fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 beste compacte auto’s voor in de stad

Publicatie datum: 1 december, 2021

Door: Jack

Compact auto’s worden in één adem ook wel stadsauto genoemd. Momenteel hebben ze de status om evenwaardig te zijn met de modale gezinswagen. De meeste modeltypes hebben stuk voor stuk 5 deuren en hebben verschillende accessoires als toegevoegde meerwaarde. Denken we in eerste instantie aan een airconditioning, Android Auto en Apple Carplay of elektrische aangestuurde ramen. Voor de goede orde zal je zelf moeten bepalen welke keuze je gaat maken als je een stadsauto wil aanschaffen: een compacte hybride auto of een compacte elektrische wagen.

Tip 1 – Volkswagen up!: het gevoel van een grote wagen

De Volkswagen up! is zonder twijfel één van de meest attractieve auto’s die momenteel op de markt zijn. Dit vertaalt zich ook in de verkoopcijfers. De up! voelt met zijn 3,60 meter aan als de evenknie van een grotere auto. Als je er een ritje mee maakt zorgt de stadsauto voor een comfortabel gevoel. Volkswagen is er in geslaagd om met de up! vanbinnen een ruim en veilig gevoel te geven. Dit komt omdat het ruime dashboard heel dicht bij de voorruit zit. Een ander aspect is dat de uitstekende reputatie van Volkswagen ervoor zorgt dat je bij de up! versie een mooie restwaarde blijft behouden.

Tip 2 – Fiat 500: blijft een opvallende stadsauto

De ‘cinquecento’ zoals de Italianen hun paradepaardje onder de stadsauto’s noemen, blijft populair. Het zal je niet verwonderen dat de restwaarde van de Fiat 500 heel goed is. Je kan bij de Fiat 500 een keuze maken tussen verschillende benzinemotoren zoals een 1.2, een zuinige 0.9 en een 1.0 hybride auto. De hybride auto is in verbruik het meest zuinig. Nog aanstippen dat de Fiat 500 elektrische varianten heeft.

Tip 3 – Hyundai i10: springt in het oog door grote kofferbak

Het minste wat je kan zeggen van de Hyundai i10 is zijn multifunctionele karakter: van klassieke auto zonder toeters en bellen tot een wagen met alles erop en eraan. De keuze bepaal je zelf. De basis uitvoering van de i10 is gewoon wat je van een modale wagen verwacht: je van punt A naar punt B brengen. Er zijn 4 zitplaatsen voorzien tenzij je voor een luxueuzer modeltype kiest met een zitplaats meer. Radio en airco ontbreken. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Waar je niet over beschikt, kan ook niet stuk geraken lijkt wel het motto van Hyundai te zijn.

Tip 4 – Renault Clio: basisuitrusting is eenvoudig

Omdat bij de Renault Twingo de motor onder de kofferbak achterin is gelegen, is de Clio heel wendbaar en beschikt over de meest kleine draaicirkel in zijn categorie. Het rijden kan de gelijkenis doorstaan alsof je met een kart aan het ronddolen bent. Een ander markant feit is dat de wagen over 5 portieren beschikt. Dit betekent wel dat de kofferbak vrij klein is. Maar dit wordt gecompenseerd door de rechte vorm zodat (grotere) voorwerpen toch kunnen worden ingeladen.

Tip 5 – Kia Picanto: veelzijdig en betrouwbaar

De Picanto heeft niets te maken met een bepaalde snack, maar is wel een betaalbare goede compacte stadsauto. Veelzijdigheid en betrouwbaarheid zijn de andere specifieke eigenschappen. Voor wie een stadsauto zoekt die zuinigheid en betaalbaarheid met elkaar combineert, zit je op het juiste adres. Zoals alle Koreaanse wagens zijn de motoren trouwens uiterst betrouwbaar wat een heel groot pluspunt is.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>