• Home
 • /
 • Keuken
 • /
 • Beste Chocoladefontein [Test 2022]

Laatste update: augustus 2022

Door: Thea

Best Geteste Chocoladefontein

Gadgy Chocoladefontein

Gadgy Chocoladefontein

Na tientallen chocoladefonteinen met elkaar vergeleken te hebben in onze top 5 beste chocoladefonteinen, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de Gadgy Chocoladefontein de beste optie van dit moment is. Deze chocoladefontein beschikt namelijk over ontzettend goede specificaties en is van goede kwaliteit.

Zo heeft de Gadgy Chocoladefontein 3 lagen waar chocola over stroomt. Met het 90 Watt aan vermogen heb jij de chocola binnen no-time stromend en kun jij gelijk genieten van heerlijke chocola. De Gadgy Chocoladefontein is ook ideaal om als cadeau te geven.

Wil jij graag meer weten? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Hou jij van chocola? Dan is een chocoladefontein misschien wel iets voor jou. Een chocoladefontein is super leuk om thuis te gebruiken en zo te genieten van heerlijke chocola. Je kunt er van alles in dippen en zo met jou familie of vrienden genieten van heerlijk hapjes. Ook kun je hem met feestjes neerzetten of gebruiken als toetje.

Omdat chocoladefonteinen ontzettend populair zijn, is de keuze aan verschillende modellen ontzettend groot. Hierbij zijn lang niet alle chocoladefonteinen van een goede kwaliteit. Om jou te helpen de beste chocoladefontein voor jou te vinden, hebben wij een volledig artikel gewijd aan de beste opties van dit moment.

Na tientallen chocoladefonteinen te hebben getest in onze beste chocoladefontein test weten wij namelijk precies wat de beste opties van dit moment zijn.

In dit artikel ontdek je daarom de belangrijkste criteria bij het kiezen van een goede chocoladefontein. Ook hebben wij aan de hand van de testresultaten uit onze test een handige top 5 beste chocoladefonteinen opgesteld. Benieuwd wat de beste opties van dit moment zijn en waar je op moet letten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

47

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Chocoladefonteinen

Gadgy Chocoladefontein

Beste koop chocoladefontein
1. Gadgy Chocoladefontein

Princess 292994

Beste chocoladefontein Princess
2. Princess 292994

Bestron Chocoladefontein

Beste goedkope chocoladefontein
3. Bestron Chocoladefontein

Chocolade fontein

Beste chocoladefontein feestje
4. Chocolade fontein

Nedis Chocoladefontein

Beste luxe chocoladefontein
5. Nedis Chocoladefontein


Top 10 Beste Chocoladefonteinen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste chocoladefonteinen! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een chocoladefontein?

Ga jij een chocoladefontein kopen? Wij helpen je graag bij het vinden van de beste chocoladefontein voor bij jou thuis. Niet alle chocoladefonteinen zijn namelijk hetzelfde en beschikken over de zelfde kwaliteit. Om er voor te zorgen dat jij geen miskoop doet, hebben wij de belangrijkste criteria waar je op moet letten hieronder op een rijtje gezet.

Deze criteria hebben wij namelijk ook getest in onze beste chocoladefontein test. Door rekening te houden met deze criteria kom jij er gemakkelijk achter wat goede chocoladefonteinen zijn en welke optie het beste is voor jou. Ga dus niet zomaar voor de eerste chocoladefontein aanbieding die je tegenkomt, maar vergelijk meerdere opties met elkaar.

Onderstaande criteria zijn ook getest in de beste chocoladefontein volgens de consumentenbond test. Neem daarom even de tijd om deze door te lezen en voorkom een miskoop.

Materiaal

Allereerst kan er gekeken worden naar de materialen waarvan een chocoladefontein gemaakt is. Dit zegt namelijk vaak ook iets over de kwaliteit van een chocoladefontein. Hoogwaardige chocoladefonteinen zijn gemaakt van roestvrij staal.

Het voordeel van roestvrij staal is dat het heel lang mee gaat. Ook werkt het goed tegen ziektekiemen in vergelijking met plastic en is het ontzettend makkelijk schoon te maken in de vaatwasser. In onze top 5 hebben wij alleen chocoladefonteinen die van hoogwaardig materiaal gemaakt zijn.

Vermogen

Een ander punt waar op gelet moet worden is het vermogen van een chocoladefontein. Het vermogen van een chocoladefontein bepaalt namelijk hoe snel de stroomsnelheid is. Hoe sneller de stroomsnelheid, hoe mooier het chocolade gordijn er uit zal zien.

Vaak zijn chocoladefonteinen met een hoger vermogen ook duurder. In onze top 5 vind je chocoladefonteinen uit verschillende prijsklassen met een goed vermogen.

Capaciteit

Een laatste aandachtspunt is de capaciteit van een chocoladefontein. Niet alle chocoladefonteinen zijn namelijk even groot en beschikken over dezelfde capaciteit. Afhankelijk van waar jij de chocoladefontein voor gaat gebruiken is een bepaalde capaciteit dus gewenst.

Ga jij de chocoladefontein alleen thuis gebruiken? Dan is een kleiner model prima en kun je kijken naar chocoladefonteinen met een capaciteit van 300 tot 400 gram. Dit is aangeraden voor een gezelschap van 3 tot 4 personen. Ga jij hem voor feestjes gebruiken? Dan kan het verstandig zijn een groter model aan te schaffen.

Hou wel altijd in gedachten dat een chocoladefontein een minimum hoeveelheid heeft waarmee hij gevuld moet worden om hem te laten stromen. Koop dus niet zomaar een te groot model, dit is zonde van het geld.


Wat is de beste chocoladefontein?

In de onderstaande sectie geven wij antwoord op de vraag: Welke chocoladefontein is het beste? Deze veel voorkomende vraag beantwoorden wij aan de hand van de testresultaten uit onze beste chocoladefontein test. Wij van Top-X hebben namelijk een ultieme beste chocoladefontein top 5 opgesteld aan de hand van deze testresultaten.

Hieronder vind je voor iedere chocoladefontein uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van ieder model voor je op een rijtje gezet. Zo kom je er makkelijk achter welke chocoladefontein voor jou geschikt is en welke niet. Benieuwd welke chocoladefontein de beste optie voor jou is? Lees dan gauw verder en kom er achter!

1. Gadgy Chocoladefontein

Gadgy Chocoladefontein

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Ben jij op zoek naar de beste chocoladefontein van 2022? Dan ben jij op zoek naar de Gadgy Chocoladefontein. Deze chocoladefontein is namelijk van een uitstekende kwaliteit voor een goede prijs. Zo heeft deze chocoladefontein 3 lagen en beschikt hij over een vermogen van 90 watt. 

Ook heeft de Gadgy Chocoladefontein twee standen, één om de chocolade te verwarmen en één om de chocolade warm te houden. Door het grote vermogen kun jij de chocolade binnen no-time naar beneden laten stromen. De spiraal die begint te draaien zorgt er voor dat de chocolade vanaf de bovenkant naar beneden begint te stromen.

De Gadgy Chocoladefontein heeft een capaciteit van 500 gram chocolade. De Gadgy Chocoladefontein is daarom ook geschikt om te gebruiken voor feesten. Het materiaal van deze chocoladefontein is roestvrijstaal. De afmetingen bedragen 17,3 x 17,3 x 31,5 cm. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Gadgy Chocoladefontein

 • Gemaakt van roestvrij staal
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • 90 watt vermogen
 • Grote capaciteit van 500 gram

Nadelen Gadgy Chocoladefontein

 • Kwetsbaar

2. Princess 292994

Princess 292994

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Als tweede hebben wij de Princess 292994 geselecteerd in onze top 5. Ook deze goede chocoladefontein beschikt over 3 lagen. Deze chocoladefontein is geschikt voor 4 mensen, hij heeft namelijk een capaciteit van 400 gram. Dit model is volledig BPA-vrij dankzij de hoogwaardige materialen waarvan hij gemaakt is.

De Princess 292994 heeft een vermogen van 32 watt wat wel een stuk minder is dan de nummer 1. Het model is ook kleiner en heeft daarom genoeg aan een lager vermogen. Zodra de chocolade is gesmolten kun je gemakkelijk de knop verdraaien om de chocolade als een waterval naar beneden te laten stromen.

Het opvangbakje van de Princess 292994 is gemaakt van roestvrijstaal en kan gemakkelijk schoon gemaakt worden in een sopje. Door het compacte formaat kun jij hem na gebruik ook makkelijk opbergen en neemt hij weinig ruimte in beslag. Meer weten of de laagste prijs ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Princess 292994

 • Geschikt voor 4 personen
 • BPA-vrij
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Door compact formaat gemakkelijk op te bergen

Nadelen Princess 292994

 • Minder vermogen

3. Bestron Chocoladefontein

Bestron Chocoladefontein

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Liever niet te veel geld uitgeven aan een chocoladefontein? Dan is de Bestron Chocoladefontein een goede optie voor jou. Deze chocoladefontein heeft namelijk de laagste prijs van de modellen uit onze top 5. Toch ontvang je voor dit lage bedrag wel een kwalitatief goede chocoladefontein.

Zo heeft deze chocoladefontein een vermogen van 60 watt en is hij gemaakt van roestvrij staal. De kwaliteit van deze chocoladefontein is uitstekend waardoor hij lang mee gaat. Door het grote vermogen kun jij de chocolade gemakkelijk laten stromen. De draaiknop geeft 3 mogelijkheden: Uit, opwarmen en warm houden.

De Bestron Chocoladefontein heeft een capaciteit van 250 tot 300 gram. Verder is hij gemakkelijk te reinigen doordat de afzonderlijke delen geschikt zijn voor de vaatwasser. Het model heeft antislipvoetjes en een controlelampje voor maximale veiligheid. 

Voordelen Bestron Chocoladefontein

 • Vermogen van 60 watt
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Gemaakt van roestvrij staal
 • Gemakkelijk schoon te maken

Nadelen Bestron Chocoladefontein

 • Klein model

4. Chocolade fontein

Chocolade fontein

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Chocolade fontein geplaatst in onze top 5. Deze chocoladefontein is in twee verschillende kleuren verkrijgbaar, namelijk wit en bruin/wit. Verder is dit model volledig BPA-vrij en worden er 10 vorkjes meegeleverd. De Chocolade fontein heeft een elegant ontwerp en beschikt over een grote capaciteit van 500 gram chocolade.

Verder is de Chocolade fontein ook gemakkelijk schoon te maken. Door het grote formaat en de grote capaciteit is deze chocolade fontein ideaal om te gebruiken op feestjes. Ook deze Chocolade fontein beschikt over een draaiknop waarmee jij het apparaat aan/uit kunt zetten, chocolade kunt laten opwarmen en chocolade warm kunt houden.

Het apparaat kan afzonderlijk verwarmen zonder dat hij gelijk begint te pompen. Verder kunnen de drie losse componenten losgehaald worden waardoor jij het apparaat gemakkelijk kunt opbergen. Wanneer je het model in elkaar laat heeft hij een hoogte van 37cm. 

Voordelen Chocolade fontein

 • BPA-vrij
 • Elegant ontwerp
 • Geschikt voor feestjes

Nadelen Chocolade fontein

 • Kwetsbaar

5. Nedis Chocoladefontein

Nedis Chocoladefontein

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil jij een luxe model? Dan ben je op zoek naar de Nedis Chocoladefontein. Deze chocoladefontein is duurder maar je ontvangt dan ook wel de allerbeste kwaliteit. Zo heeft deze goede chocoladefontein een vermogen van 90 watt. Ook heeft hij een hoogte van 32 cm waardoor jij hem na gebruik gemakkelijk op kunt bergen.

De Nedis Chocoladefontein is ideaal voor feestjes of als afsluiten van een heerlijk etentje. Het model heeft 3 lagen waar de chocolade mooi als een gordijn overheen stroomt. Is het model te groot om hem op te bergen? Dan kun je de losse compartimenten gemakkelijk uit elkaar halen. 

De losse compartimenten kunnen vervolgens ook gemakkelijk schoon gemaakt worden doordat zij vaatwasser bestendig zijn. De Nedis Chocoladefontein heeft een capaciteit van 500 ml wat hem tot een van de grotere modellen maakt. Meer weten over deze luxe chocoladefontein? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Nedis Chocoladefontein

 • Beschikt over losse compartimenten
 • Eenvoudig op te bergen
 • Geschikt voor feestjes of een high-tea

Nadelen Nedis Chocoladefontein

 • Duurste optie

Hoeveel soorten chocoladefonteinen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 chocoladefonteinen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de chocoladefonteinen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste chocoladefonteinen zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>