fbpx

Publicatie datum: 8 augustus, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Jerrycan

De Airolube Opstapelbare Jerrycan 20L

Airolube Opstapelbare Jerrycan 20L

De Airolube Opstapelbare Jerrycan 20L is uiterst geschikt voor gevaarlijke vloeistoffen zoals benzine en diesel. Er zitten nokken aan de bovenkant, op die manier kan je verschillende jerrycans goed op elkaar stapelen. Het heeft een lichte kleur waardoor je goed kan zien hoeveel er nog in zit. Door het kleine formaat (waar veel in kan) kan je het gemakkelijk meenemen op vakantie. Handig toch!

Het is altijd handig om een jerrycan bij je te hebben, bijvoorbeeld als je een lange autorit gaat maken. Niemand heeft zin om voor vervelende verrassingen te staan. Hiernaast kan je het ook gebruiken om er water in te doen.

Maar wat is de beste jerrycan van 2023? Daar gaan wij dit artikel antwoord op geven! Zo hebben wij van Top-X meerdere producten getest om zo de ultieme Top 5 te vormen. Elk product is omschreven met een korte review. 

Dit is weer aangevuld met voor- en nadelen. Zo kan je zelf de geschikte jerrycans vinden. Dit is namelijk veel moeilijker dan je in gedachten hebt. Lees gauw verder om de beste jerrycans te ontdekken!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

40

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Jerrycans

De Airolube Opstapelbare Jerrycan 20L

Beste Koop Jerrycan
1. Airolube Opstapelbare Jerrycan 20L

Travellife Benzine Jerrycan - met Tuit - 10 Liter

Beste Jerrycan 10 Liter
2. Travellife Benzine Jerrycan

Polisport ProOctane Jerrycan Benzine Bidon Met Slang 10L

Beste Jerrycan Met Slang
3. Polisport ProOctane Jerrycan Benzine

Jerrycan 5 liter groen

Beste Jerrycan Benzine
4. All Ride Jerrycan

Monzana Metalen jerrycan 20 liter

Beste Jerrycan Metaal
5. Monzana Metalen jerrycan

Top 10 Beste Jerrycans

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste jerrycans. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de jerrycan test 2023!


Waar moet op je letten bij het kopen van een jerrycan? 

Een jerrycan kopen kan best lastig zijn, maar veel van jullie denken van niet. Dat komt omdat de meeste jerrycans op elkaar lijken. Er zit wel degelijk verschil in en daarom hebben we dit artikel geschreven.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. Dit moet je zeker meenemen om een miskoop te voorkomen. We hebben hier ook gekeken naar de beste jerrycan volgens de consumentenbond.

Lees dit gauw door zodat je daarna weer verder kan gaan naar onze ultieme Top 5! We hopen dat je gaat slagen.

Keurmerk

Het eerste belangrijke punt waar goed op gelet moet worden is het gebruik van de jerrycan. Als je er benzine of diesel mee wilt vervoeren is het belangrijk dat het een keurmerk heeft.

Anders is het product niet veilig genoeg en kan de benzine gaan lekken. Dit wil je natuurlijk niet hebben en daarom moet je hier goed rekening mee houden. Het kan in het ergste geval namelijk tot een explosie leiden.

Inhoud

Het is daarnaast zeer belangrijk om naar de inhoud te kijken. Dit kan namelijk voor iedereen verschillen. Er zijn namelijk kleine jerrycans van 5 liter, maar je hebt ook grote jerrycans van 20 liter.

Bepaal daarom voor jezelf welke inhoud je nodig hebt. Daarna kan je namelijk ook gerichter op zoek gaan en verspil je minder tijd. We denken dat het voor iedereen van groot belang is om hierover na te denken.

Materiaal

Jerrycans worden gemaakt van verschillende materialen en daarom is het goed om het verschil te weten. Zo heb je metalen jerrycans die voornamelijk heel erg stevig zijn. Er zijn ook jerrycans gemaakt van kunststof.

Die zijn weer veel flexibeler. Zo kan je goed zien dat elk product weer zijn voor- en nadelen heeft. Houd hier dus rekening mee voordat je een aankoop doet! De kans op een miskoop is hierdoor kleiner.

Extra accessoires

Bij sommige jerrycans worden nog extra accessoires geleverd. Denk bijvoorbeeld aan een trechter of een slang. Niet iedereen heeft dat nodig, maar voor sommige mensen is het wel van groot belang.

Bedenk dus van tevoren welke extra accessoires je nodig hebt (als je ze natuurlijk wel nodig hebt). Op deze manier kan je hier gerichter naar op zoek gaan en word je minder snel teleurgesteld.


Wat is de beste jerrycan van 2023? 

Nu je weet waar je goed op moet letten bij de aankoop, gaan we eindelijk verder naar de belangrijkste sectie van het artikel. Hierin staan 2 belangrijke vragen centraal: welke jerrycan is het beste? En welke jerrycan past het beste bij mij? 

We hebben de producten getest aan de hand van verschillende criteria. Vervolgens hebben we er een korte review over geschreven. Dit is weer aangevuld met voor- en nadelen. Zo krijg je een goed beeld van het product

Ze hebben ook een eigen categorie gekregen zodat je zelf kan bepalen welke jerrycan bij jouw past. We proberen het voor iedereen zo goed mogelijk te beschrijven Ben jij benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder en misschien zie je wel een goede jerrycan aanbieding!

1. Airolube Opstapelbare Jerrycan 20L

De Airolube Opstapelbare Jerrycan 20L

9.3

Eindbeoordeling

Inhoud in liters

9.5

Materiaal 

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

De beste jerrycan van 2023 is de Airolube Opstapelbare Jerrycan 20L! Het product hebben we net al geïntroduceerd, omdat het de beste koop van het moment is.

De Airolube Opstapelbare Jerrycan 20L is ideaal voor brandstof zoals benzine en diesel. Daarnaast kan je er natuurlijk ook water in doen. Het heeft een inhoud van 20 liter waardoor het uiterst geschikt is om het mee te nemen op vakantie.

Als je geen tankstation kan vinden is dit een hele goede optie. Daarnaast heeft het een hele lichte kleur. Op deze manier kan je gemakkelijk zien wat de inhoud is van de jerrycan. Verder heeft het nog nokken aan de bovenkant.

Mocht je nog meerdere jerrycans hebben, dan kan je ze op deze manier op elkaar stapelen. Dat is altijd handig! Met deze jerrycan heb je eigenlijk alles wat je nodig moet hebben. Je kan zo dus gerust op vakantie gaan.

Voordelen Airolube Opstapelbare Jerrycan 20L

 • Geschikt voor benzine en diesel
 • Heeft een grote inhoud van 20 liter
 • Lekt niet en ruikt niet
 • Is gemakkelijk mee te nemen

Nadelen Airolube Opstapelbare Jerrycan 20L

 • Krijgt er geen tapkraantje bij

2. Travellife Benzine Jerrycan

Travellife Benzine Jerrycan - met Tuit - 10 Liter

9.2

Eindbeoordeling

Inhoud in liters

9.3

Materiaal 

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een jerrycan met een inhoud van 10 liter? Stop dan hier en bekijk de Travellife Benzine Jerrycan! Dit is namelijk dan precies waar je naar zoekt.

De naam van het product zegt het eigenlijk al. Je kan er namelijk goed mee reizen. Deze jerrycan heeft een redelijke inhoud van 10 liter. Hier kan je dus flink wat brandstof meenemen (of iets anders natuurlijk). 

De Travellife Benzine Jerrycan wordt geleverd met een handige schenkhals. Op deze manier kan je de jerrycan gemakkelijk vullen. We weten dat dit best lastig kan zijn en daarom is dit een uitstekende oplossing!

Het heeft ook nog een stevig handvat waarmee je het gemakkelijk kan meenemen. Zo kan je het makkelijk in de auto plaatsen of andere plekken. De goede kwaliteit zorgt er weer voor dat het voor een langere tijd meegaat.

Voordelen Travellife Benzine Jerrycan

 • Wordt geleverd met een schenkhals
 • Heeft een stevig handvat
 • Is ook geschikt voor brandstof
 • Beschikt over een goede kwaliteit

Nadelen Travellife Benzine Jerrycan

 • Voor sommige mensen is een inhoud van 10 liter te klein

3. Polisport ProOctane Jerrycan Benzine

Polisport ProOctane Jerrycan Benzine Bidon Met Slang 10L

8.8

Eindbeoordeling

Inhoud in liters

8.8

Materiaal 

9.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de derde plek hebben we dan de Polisport ProOctane Jerrycan Benzine! Dat komt omdat deze uitstekende jerrycan wordt geleverd met een bijbehorende slang.

Met deze jerrycan heb je eigenlijk een geheel pakket in één. Dat komt omdat het een handig handvat heeft en met de slang kan je ervoor zorgen dat je auto snel weer benzine heeft. Door het compacte formaat heb je nog genoeg plek over in de auto.

Vind je 10 liter te veel? Dan is dat geen probleem! Deze jerrycan is namelijk ook nog te verkrijgen met een inhoud van 10 liter. De Polisport ProOctane Jerrycan Benzine is ook voornamelijk heel erg handig voor motoren of scooters.

Dat komt omdat de slang heel erg flexibel is. Je kan de moeilijkste plekken bereiken. De slang is los van de jerrycan. Dit betekent dat je het zelf moet meenemen, maar dat zal wel gemakkelijk gaan. Het neemt namelijk weinig ruimte in beslag.

Voordelen Polisport ProOctane Jerrycan Benzine

 • Ontworpen om snel te tanken
 • Beschikt over een flexibele slang
 • Ook verkrijgbaar met een inhoud van 20 liter
 • Inclusief olieflesje

Nadelen Polisport ProOctane Jerrycan Benzine

 • Alleen te verkrijgen in het rood

4. All Ride Jerrycan

Jerrycan 5 liter groen

8.4

Eindbeoordeling

Inhoud in liters

8.7

Materiaal 

9.0

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil jij een kleine jerrycan die geschikt is voor benzine? Neem dan een kijkje bij de All Ride Jerrycan! Dit product kan je namelijk zeer gemakkelijk meenemen.

De All Ride Jerrycan heeft een groene kleur. Hierdoor valt het product op en kan je het in ieder geval niet uit het oog verliezen. Het is geschikt voor verschillende brandstoffen zoals diesel en olie. Dit product is gemaakt van kunststof.

Het is dan ook stevig en veilig materiaal. Met de slang kan je ervoor zorgen dat je geen benzine verspild. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Je wilt niet dat je de kostbare brandstof op de grond laat vallen. Dat zal zonde zijn

Verder heeft het de laagste prijs van onze ultieme Top 5. Hierdoor is het de beste jerrycan aanbieding van het moment! Wie wil dat nou niet? Door deze goede prijs-kwaliteitverhouding past het zeker thuis in onze lijst.

Voordelen All Ride Jerrycan

 • Kleine inhoud en daardoor gemakkelijk mee te nemen
 • Wordt geleverd met schenktuit
 • Doet wat het moet doen
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen All Ride Jerrycan

 • Sommige mensen vinden de groene kleur niet mooi

5. Monzana Metalen jerrycan

Monzana Metalen jerrycan 20 liter

8.1

Eindbeoordeling

Inhoud in liters

8.0

Materiaal 

8.4

Prijs / kwaliteit

7.7

Op de laatste plek hebben we de dan de Monzana Metalen jerrycan! Dit product hebben we meegenomen in onze lijst aangezien het van metaal gemaakt is en daardoor lang meegaat.

De Monzana Metalen jerrycan heeft een inhoud van maar liefst 20 liter. Hierdoor heeft het een grote inhoud en is het geschikt voor alle brandstoffen. Denk aan diesel, olie maar natuurlijk ook benzine.

Het metalen materiaal zorgt ervoor dat het product voor een langere tijd meegaat. Dit is dus echt een lange termijn aankoop! Het beschikt ook over een veiligheidsclip. Dat is zeker handig, vooral als je kinderen hebt.

Verder heeft het een compact formaat waardoor je het makkelijk kan meenemen in de auto. Je kan het bijvoorbeeld ook in een tas plaatsen. Zo heb je nog meer ruimte. Kortom, met deze jerrycan ben je helemaal klaar voor je roadtrip!

Voordelen Monzana Metalen jerrycan

 • Heeft een zeer grote inhoud
 • Speciaal binnenschilderwerk om roest tegen te gaan
 • Beschikt over een veiligheidsclip
 • Heeft een goede ventilatie en ontluchting

Nadelen Monzana Metalen jerrycan

 • Te groot voor sommige mensen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel jerrycans hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten jerrycans getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de jerrycans op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste jerrycans op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>