Laatste update: oktober 2022

Door: Sanne

Best Geteste Koffie

Beste koffie

Gran Maestro Italiano - Lungo Intenso - cups

Ben jij op zoek naar de beste en lekkerste koffie van 2022? Dan ben je opzoek naar de Gran Maestro Italiano - Lungo Intenso -cups. Met deze koffie die gemaakt is van 100% arabica bonen haal je echte Italiaanse koffie in huis. 

De koffie van Gran Maestro Italiano is Rainforest Alliance gecertificeerd en klimaat neutraal geproduceerd. Zodat jij zonder zorgen van kwaliteitskoffie kan genieten. 

Deze koffie heeft een vol-aromatische geur en een nootachtige en kruidige smaak. De koffie is geschikt voor alle Nespresso zetsystemen. 

Koffie is waarschijnlijk een van de meest populaire drankjes ter wereld. In bijna elk land wordt koffie wel gedronken en er zijn ontzettend veel mensen die standaard een kopje koffie drinken als ze wakker worden. Koffie bevat cafeïne in dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en wakker wordt. 

Tegenwoordig hebben de meeste mensen thuis wel een koffie apparaat staan echter kan het soms nog best lastig zijn om de lekkerste koffie uit te zoeken. Er zijn ontzettend veel verschillende smaken en het aanbod is gigantisch. 

We krijgen dan ook regelmatig de vraag: “wat is de beste koffie?”. Om deze vraag te beantwoorden hebben we dit artikel geschreven. In deze uitgebreide review / test hebben wij tientallen soorten koffie met elkaar vergeleken. Benieuwd naar de beste opties van dit moment? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Koffie

Beste koffie

Beste koop Koffie 
1. Gran Maestro Italiano - Lungo Intenso - cups

Starbucks dolce gusto

Beste Dolce Gusto koffie
2. Starbucks Caramel Macchiato capsules 

Illy koffiebonen

Beste bonen koffie
3. Illy koffiebonen Classico

Senseo koffiepads

Beste koffiepads
4. SENSEO - Classic koffiepads 

Douwe Egberts filterkoffie

Beste filterkoffie
5. Douwe Egberts D.E Café Intens Filterkoffie

Top 10 beste koffie

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste koffie, dit zijn direct de meest verkochte koffie bij onderstaande webshops.

Misschien ook interessant:


Wat is koffie?

Koffie is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving. Of je nu op werk bent, in een restaurant of simpelweg op het treinstation: koffie wordt overal wel gedronken. 

Koffie is afkomstig van het volgroeide zaadje van de koffieplant: de koffieboon. Deze zaadjes worden gebrand en vervolgens gemalen waarna jij ze kan gebruiken in je koffie zet apparaat. 

Tegenwoordig zijn er honderden varianten op koffie denk hierbij aan de Latte Machiato, Espresso en Cappucino. 

De drank is zowel warm als koud te drinken. Koffie bevat cafeïne waardoor je een flinke energie boost krijgt van een kopje koffie. Dit is dan ook een van de redenen dat koffie zo populair is in de ochtend.


Waar moet je op letten bij het kopen van koffie? 

Koffie is een product wat je waarschijnlijk meerdere keren per maand zal gaan kopen. Als je regelmatig thuis een kopje koffie drinkt zal je merken dat je best snel door je voorraad heen bent. Om die reden is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken bij het kopen van koffie. 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon naar een supermarkt te gaan voor je koffie. Wij geven de voorkeur echter aan het online bestellen van koffie. Dit is vaak een stuk goedkoper, je hoeft niet naar een supermarkt en het aanbod is veel groter dan in een supermarkt. 

Om je op weg te helpen bij het uitkiezen van de beste koffie hebben we hieronder een kort overzicht voor je gemaakt met de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van koffie.

Verpakking

Het klinkt misschien gek maar het is belangrijk dat je de verpakking checkt voor je koffie koopt. Op de verpakking is het namelijk verplicht om bepaalde informatie te laten zien.

Denk hierbij aan de datum van verpakking, het land van herkomst en de soort koffie. Daarnaast wordt er ook vaak uitgelegd hoe de koffie gemalen zijn, hoe ze gebrand zijn en hoe je de koffie dient te bewaren. 

Hoeveelheid cafeïne 

De hoeveelheid cafeïne die een koffiesoort bevat kan verschillen. We raden je aan om hier rekening mee te houden bij je aankoop. Ben je extreem gevoelig voor cafeïne? Kies dan voor een koffiesoort die wat minder cafeïne bevat. Je kunt ook voor een cafeïnevrije koffiesoort kiezen.

Hoogte van verbouwing

Wist je dat de hoogte waarop koffie verbouwd is invloed heeft op de smaak van je koffie? Wanneer de koffie is verbouwd op een hoogte van minimaal 1500 meter krijgt de koffie een iets zuurdere smaak.

Wanneer de koffie op lager dan 1500 meter is verbouwd is de smaak juist minder zuur en meer natuurlijk. Als jij een klein zuurtje in je koffie wel lekker vindt is het dus goed om voor een koffie te gaan die op een hoogte van meer dan 1500 meter verbouwd is.

Datum van verpakking

Als laatste is het altijd goed om te kijken naar de datum van verpakking. Hoe korter dit geleden is hoe beter aangezien dit betekent dat je koffie echt vers is en onlangs pas verpakt is.


Wat is de beste koffie van 2022? 

Wil je de beste koffie kopen, dan hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Je vindt in de lijst informatie over de modellen en we vertellen je eerlijk de voordelen en nadelen van een bepaald type.

In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: "wat is de beste koffie van 2022?". In deze ultieme koffie test van 2022 vind je een opsomming van de top 5 best gesteste koffie soorten van 2022.

1. Gran Maestro Italiano - Lungo Intenso - cups

Beste koffie

9.3

Eindbeoordeling

Smaak

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Geur

9.3

Wij hebben een beste koffie test uitgevoerd en de Gran Maestro Italiano - Lungo Intenso -cups zijn uitgeroepen tot beste koffie 2022! Dit op basis van zijn heerlijke smaak en unieke eigenschappen waarmee jij echte Italiaanse koffie in huis haalt. Deze koffie is gemaakt van 100% arabica bonen uit Brazilië en Colombia. 

De koffie van Gran Maestro Italiano is Rainforest Alliance gecertificeerd en klimaat neutraal geproduceerd. Zodat jij zonder zorgen van kwaliteitskoffie kan genieten. Deze koffie heeft een vol-aromatische geur en een nootachtige en kruidige smaak. Dit maakt deze koffie stevig met een volle smaak die lang blijft hangen. Verder koffie is geschikt voor alle Nespresso zetsystemen.

Tip: Mocht je geen apparaat hebben voor Nespresso cups is dit geen probleem. Gran Maestro Italiano heeft namelijk ook koffiebonen, Dolce Gusto cups en Senseo pads. 

Voordelen Gran Maestro Italiano - Lungo Intenso - cups

 • 100 % arabica bonen
 • Heerlijke nootachtige en kruidige smaak 
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding 

Nadelen Gran Maestro Italiano - Lungo Intenso - cups

 • Geen 

2. Starbucks Caramel Macchiato capsules

Starbucks dolce gusto

9.2

Eindbeoordeling

Smaak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Geur

8.8

Ben jij op zoek naar de beste Dolce Gusto koffie ? Dan ben je op zoek naar de Starbucks Caramel Macchiato capsules. Deze Dolce Gusto capsules van Starbucks zorgen ervoor dat jij thuis een heerlijke luxe caramel macchiato kan maken. Deze koffie bestaat uit een heerlijke laag met de vertrouwde Starbucks espresso en karamel. De koffie is geschikt voor Dolce Gusto apparaten. 

In de verpakking zitten witte en bruine cupjes. De witte capsules zijn voor de melk en de bruine capsules zijn voor de koffie met de karamel. Dit zorgt voor de goede verdelingen en een heerlijke milde zoete koffie door de combinatie van de karamel en de licht gebrande bonen. 

Tip: Starbucks verkoop ook koffiebonen en cups voor Nespresso apparaten 

Voordelen Starbucks Caramel Macchiato capsules

 • Perfecte verhouding tussen koffie en karamel 
 • Gemaakt van 100% arabica bonen 
 • Makkelijk te maken 

Nadelen Starbucks Caramel Macchiato capsules

 • Deze karamel macchiato kan alleen gemaakt worden met een Dolce Gusto apparaat 

3. Illy koffiebonen Classico

Illy koffiebonen

8.6

Eindbeoordeling

Smaak

8.5

Functionaliteiten

8.6

Geur

8.7

Als derde hebben wij de Illy koffiebonen Classico geselecteerd als beste koffiebonen. Deze Italiaanse klassieker van Illy wordt gezien als dé koffie. Illy is al jaren een fenomeen op het gebied van goede koffie. Illy selecteert alleen de beste koffieoogsten voor het maken van deze koffie blend. Deze koffie is geschikt voor bonen apparaten. 

De koffiebonen van Illy komen uit landen als Ethiopië, Colombia, Costa Rica, Brazilië en India. Deze branding is gemaakt van 9 verschillende soorten zuivere Arabica bonen die zorgen voor de klassieke espresso smaak van Illy. Deze koffie heeft een rijke smaak van hazelnoot, fruitige tonen en houtaccenten die zorgen voor een heerlijke nasmaak. 

Tip: Naast koffiebonen verkoopt Illy ook gemalen koffie, Nespresso cups en oploskoffie. 

Voordelen Illy koffiebonen Classico

 • 100% Arabica bonen
 • De bonen blijven lang vers in het blik
 • Geschikt voor alle bonen apparaten 

Nadelen Illy koffiebonen Classico

 • Minder sterk dan de dark roast 

4. SENSEO - Classic koffiepads 

Senseo koffiepads

8.6

Eindbeoordeling

Smaak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Geur

8.1

Ben jij op zoek naar de beste koffiepads? Dan ben je op zoek naar de SENSEO - Classic koffiepads. Deze koffiepads zijn geschikt voor alle SENSEO kofffiepadmachines. Deze koffie bestaat uit een melange van medium gebrande Arabica en Robusta bonen, waardoor de koffie zijn rijke smaak krijgt. 

Met deze koffiepads maakt je super snel een klassieke koffie met een goede en zachte cremalaag. Ook is SENSEO aangesloten bij het Rainforest Alliance. Dit houdt in dat de koffie voldoet aan de strange milieu-eisen op productie en eisen op arbeidsomstandigheden. Daardoor drinken SENSEO liefhebbers goede en eerlijke koffie. 

Tip: Er zijn ook SENSEO koffiepads voor cappuccino en decaf

Voordelen SENSEO - Classic koffiepads 

 • Goede cremalaag 
 • Aangesloten bij Rainforest Alliance
 • Duurzame koffie 

Nadelen SENSEO - Classic koffiepads 

 • Niet geschikt voor andere apparaten 

5. Douwe Egberts D.E Café Intens Filterkoffie

Douwe Egberts filterkoffie

7.8

Eindbeoordeling

Smaak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Geur

8.0

Als laatste hebben wij de Douwe Egberts D.E Café Intens Filterkoffie geselecteerd als beste filterkoffie. Met deze filterkoffie van Douwe Egberts haal je de kwaliteit van het D.E Café naar je eigen huis. Deze filterkoffie is namelijk gemaakt van de koffiebonen die worden gebruikt in de cafés van Douwe Egberts. Deze koffie is geschikt voor filter-koffiezetapparaten. 

Deze koffie is gemaakt van een melange van donker gebrande Robusta & Arabica bonen, waardoor deze koffie de oude en vertrouwde Douwe Egberts smaak heeft. De koffie heeft een volle smaak met een mooie afwisseling tussen bitter en zoet. Als je deze koffie drinkt kunnen er tonen van karamel, chocolade, noten en bloemen naar voren komen. 

Tip: Deze Douwe Egberts D.E Café koffie is ook verkrijgbaar als bonenkoffie en Nespresso cups

Voordelen Douwe Egberts D.E Café Intens Filterkoffie

 • Goed van smaak 
 • De koffie blijft goed vers door de verpakking 
 • Goede kwaliteit

Nadelen Douwe Egberts D.E Café Intens Filterkoffie

 • Smaak kan te sterk zijn voor beginnende koffiedrinkers 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel soorten koffie hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten koffie  getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de koffie op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste koffie op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP