fbpx

Publicatie datum: 19 oktober, 2023

Door: Thea

Best Geteste Elektrische deken

Best geteste Elektrische Deken

LifeGoods Elektrische Bovendeken

De LifeGoods Elektrische Bovendeken is verkozen tot beste elektrische deken van 2023! Dit is uit onze beste elektrische deken test gebleken. Zo beschikt deze beste koop elektrische deken over 3 standen en zit er in deze deken een timer gebouwd. Deze elektrische deken is 1 persoons en is in twee kleuren verkrijgbaar.

De LifeGoods Elektrische Bovendeken is wasbaar en kan na 180 minuten automatisch uitgeschakeld worden. Ook beschikt deze goede elektrische deken over een oververhittingsbeveiliging. Je bent dus meteen voorzien van de gewenste veiligheid die jij verwacht van een goede elektrische deken.

Meer weten over deze elektrische deken? Klik dan hieronder!

In Nederland zijn we qua temperaturen wat gewend. In de winter lijkt het zelfs alleen maar kouder te worden: -10 graden is tegenwoordig niet iets geks meer. Heel leuk natuurlijk, wanneer je in de sneeuw kan wandelen en een goed sneeuwbalgevecht kan houden.

Maargoed, warm is het natuurlijk niet. Daarvoor kan je natuurlijk de hele dagen en nachten de kachel laten stoken, alleen dan krijg je waarschijnlijk wel een hoge rekening aan het eind van het jaar op de deurmat.

En dat is natuurlijk ook niet iets wat je wil. Maar goed, wat moet je dan? Nou, laten wij daar nou dé perfecte oplossing voor weten. Namelijk een elektrisch deken! Door deze s nachts te gebruiken ben je verzekerd van een warme nacht én bespaar je ook nog eens geld op de rekeningen. 

Je wil, wanneer je een elektrisch deken aanschaft, natuurlijk wel dat deze naar verwachting werkt. Want ineens toch in de kou moeten zitten is in hartje winter wel het laatste wat je wil.  Daarom hebben wij gekeken naar garantie, prijs- kwaliteitverhouding, temperatuurstanden en nog veel meer!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische dekens

Best geteste Elektrische Deken

Beste koop elektrische deken
1.  LifeGoods Elektrische Bovendeken

Beste betaalbare elektrische deken
2. Luvego Warmte deken met Fleece

Seranova Elektrische Bovendeken XXL

Beste elektrische deken 2 personen
3. Seranova Elektrische Bovendeken XXL

Beste elektrische dekens voor singles
4.  Nuvoo Elektrische Bovendeken

Beste budget elektrische deken 
5.   Inventum HN 135 Elektrische deken

Top 10 beste elektrische dekens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste elektrische dekens!


Waar op letten bij het kopen van een elektrische deken?

Zoals eerder benoemd is een elektrisch deken hét redmiddel om de koude winters te overleven. Daarnaast brengt het ook andere positieve dingen met zich mee zoals een stukje ontspanning en genieten van de warmte. 

Deze luxe wordt tegenwoordig steeds meer gewaardeerd, en in de winter zijn deze elektrische dekens niet aan te slepen. Iedereen wil natuurlijk zo’n lekker verwarmde deken! Dat maakt dan ook dat er keuze is uit talloze verschillende elektrische dekens. 

Maar, waar moet je dan op letten bij het kopen van een elektrisch deken? Dat kan nog wel een dingetje zijn natuurlijk. Om het een stukje makkelijker te maken hebben we speciaal voor jou de belangrijkste punten om rekening mee te houden op een rijtje gezet.

Daarnaast is het slim om te kijken naar websites als de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld wat de beste elektrische deken is volgens de consumentenbond.

Temperatuurinstellingen

Elektrische dekens zijn meestal in te stellen op een bepaalde temperatuur. Zo’n deken heeft dan meerdere standen waar je uit kan kiezen, zodat je het aan kan passen naar hoe je het zelf het prettigste vindt. 

Dat is natuurlijk super fijn, zodat je deken niet alsnog te warm of juist te koud is. Maar sommige elektrische dekens hebben slechts één stand. Dat kan dus nog wel enigszins onpraktisch zijn. 

Als de temperatuur van het deken dan niet bevalt, heb je ook geen andere opties. Zeker wanneer het de ene dag kouder is dan de andere is dit niet handig. Check daarom bij aanschaf even bij de specificaties hoeveel standen erop zitten.

Opwarmtijd

Elektrische dekens werken met een zogenaamde opwarmingstijd. Dit is de tijd die het deken heeft om de ingestelde temperatuur te bereiken. Hier wil je natuurlijk niet een halfuur op hoeven wachten, of zelfs langer!

Toch blijkt in de praktijk dat dit bij sommige dekens wel het geval is. Houd hier dus rekening mee wanneer je een elektrisch deken aanschaft, en bekijk ook even de omschrijving. Mocht het daar niet in staan, zijn reviews altijd een betrouwbare tweede optie.

Formaat

Naast opwarmtijd en temperatuurinstellingen, is het formaat van een elektrisch deken ook een puntje om in het achterhoofd te houden. Het ene deken kan namelijk juist erg groot zijn, maar er zijn ook dekens te koop van een zeer klein formaat.

Wanneer je bij een deken van klein formaat samen onder de warme dekens wil duiken, gaat dit zeer waarschijnlijk niet lukken. En dat is dan natuurlijk erg balen. Wanneer je alleen woont zal je dit probleem waarschijnlijk minder snel hebben.

Bekijk dus de afmetingen van een deken voor je het koopt, en hou er rekening mee of het deken bedoeld is voor jou alleen of bijvoorbeeld voor jou en je partner.

Garantie

Het vierde punt om rekening mee te houden is uiteraard de garantie. De garantie is namelijk een indicatie vanuit de fabrikant hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Dit geeft de consument zekerheid over de aankoop en rust wanneer er iets niet goed blijkt te zijn. 

Wanneer er wat mis is met het product, weet je dat je kan terugvallen op de garantie en het probleem wordt opgelost door de producent. Dat is natuurlijk wat je wil!

Echter, wanneer een product géén garantie biedt, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Zoals gezegd is het een indicatie vanuit de fabrikant over de minimale levensduur van het product. Als deze indicatie er niet is, wat zegt dat dan over de fabrikant? 

Houd er daarom rekening mee wanneer je een elektrisch deken koopt dat deze een garantietermijn heeft van ten minste twee jaar. Zo kan jij ongestoord onder de warme dekens kruipen.


Wat is de beste elektrische deken van 2023? 

Op basis van bovenstaand genoemde factoren, en nog vele anderen, hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen elektrische dekens. We testen zoveel mogelijk elektrische dekens, om er zo zeker van te zijn dat de resultaten van de test het beste zijn.

Op basis van de resultaten van deze test, is er een top vijf samengesteld. Deze top vijf bestaat uit de beste elektrische dekens van 2023. Ben jij nu net zo nieuwsgierig geworden als ons naar welke dekens in deze top vijf terecht zijn gekomen?

Dan presenteren wij je van harte de beste top vijf elektrische dekens van 2023!

1. LifeGoods Elektrische Bovendeken

Best geteste Elektrische Deken

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Ben jij op zoek naar de beste koop elektrische deken van dit moment? Dan ben je overduidelijk op zoek naar de LifeGoods Elektrische Bovendeken. Deze elektrische deken is van uitstekende kwaliteit en beschikt over alles wat jij nodig hebt.

De LifeGoods Elektrische Bovendeken is een echte uitblinker in de luxere categorie. Deze elektrische deken onderscheidt zich onder andere door de mooie stof en kleur. Niet saai, wit katoenen deken. 

Dit elektrische deken is gemaakt van een hartstikke zachte flanellen stof, aan de bovenkant mooi nachtblauw en aan de onderkant lichtbruin. Daar maak je pas indruk mee! Daarnaast is hij ook in het bruin verkrijgbaar.

Ook heeft dit deken natuurlijk drie verschillende temperatuurstanden, zodat het aan te passen is naar je eigen voorkeur. En last but not least: het deken kan in de was én schakelt automatisch uit. Al om al is dit dus de beste koop elektrische deken van 2023!

Voordelen LifeGoods Elektrische Bovendeken

 • Gemaakt van een hele zachte stof, ligt hierdoor heel lekker
 • Handige standen om goed aan te kunnen passen naar voorkeur
 • Schakelt automatisch uit

Nadelen LifeGoods Elektrische Bovendeken

 • Kost wel redelijk wat in verhouding met soortgelijke dekens

2. Luvego Warmte deken met Fleece

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.5

Een zeer betaalbaar maar toch premium elektrisch deken is die van Luvego. Zelfs zonder de warmtefunctie ligt het deken al heerlijk dankzij de combinatie van flanel fleece en sherpa fleece. Heb je nog wat extra warmte nodig in de winter? Dan kun je kiezen tussen één van de negen (!) verschillende warmtestanden. Lang hoef je niet te wachten, dit 160W deken is namelijk binnen no-time op temperatuur.

Ook aan veiligheid is gedacht. Dit elektrische deken heeft namelijk een ingebouwde bescherming tegen oververhitting. Verder is het ook goed om te weten dat de oplaadkabel 3 meter lang is. Het deken zelf is 180 cm bij 130 cm en kun je dus gezamenlijk onder gaan liggen op de bank. Stel jouw warmte in met de meegeleverde afstandsbediening en geniet van je film of serie. Je kunt de automatische timer instellen met tijdsintervallen van 20 minuten. Zodra de tijd is verlopen schakelt het elektrische deken zichzelf uit. Kies uit een van de drie kleuren; grijs, bruin of blauw!

Voordelen Luvego Warmte deken met Fleece

 • Ontzettend goede prijs- kwaliteit verhouding, een goed deken voor een goede prijs
 • Altijd een ideale temperatuur dankzij 9 verschillende warmtestanden
 • Ingebouwde bescherming tegen oververhitting

Nadelen Luvego Warmte deken met Fleece

 • Niet heter dan 30graden wassen

3. Seranova Elektrische Bovendeken XXL

Seranova Elektrische Bovendeken XXL

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar een elektrisch deken dat geschikt is voor 2 personen? Dan is het Seranova Elektrische Bovendeken XXL een zeer goede oplossing voor je probleem. 

Het deken is extra groot met de afmeting van 180 x 160 centimeter. Hierdoor is hij ideaal voor met ze tweeën op de bank of in bed. Het kan ook zijn dat je graag helemaal instopt, dan kan dit ook met dit deken. Zo heb jij het nooit meer koud.

Heeft je partner het al snel te warm dan kun je het deken makkelijk iets kouder zetten. Door de 9 verschillende warmtestanden zit er altijd een stand op waar jullie beiden tevreden mee zijn.

Mocht je helemaal in je film of serie zitten en vergeten het deken uit te doen, dan hoef je geen zorgen te maken. Door de automatische timer schakelt het deken zich vanzelf uit. Ideaal als je in slaap valt.

Voordelen Seranova Elektrische Bovendeken XXL

 • Extra groot deken
 • 9 verschillende warmtestanden
 • Automatische timer

Nadelen Seranova Elektrische Bovendeken XXL

 • Kan minder geschikt zijn voor 1 persoon

4. Nuvoo Elektrische Bovendeken

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

If you like it you should have… een elektrisch deken? Jazeker! Naast deze krachtige woorden van Beyoncé uit haar nummer ‘all the single ladies’ is dit warmtedeken uitermate geschikt voor de singles onder ons.

Want waarom zou je iemand nodig hebben om mee te knuffelen, wanneer je zelf lekker kan vertoeven onder een warm deken? Hierbij is het elektrische deken van Nuvoo de uitblinker.

Dit deken is speciaal gemaakt in eenpersoons formaat, zodat je genoeg de ruimte hebt om er lekker zelf onder te kunnen kruipen. De prijs- kwaliteitverhouding is daarnaast erg goed en het deken heeft ook maar liefst drie verschillende temperatuurstanden.

Voordelen Nuvoo Elektrische Bovendeken

 • Lekker ruim voor één persoon
 • Gemaakt van een lekker zachte flanellen stof
 • Kan met de hand gewassen worden

Nadelen Nuvoo Elektrische Bovendeken

 • Redelijk prijzig

5. Inventum HN 135 Elektrische deken

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Naast een deken voor singles, is er ook een uitblinker voor twee personen. En dit is het Inventum elektrische deken. Ideaal geschikt voor twee personen, en ook extra ruim. Daarnaast heeft het deken een speciale overhittingsbeveiliging, zodat er tijdens het knuffelen of slapen niks met het deken zal gebeuren. Dit is het beste warmtedeken met zachte fleece stof, voor een extra stukje comfort. 

Voordelen Inventum HN 135 Elektrische deken

 • Ideaal voor twee personen
 • Extra goed beveiligd tegen oververhitting
 • Deken voelt zacht aan

Nadelen Inventum HN 135 Elektrische deken

 • Duurder dan vergelijkbare elektrische dekens 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel elektrische dekens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 elektrische dekens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische dekens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische dekens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste eleketrische dekens zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>