• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke verzekeringen kan je zoal afsluiten?

Laatste update: oktober 2022

Door: Redactie Top-X

Het is enorm belangrijk om een goede verzekering af te sluiten. Naast de basisverzekering waar alles in zit zoals tandartszorg, huisarts, fysiotherapie, vergoeding voor brillen/lezen en eventueel alternatieve zorg zijn er nog meer verzekeringen. Denk hierbij aan je aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandsverzekering of inboedelverzekering. Dat kan je een hoop ellende besparen. Bijvoorbeeld bij brand in huis, als iemand schade aan je spullen veroorzaakt of wanneer jij iemands spullen beschadigt. In de blog wat meer informatie over welke verzekeringen je allemaal nog meer af kunt sluiten en hoe je dit doet!

Via jouw bank goed verzekerd

Allereerst, je basisverzekering kun je natuurlijk snel regelen bij elke verzekeraar. Als je een laag inkomen hebt kies dan voor een collectieve verzekering, dan is je eigen risico meeverzekerd. Bovengenoemde andere drie verzekeringen kun je eenvoudig afsluiten via jouw bank. Dat kun je vandaag nog regelen. Voor zo’n 6 a 7 euro per maand heb je al zo’n verzekering. De verzekeringen kun je overigens niet met terugwerkende kracht gebruiken. Dus wil je vandaag een autoverzekering afsluiten dan gaat hij ook vanaf vandaag in. Daarnaast zijn er nog meer verzekeringen die je kunt afsluiten, denk hierbij aan een woonverzekering afsluiten.

Overige verzekeringen

Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of er is wel een verzekering voor. Denk hierbij aan een fietsverzekering of een motorverzekering. Ook voor je scooter en boot is het mogelijk en zeer zeker aan te raden. Eigenlijk voor elk waardevol object dat je hebt moet je je verzekeren, dat geeft zekerheid en voorkomt problemen. Zelfs voor je telefoon is deze optie er bij aankoop. Inboedelverzekeringen dekken vaak ook diefstal; in deze tijd zeer handig want telefoons raken vaak kwijt en worden vaak gestolen. Zorg dus dat je alles wat waardevol is goed laat verzekeren!

Verzekering tegen arbeidsongeschiktheid

Dan is er nog een belangrijke die we niet genoemd hebben, vooral aan te raden als ZZP-er, namelijk een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid. Mocht je noodgedwongen niet meer kunnen werken dan word je bij het afsluiten van deze verzekering toch doorbetaald. Je kunt een particuliere arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten of een individuele arbeidsongeschiktheidsverzekering tegen collectieve voorwaarden. Dit is mogelijk via diverse beroepsorganisaties. Als je vanuit een uitkering ZZP-er wordt kun je een vrijwillige Ziektewet- of WIA-verzekering bij het UWV afsluiten. Werk je voor een baas? Dan dient deze automatisch verzekerd te zijn voor ziekte-uitval van zijn personeel.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>