• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Elektrische Deken [Test 2021]

Laatste update: september 2021

Door: Bernadine

Best Geteste Elektrische deken

Falcone Golf Stormparaplu van 130 cm

De Medisana HU 665 ökotex elektrisch onderdeken is verkozen tot beste elektrische deken van 2021! Wij vinden dat dan ook niet gek. Dit elektrische deken is perfect tegen de koude nachten en met de zwoele zomeravonden. Het elektrische deken, en dan specifiek de ökotex variant, zorgt ervoor dat je heerlijk tot rust komt door een warm gevoel om je heen. 

En nog een ander pluspuntje: de toplaag van het textiel is gemaakt volgens de maatschappelijk verantwoorde Textiel Richtlijn. Hierdoor ben je ervan gegarandeerd dat het deken van een goede kwaliteit is én op een ecologisch verantwoorde manier gemaakt is. Win- win dus.

In Nederland zijn we qua temperaturen wat gewend. In de winter lijkt het zelfs alleen maar kouder te worden: -10 graden is tegenwoordig niet iets geks meer. Heel leuk natuurlijk, wanneer je in de sneeuw kan wandelen en een goed sneeuwbalgevecht kan houden.

Maargoed, warm is het natuurlijk niet. Daarvoor kan je natuurlijk de hele dagen en nachten de kachel laten stoken, alleen dan krijg je waarschijnlijk wel een hoge rekening aan het eind van het jaar op de deurmat.

En dat is natuurlijk ook niet iets wat je wil. Maar goed, wat moet je dan? Nou, laten wij daar nou dé perfecte oplossing voor weten. Namelijk een elektrisch deken! Door deze s nachts te gebruiken ben je verzekerd van een warme nacht én bespaar je ook nog eens geld op de rekeningen. 

Je wil, wanneer je een elektrisch deken aanschaft, natuurlijk wel dat deze naar verwachting werkt. Want ineens toch in de kou moeten zitten is in hartje winter wel het laatste wat je wil.  Daarom hebben wij gekeken naar garantie, prijs- kwaliteitverhouding, temperatuurstanden en nog veel meer!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische dekens

Beste koop 
1.  Medisana HU 665 ökotex elektrisch onderdeken

Beste betaalbare elektrische deken
2.  Medisana HU A63

Beste luxe elektrische deken
3.  Life Goods Elektrische bovendeken

Beste elektrische dekens voor singles
4.  Nuvoo Elektrische Bovendeken

Beste elektrische deken voor twee personen
5.   Inventum HN 135 Elektrische deken

Top 10 beste elektrische dekens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste elektrische dekens!


Waar op letten bij het kopen van een elektrische deken?

Zoals eerder benoemd is een elektrisch deken hét redmiddel om de koude winters te overleven. Daarnaast brengt het ook andere positieve dingen met zich mee zoals een stukje ontspanning en genieten van de warmte. 

Deze luxe wordt tegenwoordig steeds meer gewaardeerd, en in de winter zijn deze elektrische dekens niet aan te slepen. Iedereen wil natuurlijk zo’n lekker verwarmde deken! Dat maakt dan ook dat er keuze is uit talloze verschillende elektrische dekens. 

Maar, waar moet je dan op letten bij het kopen van een elektrisch deken? Dat kan nog wel een dingetje zijn natuurlijk. Om het een stukje makkelijker te maken hebben we speciaal voor jou de belangrijkste punten om rekening mee te houden op een rijtje gezet.

Daarnaast is het slim om te kijken naar websites als de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld wat de beste elektrische deken is volgens de consumentenbond.

Temperatuurinstellingen

Elektrische dekens zijn meestal in te stellen op een bepaalde temperatuur. Zo’n deken heeft dan meerdere standen waar je uit kan kiezen, zodat je het aan kan passen naar hoe je het zelf het prettigste vindt. 

Dat is natuurlijk super fijn, zodat je deken niet alsnog te warm of juist te koud is. Maar sommige elektrische dekens hebben slechts één stand. Dat kan dus nog wel enigszins onpraktisch zijn. 

Als de temperatuur van het deken dan niet bevalt, heb je ook geen andere opties. Zeker wanneer het de ene dag kouder is dan de andere is dit niet handig. Check daarom bij aanschaf even bij de specificaties hoeveel standen erop zitten.

Opwarmtijd

Elektrische dekens werken met een zogenaamde opwarmingstijd. Dit is de tijd die het deken heeft om de ingestelde temperatuur te bereiken. Hier wil je natuurlijk niet een halfuur op hoeven wachten, of zelfs langer!

Toch blijkt in de praktijk dat dit bij sommige dekens wel het geval is. Houd hier dus rekening mee wanneer je een elektrisch deken aanschaft, en bekijk ook even de omschrijving. Mocht het daar niet in staan, zijn reviews altijd een betrouwbare tweede optie.

Formaat

Naast opwarmtijd en temperatuurinstellingen, is het formaat van een elektrisch deken ook een puntje om in het achterhoofd te houden. Het ene deken kan namelijk juist erg groot zijn, maar er zijn ook dekens te koop van een zeer klein formaat.

Wanneer je bij een deken van klein formaat samen onder de warme dekens wil duiken, gaat dit zeer waarschijnlijk niet lukken. En dat is dan natuurlijk erg balen. Wanneer je alleen woont zal je dit probleem waarschijnlijk minder snel hebben.

Bekijk dus de afmetingen van een deken voor je het koopt, en hou er rekening mee of het deken bedoeld is voor jou alleen of bijvoorbeeld voor jou en je partner.

Garantie

Het vierde punt om rekening mee te houden is uiteraard de garantie. De garantie is namelijk een indicatie vanuit de fabrikant hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Dit geeft de consument zekerheid over de aankoop en rust wanneer er iets niet goed blijkt te zijn. 

Wanneer er wat mis is met het product, weet je dat je kan terugvallen op de garantie en het probleem wordt opgelost door de producent. Dat is natuurlijk wat je wil!

Echter, wanneer een product géén garantie biedt, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Zoals gezegd is het een indicatie vanuit de fabrikant over de minimale levensduur van het product. Als deze indicatie er niet is, wat zegt dat dan over de fabrikant? 

Houd er daarom rekening mee wanneer je een elektrisch deken koopt dat deze een garantietermijn heeft van ten minste twee jaar. Zo kan jij ongestoord onder de warme dekens kruipen.


Wat is de beste elektrische deken van 2021? 

Op basis van bovenstaand genoemde factoren, en nog vele anderen, hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen elektrische dekens. We testen zoveel mogelijk elektrische dekens, om er zo zeker van te zijn dat de resultaten van de test het beste zijn.

Op basis van de resultaten van deze test, is er een top vijf samengesteld. Deze top vijf bestaat uit de beste elektrische dekens van 2021. Ben jij nu net zo nieuwsgierig geworden als ons naar welke dekens in deze top vijf terecht zijn gekomen?

Dan presenteren wij je van harte de beste top vijf elektrische dekens van 2021!

1. Medisana HU 665 ökotex elektrisch onderdeken 

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

We beginnen natuurlijk met de winnaar, en dat kan er natuurlijk maar één zijn. En dat is overduidelijk het elektrische Medisana HU deken van ökotex

Dit deken heeft ontzettend veel voordelen. En het belangrijkste voordeel: het deken heeft maar liefst drie verschillende temperatuurstanden, waardoor je met iedere soort kou goed verwarmt bent. 

En dat is niet alles: het deken is eenvoudig te wasse dankzij de afneembare bediening. En mocht je er nou mee willen slapen, maar niet de hele nacht je zorgen moeten maken over het deken?

Ook daar hebben de mensen van ökotex aan gedacht! Het deken schakelt namelijk automatisch uit na 180 minuten, zodat je met een gerust (en warm) hart kan gaan slapen. Op deze manier ben je verzekerd van een veilig elektrisch deken. 

Voordelen Medisana HU 665 ökotex elektrisch onderdeken

 • Heel handig te wassen door afneembare bediening
 • Meerdere standen en daardoor makkelijk aan te passen naar voorkeur
 • Goede prijs

Nadelen Medisana HU 665 ökotex elektrisch onderdeken

 • Warmt niet super snel op

2. Medisana HU A63

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Ja, je leest het goed: nog zo’n topper van Medisana! Deze variant van het elektrische deken is verkozen tot beste budget elektrische deken. Want zelfs met een klein budget moet je lekker opgewarmd zijn in de winter, toch?

Zeker omdat een elektrisch deken geld bespaart is dit natuurlijk ideaal. Dit deken levert voor de prijs een ontzettend goede kwaliteit. Daarnaast heb je ook nog eens keuze uit twee verschillende standen met een speciale warmteregelaar. 

Het systeem is hartstikke makkelijk in gebruik en schakelt automatisch uit na een tijdje, zodat je er ook veilig mee kan slapen. Echt een goed koopje!

Voordelen Medisana HU A63

 • Ontzettend goede prijs- kwaliteit verhouding, een goed deken voor een goede prijs
 • Erg handig in gebruik
 • Veilig kunnen slapen

Nadelen Medisana HU A63

 • Lange opwarmtijd

3. Life Goods Elektrische bovendeken 

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je net even wat meer te besteden hebt, is een elektrisch deken een goede investering. En wanneer je er wat meer geld aan uitgeeft, krijg je ook een betere kwaliteit ervoor terug. 

En een uitblinker in de iets luxere categorie elektrische dekens is die van Life Goods. Dit deken onderscheidt zich onder andere door de mooie stof en kleur. Niet saai, wit katoenen deken. 

Dit elektrische deken is gemaakt van een hartstikke zachte flanellen stof, aan de bovenkant mooi bruin en aan de onderkant lichtbruin. Daar maak je pas indruk mee!

Ook heeft dit deken natuurlijk drie verschillende temperatuurstanden, zodat het aan te passen is naar je eigen voorkeur. En last but not least: het deken kan in de was én schakelt automatisch uit.

Voordelen Life Goods Elektrische bovendeken 

 • Gemaakt van een hele zachte stof, ligt hierdoor heel lekker
 • Handige standen om goed aan te kunnen passen naar voorkeur
 • Schakelt automatisch uit

Nadelen Life Goods Elektrische bovendeken 

 • Kost wel redelijk wat in verhouding met soortgelijke dekens

4. Nuvoo Elektrische Bovendeken

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

If you like it you should have… een elektrisch deken? Jazeker! Naast deze krachtige woorden van Beyoncé uit haar nummer ‘all the single ladies’ is dit elektrische deken uitermate geschikt voor de singles onder ons.

Want waarom zou je iemand nodig hebben om mee te knuffelen, wanneer je zelf lekker kan vertoeven onder een warm deken? Hierbij is het elektrische deken van Nuvoo de uitblinker.

Dit deken is speciaal gemaakt in eenpersoons formaat, zodat je genoeg de ruimte hebt om er lekker zelf onder te kunnen kruipen. De prijs- kwaliteitverhouding is daarnaast erg goed en het deken heeft ook maar liefst drie verschillende temperatuurstanden.

Voordelen Nuvoo Elektrische Bovendeken

 • Lekker ruim voor één persoon
 • Gemaakt van een lekker zachte flanellen stof
 • Kan met de hand gewassen worden

Nadelen Nuvoo Elektrische Bovendeken

 • Redelijk prijzig

5. Inventum HN 135 Elektrische deken

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Naast een deken voor singles, is er ook een uitblinker voor twee personen. En dit is het Inventum elektrische deken. Ideaal geschikt voor twee personen, en ook extra ruim. 

daarnaast heeft het deken een speciale overhittingsbeveiliging, zodat er tijdens het knuffelen of slapen niks met het deken zal gebeuren. Daarnaast is het gemaakt van een zachte fleece stof, voor een extra stukje comfort. 

Voordelen Inventum HN 135 Elektrische deken

 • Ideaal voor twee personen
 • Extra goed beveiligd tegen oververhitting
 • Deken voelt zacht aan

Nadelen Inventum HN 135 Elektrische deken

 • Duurder dan vergelijkbare elektrische dekens 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel elektrische dekens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 elektrische dekens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische dekens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische dekens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste eleketrische dekens zijn.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>