Laatste update: december 2022

Door: Sanne

Beste inductie pannenset

BK Q-linair Master Glas Pannenset 5-delig

Op zoek naar de beste inductie pannenset van 2022? Volgens onze uitgebreide inductie pannenset test is de BK Q-linair Master Glas Pannenset 5-delig de absolute winnaar!

De BK Q-linair Master Glas Pannenset 5-delig beschikt over 5 handige pannen van hoge kwaliteit, die een aantal super praktische voordelen hebben.

Een daarvan is het afgietsysteem. Door de deksel een kwartslag te draaien zet je deze namelijk vast, zodat hij niet van de pan valt bij het afgieten.

Met de grote soeppan kun je voor 10 personen of zelfs meer een lekker soepje maken, waarvan je de hoeveelheid trouwens direct kunt meten in de pan dankzij de ingebouwde maataanduiding. 

Ideaal toch? Klik op de knop hieronder voor de beste prijs!

Inductie pannenset nodig? Top-X heeft de beste inductie pannensets voor je uitgekozen. Lees verder om er achter te komen wat de beste koop inductie pannenset 2022 is!

 Wat is er nou leuker dan een heerlijke pastamaaltijd klaarmaken, of soep volgens oma's recept bereiden? Voor iedereen die van koken houdt, is het elke dag weer een feest om in de keuken te mogen staan.

Een groot probleem dat zich echter wel eens voor doet bij het koken, is de pan. Of je hebt er te weinig, en ze zitten allemaal in de vaatwasser - of je hebt last van slechte pannen die al heel oud zijn, en wel een vervanging kunnen gebruiken.

Als je dit probleem herkent, ben je op de juiste plek beland. Bij Top-X gaan we namelijk de beste koop inductie pannensets voor je bijlangs. Dit zijn pannen die niet alleen op het vuur kunnen staan, maar ook geschikt zijn voor in de oven, op elektrische kookplaten en nog veel meer.

Benieuwd naar de beste inductie pannenset van 2022? Binnenkort heb je nooit meer last van een kapotte, onhandige of simpelweg slechte pan om mee te koken. Dit zijn de top 5 beste koop inductie pannensets!Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 inductie pannensets

Beste koop
1.  BK Q-linair Master Glas Pannenset 5-delig

Beste premium 
2. WMF Function4 Pannenset 4-delig

Beste prijs-kwaliteit
3. BK Profiline Pannenset 5-delig

Beste voor kleine ruimtes
4. BK Conical+ Pannenset 4-delig

Beste budget
5. Sola Sierra Pannenset 4-delig

Top 10 beste inductie pannensets

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste inductie pannensets.


Waar op letten bij het kopen van een inductie pannenset?

Voor je een keuze maakt uit de onderstaande vijf inductie pannensets, kun je misschien het beste nog even de punten hieronder lezen. Wij helpen je graag met het maken van aankoopbeslissingen, maar het liefst weet je ook zelf waar op te letten bij het kopen van een inductie pannenset. Zo hoef je ook niet meer blind te vertrouwen op de beste inductie pannenset volgens de consumentenbond, en kies je lekker zelf de beste inductie pannenset 2022 uit!

Hoeveelheid pannen

Hoeveel pannen je koopt, hangt natuurlijk af van hoe groot je keuken is, hoe vaak je kookt en hoeveel pannen je hier voor nodig hebt.

Handvaten

De handvaten van een inductie pannenset zijn natuurlijk belangrijk om bijvoorbeeld mee af te gieten of om het diner te serveren. Zo kun je het beste handvaten hebben die warmtebestendig zijn, zodat je niet zo gauw je vingers verbrandt.

Grootte

Maak je wel eens soep voor een hele studentenwoning? Of kook je uitsluitend voor jezelf en je partner? Dit maakt een verschil in hoe groot de inductie pannen moeten zijn.

Materiaal

Heb je pannen van RVS, of liever een materiaal dat minder heet wordt? Pannen komen in verschillende materialen en dat heeft impact op praktische zaken, maar ook op de bouwkwaliteit.


Wat is de beste inductie pannenset van 2022? 

Zo. Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een pannenset, kunnen we eindelijk verder gaan met de top 5 beste inductie pannensets van 2022! Deze ontzettend goede pannensets hebben we niet alleen beoordeeld op kwaliteit. We hebben ook rekening gehouden met je budget en eventuele speciale wensen. 

1. BK Q-linair Master Glas Pannenset 5-delig

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De BK Q-linair Master Glas Pannenset 5-delig is geschikt voor ervaren koks, die graag tijdens het koken in de pan willen kijken zonder warmte te verliezen. Deze pannenset is namelijk voorzien van een glazen deksel, waarmee je altijd het gerecht in de gaten kan houden.

Daarnaast is de BK Q-linair Master Glas Pannenset 5-delig voorzien van RVS materialen, waardoor ze lang mee gaan en in de vaatwasser kunnen. 

De BK Q-linair Master Glas Pannenset 5-delig is tevens voorzien van een handig afgietsysteem, waardoor je nooit meer hoeft te vrezen voor kokend heet water. Draai de deksel gewoon een kwartslag, en hij zit vast. Zo kan je niks gebeuren en kun je met een gerust hart je eten serveren!

Voordelen BK Q-linair Master Glas Pannenset 5-delig

 • Handig afgietsysteem
 • Literaanduiding in de pan
 • Soeppan inbegrepen voor grote kookhoeveelheden
 • Glazen deksel

Nadelen BK Q-linair Master Glas Pannenset 5-delig

 • RVS handvaten worden heet tijdens het koken

2.  WMF Function4 Pannenset 4-delig

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De WMF Function4 Pannenset 4-delig is een vierdelige pannenset die geschikt is voor alle hittebronnen, zelfs de oven.

Met de handige literaanduiding kun je je vloeistoffen direct de pan in gieten, zonder te hoeven gokken hoeveel het eigenlijk is. 

In de oven gebruik je deze pannen tot 180 graden met deksel, en 250 graden zonder deksel. Hiermee kun je een wijde selectie aan heerlijke gerechten bereiden.

Ook de WMF Function4 Pannenset 4-delig pannen beschikken over een afgietsysteem, waardoor je dus zonder stress je pasta af kan gieten!

Voordelen WMF Function4 Pannenset 4-delig

 • Handig afgietsysteem
 • Geschikt voor de oven en alle andere hittebronnen
 • Literaanduiding
 • Siliconenrand voor optimaal warmtebehoud

Nadelen WMF Function4 Pannenset 4-delig

 • Geen steelpan in deze set

3. BK Profiline Pannenset 5-delig

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je een goede pannenset met RVS materiaal, waarbij je 5 pannen krijgt die allemaal in de oven kunnen?

Dan is de BK Profiline Pannenset 5-delig een ideaal product om jouw kookkunsten optimaal te kunnen benutten.

De BK Profiline Pannenset 5-delig is geschikt voor in de oven, tot aan iedere temperatuur. De handgrepen zijn van duurzaam RVS materiaal en zullen nooit smelten. Tevens kun je ze door dit materiaal gewoon in de vaatwasser doen, en gaan ze veel langer mee dan gewone pannen.

De BK Profiline Pannenset 5-delig heeft stevige metalen deksels die rustig mee kunnen in de oven, en je hebt voor ieder gerecht een geschikte pan in huis!

Voordelen BK Profiline Pannenset 5-delig

 • Diverse selectie aan pannen
 • Kunnen in de oven tot aan iedere temperatuur
 • RVS materiaal is stevig, gaat lang mee, en smelt niet

Nadelen BK Profiline Pannenset 5-delig

 • Geen glazen deksel, waardoor je warmte verliest bij het kijken

4. BK Conical+ Pannenset 4-delig

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De BK Conical+ Pannenset 4-delig is een ontzettend praktisch product voor mensen die in een kleine keuken hun gerechten moeten bereiden. Een kleine keuken hoeft helemaal niet te betekenen dat je weinig pannen kan hebben. 

Met de BK Conical+ Pannenset 4-delig kun je de pannen namelijk rustig opstapelen, waardoor je ontzettend veel ruimte in je kasten bespaart voor borden, glazen en overig servies.

Wil je ze in de oven gebruiken? Dat kan! De BK Conical+ Pannenset 4-delig zijn namelijk bestand tegen iedere oventemperatuur, en door de RVS materialen zullen ook de handvaten niet smelten.

De BK Conical+ Pannenset 4-delig beschikt over een literaanduiding en is dus de ideale kookhulp voor jou!

Voordelen BK Conical+ Pannenset 4-delig

 • Literaanduiding
 • RVS materiaal is stevig, gaat lang mee, en smelt niet
 • Kunnen in de oven tot aan iedere temperatuur
 • Efficient omgaan met je ruimte

Nadelen BK Conical+ Pannenset 4-delig

 • Geen glazen deksels, waardoor je warmte verliest als je in de pan kijkt

5. Sola Sierra Pannenset 4-delig

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar een goedkope inductie pannenset?  De vorige inductie pannensets waren allemaal redelijk aan de prijs, maar ook aan jou hebben we in deze test gedacht.

De Sola Sierra Pannenset 4-delig is geschikt voor een inductiekookplaat, en zijn dus erg handig voor het bereiden van sommige gerechten. Ook heb je bij de Sola Sierra Pannenset 4-delig geen meetbeker meer nodig, omdat die al in de pannen zit ingebouwd.

Verder kun je met de Sola Sierra Pannenset 4-delig rekenen op een lange en duurzame levensduur van de pannen, door de stevige RVS materialen die zijn gebruikt.

Voordelen Sola Sierra Pannenset 4-delig

 • Goedkoop
 • Geschikt voor inductie
 • RVS materialen zijn stevig, en gaan lang mee
 • Literaanduiding ingebouwd

Nadelen Sola Sierra Pannenset 4-delig

 • Mindere bouwkwaliteit dan de andere pannen uit deze test

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel inductie pannensets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten beenkleden op de scooter getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de inductie pannensets op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste scooter beenkleden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>