fbpx

Publicatie datum: 2 februari, 2023

Door: Thea

Best Geteste Latex Kussen

Cloudpillo 2 Hoofdkussen

Cloudpillo 2 Hoofdkussen

De Cloudpillo 2 Hoofdkussen is verkozen tot beste koop latex kussen om meerdere redenen. Zo biedt hij een geweldige ondersteuning dankzij de hoge kwaliteit latex vulling. Deze latex vulling is erg flexibel en veerkrachtig. Dit voelt comfortabel aan waardoor je heerlijk slaapt. Ook is hij aanpasbaar naar jouw voorkeur. Je kunt namelijk zelf de vulling verwijderen of toevoegen om de hardheid en hoogte te bepalen.

Een latex kussen biedt meerdere voordelen ten opzichten van andere type kussens. Zo biedt een latex kussen een zeer goede ondersteuning dankzij de veerkracht. Je nek en hoofd worden hierdoor gedragen voor een fijn comfortabel gevoel.

Maar wat is de beste latex kussen van 2023? Dat ontdek je in ons artikel. Wij van Top-X hebben namelijk meerdere opties met elkaar vergeleken in onze ultieme test.

In dit artikel ontdek je daarom de top 5 beste latex kussens van dit moment. Ook ontdek je de belangrijkste criteria om op te letten bij het aanschaffen van een latex kussen. 

Benieuwd welke latex kussen het beste bij jou past? Het antwoord op deze vraag en nog veel meer ontdek je in dit artikel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

40

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Latex Kussens

Cloudpillo 2 Hoofdkussen

Beste koop latex kussen
1. Cloudpillo 2 Hoofdkussen

The Pillow Compact Zacht

Beste orthopedische latex kussen
2. The Pillow Compact Zacht

Impala Latex original

Beste latex hoofdkussen zijslaper
3. Impala Latex original

Zwoong Hoofdkussen

Beste latex hoofdkussen
4. Zwoong Hoofdkussen

Hoofdkussen Maurits

Beste natuurlatex kussen
5. Hoofdkussen Maurits


Top 10 Beste Latex Kussens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste latex kussens! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een latex kussen?

Wil je een latex kussen kopen? Dan zit je hier aan het goede adres. Hieronder hebben we namelijk de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het aanschaffen van een latex kussen voor je op een rijtje gezet. Door rekening met deze criteria te houden vergroot je de kans om de beste optie in huis te halen.

Niet alle latex kussens zijn namelijk even geschikt voor elk type slaper. Daarnaast kan ook de kwaliteit en prijs van latex kussens onderling erg verschillen.

Onderstaande criteria zijn ook getest in de beste latex kussen volgens de consumentenbond test. Neem dus zeker even de tijd om deze door te lezen.

Voor welk type slaper geschikt?

Een eerste en zeker niet onbelangrijke criteria, is het rekening houden met het type slaper dat je bent. Ben je een zijslaper, buikslaper of slaap je altijd op je rug? Dit kan namelijk uitmaken welk soort latex kussen het beste voor jou is.

In de productomschrijving van een latex kussen kun je vrijwel altijd terugvinden voor welk type slaper het latex kussen geschikt is. Ook hebben wij voor ieder type slaper in onze top 5 een goede kwaliteit latex kussen opgenomen. Je vindt onze top 5 verderop in dit artikel!

Kwaliteit van het latex kussen

Ook de kwaliteit van het latex kan een belangrijke rol spelen bij welke optie het beste voor jou is. Zo zijn er latex kussens welke deels gemaakt zijn van latex, maar ook zijn er latex kussens welke voor 100% gemaakt zijn van latex.

Afhankelijk van je budget en wat je het fijnst vindt liggen is een bepaald soort latex kussen het beste. Over het algemeen kosten 100% latex kussens wat meer dan kussens die voor een deel gemaakt zijn van latex. 

Formaat

Een derde criteria is het kijken naar het formaat van het kussen. Ben je op zoek naar een groot kussen of wil je juist een klein of dun kussentje? Ook dit is een belangrijk punt van aandacht omdat foto's soms misleidend kunnen zijn.

Het kan dus zomaar zijn de een kussen op een foto er zeer groot uitziet terwijl hij dat in werkelijkheid niet is. Bekijk daarom altijd de productomschrijving. Hier vind je namelijk meer informatie over het werkelijke formaat van het latex kussen.

Budget

Als laatste kan er rekening gehouden worden met een bepaald budget. Zo heeft niet iedereen dezelfde portemonnee en is daarom ook niet voor iedereen dezelfde optie het meest geschikt. Latex kussens zijn er in allerlei prijsklassen.

Helaas is het zo dat niet alle dure latex kussens automatisch van een goede kwaliteit zijn. Andersom geldt dat ook niet alle goedkopere latex kussens bij voorbaat slechter zijn.

In onze top 5 ontdek je latex kussens uit verschillende prijsklassen. Alle latex kussens beschikken hierbij over een goede kwaliteit.


Wat zijn de beste latex kussens?

Nu je precies weet wat de belangrijkste aandachtspunten zijn voor het aanschaffen van een goed latex kussen, is het tijd om de volgende vraag te beantwoorden: ''Welke latex kussen is het beste?''. 

Het antwoord op deze vraag kan per persoon verschillen afhankelijk van de voorkeuren en het beschikbare budget. Hieronder vind je de beste opties van dit moment, denk aan beste koop latex kussen, beste latex kussen voor zijslapers etc.

Ook vind je voor iedere optie uit onze top 5 een korte productomschrijving met de voor- en nadelen.

1. Cloudpillo 2 Hoofdkussen

Cloudpillo 2 Hoofdkussen

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De Cloudpillo 2 Hoofdkussen helpt jou bij een betere nachtrust. Dit latex kussen is namelijk aanpasbaar naar jouw voorkeur waardoor je voorzien bent van een ultiem comfort.

Zo past de Cloudpillo 2 Hoofdkussen zich goed aan naar jouw lichaam voor een optimale ondersteuning en fijne lighouding. Hierdoor ben je voorzien van een betere nachtrust en voorom je gemakkelijk nekpijn, rugpijn en hoofdpijn.

De Cloudpillo 2 Hoofdkussen is door meer dan 2000 Nederlanders beoordeeld met 5 sterren bij Trustpilot. Ook heeft hij een uitasbare buitenhoes en is het materiaal gemakt van duurzaam versnipperd latex. De Cloudpillo 2 Hoofdkussen is geschikt voor buik, rug en zijslapers.

Voordelen Cloudpillo 2 Hoofdkussen

  • Voorkomt rugpijn, nekpijn en hoofdpijn
  • Je kunt zelf kiezen hoeveel vulling je in de kussen wilt
  • Geschikt voor warme zomerdagen en koude winterdagen
  • Erg flexibel en veerkrachtig

Nadelen Cloudpillo 2 Hoofdkussen

  • Niet de goedkoopste optie

2. The Pillow Compact Zacht

The Pillow Compact Zacht

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De The Pillow Compact Zacht heeft de tweede plek in onze top 5 verovert. Deze zachte latex kussen beschikt over een orthopedische werking en verlicht verschillende klachten zoals nekklachten, rugklachten etc.

De The Pillow Compact Zacht kan in 4 verschillende formaten aangeschaft worden. Ook kun je kiezen uit medium stevigheid of zachte stevigheid.

Met dit latex kussen weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van je nachtrust. Ook ontvang je bij aanschaf van de The Pillow Compact Zacht een tevredenheidsgarantie. Met dit kussen blijf je vitaal en fit doordat je een neutrale onbelaste positie kunt aannemen tijdens het slapen.

Meer weten over de The Pillow Compact Zacht? Klik dan op de knop hierboven!

Voordelen The Pillow Compact Zacht

  • Heeft een orthopedische werking
  • In meerdere formaten verkrijgbaar
  • Je kiest uit twee verschillende uitvoeringen, namelijk standaard en soft
  • Zeer goede kwaliteit

Nadelen The Pillow Compact Zacht

  • De U-vorm vindt niet iedereen fijn

3. Impala Latex original

Impala Latex original

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben we de Impala Latex original geplaatst in onze top 5. Dit latex kussen is 100% natuurlijk en biedt die ondersteuning die je verwacht van een goed orthopedisch kussen.

Ook is hij erg ademend waardoor hij ook geschikt is voor warme zomerdagen. De Impala Latex original wordt omschreven als een medium/stevig kussen wat verschillende klachten verlicht. Het formaat van dit latex kussen is 40x70 cm.

De Impala Latex original is vormvast en is zeer elastisch en veerkrachtig. Ook heeft hij een anti-allergische en stofvrije werking waardoor hij ook goed is voor mensen met last van allergenen.

De Impala Latex original heeft een lange levensduur en behoud ook zijn kleur goed. Bij goed gebruik gaat hij daarom wel 10 jaar lang mee.

Voordelen Impala Latex original

  • Wanneer je dit latex kussen goed verzorgd gaat hij wel 10 jaar mee
  • De prijsklassen van dit model is gemiddeld
  • Perfect voor mensen met allergenen
  • Ademend, dus ideaal voor zomerdagen

Nadelen Impala Latex original

  • In slechts één formaat verkrijgbaar

4. Zwoong Hoofdkussen 40x60 Latex

Zwoong Hoofdkussen

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De Zwoong Hoofdkussen 40x60 Latex is op de vierde plaats verkozen tot goede ergonomische latex kussen. Ook dit latex kussen heeft zowel een anti allergenen werking als het verlichten van verschillende klachten.

De Zwoong Hoofdkussen 40x60 Latex kan in twee formaten aangeschaft worden. Naast 40x60 cm formaat is hij ook in 60 x 60 cm formaat verkrijgbaar. Dit kussen is ook geschikt voor alle type slapers zoals buik-slapers, zij-slapers en rug-slapers.

Dit Latex kussen kan op 30 graden gewassen worden waardoor hij ook nog eens fijn te gebruiken is en makkelijk schoongemaakt kan worden. 

Dankzij de goede kwaliteit vulling gaat dit kussen ook nog eens ontzettend lang mee. Je betaaldt hier dan ook wel een aardige prijs voor.

Voordelen Zwoong Hoofdkussen 40x60 Latex

  • Ergonomisch design en twee verschillende formaten
  • Dit kussen kan op 30 graden gewassen worden
  • Perfecte ondersteuning voor je nek

Nadelen Zwoong Hoofdkussen 40x60 Latex

  • Dit model is vrij dik en zwaar

5. Hoofdkussen Maurits - natuur latex

Hoofdkussen Maurits

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats is de Hoofdkussen Maurits - natuur latex geëindigd in onze top 5. Dit latex kussen beschikt over een formaat van 40x60cm. Helaas is het niet mogelijk om dit kussen in een ander formaat aan te schaffen.

De Hoofdkussen Maurits - natuur latex heeft een dikte van 14 cm en is geschikt voor zij-slapers en rug-slapers. De medium dikte zorgt er voor dat je voorzien bent van een goede ondersteuning. Ook heeft hij een bacterie werend vermogen en is hij hypoallergeen. Ideaal voor mensen die last hebben van allergische reacties.

De Hoofdkussen Maurits - natuur latex heeft ventilatiekanaaltjes waardoor hij goed doorlucht. Dit is goed voor de lucht- en vochtregulatie. Verder voelt hij ontzettend fijn en zacht aan voor een optimaal comfort.

Voordelen Hoofdkussen Maurits - natuur latex

  • Geschikt voor zowel rug-slapers als zij-slapers
  • Dankzij de goede kwaliteit gaat hij ontzettend lang mee
  • Vulling is synthetisch en zeer luchtig

Nadelen Hoofdkussen Maurits - natuur latex

  • Hij kan niet gewassen worden

Hoeveel soorten latex kussens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 latex kussens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de latex kussens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste latex kussens zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>