Laatste update: oktober 2022

Door: Iris

Best Geteste Borstkolf

Felin Borstkolf

Het is belangrijk dat je baby goed drinkt, maar helaas is het nog steeds een soort taboe om je kindje in het openbaar borstvoeding te geven. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing voor alle moeders zodat je gewoon je kindje kan voeden als je ergens naar toe gaat. Deze oplossing is de borstkolf 

Om er achter te komen wat de best geteste borstkolven zijn hebben wij van Top-x een borstkolf test uitgevoerd. De Felin Borstkolf is uit onze test gekomen als beste borstkolf 2022! Dit op basis van zijn microvibratie en dual power motor. 

Met deze borstkolf van het merk Felin kan jij je kindje altijd gezonde moedermelk geven. Door de microvibratie technologie wordt de melkproductie gestimuleerd zodat je meer melk kunt kolven.  Dit kan geheel pijnloos door het siliconen materiaal. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs van deze beste borstkolf? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Borstvoeding geven aan je kindje, de een heeft er geen problemen mee en voor de anders voelt het toch wat ongemakkelijk aan. Moedermelk is wel het beste voor je kindje omdat dit alle stoffen bevat die essentieel zijn voor de ontwikkeling. Nou snappen wij natuurlijk heel goed dat je niet altijd borstvoeding kan geven als je kindje honger heeft. Gelukkig is daar een handige oplossing voor namelijk de borstkolf. 

Met een borstkolf kan je de melk kolven zodat je deze gemakkelijk mee kan nemen in een flesje. Maar wat is nou een goede borstkolf? Om daar achter te komen hebben wij van Top-x een uitgebreide borstkolf test uitgevoerd. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de best geteste borstkolven van dit moment. Wij hebben onder andere gekeken naar de kwaliteit en comfort. Ben jij benieuwd naar de borstkolven uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

32

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Borstkolven

Beste koop borstkolf
1. Felin Borstkolf

Beste borstkolf met verschillende borstschilden
2. Vulpes BabyCare® Elektrische Draadloze Borstkolf

Beste dubbele borstkolf
3. Medela Swing Maxi Flex Dubbel elektrische borstkolf

Beste Philips borstkolf
4. Philips Avent SCF430/10 - Handkolf


Beste budget borstkolf
5. Koalaa Siliconen Borstkolf Handmatig met Lekvrije Dop

Top 10 Beste Borstkolven

Wil je direct weten hoe de top 10 borstkolven eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een borstkolf?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een borstkolf kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen! In dit deel van het artikel vertellen wij je namelijk waar je op moet letten als je een borstkolf wil aanschaffen. De onderstaande punten zijn de punten die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze beste borstkolf test. Wij raden je aan om goed op deze punten te letten, zo weet je zeker dat je een goede borstkolf koopt. Mocht je toch nog wat extra informatie willen dan is het misschien een idee om te kijken naar de beste borstkolf volgens de consumentenbond. 

Maat borstschild 

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de maat van het borstschild. Het borstschild is het trechtervormige gedeelte dat je over je borst plaatst. Er bestaan verschillende maten van borstschilden. Hoe groot je borstschild moet zijn hangt af van de grootte van je tepels (en dus niet van je borsten in hun geheel). Het is daarom belangrijk dat het borstschild overeenkomst met de doorsnee van de tepel. 

Elektrische kolf of handkolf? 

Als tweede is het belangrijk dat je na denkt over het type borstkolf dat je wil aanschaffen. Je kan kiezen tussen twee type kolven: de elektrische kolf of de handkolf. De elektrische kolf wordt vaak gekocht door vrouwen die veel melk willen kolven omdat ze bijvoorbeeld weer naar hun werk moeten. De handkolf wordt over het algemeen gekocht voor sporadisch gebruik. Afhankelijk van jouw wensen en behoefte kun je kiezen voor het soort kolf dat je zou willen gebruiken. 

Voedingstype 

Als derde is het handig om te kijken naar het voedingstype van de borstkolf. Bij de handkolf is het heel simpel deze werkt natuurlijk handmatig. Bij een elektrische kolf kan het voedingstype nog wel eens verschillen. Zo zijn er elektrische kolven die werken door middel van een batterij en elektrische kolven die opgeladen moeten worden door middel van een oplader. Afhankelijk van jouw voorkeuren voor een voedingstype kun je een borstkolf kiezen. 

Vaatwasserbestendig

Als laatste is het handig om te controleren of de onderdelen van de borstkolf vaatwasserbestendig zijn. De meeste borstkolven zijn inderdaad  vaatwasserbestendig en dat is natuurlijk fijn voor alle moeders. Zo ben je niet nog eens extra tijd kwijt aan het afwassen van de verschillende onderdelen. Alle borstkolven uit onze top 5 lijst zijn  vaatwasserbestendig. 


Wat is de beste borstkolf van 2022?

Welke borstkolf is het beste? Deze vraag gaan wij in dit deel van het artikel beantwoorden! Aan de hand van onze uitgebreide borstkolf test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste borstkolven van dit moment. Voor het samenstellen van onze top 5 hebben wij verschillende borstkolven met elkaar vergeleken. Ook hebben we gekeken naar een interessante borstkolf aanbieding. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle borstkolven voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor en nadelen. Ben jij benieuwd naar de borstkolven uit onze top 5? Lees dan snel verder! 

1. Felin Borstkolf

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Wij van Top-x hebben een beste borstkolf test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste borstkolven zijn van dit moment. De Felin Borstkolf is uit onze test gekomen als beste borstkolf 2022! Dit op basis van zijn microvibratie en dual power motor. Ook krijg je bij deze borstkolf van het merk Felin een gratis e-book. In dit e-book staat alles wat je moet weten over kolven. Superhandig voor vrouwen die voor het eerst moeder zijn geworden! 

Met de microvibratie wordt de melkproductie gestimuleerd zodat er meer melk wordt aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat jij meer kan kolven. Met de dual power motor bespaar je ook een hoop tijd, omdat je zo twee borsten tegelijk kan afkolven. Bij deze borstkolf worden twee borstschilden geleverd van ieder 24mm. Ook zitten er twee flesjes bij met ieder een inhoud van 180ml. Verder wordt er een oplaadkabel meegeleverd. 

Voordelen Felin Borstkolf

 • Met gratis e-book 
 • Beschikt over microvibratie en dual power motor 
 • 100% BPA-vrij

Nadelen Felin Borstkolf

 • De borstschilden zijn 1 maat 

2. Vulpes BabyCare® Elektrische Draadloze Borstkolf

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een elektrische borstkolf, maar twijfel je over de maat van het borstschild? Dan is de Vulpes BabyCare® Elektrische Draadloze Borstkolf misschien wel de beste borstkolf voor jou! Wij hebben deze borstkolf namelijk geselecteerd als beste borstkolf met verschillende borstschilden. Bij deze elektrische borstkolf worden er drie maten borstschilden geleverd. Dit zijn de maten 21 mm, 24 mm en 28 mm. Ideaal dus als je twijfelt over een maat. 

Deze borstkolf van het merk Vulpes BabyCare® is voorzien van 4 verschillende standen en beschikt over een anti-terugstroom systeem. De gewenste stand kan gemakkelijk worden ingesteld door middel van het digitale display. De borstkolf werkt op basis van een oplaadbare batterij en de oplader wordt gewoon met de borstkolf meegeleverd. Het opladen van de borstkolf duurt 3,5 en kan tot 2,5 gebruikt worden op volle sterkte. 

Voordelen Vulpes BabyCare® Elektrische Draadloze Borstkolf

 • Handige beha bevestigingsband
 • Gekeurd en getest volgens Europese wet en regelgeving
 • Beschikt over een anti-terugstroom systeem 

Nadelen Vulpes BabyCare® Elektrische Draadloze Borstkolf

 • Niet alle standen worden gezien als comfortabel

3. Medela Swing Maxi Flex Dubbel elektrische borstkolf

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

7.6

Als derde hebben wij de Medela Swing Maxi Flex Dubbel elektrische borstkolf geselecteerd als beste dubbele borstkolf. Met deze borstkolf van het merk Medela kun je eenvoudig en comfortabel melk afkolven. Deze borstkolf is voorzien van Flex™ technologie en de 2-Phase Expression® technologie. Deze combinatie van technologieën zorgt ervoor dat je twee borsten te gelijk kan afkolven en dat jij meer melk kan afkolven. 

Het borstschild van deze borstkolf heeft een wijdere openingshoek, waardoor deze beter om de tepel heen past. Dit voorkomt het samendrukken van het melkkanaal. Ook heeft het borstschild een ovale vorm. Zo kan je de borstkolf 360 graden draaien, zodat deze perfect past. Ook beschikt de borstkolf over een overloopbeveiliging. Door de  overloopbeveiliging kan de melk, bij juist gebruik van de kolf, niet teruglopen in de kolf en kun je kolven in een houding die voor jou het prettigst is. 

Voordelen Medela Swing Maxi Flex Dubbel elektrische borstkolf

 • 2 jaar fabrieksgarantie 
 • Beschikt over Flex™ technologie en 2-Phase Expression® technologie
 • De kolf is handig in gebruik

Nadelen Medela Swing Maxi Flex Dubbel elektrische borstkolf

 • Niet volledig steriliseerbaar

4. Philips Avent SCF430/10 - Handkolf

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.8

Prijs / kwaliteit

9.1

Wil je liever een handkolf in plaats van een elektrische kolf? Dan is de Philips Avent SCF430/10 - Handkolf misschien wel de perfecte handkolf voor jou! Wij hebben deze borstkolf geselecteerd als beste Philips borstkolf. Philips is al jaren een gerespecteerd merk als het gaat om het produceren van medische hulpmiddelen. Niet gek dus dat de handkolf van Philips een plekje heeft verdiend in onze top 5. 

Deze handkolf van Philips is voorzien van een Natural Motion-technologie. De Natural Motion-technologie bootst het zuigen van je baby na, hierdoor wordt de melkproductie gestimuleerd. Het borstschild past op bijna alle tepels doordat deze gemaakt is van buigzaam siliconen. Ook kan je door dit handige ontwerp gewoon rechtop zitten tijdens het kolven en hoef je niet voorover te leunen. Tevens is de handkolf gemakkelijk schoon te maken. 

Voordelen Philips Avent SCF430/10 - Handkolf

 • Draagbaar en licht: Handig voor onderweg
 • Vaatwasserbestendig 
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding 

Nadelen Philips Avent SCF430/10 - Handkolf

 • Geen dubbel kolf systeem 

5. Koalaa Siliconen Borstkolf Handmatig met Lekvrije Dop

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

7.4

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je graag een borstkolf aanschaffen, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen we dat en gelukkig hoeft een goede borstkolf helemaal niet heel duur te zijn. Wij hebben de Koalaa Siliconen Borstkolf Handmatig met Lekvrije Dop namelijk geselecteerd als beste budget borstkolf. Deze borstkolf is tevens de nummer 1 best verkochte handkolf van het merk Koalaa en wij begrijpen heel goed waarom! 

De handkolf is gemaakt van siliconen zodat jij gemakkelijk en comfortabel melk kan kolven. Door het siliconen materiaal sluit het borstschild goed aan op de tepel. Zo past de borstkolf bijna elke vrouw. Ook heeft de borstkolf een handig en compact design zodat jij de handkolf overal mee naar toe kan nemen. Het kolf flesje zelf is uitgerust met een zuignap en een lekvrije dop. Door de zuignap blijft het flesje altijd goed staan. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat het flesje gaat lekken. 

Voordelen Koalaa Siliconen Borstkolf Handmatig met Lekvrije Dop

 • 2 jaar fabrieksgarantie 
 • Voordelige prijs
 • Beschikt over een zuignap en een lekvrije dop 

Nadelen Koalaa Siliconen Borstkolf Handmatig met Lekvrije Dop

 • Het borstschild past niet bij iedere vrouw 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel borstkolven hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 borstkolven getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de borstkolven op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste borstkolven van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP