fbpx

Publicatie datum: 26 januari, 2023

Door: Thea

Best Geteste Zijslaapkussen 

Best geteste Zijslaapkussen

Cloudpillo Hoofdkussen

Ben jij op zoek naar de beste zijslaapkussen van 2023? Dan zit je bij dit artikel goed! Wij van Top-X hebben namelijk de zijslaapkussen test uitgevoerd. De Cloudpillo Hoofdkussen is als best getest eruit gekomen. Het vermindert namelijk nekklachten en hierop kan je heerlijk in slaap vallen. Je kan er ook nog op andere manier op slapen.

Zo is het ook nog geschikt voor rug- en buikslapers. Deze kussen is niet te dik, maar ook niet te dun. Als je dat toch vindt kan je het gemakkelijk zelf aanpassen. Zo kan je de vulling eruit halen of toch weer aanvullen. Verder kan je het nog gebruiken in de zomer en de winter.

Het houdt je namelijk altijd warm. Je mag ook 30 dagen proefslapen, maar we gaan ervan uit dat het niet nodig! Dit is namelijk een uitstekend product.

Wil jij meer weten over de Cloudpillo Hoofdkussen? Klik dan op de onderstaande button.

Iedereen weet hoe belangrijk het is om een goede nachtrust te hebben. Dit zorgt ervoor dat je goed de dag kan beginnen en genoeg energie hebt. Er zijn een aantal dingen belangrijk hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan een kussen. Dit zorgt ervoor dat je hele lichaam genoeg rust krijgt.

Voor de zijslapers zijn er zeer speciale zijslaapkussens. Hiermee kan je heerlijk in smaak vallen. Denk denk je misschien: alle kussens lijken toch op elkaar? Nee, dat is zeker niet het geval! Een goede zijslaapkussen zorgt er namelijk voor dat je in elk seizoen comfortabel op bed ligt.

Maar wat is dan de beste zijslaapkussen? Daar gaan we dit artikel antwoord op geven! Zo hebben wij van Top-X grondig onderzoek gedaan naar dit soort producten. We hebben een ultieme Top 5 gevormd met de beste producten. Neem dus hieronder gauw een kijkje!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

15

Uur onderzoek gedaan

40

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zijslaapkussens

Best geteste Zijslaapkussen

Beste Koop Zijslaapkussen
1. Cloudpillo Hoofdkussen

Best Life Hoofdkussen Nekklachten - Ergonomisch Kussen - Traagschuim Hoofdkussen - Slaapkussen - Guna Medium Zijslaper

Beste Zijslaapkussen Traagschuim
2. Best Life Hoofdkussen Nekklachten

Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten – Hoofdkussen Memory foam – 60 x 40x 12 cm

Beste Zijslaapkussen Bamboo
3. Sleep Comfort Hoofdkussen

Sleepp - Swiss - Boxkussen - Hoofdkussen - 50x60x10 cm - 2 stuks

Beste Budget Zijslaapkussen
4. Sleepp - Swiss - Boxkussen

Calmzy Verstelbaar kussen - hoofdkussens slaapkamer- hoofdkussen nekklachten - hoofdkussen 50x60 - hoofdkussen zijslaper

Beste Zijslaapkussen Nekklachten
5. Calmzy Verstelbaar kussen


Top 10 Beste Zijslaapkussens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste zijslaapkussens! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een Zijslaapkussen?

Een zijslaapkussen kopen is niet altijd even makkelijk. Zo zijn er verschillende producten op de markt en veel lijkt ook op elkaar. Daarom is het belangrijk om er in ieder geval goed onderzoek naar te doen. De 5 beste producten van het moment vind je onderaan de pagina.

Hieronder vind je daarom de belangrijkste aandachtspunten voor het aanschaffen van een zijslaapkussen. Door rekening te houden met deze criteria verklein je namelijk de kans op een miskoop. Onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste zijslaapkussen volgens de consumentenbond test.

Vulling

Er zijn verschillende kussens op de markt en ze lijken heel erg op elkaar. Daarom moet je alles goed doorlezen aangezien ze ook verschillende vullingen hebben. Als je veel ondersteuning nodig hebt raden we een vulling met traagschuim aan. Een katoenen kussen is daarentegen veel goedkoper. Op deze manier moet je de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen.

Vorm

De meeste zijslaapkussens zijn recht en plat. Hierbij heeft iedereen ook weer zijn eigen voorkeur. Je kan ook kussens vinden die rond zijn of weer een andere vorm hebben. In elke vorm is wel bijna een kussen. Het is belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen voordat je een aankoop doet. Op deze manier kan je ook gerichter op zoek gaan en vind je al gauw een product.

Grootte

Bijna iedereen houdt er wel van om een groot kussen te hebben waar je de armen omheen kan slaan. Daarom is het ook slim om naar de afmetingen te kijken. Het is ook aan te raden om de afmetingen van de 'oude kussens' op te meten. Zo weet je al gauw naar waar je op zoek moet. Houd er wel rekening mee dat de zijslaapkussens best wel vaak lang zijn.

Doel kussen

Het laatste belangrijke punt waar je naar moet kijken is het 'doel' van de kussen. De meeste mensen nemen een kussen om nekklachten te voorkomen of nekpijn weg te halen. Een zijslaapkussen is dan een zeer goede optie en dit hangt eigenlijk ook samen de vorm. Lees je dus goed in voordat je een aankoop doet. Er wordt vaak aangegeven waarvoor de kussen bedoeld is.


Wat is de beste Zijslaapkussen?

Welke zijslaapkussen is het beste? En welke zijslaapkussen past het beste bij mij? Het antwoord op deze veel voorkomende vraag ontdek je zo! Na het uitvoeren van onze beste test en tientallen modellen met elkaar vergeleken te hebben, weten we namelijk precies wat de beste opties zijn.

Hieronder ontdek je daarom onze top 5 beste zijslaapkussens van 2023. Om de keuze voor jou nog wat makkelijker te maken hebben we iedere zijslaapkussen voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben we de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

1. Cloudpillo Hoofdkussen

Best geteste Zijslaapkussen

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De beste zijslaapkussen van 2023 is de Cloudpillo Hoofdkussen! Hiermee is het de beste koop en het zorgt er ook echt voor dat je heerlijk slaapt.

De Cloudpillo Hoofdkussen kan gebruikt door meerderen 'soorten slapers'. Zo kan je op je rug, zij- en buik slapen. Dit maakt het dus heel erg multifunctioneel. Op lange termijn zul je ook merken dat de nekklachten steeds minder worden. Het is gemaakt van zacht materiaal waardoor je goed tot rust komt. Daarbij is het wel dik genoeg zodat je niet met je hoofd op het matras ligt. Eigenlijk heeft deze kussen alles wat je nodig hebt.

Het heeft namelijk een groot formaat. Je kan er samen met iemand op liggen. Verder kan je het nog redelijk makkelijk opvouwen. Zo kan je het dus ook meenemen op vakantie. Vind je de kussen toch te dik? Dat is dan geen probleem! Je kan namelijk zelf de vulling eruit halen. Op deze manier kan je de perfecte dikte vinden. Hier kan je er dus ook voor kiezen om de kussen dus juist weer dikker te maken,

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Cloudpillo Hoofdkussen

 • Ook geschikt voor rug- en zijslapers
 • Vermindert aanzienlijk nekklachten
 • Anti-allergie kussen
 • Kan er zelf voor kiezen om minder vulling te hebben

Nadelen Cloudpillo Hoofdkussen

 • Niet geschikt voor de wasdroger

2. Best Life Hoofdkussen Nekklachten

Best Life Hoofdkussen Nekklachten - Ergonomisch Kussen - Traagschuim Hoofdkussen - Slaapkussen - Guna Medium Zijslaper

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Heb jij op dit moment een kussen met traagschuim en wil je dit behouden? Neem dan toch een kijkje bij de Best Life Hoofdkussen Nekklachten!

Deze kussen is te verkrijgen in 3 verschillende diktes. Zo kan je voor de 'medium' dikte kiezen, maar je kan ook een hele zachte kussen nemen. Daardoor zorgt de Best Life Hoofdkussen Nekklachten dat je in ieder geval lekker in slaap valt. Het is namelijk een hoofdkussen waardoor je lichaam in de goede houding ligt. Met een lengte van 60 centimeter is het heel erg groot en hoef je er dus geen twee te halen.

Verder is het gemaakt van luchtdoorlatend traagschuim. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel ligt en dat je lichaam zich kan aanpassen. Na een lange tijd voel je ook dat je steeds lekkerder gaat liggen. Na het gebruik kan je de hoes ervan afhalen. Je kan het dan op 30 graden wassen en op deze manier blijft de kwaliteit goed. Al met al is een goede kussen die het verdient om in de lijst te staan van beste zijslaapkussen 2023.

Voordelen Best Life Hoofdkussen Nekklachten

 • Heeft ook een extra binnenhoes
 • Beschikt over een neksteun
 • Zorgt ervoor dat je lichaam ontspant
 • Je lichaam komt te liggen in een goede positie

Nadelen Best Life Hoofdkussen Nekklachten

 • Kan helaas niet in de wasmachine

3. Sleep Comfort Hoofdkussen

Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten – Hoofdkussen Memory foam – 60 x 40x 12 cm

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Maar als jij liever een kussen wilt hebben van bamboe dan is plek nummer 3 wat voor jou. De Sleep Comfort Hoofdkussen zorgt er namelijk voor dat je genoeg nachtrust krijgt!

De Sleep Comfort Hoofdkussen is gemaakt van koudschuim materiaal. Dit is heel erg fijn aangezien het altijd warm kan worden in bed. Hierdoor kan je gaan zweten en slaap je niet lekker. Deze kussen voorkomt dat en zorgt ervoor dat je juist snel in slaap valt. Het is geschikt voor alle slapers aangezien de kussen een unieke vorm heeft. Hierdoor bevordert het je bloedsomloop en begin je goed aan de dag.

Vind je het na 30 dagen toch niets? Dan is dat zeker geen probleem! Je kan het namelijk daarna weer terugsturen. Al gaan we daar natuurlijk niet vanuit. Je kan de hoes er na een tijdje vanaf halen. De hoes kan best vies zijn, maar je kan het gelukkig in de wasmachine doen. Iedereen weet hoe belangrijk een goede nachtrust is, Dit soort kleine dingen zorgen ervoor dat dit allemaal daaraan bijdraagt!

Voordelen Sleep Comfort Hoofdkussen

 • Kan verschillende manier erop slapen
 • Heeft een wasbare hoes
 • 30 dagen proefslapen
 • De kussen houdt je hoofd koel

Nadelen Sleep Comfort Hoofdkussen

 • Is niet navulbaar

4. Sleepp - Swiss - Boxkussen

Sleepp - Swiss - Boxkussen - Hoofdkussen - 50x60x10 cm - 2 stuks

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek hebben we de Sleepp - Swiss - Boxkussen! Dit is de beste budget optie van het moment. Daarom heeft het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Dit is het enige product in de lijst waar je niet 1 kussen krijgt. Je krijgt er hier namelijk 2! Als je dus graag met iemand samen slaapt, is dit dus een uitstekende optie! De Sleepp - Swiss - Boxkussen is gemaakt van katoen en dat is zacht materiaal. Als je erop gaat liggen merk je gelijk dat je snel in slaap kan vallen. Deze kussen zorgt er ook voor dat je geen nekpijn krijgt en het is ook nog anti-allergisch.

De afmetingen van de kussen zijn 50x60x10 centimeter. Dit betekent dat het een redelijk groot product is. Je kan het ook gemakkelijk meenemen op reis. Ze zijn namelijk heel erg zacht waardoor je ze goed kan opvouwen. De bedden op vakantie voelen toch altijd anders en dit geeft je het gevoel dat je thuis bent. Hierdoor val je lekker in slaap en kan je de volgende dat met volle energie op pad gaan. Tot slot heeft het de laagste prijs van de Top 5 waardoor het de beste zijslaapkussen aanbieding van 2023 is!

Voordelen Sleepp - Swiss - Boxkussen

 • Je krijgt 2 kussens
 • Is gemaakt van stevig materiaal
 • Voelt lekker aan

Nadelen Sleepp - Swiss - Boxkussen

 • Je kan de vulling er niet gemakkelijk uithalen

5. Calmzy Verstelbaar kussen

Calmzy Verstelbaar kussen - hoofdkussens slaapkamer- hoofdkussen nekklachten - hoofdkussen 50x60 - hoofdkussen zijslaper

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De laatste plek is dan weggelegd voor de Calmzy Verstelbaar kussen. Deze kussen is uiterst geschikt voor nekklachten. Op de lange termijn ga je daardoor lekkerder slapen!

We hebben al vaker uitgelegd dat de meeste kussens op elkaar lijken, maar ook heel erg verschillen. Zo is de Calmzy Verstelbaar kussen ook zeer uniek. Zo is dit product heel erg stevig en kan je ermee op verschillende manieren slapen. Denk aan een buikslaper, rugslaper of een zijslaper. Het is ook mooi afgewerkt en als je deze kussen in de slaapkamer ziet dan kan het veel indruk maken op mensen.

Het heeft ook een simpel en mooi design. De kleur wit zorgt ervoor dat het goed zichtbaar is. Je kan er veel gebruik van maken en de kussen heeft ook 5 jaar garantie. Als je toch niet tevreden bent kan je het altijd terugsturen. Verder zorgt het er nog voor dat je hoofd lekker warm wordt. Het wordt niet te warm aangezien je nog altijd lekker in slaap valt. Dat is toch wat je zoekt in een zijslaapkussen?

Voordelen Calmzy Verstelbaar kussen

 • Is verstelbaar in de hoogte
 • Weegt weinig
 • Groot genoeg voor een 'normaal' persoon

Nadelen Calmzy Verstelbaar kussen

 • Is niet speciaal voor kinderen

Hoeveel soorten zijslaapkussens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 zijslaapkussens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zijslaapkussens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste zijslaapkussens zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>