Laatste update: Mei 2021

Door: Yara

Best Geteste Billendoekjes

NanaBeebi Luiertas Rugzak

5/5

Pampers Aqua Pure Billendoekjes zijn gemaakt van biologisch katoen en bestaan voor 99 procent uit puur water. De overgebleven procent bevat een zacht reinigingsmiddel. De ingrediënten in dit reinigingsmiddel zijn dermatologisch getest en goedgekeurd door de European Society for Pediatric Dermatology (ESPD). De ESPD verricht onafhankelijk onderzoek naar producten op het gebied van dermatologie en kindergeneeskunde. 

Zolang je baby nog in de luiers zit, zijn billendoekjes voor veel ouders een behoorlijk onmisbaar verzorgingsproduct. Ze zijn makkelijk in gebruik en je veegt je baby’s billen er in no-time mee schoon. 

Maar heb je er wel eens over nagedacht of billendoekjes wel echt veilig zijn voor de tere huid van je baby? Hoe weet je of je de juiste keuze maakt voor de beste billendoekjes? In dit billendoekjes review geven wij een handig overzicht van de 5 best geteste billendoekjes van de bekende, grotere merken.

Top 5 beste billendoekjes


Product

1. Pampers Aqua Pure Billendoekjes

5/5

2. Naïf natuurlijke plastic vrije billendoekjes

4/5

3. Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive

4/5

4. Huggies Pure Baby Wipes Billendoekjes

4/5

5. Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij

4/5

Beste billendoekjes volgens de consumentenbond

Welke billendoekjes zijn het beste volgens de Consumentenbond? De Consumentenbond doet er al sinds 2016 onderzoek naar. Voor het onderzoek naar de beste billendoekjes 2021 is vooral gekeken naar de veiligheid van de doekjes en niet naar de kwaliteit of gebruiksgemak. 

Om die veiligheid te beoordelen is er gekeken naar de ingrediënten. Hoe minder ingrediënten, hoe minder kans op huidirritatie, aldus de Consumentenbond. Billendoekjes die parfum of allergenen bevatten, worden door de Consumentenbond al helemaal afgeraden, omdat deze al snel op de kwetsbare babyhuid huidirritaties en/of allergische reacties kunnen veroorzaken. Is de huid van je kindje erg gevoelig, dan raad de Consumentenbond je aan om te kiezen voor billendoekjes met zo weinig mogelijk ingrediënten, geen parfum en natuurlijke extracten.

De nieuwe generatie billendoekjes zijn veilig, duurzaam en verantwoord. Daar zit meestal wel een prijskaartje aan. Ook de bekende, grote merken brengen steeds meer soorten doekjes op de markt die vrij zijn van parfum en zo weinig mogelijk ingrediënten bevatten. De wegwerpdoekjes die de Consumentenbond als beste koop billendoekjes adviseert zijn over het algemeen niet de goedkoopste. Gelukkig is er altijd wel ergens een grootverpakking billendoekjes aanbieding te vinden die de prijs ook van de beste doekjes een stuk aantrekkelijker maakt. 

1. Pampers Aqua Pure Billendoekjes

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 88%
Prijs / Kwaliteit 89%
Design 90%

Pampers Aqua Pure Billendoekjes zijn gemaakt van biologisch katoen en bestaan voor 99 procent uit puur water. De overgebleven procent bevat een zacht reinigingsmiddel. De ingrediënten in dit reinigingsmiddel zijn dermatologisch getest en goedgekeurd door de European Society for Pediatric Dermatology (ESPD). De ESPD verricht onafhankelijk onderzoek naar producten op het gebied van dermatologie en kindergeneeskunde. 

Het reinigingsmiddel in deze billendoekjes heeft pH-neutraliserende werkstoffen, waarmee de gevoelige huid van je baby niet alleen beschermd, maar ook verzorgd wordt. Je kunt ze veilig gebruiken voor het schoonmaken van de billen, maar ze zijn ook prima geschikt voor het reinigen van de handjes, voetjes en de delicate huid van het gezichtje van je baby.

Je kunt de Pampers Aqua Pure Billendoekjes al vanaf de geboorte gebruiken en ze zijn in principe geschikt voor alle huidtypes. Wees echter extra voorzichtig als je baby een hele gevoelige huid heeft, want de billendoekjes bevatten namelijk het conserveermiddel phenoxyethanol. Dit wordt in heel veel verzorgingsproducten gebruikt als alternatief voor parabenen, maar kan in heel enkele gevallen toch voor huidirritatie zorgen.

Voordelen Pampers Aqua Pure Billendoekjes

 • Bevat geen alcohol en/of parfum
 • pH-neutraal en dermatologisch getest 
 • Ook te gebruiken voor handjes en gezicht

Nadelen Pampers Aqua Pure Billendoekjes

 • Bevat phenoxyethanol

2. Naïf natuurlijke plastic vrije billendoekjes

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Naïf natuurlijke plastic vrije billendoekjes zijn honderd procent plastic vrije billendoekjes. Niet alleen voor de doekjes, maar ook voor de verpakking wordt geen plastic gebruikt. 

Dat is beter voor het milieu en daarmee ook voor onze volgende generatie zegt het merk, want wist je dat een normale verpakking billendoekjes gemiddeld zo’n 55 gram plastic bevat? Dat is gelijk aan 2 PET-flessen! De Naïf natuurlijke plastic vrije billendoekjes zijn gemaakt van eucalyptusvezels en daarmee biologisch afbreekbaar. De verpakking is gemaakt van bio plastic. 

Het hoofdbestanddeel daarvan is suikerriet. De lotion in de doekjes bestaat voor 99 procent uit water en is geheel alcohol- en parfumvrij. De doekjes zijn dan ook pH-neutraal, geurloos en vrij van allergenen. Dit maakt de billendoekjes zeer geschikt voor alle huidtypes, ook voor baby’s met een gevoelige of allergische huidje.

Voordelen Naïf natuurlijke plastic vrije billendoekjes

 • Alcohol- en parfumvrij 
 • 100% plastic vrij product (milieubewust) 
 • Ook te gebruiken voor handjes en gezicht

Nadelen Naïf natuurlijke plastic vrije billendoekjes

 • Geurloos product

3. Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 65%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 80%

Met de verzachtende olie in de Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive maak je de gevoelige babyhuid met de milde verzorgings- en reinigingsingrediënten in het product snel en gemakkelijk weer lekker schoon. 

De pH-neutrale billendoekjes worden uitvoerig dermatologisch getest en zijn hypoallergeen en alcohol- en parabenenvrij. Alle billendoekjes van Zwitsal bevatten een zinkzalfbestanddeel, waarmee luieruitslag kan worden voorkomen. Vitamine E en kamille-extracten zorgen voor extra verzachtende verzorging van de tere babyhuid.

De doekjes zijn sterk en stevig en laten zich makkelijk uit de verpakking halen. Natuurlijk zijn ook de Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive voorzien van die heerlijke, vertrouwde Zwitsal geur. De billendoekjes van Zwitsal zijn niet geschikt om het gezicht van je baby te reinigen. Hiervoor gebruik je het beste de Snoetenpoetsers van het merk. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het snel en handig tussendoor schoonmaken van kinderhandjes en –gezichtjes.

Voordelen Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive

 • Geschikt voor de gevoelige huid
 • pH-neutraal, alcohol- en parabenenvrij
 • Verzachtend en verzorgend door toevoeging vitamine E en kamille-extracten

Nadelen Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive

 • Niet vrij van parfum
 • Niet geschikt voor schoonmaken gezicht

4. Huggies Pure Baby Wipes Billendoekjes

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

De Pure Baby Wipes billendoekjes van Huggies kun je al vanaf de geboorte gebruiken. Het zijn doekjes met een speciale structuur. Deze bestaat voor 65 procent uit absorberende, natuurlijke vezels. De doekjes bevatten 99 procent puur water en zijn vrij van alcohol, parabenen en andere overbodige zaken. Omdat ze geen parfum bevatten, zijn ze geurloos. Ze bevatten ook geen olie, dus laten ze ook geen vettige laag achter op de huid. De Pure Baby Wipes billendoekjes zijn dan ook de perfecte billendoekjes voor de allergische en gevoelige huid.

Voordelen Huggies Pure Baby Wipes Billendoekjes

 • Hypoallergeen en klinisch getest
 • Parfum-, alcohol en parabenen vrij
 • Ook te gebruiken voor handjes en gezicht

Nadelen Huggies Pure Baby Wipes Billendoekjes

 • Neutrale geur

5. Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

Alle producten van Neutral zijn vrij van overbodige toevoegingen om het risico op huidirritaties te verminderen. De Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij bevatten ook geen onnodige toevoegingen en zijn speciaal ontworpen voor de gevoelige en kwetsbare huid van je baby. 

De billendoekjes zijn vrij van parfum, kleurstoffen en parabenen. Met de Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij reinig je de billetjes van je baby op zeer milde wijze. Niet alleen de billen, maar ook de handjes en het gezichtje van je baby kun je met deze huidvriendelijke babydoekjes dagelijks verzorgen. Je kunt de Neutral Baby Billendoekjes al vanaf de geboorte van je baby gebruiken.

Voordelen Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij

 • Zeepvrij en vrij van parfum, kleurstoffen en parabenen
 • Ook te gebruiken voor handjes en gezicht

Nadelen Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij

 • Geurloos product

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>