fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sanne

Best Geteste Kleine Stofzuiger

Rowenta Compact Power XXL

Rowenta Compact Power XXL

Met de Rowenta Compact Power XXL kan jij met veel gemak je huis schoonmaken zonder dat hij teveel opbergruimte in beslag neemt. Door de ruime inhoud van 2,5 liter kan je veel vuil opzuigen zonder hem leeg te maken. De EffiTech-motor zorgt ervoor dat je krachtig kan zuigen zonder extra energie te gebruiken. Je kunt op elk type ondergrond schoonmaken. Kortom, onze favoriet van 2023! 

Is je huis helemaal smerig en heb je behoefte aan een stofzuiger die zorgt dat je huis binnen een mum van tijd weer spik en span is. Het probleem is echter dat een stofzuiger veel opslagruimte in beslag neemt. Dat is ook niet handig.

Daarom zijn er tegenwoordig ook kleine stofzuigers die je huis helemaal goed kunnen schoonmaken, maar niet te veel opslagruimte in beslag nemen. Ideaal als jij in een wat kleiner huis of appartement woont.

Om die reden hebben wij van Top-x een kleine stofzuiger test uitgevoerd. De test resultaten hebben wij samengevoegd in een handige top 5. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kleine Stofzuigers

Rowenta Compact Power XXL

Beste Koop Kleine Stofzuiger
1. Rowenta Compact Power XXL

Philips PowerPro Compact

Beste Kleine Stofzuiger Mondstuk
2. Philips PowerPro Compact

Tristar SZ-1920 Stofzuiger

Beste Energiezuinige Kleine Stofzuiger
3. Tristar SZ-1920 Stofzuiger

Miele Compact C1 Young Style

Beste Kleine Stofzuiger met Zak
4. Miele Compact C1 Young Style

Numatic Henry Compact

Beste Design Kleine Stofzuiger
5. Numatic Henry Compact

Top 10 Beste Kleine Stofzuiger

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste kleine stofzuigers. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de kleine stofzuiger test 2023!


Waar moet op je letten bij het kopen van een Kleine Stofzuiger? 

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel meteen een kleine stofzuiger kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want het kopen van een stofzuiger is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Om jou te helpen met het vinden van een goede kleine stofzuiger hebben wij een aantal punten opgesteld. Wij raden je aan om deze punten goed door te lezen, want zo kun je een miskoop voorkomen. 

Als je na het lezen van deze punten nog wat extra informatie wil over een goede boot, raden wij je aan om te kijken naar de beste kleine stofzuiger volgens de consumentenbond. 

Inhoud

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van de stofzuiger. Omdat we aan het kijken zijn naar een kleine stofzuiger is de inhoud over het algemeen wat kleiner.

Mocht je een grote kamer hebben is het belangrijk dat je een stofzuiger koopt met een grote inhoud zodat je niet constant hem moet leeg maken tijdens het schoonmaken.

Met of zonder zak

Dit is heel belangrijk voor de mensen met een stofallergie. Een stofzuiger met zak zorgt ervoor dat de stofdeeltjes uit de lucht blijven terwijl je hem leeg maakt. Terwijl dit minder het geval is met eentje zonder zak.

Of je een stofzuiger met of zonder zak moet kopen is meer een persoonlijke keuze. De ene persoon vindt het fijn dat er een zak in zit terwijl iemand anders van niet.

Snoerlengte

Als derde is het belangrijk om te kijken naar de snoerlengte van de stofzuiger. Dit is natuurlijk belangrijk als je een lange of grote kamer hebt. Als je namelijk een korte snoer hebt moet je waarschijnlijk vaak van stopcontact veranderen tijdens het schoonmaken.

Accessoires

Extra accessoires kan er natuurlijk bij komen doordat je meestal je huis niet goed schoon kan maken met een mondstuk. Dit is echter meestal optioneel en betaal je ook meer voor.

Ben jij niet van plan om de extra accessoires te gebruiken, dan raden we het aan om niet te halen. Het neemt alleen maar ruimte in beslag en kost meestal extra geld. 


Wat is de beste Kleine Stofzuiger van 2023? 

We zijn alweer aangekomen bij het laatste gedeelte van dit artikel, maar het is zeker de moeite waard om nog even verder te lezen. Je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5. 

In deze top 5 komen alle door ons geselecteerde producten nog een keer voorbij. Dit keer zijn alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende type kleine stofzuigers geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een goede stofzuiger tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder en wie weet ontdek je nog een goede kleine stofzuiger aanbieding! 

1. Rowenta Compact Power XXL

Rowenta Compact Power XXL

9.4

Eindbeoordeling

Inhoud stofzuigerzak

9.5

Zuigkracht

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Op de eerste plaats van de kleine stofzuiger test staat de Rowenta Compact Power XXL. Deze stofzuiger is ideaal voor elke schoonmaak klus in je huis door de ruime inhoud.

Het probleem met compacte stofzuigers is dat ze vaak een kleine inhoud hebben. Hierdoor moet je hem vaak leggen terwijl je nog niet klaar bent. Dat kan heel irritant zijn. Met deze stofzuiger heb je daar geen last van, door de inhoud van 2,5 liter kan jij je hele huis schoonmaken zonder te leggen.

De stofzuiger maakt gebruik van de EffiTech-motor. Deze motor zorgt ervoor dat je nog krachtiger kunt zuigen zonder dat dit extra energie kost. Je huis wordt nog schoner zonder dat het pijn gaat doen in je portemonnee.

Je kunt elk type ondergrond stofzuigen met de Rowenta compact power XXL. Hij kan makkelijk harde ondergronden schoonmaken evenals op het tapijt.

Voordelen Rowenta Compact Power XXL

 • Inhoud van 2,5 liter
 • Maakt goed schoon met minder stroom
 • Stofbak makkelijk te legen
 • Voor alle ondergronden

Nadelen Rowenta Compact Power XXL

 • Kan gehorig zijn

2. Philips PowerPro Compact

Philips PowerPro Compact

9.2

Eindbeoordeling

Inhoud stofzuigerzak

9.3

Zuigkracht

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Heb jij een lastige vloer die moeilijk schoon wordt? Dan zit je met de Philips PowerPro Compact aan het goede adres. Door het mondstuk wordt je vloer helemaal schoon.

Deze stofzuiger heeft een TriActive-mondstuk. Dit zorgt ervoor dat hij 3 schoonmaakhandelingen tegelijkertijd uitvoert. Hierdoor wordt al het vuil opgezogen.

Heb jij veel last van allergieën dan is het belangrijk dat er geen stof vrijkomt. De stofzuiger vangt 99,99 van alle fijnstoffen op waardoor je een hygiënisch huis hebt.

Door de PowerCyclone 5 heb jij constant een goede zuigkracht. Dat zorgt ervoor dat overal even goed gezogen wordt. Hierdoor blijft je hele huis schoon.

Door de grote wielen kan je eenvoudig verplaatsen zonder dat hij omvalt en je onderbroken wordt tijdens het schoonmaken.

Voordelen Philips PowerPro Compact

 • Beschikt over TriActive-mondstuk
 • Vangt alle stoffen op met de allergiefilter
 • Constant een goede zuigkracht
 • Grote wielen

Nadelen Philips PowerPro Compact

 • Geen verlichting bij het mondstuk

3. Tristar SZ-1920 Stofzuiger

Tristar SZ-1920 Stofzuiger

8.7

Eindbeoordeling

Inhoud stofzuigerzak

8.8

Zuigkracht

9.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de derde plaats staat de Tristar SZ-1920 Stofzuiger. Met deze stofzuiger kan je lekker zuinig je huis goed schoonmaken, ideaal als je energie wilt besparen.

De stofzuiger heeft het energielabel A. Dat betekent dat hij zeer energie zuinig is. Hierdoor kan jij lekker goed je huis schoonmaken zonder al teveel stroom te verbruiken.

Heb jij geen zin om constant van stopcontact te veranderen omdat je er anders niet bijkomt? Door de lange snoer hoef je niet van stopcontact te veranderen, maar kan je wel je hele huis schoonmaken.

Daarnaast bevat de Tristar SZ-1920 Stofzuiger over een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en is hij de goedkoopste van deze lijst.

Voordelen Tristar SZ-1920 Stofzuiger

 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Energielabel A
 • Veel beweegruimte door lange snoer
 • Is makkelijk op te tillen

Nadelen Tristar SZ-1920 Stofzuiger

 • Niet geschikt voor elk type ondergrond

4. Miele Compact C1 Young Style

Miele Compact C1 Young Style

8.5

Eindbeoordeling

Inhoud stofzuigerzak

8.3

Zuigkracht

9.0

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil jij een kleine stofzuiger die een stofzak heeft. Dan is de Miele Compact C1 Young Style de perfecte stofzuiger voor jou. De premium stofzuiger beschikt over allerlei handige functies.

Als jij veel last hebt van een stofallergie is een stofzuiger met een zak zeer fijn. De stof komt niet in de lucht zoals bij een stofzuiger zonder zak. Hierdoor heb jij er minder last van. Daarom is deze stofzuiger perfect als je last hebt van een stofallergie.

Bij de stofzuiger krijg je 3 extra accessoires om je huis nog makkelijker schoon te maken. Zo heb je mondstukken voor het tapijt en voor meubels. Hierdoor heeft vuil geen schijn van kans.

Je kunt voor wel 3,5 liter aan vuil opzuigen voordat je de zak moet vervangen. Hierdoor kan je veel schoonmaken zonder constant een nieuwe zak erin te doen.

Voordelen Miele Compact C1 Young Style

 • Heeft een stofzak
 • Komt met extra accessoires 
 • Heeft een HEPA-13 filter
 • Een groot stofreservoir

Nadelen Miele Compact C1 Young Style

 • Niet geschikt voor grote ruimtes

5. Numatic Henry Compact

Numatic Henry Compact

8.1

Eindbeoordeling

Inhoud stofzuigerzak

8.0

Zuigkracht

8.4

Prijs / kwaliteit

7.7

We zijn al weer aangekomen bij de laatste optie uit onze top 5. Wees niet getreurd als je nog heel enthousiast bent over de andere opties kan het zomaar zijn dat Numatic Henry Compact de stofzuiger is die jij zoekt. 

Misschien wel de bekendste stofzuiger die er bestaat. Bijna iedereen kent de leuke stofzuiger met het gezichtje wel. Hij ziet er niet alleen leuk uit hij werkt ook nog eens zeer goed.

Je kunt overal makkelijk bij doordat je een zeer lange snoer hebt. Dit in combinatie dat hij een capaciteit heeft van 6 liter is hij perfect voor grotere ruimtes.

Henry is daarnaast ook de stilste stofzuiger uit deze lijst. Dus wil je stil stofzuigen dan is dit een zeer goede optie.

Voordelen Numatic Henry Compact

 • Leuk design
 • Veel beweegruimte
 • 6 liter capaciteit
 • Laag geluidsniveau van 72 decibel

Nadelen Numatic Henry Compact

 • Redelijk prijzig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kleine stofzuigers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kleine stofzuigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kleine stofzuigers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kleine stofzuiger op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP