fbpx

Publicatie datum: 3 mei, 2023

Door: Thea

Best Geteste Hoeslaken

PURE HOME COTTON Hoeslaken 90x200 Katoen

Heb je een nieuw bed of een nieuw matras, maar heb je nog niet het juiste hoeslaken gevonden? Dan kunnen wij je de PURE HOME COTTON Hoeslaken 90x200 Katoen zeker aanbevelen! Dit product is namelijk uit onze test gekomen als beste hoeslaken 2023! Dit hoeslaken is gemaakt van 100% gebreid katoen. Hierdoor is het laken zeer sterk en comfortabel om op te liggen. En dat is niet alles want je krijgt hierdoor ook geen kreukels en vouwen. Het hoeslaken is dus 100% strijkvrij

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor dit beste hoeslaken? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

Als je een nieuw bed hebt gekocht zul je vast en zeker ook een nieuw matras nodig hebben, maar alleen op een matras liggen dat doe je natuurlijk ook niet. Je hebt ook een hoeslaken nodig

Naast dat een hoeslaken ervoor zorgt dat dit ervoor zorgt dat je lekker ligt, heeft het ook een andere functie. Het hoeslaken zorgt er namelijk voor dat het matras wordt beschermd tegen vuil. 

Maar wat is nou een goed hoeslaken? Om jou te helpen met het vinden van het juiste product hebben wij een hoeslaken test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste opties zijn.

Aan de hand van de test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

48

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hoeslakens

Beste koop Hoeslaken
1. PURE HOME COTTON Hoeslaken 90x200 Katoen

Beste Hoeslaken voor Lits-jumeaux bedden
2. VISION Hoeslaken - 180x200 cm

Beste Strijkvrije Hoeslaken
3.  Princessmatrassen - ultieme zachte jersey hoeslaken

Beste Luxe Hoeslaken
4. Bella Donna Hoeslaken Jersey

Beste Budget Hoeslaken
5. VISION Hoeslaken TOPPER - 160x200

Top 10 beste Hoeslakens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste hoeslakens bij een van de grootste webshops van Nederland. 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een hoeslaken?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een hoeslaken kopen uit onze top 5. Toch is het niet altijd even makkelijk om een hoeslaken te vinden, want er zijn heel veel verschillende opties te vinden. 

Om die reden hebben wij een aantal punten opgesteld die jou kunnen helpen met het vinden van het juiste hoeslaken. Wij hebben de door ons geselecteerde producten ook op deze punten getest. 

Wij raden je aan om de onderstaande punten goed door te nemen, want ze kunnen je helpen met het voorkomen van een miskoop. Dit omdat deze punten sterk lijken op die van het beste hoeslaken volgens de consumentenbond. 

Materiaal 

Allereerst is het belangrijk om het materiaal van het hoeslaken te controleren. De meeste hoeslakens zijn gemaakt van katoen. Deze stof heeft een natuurlijke oorsprong en een aantal unieke eigenschappen, zoals ademen. Niet alle hoeslakens zijn gemaakt van katoen. Zo zijn er ook hoeslakens die gemaakt zijn van linnen, bamboe en synthetische materialen zoals polyester. 

Afmetingen

Als tweede is het belangrijk om de afmetingen van het hoeslaken te controleren. Matrassen zijn er natuurlijk in verschillende soorten en maten, dus het is niet gek dat hoeslakens ook verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Controleer daarom altijd eerst de maat van het matras voordat je een hoeslaken gaat bestellen. Op deze manier weet je zeker dat het hoeslaken om het matras past.

Wasvoorschrift 

Als derde is het handig om te controleren hoe je het hoeslaken het beste kan wassen. De meeste hoeslakens kunnen gewassen worden op 40 graden, maar dit geld niet voor alle hoeslakens. Zo zijn er ook hoeslakens die gewassen moeten worden op 60 graden. Controleer altijd het wasvoorschrift voordat je een hoeslaken gaat kopen. Dit staat altijd omschreven in de productomschrijving.

Strijkvrij

Als laatste is het handig om te controleren of het hoeslaken strijkvrij is of niet. Als je geen fan bent van strijken is het natuurlijk ideaal als je een strijkvrij hoeslaken kan kopen. Toch zijn niet alle hoeslakens strijkvrij. Om zeker te weten of het hoeslaken strijkvrij is, kun je het beste de productomschrijving lezen. Hierin staat namelijk beschreven of het product strijkvrij is of niet.


Wat is het beste hoeslaken van 2023? 

Welk hoeslaken is het beste? Op deze vraag gaan wij in dit gedeelte van het artikel beantwoorden! Aan de hand van onze hoeslaken test hebben wij een top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. 

In dit deel van het artikel zullen alle producten uit onze top 5 nog een keer langskomen. Dit keer hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende soorten hoeslakens geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste hoeslaken tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1.  PURE HOME COTTON Hoeslaken 90x200 Katoen

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

8.8

Wij van Top-x zijn op zoek gegaan naar de best geteste hoeslaken van dit moment. De PURE HOME COTTON Hoeslaken 90x200 Katoen is uit onze test gekomen als beste hoeslaken 2023! 

Het hoeslaken van het merk PURE HOME COTTON is gemaakt van 100% katoen en dat is niet alles wat er zijn ook geen schadelijke stoffen gebruik tijdens de productie. Om die reden is dit product voorzien van het OEKO-TEX keurmerk. 

Dit keurmerk wordt alleen toegewezen als producten door een strenge test komen. Ook heeft dit product als eigenschap dat het goed luchtdoorlaat en snel vocht opneemt als het nodig is. 

Door deze eigenschappen kan je het hoeslaken het hele jaar door gebruiken. Wil je liever niet een wit hoeslaken? Dan is dit geen probleem, dit product is namelijk verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren. 

Voordelen PURE HOME COTTON Hoeslaken 90x200 Katoen

 • Was na was kleurecht
 • Er zijn geen schadelijke stoffen gebruikt tijdens de productie
 • Binnen 8 minuten op temperatuur
 • 100% Tevredenheidsgarantie

Nadelen PURE HOME COTTON Hoeslaken 90x200 Katoen

 • Niet geschikt voor een tweepersoons bed

2. VISION Hoeslaken - 180x200 cm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Ben je op zoek naar een katoenen hoeslaken, maar is dit nog een opgave omdat je een Lits-jumeaux bed hebt? We snappen dat dit best een uitdaging kan zijn, maar wij zijn deze uitdaging aangegaan. 

Wij hebben dan ook het VISION Hoeslaken - 180x200 cm geselecteerd als beste hoeslaken voor Lits-jumeaux bedden! Dit hoeslaken is namelijk groot genoeg om beide matrassen te bedekken. 

Voor de lezers die het niet weten een Lits-jumeaux bed is een stel van twee gelijke eenpersoonsbedden die tegen elkaar aan zijn geschoven. Meestal kom je deze bedden tegen in een hotel. 

Het hoeslaken van het merk VISION is net als onze eerste optie voorzien van het OEKO-TEX keurmerk. Ook is dit product verkrijgbaar in tien verschillende kleuren en vier verschillende afmetingen. 

Voordelen VISION Hoeslaken - 180x200 cm

 • Verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen
 • Stof is reactief gekleurd wat 100% kleurvastheid garandeert
 • OEKO-TEX gecertifieerd
 • Voelt prettig aan

Nadelen VISION Hoeslaken - 180x200 cm

 • Niet strijkvrij 

3. Princessmatrassen - ultieme zachte jersey hoeslaken

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

7.1

Heb jij een hekel aan strijken en vind je het echt een helse klus om het hoeslaken te strijken? Dat kunnen we heel goed begrijpen strijken is ook niet bepaald onze favoriete bezigheid. 

Daarom hebben wij voor iedereen die een hekel heeft aan strijken het Princessmatrassen - ultieme zachte jersey hoeslaken geselecteerd als beste strijkvrije hoeslaken. Het strijken is met dit product dus verleden tijd. 

Dit hoeslaken is gemaakt van zacht katoen en kan ook in de droger. Door de warmte van de droger zullen vouwen die in het laken zijn gekomen er weer uit gaan. Hierdoor is het laken na het drogen klaar om weer gebruikt te worden. 

Ook is het hoeslaken voorzien van een rand van elastiek rondom de onderkant. Dit elastiek zorgt ervoor dat het hoeslaken altijd goed en strak om het matras blijft zitten. 

Voordelen Princessmatrassen - ultieme zachte jersey hoeslaken

 • 100% strijkvrij 
 • Heeft een Lits-jumeaux maatvoering  
 • Geschikt voor wasmachine en droger
 • Gemaakt van zacht katoen 

Nadelen Princessmatrassen - ultieme zachte jersey hoeslaken

 • Minder geschikt voor kinderen 

4. Bella Donna Hoeslaken Jersey

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Materiaal

9.0

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je al een aantal hoeslakens gehad de afgelopen jaren en wil jij jezelf nu een keer trakteren op een hoogstaand hoeslaken? Dan kunnen wij je het Bella Donna Hoeslaken Jersey zeker aanbevelen! 

Dit product kwam namelijk uit onze test als beste luxe hoeslaken en dat kwam niet geheel als een verrassing. Voor het maken van dit product is alleen de beste kwaliteit goed genoeg geweest. 

Het materiaal van het hoeslaken is mako-katoen. Dit is katoen dat zeer fijn geweven is, mede hierdoor is het katoen licht elastisch. Ook zijn Aloë Vera en zijdeproodeïne toegevoegd aan het katoen. 

Het Aloë Vera en zijdeproodeïne zorgen ervoor dat het hoeslaken zeer soepel en pillingvrij is. Zo kan je nog jaren lang plezier hebben van dit fijne en luxe hoeslaken op bed. 

Voordelen Bella Donna Hoeslaken Jersey

 • Zeer goede kwaliteit 
 • Gemaakt van mako-katoen 
 • Erg comfortabel om op te liggen 
 • Verrijkt met Aloë Vera en zijdeproodeïne

Nadelen Bella Donna Hoeslaken Jersey

 • De maat kan soms iets afwijken

5. VISION Hoeslaken TOPPER - 160x200

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je graag een hoeslaken kopen, maar kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? We snappen dat je er liever niet al te veel geld aan uitgeeft als je het niet al te breed bent. 

Geen zorgen, ook voor mensen met een wat kleiner budget zijn er hoeslakens te vinden van goede kwaliteit. Wij hebben daarom het VISION Hoeslaken TOPPER - 160x200 geselecteerd als beste budget hoeslaken. 

Dit is dan wel de goedkoopste optie uit de lijst, maar de kwaliteit is zeker niet minder in vergelijking met de andere opties uit de top 5. Ook dit laken beschikt namelijk over het OEKO-TEX keurmerk. 

Het hoeslaken zelf is geschikt voor lits-jumeaux bedden en tweepersoonsbedden. Het materiaal van dit hoeslaken bestaat voor 100% uit katoen en is reactief gekleurd wat 100% kleurvastheid garandeert.

Voordelen VISION Hoeslaken TOPPER - 160x200

 • Gemaakt van 100% katoen 
 • Heeft het OEKO-TEX keurmerk 
 • Goedkoopste optie uit onze top 5
 • Reactief gekleurd voor 100% kleurvastheid

Nadelen VISION Hoeslaken TOPPER - 160x200

 • Het hoeslaken kan krimpen tijdens het wassen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hoeslakens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hoeslakens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hoeslakens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hoeslakens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>