fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar moet je op letten bij de aanschaf van een regenjas?

Publicatie datum: 11 oktober, 2022

Door: Iris

Als je van wandelen of wielrennen houdt dan is het altijd fijn om goed voorbereid te zijn voordat je er op uit gaat. Het kan zijn dat je de route hebt onderschat en dat je toch langer weg blijkt te zijn. In dit geval is het belangrijk dat je genoeg eten en drinken meeneemt voor in het geval van nood. Daarnaast kan het weer van het ene op het andere moment zomaar veranderen. Wanneer dit gebeurt zul je blij zijn dat je een goed regenpak hebt meegenomen. Er zijn enorm veel soorten regenpakken te verkrijgen, maar waar moet je precies op letten als je een regenpak aanschaft? Met behulp van onze tips kun je het beste regenpak vinden! Lees snel verder.

Ademend materiaal

Je hebt misschien wel eens een regenpak aan gehad  waarbij je het gevoel had dat je alsnog nat werd. In veel gevallen is dit niet omdat de stof niet waterdicht genoeg is, maar omdat je in sommige regenpakken enorm gaat zweten. Om dit te voorkomen is het van belang om te kiezen voor een ademend materiaal. Je kunt op zoek gaan naar een regenpak met een microporeuze laag. In deze laag zit kleine gaatjes die het mogelijk maken voor lichaamswarmte om te ontsnappen. Een andere optie is om te investeren in een jas met een hydrofiele laag. Deze laag maakt het mogelijk om moleculen door te laten, maar geen regendruppels. Als je op zoek bent naar wieler en fietskleding voor heren of juist stijlvolle fietskleding voor dames dan kan dit ook een handige informatie zijn om rekening mee te houden.

Zorg voor wat extra ruimte

Op koude dagen is het altijd fijn om een extra trui aan te doen om jezelf warm te houden. Daarom is het handig om ervoor te zorgen dat een regenpak ruim zit, ook weer niet te ruim natuurlijk. Zo weet je zeker dat je het regenpak in alle weersomstandigheden kunt dragen. Een ander voordeel is dat je een regenbroek die ruim zit snel aan en uit kunt trekken over je schoenen heen.

Let op getapete naden

Daarnaast raden we je aan om eens op de naden van een regenjas te letten. Als je op zoek bent naar een kwalitatieve regenjas, dan kun je het beste kiezen voor een optie met naden die getapet zijn. Zo weet je zeker dat er geen water door de naden kan lekken. De naden zijn in dit geval voorzien van een plakstrook van plastic. Dit is ook erg fijn wanneer je veel beweegt als je een regenpak draagt. Dit is een must have voor als je gaat wandelen of wielrennen. 

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>