste filterkoffie
3. Douwe Egberts Aroma Rood Filterkoffie

Douwe Egberts Lungo Original Koffiecups - 10 x 20 cups - voordeelpak - 200 koffiecups

Beste Koffie cups
4. Douwe Egberts Lungo Original Kofie cups

Beste Arabica koffiebonen
5. Kalo - 100% Arabica Koffiebonen - Milano Espresso - 1kg - exclusieve koffie

Top 10 beste koffie

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste koffie, dit zijn direct de meest verkochte koffie bij onderstaande webshops.


Wat is koffie?

Koffie is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving. Of je nu op werk bent, in een restaurant of simpelweg op het treinstation: koffie wordt overal wel gedronken. 

Koffie is afkomstig van het volgroeide zaadje van de koffieplant: de koffieboon. Deze zaadjes worden gebrand en vervolgens gemalen waarna jij ze kan gebruiken in je koffie zet apparaat. 

Tegenwoordig zijn er honderden varianten op koffie denk hierbij aan de Latte Machiato, Espresso en Cappucino. 

De drank is zowel warm als koud te drinken. Koffie bevat cafeïne waardoor je een flinke energie boost krijgt van een kopje koffie. Dit is dan ook een van de redenen dat koffie zo populair is in de ochtend.


Waar moet je op letten bij het kopen van koffie? 

Koffie is een product wat je waarschijnlijk meerdere keren per maand zal gaan kopen. Als je regelmatig thuis een kopje koffie drinkt zal je merken dat je best snel door je voorraad heen bent. Om die reden is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken bij het kopen van koffie. 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon naar een supermarkt te gaan voor je koffie. Wij geven de voorkeur echter aan het online bestellen van koffie. Dit is vaak een stuk goedkoper, je hoeft niet naar een supermarkt en het aanbod is veel groter dan in een supermarkt. 

Om je op weg te helpen bij het uitkiezen van de beste koffie hebben we hieronder een kort overzicht voor je gemaakt met de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van koffie.

Verpakking

Het klinkt misschien gek maar het is belangrijk dat je de verpakking checkt voor je koffie koopt. Op de verpakking is het namelijk verplicht om bepaalde informatie te laten zien.

Denk hierbij aan de datum van verpakking, het land van herkomst en de soort koffie. Daarnaast wordt er ook vaak uitgelegd hoe de koffie gemalen zijn, hoe ze gebrand zijn en hoe je de koffie dient te bewaren. 

Hoeveelheid cafeïne 

De hoeveelheid cafeïne die een koffiesoort bevat kan verschillen. We raden je aan om hier rekening mee te houden bij je aankoop. Ben je extreem gevoelig voor cafeïne? Kies dan voor een koffiesoort die wat minder cafeïne bevat. Je kunt ook voor een cafeïnevrije koffiesoort kiezen.

Hoogte van verbouwing

Wist je dat de hoogte waarop koffie verbouwd is invloed heeft op de smaak van je koffie? Wanneer de koffie is verbouwd op een hoogte van minimaal 1500 meter krijgt de koffie een iets zuurdere smaak.

Wanneer de koffie op lager dan 1500 meter is verbouwd is de smaak juist minder zuur en meer natuurlijk. Als jij een klein zuurtje in je koffie wel lekker vindt is het dus goed om voor een koffie te gaan die op een hoogte van meer dan 1500 meter verbouwd is.

Datum van verpakking

Als laatste is het altijd goed om te kijken naar de datum van verpakking. Hoe korter dit geleden is hoe beter aangezien dit betekent dat je koffie echt vers is en onlangs pas verpakt is.


Wat is de beste koffie van 2021? 

Wil je de beste koffie kopen, dan hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Je vindt in de lijst informatie over de modellen en we vertellen je eerlijk de voordelen en nadelen van een bepaald type.

In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: "wat is de beste koffie van 2021?". In deze ultieme koffie test van 2021 vind je een opsomming van de top 5 best gesteste koffie soorten van 2021.

1. Cento% Nero | Donker gebrande koffiebonen

9.5

Eindbeoordeling

Smaak

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Geur

9.3

We trappen deze top 5 af met de beste koffiebonen voor thuis of op kantoor. Als jij op zoek bent naar een heerlijk vers kopje koffie dan zijn deze koffiebonen van Cento%  je beste keuze. 

Dankzij deze vers gebrande koffiebonen melange wordt het werkelijkheid om koffie van topkwaliteit thuis of op de zaak te drinken. Deze koffie bestaat voor 90% uit arabica bonen en 10% uit robusta bonen. Deze 10% robusta bonen zorgt voor een beetje extra pit. 

De prijs van deze koffie is ontzettend goed te noemen, zo zitten vergelijkbare koffie’s namelijk al gauw op 20 euro per kilo. Deze koffie is een stuk goedkoper dan dat, wel zo lekker aangezien je nooit meer anders wil als je deze koffie eenmaal hebt geprobeerd. 

Al met al zijn dit heerlijke koffiebonen die je zeker een kans moet geven. De meeste mensen die deze koffiebonen proberen willen nooit meer anders.

Voordelen Cento% Nero | Donker gebrande koffiebonen

 • 90 % arabica en 10% robusta bonen
 • Heerlijke smaak
 • Goede prijs

Nadelen Cento% Nero | Donker gebrande koffiebonen

 • Geen

2. Douwe Egberts Aroma Rood koffiepads

Beste koffie pads

9.2

Eindbeoordeling

Smaak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Geur

8.8

Ben je op zoek naar goede koffiepads? Kies dan voor de Douwe Egberts Aroma Rood koffiepads. Deze koffiepads zijn geschikt voor Senseo koffiemachines.

De smaak van deze koffie wordt beschreven als evenwichtig en rond en de bonen zijn medium gebrand.Een verpakking bevat maar liefst 48 pads waardoor de kans klein is dat je zonder pads komt te zitten. 

Deze koffiepads zijn vooral heel populair onder families en gezinnen, mede dankzij het feit dat het gewoon super lekkere en goede koffie is voor niet al te veel geld. 

Een tip die we je graag willen meegeven als je deze koffie wilt kopen. Deze aroma rood koffiepads zijn regelmatig in de aanbieding, door groot in te kopen bespaar je een hoop geld .

Leestip: De beste kofffiemachines voor kantoren 

Voordelen Douwe Egberts Aroma Rood koffiepads

 • Goede smaak
 • Voordelig
 • Handige famile verpakking

Nadelen Douwe Egberts Aroma Rood koffiepads

 • Mindere kwaliteit dan verse bonen

3. Douwe Egberts Aroma Rood Filterkoffie

8.9

Eindbeoordeling

Smaak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Geur

8.7

We gaan door met de beste filterkoffie van dit moment. Wederom hebben we gekozen voor de koffie van Douwe Egberts namelijk de Aroma Rood. Dit is in onze ogen de lekkerste filterkoffie

Douwe Egberts is waarschijnlijk een van de meest bekende koffiemerken in Nederland en uit onze test wordt wederom bevestigd waarom dit is. Ook deze koffie van Douwe Egberts is ontzettend lekker en goed te noemen. 

Net als de koffie pads die we hierboven beschreven hebben is deze koffie van smaak evenwichtig en rond. De branding van de koffie bonen is Medium. Kortom, een lekkere koffie voor een leuke prijs!

Benieuwd naar de prijs? Klik hier!

Voordelen Douwe Egberts Aroma Rood Filterkoffie

 • Voordelig
 • Gemakkelijk koffie zetten

Nadelen Douwe Egberts Aroma Rood Filterkoffie

 • Minder lekker dan verse bonen

4. Douwe Egberts Lungo Original koffiecups

Douwe Egberts Lungo Original Koffiecups - 10 x 20 cups - voordeelpak - 200 koffiecups

8.6

Eindbeoordeling

Smaak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Geur

8.1

Koffiecups zijn de afgelopen jaren ontzettend toegenomen in populariteit. We konden dan ook niet anders om deze mee te nemen in dit artikel. We hebben meerdere koffiecups geprobeerd en konden uiteindelijk niet anders dan wederom te kiezen voor een koffie product van Douwe Egberts.

We hebben meerdere andere merken geprobeerd zoals Starbucks, Nescafe en Lavazza maar vonden de Douwe Egberts koffiecups toch het best.

Allereerst waren deze aluminium cups veruit het gunstigste geprijsd. Douwe Egberts biedt vaak voordeel verpakkingen aan waardoor je groot kunt inkopen. Dit zorgt ervoor dat de prijs per cup naar beneden gaat.

Daarnaast vonden we smaak van deze cups het best. De geur die vrijkomt tijdens het bereiden van je kopje koffie is heerlijk. Je krijgt echt het gevoel alsof je in een mooie koffietent bent, maar dan in je woonkamer! Deze koffie heeft een zacht, fris karakter en een ronde smaak met milde afdronk.

Als jij op zoek bent naar goede koffie cups dan zouden we je deze zeker adviseren! Klik hier om direct de beste prijs van deze lekkere koffie te zien.

Voordelen Douwe Egberts Lungo Original koffiecups

 • Goede prijs per cup
 • Heerlijke geur en smaak

Nadelen Douwe Egberts Lungo Original koffiecups

 • Geen nadelen

5. Kalo - 100% Arabica Koffiebonen - Milano Espresso - 1kg - exclusieve koffie

8.1

Eindbeoordeling

Smaak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Geur

8.0

Ben jij op zoek naar biologische arabica koffie bonen? Kies dan voor deze Medium Roast bonen van het merk Kalo.

De optimale mix met krachtige Arabica bonen uit 6 verschillende landen geeft de ultieme combinatie van een fluwelen, romige en volle smaak met een fijn fruitje aan het eind. 

Een mooie lungo met een prachtige gesloten crèmelaag. Koffie van Kalo is met de grootste zorg geproduceerd en verpakt. Deze koffie is biologisch geteeld en heeft op de verpakking een herkomstnummer voor tracering

Voordelen Kalo - 100% Arabica Koffiebonen - Milano Espresso - 1kg - exclusieve koffie

 • Goede kwaliteit
 • Biologisch geteeld
 • Erg goedkoop

Nadelen Kalo - 100% Arabica Koffiebonen - Milano Espresso - 1kg - exclusieve koffie

 • Geen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel soorten koffie hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten koffie  getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de koffie op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste koffie op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP