fbpx
 • Home
 • /
 • Baby
 • /
 • Beste Borstkolf [Test 2023]

Publicatie datum: 26 september, 2023

Door: Iris

Best Geteste Borstkolf

Leuna Comfort - Elektrische Borstkolf

Leuna Borstkolf

De beste borstkolf van 2023 is de Leuna Comfort - Elektrische Borstkolf. Deze borstkolf beschikt namelijk over een oplaadbare accu waardoor je hem gemakkelijk overal mee naar toe neemt. Ook is hij heel makkelijk schoon te maken en maakt hij tijdens gebruik weinig geluid. De borstkolf gaat gemakkelijk 3 uur mee en dankzij de efficiënte werking kun je gemakkelijk 35% meer moedermelk produceren.

Borstvoeding geven aan je kindje, de een heeft er geen problemen mee en voor de anders voelt het toch wat ongemakkelijk aan. Moedermelk is wel het beste voor je kindje omdat dit alle stoffen bevat die essentieel zijn voor de ontwikkeling.

Nou snappen wij natuurlijk heel goed dat je niet altijd borstvoeding kan geven als je kindje honger heeft. Gelukkig is daar een handige oplossing voor namelijk de borstkolf. 

Met een borstkolf kan je de melk kolven zodat je deze gemakkelijk mee kan nemen in een flesje. Maar wat is nou een goede borstkolf? Om daar achter te komen hebben wij van Top-x een uitgebreide borstkolf test uitgevoerd. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de best geteste borstkolven van dit moment.

Wij hebben onder andere gekeken naar de kwaliteit en comfort. Ben jij benieuwd naar de borstkolven uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

32

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Borstkolven

Leuna Comfort - Elektrische Borstkolf

Beste koop borstkolf
1. Leuna Comfort - Elektrische Borstkolf

Felin Borstkolf - Dubbele Elektrische Kolf

Beste elektrische borstkolf
2. Felin Borstkolf - Dubbele Elektrische Kolf

Beste dubbele borstkolf
3. Baboa Draadloze borstkolf BPA vrij

Beste Philips borstkolf
4. Philips Avent SCF430/10 - Handkolf


Beste budget borstkolf
5. Koalaa Siliconen Borstkolf Handmatig met Lekvrije Dop

Top 10 Beste Borstkolven

Wil je direct weten hoe de top 10 borstkolven eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een borstkolf?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een borstkolf kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen! In dit deel van het artikel vertellen wij je namelijk waar je op moet letten als je een borstkolf wil aanschaffen. De onderstaande punten zijn de punten die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze beste borstkolf test.

Wij raden je aan om goed op deze punten te letten, zo weet je zeker dat je een goede borstkolf koopt. Mocht je toch nog wat extra informatie willen dan is het misschien een idee om te kijken naar de beste borstkolf volgens de consumentenbond. 

Maat borstschild 

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de maat van het borstschild. Het borstschild is het trechtervormige gedeelte dat je over je borst plaatst. Er bestaan verschillende maten van borstschilden. Hoe groot je borstschild moet zijn hangt af van de grootte van je tepels (en dus niet van je borsten in hun geheel). Het is daarom belangrijk dat het borstschild overeenkomst met de doorsnee van de tepel. 

Elektrische kolf of handkolf? 

Als tweede is het belangrijk dat je na denkt over het type borstkolf dat je wil aanschaffen. Je kan kiezen tussen twee type kolven: de elektrische kolf of de handkolf. De elektrische kolf wordt vaak gekocht door vrouwen die veel melk willen kolven omdat ze bijvoorbeeld weer naar hun werk moeten. De handkolf wordt over het algemeen gekocht voor sporadisch gebruik. Afhankelijk van jouw wensen en behoefte kun je kiezen voor het soort kolf dat je zou willen gebruiken. 

Voedingstype 

Als derde is het handig om te kijken naar het voedingstype van de borstkolf. Bij de handkolf is het heel simpel deze werkt natuurlijk handmatig. Bij een elektrische kolf kan het voedingstype nog wel eens verschillen. Zo zijn er elektrische kolven die werken door middel van een batterij en elektrische kolven die opgeladen moeten worden door middel van een oplader. Afhankelijk van jouw voorkeuren voor een voedingstype kun je een borstkolf kiezen. 

Vaatwasserbestendig

Als laatste is het handig om te controleren of de onderdelen van de borstkolf vaatwasserbestendig zijn. De meeste borstkolven zijn inderdaad  vaatwasserbestendig en dat is natuurlijk fijn voor alle moeders. Zo ben je niet nog eens extra tijd kwijt aan het afwassen van de verschillende onderdelen. Alle borstkolven uit onze top 5 lijst zijn  vaatwasserbestendig. 


Wat is de beste borstkolf van 2023?

Welke borstkolf is het beste? Deze vraag gaan wij in dit deel van het artikel beantwoorden! Aan de hand van onze uitgebreide borstkolf test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste borstkolven van dit moment. Voor het samenstellen van onze top 5 hebben wij verschillende borstkolven met elkaar vergeleken. Ook hebben we gekeken naar een interessante borstkolf aanbieding. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle borstkolven voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor en nadelen. Ben jij benieuwd naar de borstkolven uit onze top 5? Lees dan snel verder! 

1. Leuna Comfort - Elektrische Borstkolf

Leuna Comfort - Elektrische Borstkolf

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

De beste borstkolf van 2023 is de Leuna Comfort - Elektrische Borstkolf om verschillende redenen. 

Ten eerte heeft de Leuna Comfort - Elektrische Borstkolf een zeer effectieve werking en kun jij tot wel 35% meer moedermelk produceren. Dankzij de stille power-motor kun je hem geruisloos overal gebruiken. Hierdoor gebruik je hem tijdens het film kijken, werken of tijdens het lezen van een boek.

De Leuna Comfort - Elektrische Borstkolf gaat tot wel 3 uur mee en kan tot wel 2 uur lang zuigen op de hoogste stand voordat hij opnieuw opgeladen moet worden.

De Leuna Comfort - Elektrische Borstkolf bespaart je veel tijd en ook is hij zeer compact. Je neemt hem dus gemakkelijk overal mee naar toe en ontvangt bij aanschaf van dit model gelijk 1 jaar lang fabrieksgarantie.

Voordelen Leuna Comfort - Elektrische Borstkolf

 • Gaat tot wel 3 uur mee bij actief gebruik
 • Beschikt over een zeer stille power-motor
 • 100% BPA-vrij

Nadelen Leuna Comfort - Elektrische Borstkolf

 • Worden geen deksels meegeleverd

2. Felin Borstkolf - Dubbele Elektrische Kolf

Felin Borstkolf - Dubbele Elektrische Kolf

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een elektrische borstkolf? Dan is de Felin Borstkolf - Dubbele Elektrische Kolf misschien wel de beste borstkolf voor jou! Deze borstkolf beschikt namelijk over een oplaadbare accu waardoor je hem dus niet alleen thuis, maar ook op andere plekken kunt ebruiken.

Verder ontvang je bij aanschaf van de Felin Borstkolf - Dubbele Elektrische Kolf ook 2 keer een 180 ml babyfles, een speen en een e-book. Deze goede borstkolf en handige accessoires ontvang je voor een relatief goede prijs.

Je kunt met de Felin Borstkolf - Dubbele Elektrische Kolf beide borsten tegelijk kolven. Verder beschikt hij over microvibratie om melkproductie te stimuleren. De kolf werkt pijnloos en heeft een geheugenfunctie waardoor hij de laatste instellingen onthoudt.

Ook is dit model 100% BPA-vrij en is hij CE gecertificeerd. Meer weten over de Felin Borstkolf - Dubbele Elektrische Kolf? Klik dan op de bovenstaande knop!

Voordelen Felin Borstkolf - Dubbele Elektrische Kolf

 • Je ontvangt gelijk 2 handige babyflesjes van 180 ml
 • Gekeurd en getest volgens Europese wet en regelgeving
 • Beschikt over microvibratie om melkproductie te stimuleren

Nadelen Felin Borstkolf - Dubbele Elektrische Kolf

 • Het display is 's avonds slecht te lezen

3. Baboa Draadloze borstkolf BPA vrij

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.3

Als derde hebben wij de dubbele elektrische borstkolf van Baboa geselecteerd. Hierbij heeft het merk echt rekening gehouden met wat een moeder belangrijk vindt bij het kolven. Het resultaat? Een elektrische dubbelzijdige borstkolf die volledig draadloos is. Op deze manier kun je toch nog wat anders doen tijdens de tijd die je kwijt bent aan het kolven.

Omdat dit product vrij is van BPA hoef je niet bang te zijn voor giftige stoffen. Met 3 modussen en 9 verschillende standen zit er altijd wat tussen wat voor jou fijn aanvoelt. Ook kan melk niet terugstromen naar de borst dankzij het ingenieuze anti-backflow systeem.

Nadat je klaar bent kun je de draadloze borstkolf makkelijk weer opbergen in het meegeleverde tasje. Opladen gaat gemakkelijk via de meefgeleverde USB kabel!

Voordelen Baboa Draadloze borstkolf BPA vrij

 • Draadloos
 • Komt met extra bewaarzakjes voor moedermelk
 • Volledig vrij van BPA

Nadelen Baboa Draadloze borstkolf BPA vrij

 • Niet geschikt voor de vaatwasser

4. Philips Avent SCF430/10 - Handkolf

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.8

Prijs / kwaliteit

9.1

Wil je liever een handkolf in plaats van een elektrische kolf? Dan is de Philips Avent SCF430/10 - Handkolf misschien wel de perfecte handkolf voor jou! Wij hebben deze borstkolf geselecteerd als beste Philips borstkolf. Philips is al jaren een gerespecteerd merk als het gaat om het produceren van medische hulpmiddelen. Niet gek dus dat de handkolf van Philips een plekje heeft verdiend in onze top 5. 

Deze handkolf van Philips is voorzien van een Natural Motion-technologie. De Natural Motion-technologie bootst het zuigen van je baby na, hierdoor wordt de melkproductie gestimuleerd. Het borstschild past op bijna alle tepels doordat deze gemaakt is van buigzaam siliconen. Ook kan je door dit handige ontwerp gewoon rechtop zitten tijdens het kolven en hoef je niet voorover te leunen. Tevens is de handkolf gemakkelijk schoon te maken. 

Voordelen Philips Avent SCF430/10 - Handkolf

 • Draagbaar en licht: Handig voor onderweg
 • Vaatwasserbestendig 
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding 

Nadelen Philips Avent SCF430/10 - Handkolf

 • Geen dubbel kolf systeem 

5. Koalaa Siliconen Borstkolf Handmatig met Lekvrije Dop

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

7.4

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je graag een borstkolf aanschaffen, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen we dat en gelukkig hoeft een goede borstkolf helemaal niet heel duur te zijn. Wij hebben de Koalaa Siliconen Borstkolf Handmatig met Lekvrije Dop namelijk geselecteerd als beste budget borstkolf. Deze borstkolf is tevens de nummer 1 best verkochte handkolf van het merk Koalaa en wij begrijpen heel goed waarom! 

De handkolf is gemaakt van siliconen zodat jij gemakkelijk en comfortabel melk kan kolven. Door het siliconen materiaal sluit het borstschild goed aan op de tepel. Zo past de borstkolf bijna elke vrouw. Ook heeft de borstkolf een handig en compact design zodat jij de handkolf overal mee naar toe kan nemen. Het kolf flesje zelf is uitgerust met een zuignap en een lekvrije dop. Door de zuignap blijft het flesje altijd goed staan. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat het flesje gaat lekken. 

Voordelen Koalaa Siliconen Borstkolf Handmatig met Lekvrije Dop

 • 2 jaar fabrieksgarantie 
 • Voordelige prijs
 • Beschikt over een zuignap en een lekvrije dop 

Nadelen Koalaa Siliconen Borstkolf Handmatig met Lekvrije Dop

 • Het borstschild past niet bij iedere vrouw 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel borstkolven hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 borstkolven getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de borstkolven op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste borstkolven van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>