fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vandaag besteld Vandaag in huis – Alle winkels

Publicatie datum: 3 januari, 2022

Door: Jerry van Es

De wereld van online shoppen is sterk veranderd sinds de eerste 'webwinkels' in de jaren 90 zijn intrede deden in Nederland. Waar je vroeger dagen tot soms wel weken moest wachten voordat je jouw langverwachte pakketje mocht ontvangen is dat tegenwoordig wel anders. Meerdere online winkels doen mee aan het same day delivery concept. Hoe dat zit, en welke winkels meedoen met 'vandaag besteld, vandaag in huis' vind je op deze pagina.

Overzicht van winkels - Vandaag besteld Vandaag in huis

bol.com
Bestellen voor 14:00

Coolblue
Bestellen voor 12:00

wehkamplogo

Wehkamp
Bestellen voor 13:00

media-markt-logo

MediaMarkt
Bestellen voor 13:00

debloemist

DeBloemist.nl
Bestellen voor 15:00

blokker-logo

Blokker
Bestellen voor 14:00

logoplutosport

PlutoSport
Bestellen voor 13:00

de_online_drogist_logo

De Online Drogist
Bestellen voor 12:00

Waarom kiezen voor Dezelfde dag bezorgen?

E-commerce giganten Coolblue en Bol.com waren de eerste online webwinkels die de consument de mogelijkheid gaven om te kiezen voor Vandaag besteld vandaag in huis. Niet iedereen zag direct de waarde van dezelfde dag bezorgen in. "Als je niet kunt wachten tot de volgende dag, dan ga je toch gewoon naar de fysieke winkel" was een van de veelgehoorde bezwaren.

Ook is er steeds meer kritiek op het feit dat mensen steeds meer producten online bestellen en vaak ook weer terugsturen. Toch zijn er genoeg redenen waarom je wel zou kiezen voor Dezelfde dag bezorgen. We hebben alle argumenten voor 'vandaag besteld = vandaag in huis' op een rijtje gezet; 

  • Je bent op je werk en kunt niet de deur uit naar de fysieke winkel
  • Je bent vergeten om een kado te kopen en hebt het vandaag nodig
  • Jouw product is alleen nog online verkrijgbaar
  • Het is slecht weer buiten

Buiten de bovenstaande redenen is het natuurlijk ook gewoon fijn om je bestelling zo snel mogelijk te laten bezorgen. Uit onderzoek is overigens gebleken dat vooral mensen die na 1980 zijn geboren waarde hechten aan vandaag besteld vandaag in huis.

Vandaag besteld, Vandaag in huis - Hoelaat wordt mijn pakketje bezorgd?

Bij de meeste webshops die same day delivery aanbieden wordt je pakketje in de avond geleverd. Dit kan om 18:00 zijn maar ook om 21:00. Na 10 uur 's avonds worden er geen bestellingen meer geleverd. Wanneer je kiest voor Dezelfde dag bezorgen weet je dus dat je altijd voor 22:00 jouw pakket in huis hebt.

Wat wel belangrijk is, is dat je op tijd besteld als je jouw nieuwe televisie vandaag in huis wil hebben. Welke tijd dit is hangt af bij welke webshop je bestelt. Mediamarkt bijvoorbeeld garandeert een Vandaag besteld vandaag in huis-levering wanneer je voor 13:00 je bestelling afrondt. bij Coolblue is dit 12:00 en bij Coolblue zelfs 14:00.

Worden alle producten dezelfde dag geleverd bij Same Day Delivery?

Nee, niet alle producten worden dezelfde dag geleverd. Alleen producten die vallen onder het 'Vandaag besteld, dezelfde dag geleverd' principe kunnen ook daadwerkelijk vandaag bezorgd worden. Dit zijn artikelen die op voorraad zijn bij de betreffende webwinkel. Wel zien we de afgelopen jaren steeds meer producten die snel geleverd kunnen worden. 

Geldt Vandaag besteld vandaag geleverd ook op zondag?

We krijgen tientallen mails per maand met de vraag of vandaag besteld vandaag geleverd ook geldig is op zondag. Helaas is dit in de meeste gevallen niet het geval. Uitzondering is in de bloemenbranche, waar zondag leveringen heel normaal zijn. Heb je jouw pakketje toch nodig op zondag? Dan is dat geen probleem. Er zijn genoeg webshops die hieraan kunnen voldoen.

Bekijk hieronder nog eenmaal het overzicht van webwinkels in Nederland die Vandaag besteld, vandaag in huis hanteren. We hebben de winkels gesegmenteerd per categorie om het overzichtelijk te maken voor je.

Bloemen - Vandaag besteld vandaag in huis


DeBloemist
Fleurop
BoeketCadeau

Drogist - Vandaag besteld vandaag in huis


DeOnlineDrogist

Elektronica (o.a. Wasmachines) - Vandaag besteld vandaag in huis


Coolblue
MediaMarkt
PlatteTV

Kleding - Vandaag besteld vandaag in huis


Bol.com
PlutoSport
JHP fashion

Meubels - Vandaag besteld vandaag in huis


Fonq

Parfum - Vandaag besteld vandaag in huis


Bol.com

Speelgoed - Vandaag besteld vandaag in huis


Bol.com


Veelgestelde vragen

Wat is nu besteld, vanavond in huis?

Het concept van nu besteld vanavond in huis is nog redelijk nieuw in Nederland. Het betekent dat als jij voor een bepaalde tijd besteld, jouw bestelling nog dezelfde dag wordt afgeleverd.

Bij welke shops heb je kleding dezelfde dag in huis?

De keuze aan kledingwinkels waar je dezelfde dag je kleding krijgt bezorgd is nog niet heel groot. Bol.com, Plutosport en JHP fashion zijn de enige aanbieders van dit moment.

Bij welke winkels wordt mijn cadeau vandaag bezorgd?

Wil je een cadeau bestellen die je vandaag in huis hebt? Dan heb je keuze uit heel veel verschillende winkels. Je vindt deze in het overzicht op deze pagina.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>