fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 tips om je auto te verkopen!

Publicatie datum: 16 maart, 2022

Door: Redactie Top-X

Een auto verkopen kan soms lastig zijn, vooral omdat het niet om zomaar een bedrag gaat. Je schaft ook niet zomaar een auto aan. Daarnaast komt er veel papier werk bij kijken en is het belangrijk dat je een beetje verstand hebt van de basic zaken van een auto. Denk daarbij aan een kilometer teller en dat soort dingen. Je wilt niet een kapotte auto kopen voor een hoge prijs. En je wilt ook niet je goeie auto verkopen voor een te lagen prijs. Hier worden 5 tips uitgelicht die handig zijn bij het verkopen van je auto.

Tip 1: Onderhoudshistorie

Het klinkt misschien niet heel belangrijk, maar dat is het zeker wel. Als je een auto wilt kopen wil je wel de stand van zaken weten. Je wilt weten wat de mankementen zijn van de auto, en hoevaak die al kapot is gegaan. Ook is het altijd goed om te vragen naar de reden, waarom verkopen ze de auto? Dit geeft vaak al veel achtergrond informatie. Ook he Onderhoudshistorie kan hier een grote rol in spelen. Een actueel en bijgewerkt onderhoudsboekje is het beste bewijs om aan te tonen dat jouw auto keurig zijn garagebeurten heeft gedaan en dat er niks mis mee is. Ook is het goed om je kilometerstand te controleren, dit kan bij de RDW. Bij een onlogische of onbekende kilometer stand zijn mogelijke kopers toch altijd van voorzichtiger, en vermoeden ze sneller nattigheid. Wat in hun verdediging volkomen normaal is, er wordt vaak geknoeid met de kilometerstand. Dus als verkoper wil je niet zo gezien worden, zorg dus dat je alles kan aantonen en kan bewijzen dat alles ook daadwerkelijk klopt. Een beetje vertrouwen tussen de koper en verkoper kan geen kwaad.

Tip 2: Een derde partij

In de meeste gevallen kan een derde partij handig zijn. Dit is toch een neutraal iemand er nog bij die er verstand van heeft. Tegenwoordig heb je veel bedrijven die auto’s overkopen van mensen, ze opknappen en dan weer door verkopen. Zo maakt iedereen eigenlijk winst. Een goede site daarvoor is OSW. Dit is een bedrijf waar je bijna alle voertuigen kan kopen en verkopen. Door het via een derde partij te doen, scheelt dat je veel tijd en moeite. Ook weet je zeker dat je het juiste bedrag ervoor terug krijgt, aangezien je nu praat met mensen die er verstand van hebben. En verstand hebben van auto’s.

Tip 3: Eerlijkheid duurt het langst

Wees eerlijk over de mindere punten van je auto. Je kan het beste alles maar meteen zeggen dan dat je het weg laat, en er ineens een ongeluk gebeurt. Technische fouten moet je in principe altijd verwerken, anders is de auto niet goed gebeurt. Maar dat betekend niet dat je ze kan weg laten of kan negeren. De persoon die je auto koopt heeft het recht om te weten wat er met de auto aan de hand is en in welke staat die is. Eerlijkheid dus altijd het langst. Zorg ervoor dat de koper jouw geen verwijten kan maken. Wees dus eerlijk over de mankementen van je auto.

Tip 4: Spreid je kansen

Het klinkt niet helemaal eerlijk, maar het is meer dan normaal om je kansen te spreiden. Als je voor een huis gaat kijken kijk he ook naar meer huizen. Je stopt niet al je eieren in één mandje, wat je ook niet zou moeten doen. Met een auto verkopen of kopen is dat eigenlijk precies het zelfde. Er kunnen meerdere mensen interesse hebben in je auto, laat ze allemaal komen kijken en ga het gesprek aan. Uiteindelijk wilt iedereen de beste uitkomst.

Tip 5: Maak een goede eerste indruk

Een eerste indruk zegt veel over jouw, maar ook over hoe je met je spullen om gaat. Het is dan ook belangrijk dat je een goede eerste indruk maakt. Ook de foto’s die je maakt van de auto tellen in je eerste indruk. Maak dus foto’s wanneer je auto schoon, gepoetst en er mooi bijstaat. Zorg voor een rustige achtergrond en laat alles duidelijk zien. Alles moet op de foto’s te zien zijn. Van het interieur naar de tellers met een draaiende motor.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>