fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste kerstboomstandaard

Famiflora Kerstboomstandaard 2,7m

Op zoek naar de beste kerstboom standaard om de kerstboom weer bij op te zetten? De kerstdagen komen er zo langzamerhand weer aan, en we raden de Famiflora Kerstboomstandaard 2,7m aan als de optimale kerstboomstandaard! Met de Famiflora Kerstboomstandaard 2,7m kun je gemakkelijk je kerstboom vastzetten in de kerstboom houder, en je hoeft er als het goed is nooit meer naar om te kijken.

Zelfs in huizen met drukke katten of onhandige honden zal je kerstboom gewoon blijven staan, hoeveel versieringen er ook maar aan hangen. Dat komt doordat de vier klemmen onafhankelijk aangedraaid kunnen worden, wat vaak niet zo is bij goede kerstboomstandaarden. Daarom is de Famiflora Kerstboomstandaard 2,7m de beste koop kerstboomstandaard 2023!

In onze beste kerstboomstandaard test 2023 hebben we alvast voorgesorteerd op de kerstdagen.

Een kerstboom is natuurlijk een vrolijke toevoeging die eigenlijk nooit kan ontbreken bij de gezelligste periode van het jaar. Maar je kent het probleem natuurlijk als geen ander; de kerstboom staat niet stevig, een pot neemt te veel ruimte in, en de huisdieren veranderen de kerstboom in een soort boksbal.

Met een goede kerstboomstandaard heb je al deze problemen binnenkort niet meer. De beste kerstboomstandaarden zorgen ervoor dat je kerstboom, ongeacht hoeveel versiering je er in gaat hangen, gewoon rechtop blijft staan. En het neemt ook nog eens veel minder ruimte in dan een grote pot!

Echter heb jij natuurlijk wel wat beters te doen met je tijd, zeker vlak voor de drukke kerstdagen. Daarom hebben we bij Top-X de beste kerstboomstandaarden alvast voor je uitgezocht!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste kerstboomstandaarden

Beste koop
1.  Famiflora Kerstboomstandaard 2,7m

Beste voor grote bomen
2. Elho Nordman Kerstboomstandaard

Beste voor kleine bomen
3. Decoris Kerstboom standaard ijzer

Beste voor buiten
4. Bellatio Kerstboomstandaard groen

Beste budget
5. Sunware Kerstboomstandaard

Top 10 beste kerstboomstandaarden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste kerstboomstandaarden!


Waar op letten bij het kopen van een kerstboomstandaard?

Om je een beeld te geven van waar we onze kerstboomstandaard test 2023 op gebaseerd hebben, kun je hieronder nalezen waar we op hebben gelet bij het testen van een kerstboomstandaard. De beste kerstboomstandaarden voldoen namelijk aan deze criteria. Naast letten op deze dingen kun je ook bijvoorbeeld kijken wat de beste kerstboomstandaard volgens de consumentenbond is, of de reviews van gebruikers op de websites lezen.

Hoogte

Hoe groter de kerstboom, hoe lastiger hij blijft staan. Een kerstboomstandaard geeft altijd een bepaalde maximale hoogte aan, waar hij voor gemaakt is. Een grotere kerstboom zal alsnog onstabiel staan als je hem in de kerstboomstandaard zet.

Stamdikte

Om te verzekeren dat de kerstboom in de kerstboomstandaard past, kun je het beste de stam van de kerstboom meten. De diameter is hierbij doorslaggevend, en de productinformatie beschrijft altijd hoe breed deze maximaal mag zijn!

Bediening

Een kerstboomhouder wordt soms bediend met een voetpedaal, maar soms moet je hem met de hand aandraaien. Wat jouw voorkeur heeft weten we niet, maar een voetpedaal kan makkelijker zijn voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten!

Diameter van de voet

De voet van de beste kerstboomstandaard is zo smal mogelijk; dit om te verzekeren dat je hem niet zomaar om kunt stoten. Ook kun je kijken naar de vorm en het gewicht van de voet.


Wat is de beste kerstboomstandaard van 2023? 

Wat is de beste kerstboomstandaard van 2023? Dat lees je in dit artikel! We hebben een handjevol van de beste kerstboomstandaarden beoordeeld, vergeleken en getest, waardoor we een duidelijke en goed onderbouwde vergelijking kunnen geven van de top 5 beste kerstboomstandaarden. Veel plezier met je beste kerstboomstandaard aankoop!

1. Famiflora Kerstboomstandaard 2,7m

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Met de Famiflora Kerstboomstandaard 2,7m heb je een geweldige kerstboomstandaard die in vrijwel iedere huiskamer zijn werk uitstekend zal doen. Kerstbomen tot 2,7 meter hoog worden zonder problemen ondersteund, wat waarschijnlijk al hoger is dan de meeste plafonds!

De werking van de Famiflora Kerstboomstandaard 2,7m is met een voetpedaal, en de vier klemmen kun je onafhankelijk bedienen. Zo werkt de Famiflora Kerstboomstandaard 2,7m beter bij kerstbomen die geen perfect ronde onderkant hebben – en aangezien de perfecte cirkel in de natuur niet bestaat, komt dat goed van pas!

Voordelen Famiflora Kerstboomstandaard 2,7m

 • Klemmen onafhankelijk te bedienen
 • Bediening met voetpedaal
 • Tot wel 2,7 meter hoogte wordt ondersteund
 • Waterreservoir dat aangeeft als hij bijna leeg is

Nadelen Famiflora Kerstboomstandaard 2,7m

 • De veiligheidsvergrendeling maakt het weghalen van de kerstboom wat lastiger

2.  Elho Nordman Kerstboomstandaard

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Elho Nordman Kerstboomstandaard is geschikt voor kerstbomen tot 3 meter hoog, en werkt op de ouderwetse manier met drie onafhankelijk instelbare pins die je tegen de kerstboomvoet aan moet drukken.

Op deze manier blijft de kerstboom in drie richtingen beschermd tegen vallen en stoten. Met de Elho Nordman Kerstboomstandaard kun je een kerstboom gebruiken met een stam tussen de 7 en 13 centimeter.

Voordelen Elho Nordman Kerstboomstandaard

 • Ondersteunt bomen tot 3 meter hoog
 • stam kan tussen de 7 en 13 centimeter dik zijn
 • makkelijk te bedienen met draaibewegingen
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Elho Nordman Kerstboomstandaard

 • bediening met de hand kan wat vervelend zijn bij volle bomen

3. Decoris Kerstboom standaard ijzer

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je een kleinere kerstboom? Met een dunnere stam? Dan is de Decoris Kerstboom standaard ijzer een goede keuze voor je.

De Decoris Kerstboom standaard ijzer is wat langer en heeft dunnere poten, waardoor het omstoten van de kerstboom veel lastiger gaat. Vooral is dit het geval bij kleinere kerstbomen.

De maximale lengte van 210 centimeter is perfect voor de meeste huiskamers en ziet er ook nog eens lekker robuust en stevig uit. Ook in de tuin of op het terras is de Decoris Kerstboom standaard ijzer een geschikte keuze!

Voordelen Decoris Kerstboom standaard ijzer

 • dankzij de vier poten extra stevig
 • werkt ook op het terras of in de tuin
 • Stamdikte tot 11 centimeter ondersteund

Nadelen Decoris Kerstboom standaard ijzer

 • Niet het mooiste design

4. Bellatio Kerstboomstandaard groen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Bellatio Kerstboomstandaard groen is geschikt voor allerlei kleinere boompjes met een maximaal gewicht van 30 kilo. Het stalen ontwerp met anti-slip poten is ideaal in het gebruik voor buitenshuis, dus bijvoorbeeld in de tuin of op het terras.

De poten hebben een lichte kromming, waardoor de Bellatio Kerstboomstandaard groen extra stevig zal staan. Ook een lichte windvlaag zal met een kleinere kerstboom geen enkel probleem zijn.

Voordelen Bellatio Kerstboomstandaard groen

 • Stevige poten met anti slip
 • Geschikt voor gebruik op het terras of zelfs balkon
 • Houdt natuurbomen tot 30 kilo

Nadelen Bellatio Kerstboomstandaard groen

 • Houdt een maximale stamdikte van 7,5 centimeter, waardoor je geen grote bomen kunt gebruiken

5. Sunware Kerstboomstandaard

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Liever niet zo’n lelijk, metalen ding in je huiskamer? De Sunware Kerstboomstandaard ziet er met zijn vierkante vorm iets schappelijker uit dan een traditionele kerstboomstandaard. Voor de prijs zijn de prestaties ook zeker niet mis, je kan namelijk een kerstboom van tot wel 2,5 meter in kwijt.

Daarnaast kun je de boom adequate hoeveelheden water geven, en zelfs nog iets extra’s bewaren in het vakje naast de boom. Dit kun je ook gebruiken als opslag voor de kerstballen of decoraties in het zomerseizoen, wat ruimte scheelt op zolder!

Voordelen Sunware Kerstboomstandaard

 • Handig, maar ook iets mooier vierkant design
 • Kan bomen tot 2,5 meter kwijt
 • Voordelige aankoop

Nadelen Sunware Kerstboomstandaard

 • Het kunststof materiaal is kwetsbaarder dan metalen varianten

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kerstboomstandaarden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kerstboomstandaard getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kerstboomstandaarden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kerstboomstandaarden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>