Laatst bijgewerkt: april 2021

Best Geteste 65 Inch TV

LG OLED65CX6LA - 4K OLED TV

Wow! Dat was mijn eerste reactie toen ik voor het eerst een Netflix serie op deze TV aan had gezet. Wat mij betreft is er momenteel geen enkele andere 65 inch TV die zo goed is als de LG OLED65CX6LA - 4K OLED TV. De beeldresolutie van dit scherm is ongekend, ik waande me echt in de film en het was net alsof ik er zelf bij was. Ik heb de LG OLED65CX6LA - 4K OLED TV bestempeld als beste koop van 2021 omdat deze simpelweg beschikt over de allerbeste beeldkwaliteit onder de 65 inch TV's.

Ze zeggen wel eens: "Size doesn't matter", wanneer het op TV's aankomt is dit in onze ogen echter niet waar. Wat ons betreft is er niks mooier dan een mega grote televisie waarop je je favoriete films en games in de beste kwaliteit kunt afspelen.

Ik merk dat er steeds meer mensen om me heen overstappen naar een 65 inch TV, inmiddels is dit dan ook een van de populairste televisie maten van het moment.

Dit hebben producenten natuurlijk ook daar, zo zie je steeds meer 65 inch TV's op de markt verschijnen. Het kiezen van de beste 65 inch TV kan daarom best lastig zijn. 

Om je op weg te helpen heb ik een uitgebreide test gedaan. In deze test heb ik meer dan 18 televisies met elkaar vergeleken. Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees gauw verder en ontdek de top 5 beste 65 inch tv's van 2021!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

46

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste 65 inch tv's

Beste koop van 2021:
1. LG OLED65CX6LA - 4K OLED TV
Allerbeste beeldkwaliteit van alle opties uit deze lijst

Beste LED 65 Inch TV
2.Sony KD-65XH9505
Je bekijkt met deze tv realistische en kleurrijke HDR beelden dankzij het 10 bit paneel.

Beste 65 inch OLED TV
3. Sony OLED KD-65A8
OLED scherm zorgt voor hoge contrastratio en natuurlijke kleuren

Beste 65 inch TV voor gaming
4. Samsung QE65Q80T - 4K QLED TV
Dankzij lage input lag en 4K resolutie de beste keuze voor gamers

Beste Betaalbare 65 inch tv
5. Samsung UE65NU7090 - 4K TV
 Beste  keuze in lage prijsklassen


Top 10 Beste 65 Inch TV's

Wil je direct weten hoe de top 10 beste 65 inch TV's eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een 65 Inch TV?

Als je beslist hebt om te kiezen voor een 65 inch TV, heb je al een voordeel ten opzichte van mensen die op zoek zijn naar de beste TV. Je weet namelijk al welk formaat je nodig hebt, hierdoor hoef je niet meer na te denken over de grootte van de TV.

Toch betekent dit niet dat de keuze voor de beste 65 inch TV in een klap makkelijk wordt. Nee, er zijn ontzettend veel verschillende functionaliteiten binnen de TV-wereld.

Om je op weg te helpen heb ik hieronder een overzicht gemaakt met de belangrijkste criteria bij het uitkiezen van een goede 65 inch tv. Door deze factoren in je achterhoofd te houden weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Gebruiksdoel

Het kopen van de beste 65 inch TV begint in onze ogen bij de manier waarop je de TV van plan bent te gaan gebruiken. Ga je de TV bijvoorbeeld gebruiken voor streamen en gamen, het kijken van films of ga je hem voor iets anders gebruiken?

In deze lijst heb ik met verschillende gebruikssituaties rekening gehouden. Verderop in dit artikel vertel ik je precies wat de beste 65 inch tv is voor verschillende situaties.

Resolutie

De resolutie bepaalt hoe scherp je TV-beeld is. TV's die beschikken over 4k zijn maar liefst 4 keer scherper dan Full HD. Tegenwoordig heb je zelfs 8K TV's, deze zijn wel 8 keer scherper dan Full HD.

Je ziet dat 4K en 8K steeds vaker ondersteund wordt, ook op populaire spelcomputers zoals de Xbox Series X en Playstation 5. Door te kiezen voor een 4K of 8K TV weet je dus zeker dat je de komende jaren goed zit.

Smart TV

Mijn voorkeur gaat ten alle tijden uit naar een Smart TV. Met een Smart TV krijg je namelijk toegang tot verschillende apps, het internet en andere online video's. Tegenwoordig zijn bijna alle TV's Smart waardoor je je favoriete series op Netflix of Youtube kunt kijken.

Aansluitingen

Als laatste vind ik het belangrijk om te letten op de aansluitingen van de TV. Wanneer je van plan bent veel apparaten op je TV aan te sluiten (denk aan een soundbar, chromecast, spelcomputer of Blu-Ray speler)dan wil je natuurlijk wel genoeg HDMI ingangen hebben. Let dan ook altijd op de verschillende aansluitingen die een TV heeft. Mijn voorkeur gaat uit naar minimaal 4 HDMI aansluitingen.


Wat is de beste 65 Inch TV?

Het is tijd om antwoord te geven op de vraag: "wat is de beste 65 Inch TV" Als jij dit jezelf afvraagt dan zou ik de volgende sectie goed doorlezen.

Na meer dan 18 grote TV's getest te hebben, is dit mijn ultieme top-5. Dit zijn wat mij betreft de allerbeste 5 Power Racks van 2021. 

Ik heb al deze 65 inch TV's getest op verschillende factoren. Denk hierbij aan de prijs / kwaliteit, de functionaliteiten en de beeldkwaliteit.

Ook heb ik de TV's aangesloten op verschillende externe apparaten zoals spelcomputers om te zien hoe goed de daadwerkelijke beeldkwaliteit van deze TV echt was.

Genoeg gepraat, lees gauw verder om de beste 65 inch TV's van dit moment te ontdekken!

1. LG OLED65CX6LA - 4K OLED TV

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Wow! Dat was mijn eerste reactie toen ik voor het eerst een Netflix serie op deze TV aan had gezet. Wat mij betreft is er momenteel geen enkele andere 65 inch TV die zo goed is als de LG OLED65CX6LA - 4K OLED TV.

De beeldresolutie van dit scherm is ongekend, ik waande me echt in de film en het was net alsof ik er zelf bij was. Ik heb de LG OLED65CX6LA - 4K OLED TV bestempeld als beste koop van 2021 omdat deze simpelweg beschikt over de allerbeste beeldkwaliteit onder de 65 inch TV's.

Dit is een superdun scherm dat je gemakkelijk op kunt hangen met een goede TV-beugel. Verder heeft deze Smart TV verschillende apps zoals Netflix, NPO start Plus, Youtube, Apple TV en zelfs Disney+. De apps werken allemaal goed en je kunt binnen de kortste keren je favoriete series kijken.

Ook voor gaming is dit een goede 65 inch TV, dankzij de uitmuntende helderheid zie je alles in elke game. Ook heeft deze televisie een hoog verversings percentage waardoor je altijd op tijd bent.

Nadeel van dit model? De prijs, die is aan de hoge kant. Echter haal je hiermee wel een super goede 65 inch tv in huis die jaren mee zal gaan.

Voordelen LG OLED65CX6LA - 4K OLED TV

 • Sallerbeste beeldkwaliteit onder de 65 inch TV's
 • Superdun scherm dat je gemakkelijk op kunt hangen met een goede TV-beugel
 • Ideaal voor gaming

Nadelen  LG OLED65CX6LA - 4K OLED TV

 • Prijs is aan de hoge kant

2. Sony KD-65XH9505

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar de beste 65 inch LED TV? kies dan voor de Sony KD-65XH9505 (2020). Dit is in mijn ogen de beste 65 INCH Led TV omdat de kleurrijke HDR beelden ervoor zorgen dat je films en series tot leven komen. 

Ook bij deze TV kreeg ik het 'wow' effect dat ik bij de nummer 1 van deze lijst kreeg. Wat me trouwens ook opviel bij deze TV was het goede geluid.

De TV is ontzettend dun maar weet toch een goed en helder geluid te leveren. Ook beschikt deze TV over het zogenaamde 'Full Array Local Dimming' protocol, dit protocol zorgt ervoor dat zwarte kleuren echt zwart zijn en lichtere kleuren veel meer opvallen dan bij normale TV's.

Wanneer je bijvoorbeeld een ruimtefilm gaat kijken, zul je merken dat de sterren echt van je beeldscherm afspatten. Verder heeft deze TV een verversingssnelheid van 100 Hertz, hierdoor is het ook een prima optie voor gamers.

Ik heb een minpuntje te vertellen over deze TV: de HDMI poorten zijn niet HDMI 2.1 maar de oudere versie. Dit is een beetje vreemd aangezien HDMI 2.1 de toekomst is.

Voordelen Sony KD-65XH9505

 • Beste LED TV in de 65 inch klasse
 • Full Array Local Dimming zorgt voor super realistische zwart / wit kleuren

Nadelen Sony KD-65XH9505

 • Beschikt niet over HDMI 2.1 poorten

3. Sony OLED KD-65A8

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Zoek jij de beste 65 inch Oled TV? Kies dan voor de Sony OLED KD-65A8. Door te kiezen voor Oled TV haal je de hoogst mogelijke contrastratio's en natuurlijke kleuren. 

Zelf ben ik een echte OLED fan, in mijn ogen is dit op het moment de beste TV techniek die er is. Verder beschikt deze TV over een een slimme processor die ervoor zorgt dat beelden die een lagere resolutie dan 4K hebben automatisch aangepast worden tot een hogere kwaliteit.

Hierdoor zul je altijd scherp beeld hebben, ook als je een video van lage kwaliteit afspeelt. Verder heeft dit scherm een goed geluid dankzij de 2 subwoofers.

Het enige minpuntje van deze TV moet de prijs zijn. Die is namelijk aan de hoge kant.

Voordelen Sony OLED KD-65A8

 • OLED TV zorgt voor super natuurlijke en scherpe beelden
 • Subwoofers zorgen voor een goed geluid

Nadelen  Sony OLED KD-65A8

 • Hoge prijs

4. Samsung QE65Q80T - 4K QLED TV

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar de beste 65 inch TV voor gaming? Kies dan voor de Samsung QE65Q80T - 4K QLED TV.

Ik heb deze TV bestempeld als de beste 65 inch TV voor gaming omdat hij beschikt over een lage input. Een lage input lag zorgt ervoor dat je TV weinig vertraging heeft. Dit zorgt ervoor dat er geen vertraging is op het moment dat jij een knop indrukt en de actie die je op TV ziet.

Verder beschikt deze TV over een fenomenaal kleurbereik en contrast, hierdoor lijken je games net echt. Als laatste wil je bij een gaming TV een resolutie van minstens 4K of 8K, ook dat heeft deze TV.

Enige nadeel van deze televisie is de dikte, de TV is namelijk iets dikker dan andere opties uit deze lijst.

Voordelen Samsung QE65Q80T - 4K QLED TV

 • Lage input lag zorgt ervoor dat er weinig vertraging optreedt
 • Goed kleurbereik en contrast waardoor je games net echt lijken

Nadelen  Samsung QE65Q80T - 4K QLED TV

 • TV is iets dikker

5. Samsung UE65NU7090 - 4K TV

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst af met de beste goedkope 65 inch TV. Als jij op zoek bent naar een betaalbare 65 inch TV dan zou ik je aanraden om te kiezen voor de Samsung UE65NU7090 - 4K TV.

Een grote TV hoeft niet duur te zijn, dat bewijst Samsung met dit model. Met deze TV haal je een degelijke 65 inch TV die beschikt over alle functionaliteiten die nodig zijn om goed series te kunnen kijken, te gamen en films af te spelen.

Via apps in de Smart TV omgeving als Netflix en YouTube kan je wél genieten van échte ultra HD 4K beelden. Zoek bijvoorbeeld eens in de YouTube app naar 'Nature 4K' en laat jezelf overtuigen van de kracht van 4K.

De tv kan je draadloos met je wifi-netwerk verbinden. Voor dit bedrag is dit zeker de beste 65 inch TV.

Voordelen Samsung UE65NU7090 - 4K TV

 • Goede prijs

Nadelen  Samsung UE65NU7090 - 4K TV

 • Processor is niet heel goed

Hoeveel soorten TV's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 TV's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de TV's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste televisie's is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste 65 inch TV is.

Johan

Over de productexpert

Ha! Van jongs af aan ben ik op mijn zolderkamer bezig met techniek dus heb ik deze flink zien ontwikkelen. Hierdoor weet ik precies wat écht de goede productspecificaties zijn. Daarnaast heb ik mijn grote droom om een radiostation op te zetten destijds uit laten komen, hier kijk ik met vol trots op terug. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam in de technische branche en help ik graag anderen door mijn kennis te delen.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>