• Home
 • /
 • Vervoer
 • /
 • Beste Elektrische Vouwfiets [Test 2022]

Laatste update: augustus 2022

Door: Sanne

Best Geteste Elektrische Vouwfiets

Hitway 14F005 Elektrische Fiets

Met een actieradius van bijna 75 km en liefst drie versnellingen is de Hitway 14F005 de beste elektrische vouwfiets 2022. Door de krachtige motor van 250 Watt kun je hellingen tot wel 25 graden moeiteloos oprijden.

De vouwfiets is geschikt voor bijna iedere volwassene omdat je het zadel én het stuur makkelijk kunt verstellen. Met cruise control houd je een constante snelheid aan om de batterij nog langer mee te laten gaan.

Dat alles terwijl je op het zachte zadel enorm comfortabel kunt zitten. Er zijn voor deze prijs bijna geen goede elektrische vouwfietsen te vinden die completer zijn dan de Hitway 14F005! 

Een elektrische vouwfiets kopen kan een ontzettend goed idee zijn. Niet alleen zijn deze dingen in tegenstelling tot elektrische steps legaal op de Nederlandse wegen - ook kun je ze makkelijk meenemen aan boord van de trein of bus. Zo ben je enorm mobiel, zonder een auto nodig te hebben, en zonder zwaar te moeten trappen.

Wel een dingetje: Door de groeiende populariteit van elektrische vouwfietsen, groeit ook het aanbod - zeker online. Voor je er één koopt zou je jezelf lang moeten inlezen voor je weet welke elektrische vouwfiets is het beste voor jou is. Moet je de beste elektrische vouwfiets volgens de consumentenbond dan maar kopen? Nee hoor! Wij hebben de beste elektrische vouwfietsen 2022 voor je op een rijtje gezet, zodat jij een goede elektrische vouwfiets in huis haalt waar je nog lang van kunt genieten!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische Vouwfietsen

Beste Koop elektrische vouwfiets
1. Hitway 14F005 Elektrische Fiets

Beste elektrische vouwfiets met groot bereik
2. Matrix E Bike Kugoo B2 Pro

Beste elektrische vouwfiets (groot)
3. Symex Electrische Vouwfiets

Beste elektrische vouwfiets / step
4. I-Tronic - Elektrische Vouwfiets voor Volwassenen

Meest compacte elektrische vouwfiets
5. Windgoo B20 Elektrische vouwfiets

Top 10 beste Elektrische Vouwfietsen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Elektrische Vouwfietsen.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Elektrische Vouwfiets?

Wil je alleen de beste elektrische vouwfiets kopen? Dat kan heel makkelijk door onderstaande specificaties te checken. Iedere goede elektrische vouwfiets voldoet aan de onderstaande eisen. Let goed op deze punten, want veiligheid en natuurlijk je comfort worden deels bepaald door de kwaliteit van een elektrische vouwfiets.

Motorkracht

In een elektrische vouwfiets zit een motortje die jouw spierkracht ondersteunt. Op deze manier kun je sneller rijden dan op een normale fiets. Wel heb je voor echt hoge snelheden een krachtige motor nodig. Dit wordt aangegeven in Watt - rond de 200 Watt is normaal voor de meeste goede elektrische vouwfietsen.

Veiligheid

Een veilige elektrische vouwfiets is natuurlijk de enige vouwfiets die je zou moeten willen. Bij goede elektrische vouwfietsen zijn bepaalde veiligheidsfuncties inbegrepen. Ook een goede rem is van belang voor optimale veiligheid.

Actieradius

Een actieradius van 20 kilometer of meer is aan te raden bij het kopen van een elektrische vouwfiets. Zeker als je in een grote stad als Amsterdam of Rotterdam woont, of juist je elektrische vouwfiets op het platteland gaat gebruiken. Hoe groter de batterij, hoe meer bereik - maar dan krijg je vaak wel een zwaardere vouwfiets. Als je dus niet al te ver gaat rijden raden we aan om een fiets met minder grote accu te kopen.

Compact

Hoe opvouwbaar de elektrische vouwfiets is, is de laatste specificatie waar je zeker weten op moet letten. Als hij niet compact genoeg is mag hij bijvoorbeeld niet mee in de trein. Daarnaast is een compacte vouwfiets veel makkelijker te tillen.


Wat is de beste Elektrische Vouwfiets van 2022? 

Een elektrische vouwfiets kopen in 2022? Check dan zeker weten de onderstaande producten! Onze redactie heeft de beste elektrische vouwfietsen van dit moment uitgebreid getest op basis van comfort, veiligheid, actieradius en prijs-kwaliteitsverhouding. Lees onze reviews door om zeker te weten dat de elektrische vouwfiets goed bij je past. Ben je overtuigd? Check dan de rode knop om de beste prijs van dit moment te vinden!

1. Hitway 14F005 Elektrische Fiets

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Met een actieradius van bijna 75 km en liefst drie versnellingen is de Hitway 14F005 de beste elektrische vouwfiets 2022. Door de krachtige motor van 250 Watt kun je hellingen tot wel 25 graden moeiteloos oprijden. De vouwfiets is geschikt voor bijna iedere volwassene omdat je het zadel én het stuur makkelijk kunt verstellen. 

Met cruise control houd je een constante snelheid aan om de batterij nog langer mee te laten gaan. Dat alles terwijl je op het zachte zadel enorm comfortabel kunt zitten. Je kan de vouwfiets erg compact opvouwen, waardoor de conducteur tevreden zal zijn met hoe weinig ruimte hij in de trein in beslag neemt.

Er zijn voor deze prijs bijna geen goede elektrische vouwfietsen te vinden die completer zijn dan de Hitway 14F005! Vind de beste prijs via de rode knop!

Voordelen Hitway 14F005 Elektrische Fiets

 • 75 km actieradius
 • Cruise control
 • Comfortabel zadel
 • Compact

Nadelen Hitway 14F005 Elektrische Fiets

 • 22,5 kg is relatief zwaar voor een vouwfiets

2.  Matrix E Bike Kugoo B2 Pro

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Zoek je een vouwfiets met elektrische aandrijving die met gemak van huis naar je werk rijdt en terug? Voor de meeste mensen is de Matrix E Bike Kugoo B2 Pro een ideale optie voor woon- werkverkeer, maar ook voor korte ritjes naar de supermarkt of een stedentrip met de trein.

De Matrix E Bike Kugoo B2 Pro is namelijk compact genoeg op te vouwen dat je hem mee kan nemen in het openbaar vervoer. Met de grote accu kun je (bij gunstige omstandigheden) tot wel 100 kilometer (!) rijden op deze enorm goede elektrische vouwfiets. Dat zelfs met snelheden tot wel 40 kilometer per uur!

Om makkelijk te kunnen aflezen hoe ver je nog kan rijden, hoe hard je gaat en veel meer, is er een LCD-display op het stuur te vinden. Ook pas je met de knopjes makkelijk verschillende instellingen aan. Denk aan het aanzetten van je lampen, claxonneren en zelfs cruise control. Met zo'n actieradius en comfortabele zithouding is deze vouwfiets een sterke aanrader voor woon-werkverkeer of gewoon een casual ritje op de fiets.

Voordelen Matrix E Bike Kugoo B2 Pro

 • Compact op te vouwen
 • Makkelijke bediening
 • Tot 40km / h mogelijk
 • Enorm groot bereik tot wel 100 km
 • Extra accu meegeleverd

Nadelen Matrix E Bike Kugoo B2 Pro

 • Snelheid van 40 km per uur is niet toegestaan op het fietspad

3. Symex Elektrische Vouwfiets

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het vervelende aan veel vouwfietsen is dat de wielen en het frame erg klein zijn. Dit maakt de rit net iets minder comfortabel dan op een reguliere fiets. Gelukkig heeft Symex daar iets op bedacht; deze fiets vouwt op twee verschillende assen naar binnen, waardoor je tijdens het fietsen veel meer ruimte hebt.

De Symex Elektrische Vouwfiets heeft wielen van liefst 20 inch. Niet alleen is dit efficiënter qua energie, maar ook zorgt dit voor een groter & steviger frame. Wonder boven wonder is de fiets zeer compact op te vouwen en kan hij prima in het openbaar vervoer, of achterin de auto worden meegenomen. Zo heb je altijd een prettige fiets bij de hand!

Afhankelijk van hoeveel je zelf trapt is de Symex Elektrische Vouwfiets goed voor een bereik van maximaal 75 kilometer. Dat is genoeg voor de meeste mensen om van huis naar werk te komen en dan weer terug. De Symex Elektrische Vouwfiets is één van de weinige vouwfietsen met een grote bagagedrager, inclusief snelbinders. Zo kun je hem prima gebruiken voor boodschappen of met een kind achterop.

Voordelen Symex Electrische Vouwfiets

 • Groot frame en grotere wielen
 • Compact op te vouwen
 • 75 km bereik
 • Grote bagagedrager

Nadelen Symex Electrische Vouwfiets

 • Opvouwen is iets lastiger dan bij andere fietsen

4. I-Tronic - Elektrische Vouwfiets voor Volwassenen

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Sommige producten zijn lastig te categoriseren, zo ook deze I-Tronic Elektrische Vouwfiets. Het lijkt iets meer op een fiets, maar wordt geclassificeerd als elektrische step omdat je hem ook kunt gebruiken zonder te trappen. Je haalt dus een multifunctioneel product in huis met deze elektrische vouwfiets!

Met een wielmaat van maar 12 inch is dit een erg kleine vouwfiets die je daardoor erg makkelijk meeneemt. Ook het lage gewicht van maar 14 kg speelt hierin een grote rol. Gelukkig betekent de maximale snelheid van 25 km per uur dat je hem op het fietspad kunt gebruiken; wel zo veilig!

Doordat de I-Tronic Elektrische Vouwfiets technisch gezien ook als step kan functioneren, kan je hem gebruiken zonder te trappen. Dit raden we echter niet aan, omdat je bereik vele malen groter is met trapondersteuning. Dit zet je makkelijk aan met knopjes op je stuur, waarna je een bereik van maximaal 75 kilometer kunt halen. Erg indrukwekkend voor zo'n compacte vouwfiets!

Voordelen I-Tronic - Elektrische Vouwfiets voor Volwassenen

 • Heel compact
 • Groot bereik
 • Kan ook als step worden gebruikt

Nadelen I-Tronic - Elektrische Vouwfiets voor Volwassenen

 • Kleine wielmaat minder efficiënt

5. Windgoo B20 Elektrische vouwfiets

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een elektrische vouwfiets kopen die je zo compact mogelijk op kunt vouwen? Daarvoor kwamen we in onze elektrische vouwfiets test uit bij de Windgoo B20 Elektrische vouwfiets! Dit miniscule pakket kan uit worden gevouwen tot een (bijna) volwaardige fiets, met een comfortabel zadeltje en een stuur met veel functionaliteit.

Zowel het zadel als het stuur kun je verstellen met een paar handbewegingen. Zo stel je hem in voor iedere volwassene, binnen een paar seconden. Trap je lekker door? Dan kun je tot 75 km lang fietsen zonder te hoeven opladen. Als je over lange stukken fietst maak je gebruik van cruise control, waarbij je zelf helemaal nergens meer op hoeft te letten (behalve het verkeer natuurlijk!).

Ondanks de kleine wielen haal je snelheden tot 25 km per uur. Qua veiligheid beschikt de Windgoo B20 Elektrische vouwfiets over Europese certificaten (CE). Dit komt door de goede remmen, heldere verlichting die automatisch aan springt in het donker, en een goede zithouding.

Voordelen Windgoo B20 Elektrische vouwfiets

 • Veilig volgens EU normen
 • Groot bereik
 • Extreem compact op te vouwen

Nadelen Windgoo B20 Elektrische vouwfiets

 • Relatief kleine wielen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel elektrische vouwfietsen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische vouwfietsen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische vouwfietsen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische vouwfietsen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>