fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Beginnen met Airsoft? 5 Tips!

Publicatie datum: 26 oktober, 2021

Door: Jerry van Es

Airsoft is een steeds populairdere schietsport in Nederland, maar het is best een moeilijke sport om mee te beginnen. Je hebt redelijk veel materiaal nodig en heel veel opties voor wapens en bescherming. Om te zorgen dat jouw eerste airsoft ervaringen zo leuk mogelijk worden, lees je in dit artikel 5 tips voor het beginnen met airsoft.

Tip 1: Koop niet direct dure Airfsoftwapens

Dit is ongetwijfeld de grootste fout die beginnende airsofters maken. Wanneer je net begint, heb je niet direct een luxe airsoft wapen nodig, en je kunt er ook nog niet goed mee omgaan. Koop een goedkoper airsoftwapen en ontwikkel je vaardigheden tegelijkertijd.
De goedkopere airsoftwapens zijn meestal minder accuraat en gaan iets minder lang mee, maar dit geeft niet zoveel als je beginner bent. Je hebt nog geen extreem accuraat wapen nodig, want je kunt zelf toch nog niet goed genoeg schieten om het verschil tussen een beginners wapen en een luxe wapen te merken.
Daarnaast is er een grote kans dat je fouten gaat maken bij het onderhoud van je eerste airsoft wapen, waardoor het zonde is om direct een heel duur wapen te verpesten. Je maakt die leerfouten liever op een goedkoper wapen.

Tip 2: Begin met een airsoft geweer

Een geweer is een goed airsoftwapen om te beginnen. Dit komt omdat dit een geweer is waarmee je snel kan schieten. Het voordeel van een geweer is dat je nog niet hoeft te oefenen met scherp schieten. Je hoeft alleen maar te leren hoe je de trekker van een geweer moet overhalen.
Als beginner is het erg fijn om een geweer te hebben omdat de kans dat je iemand raakt veel groter is dan met een wapen dat slechts een kogel per keer afvuurt, zoals een pistool of een luchtbuks. Het is erg frustrerend als je in je eerste airsoft sessie helemaal niemand raakt, omdat het nou eenmaal moeilijk is om bewegende doelwitten te raken. Om een leuke eerste airsoft ervaring te hebben, is een geweer dus sterk aan te raden.

Tip 3: Neem je eigen veiligheid serieus

Het is belangrijk dat je je eigen veiligheid serieus neemt. Airsoft is namelijk een serieus spel, dus dit moet ook zo overkomen. Dit houdt dus in dat je een goede helm, een goede beschermbril en een goed vest moet dragen. Goede bescherming is cruciaal. Ook moet je je altijd aan de veiligheidsrichtlijnen houden van de faciliteit waar je gaat airsoften.
Het is ook belangrijk om een cultuur van veiligheid te creëren in jouw airsoft groep. Als mensen ‘stoer’ doen en daarmee veiligheid in de wind slaan, spreek ze daar dan op aan. En als ze zich niet aan alle veiligheidseisen willen houden, spreek dan niet meer met ze af. Ik heb zelf bijvoorbeeld wel eens iemand gezien die op het lichaam schoot van iemand die zijn helm niet op had, en dat is simpelweg te gevaarlijk, dus ik zou nooit met zo iemand willen airsoften.

Tip 4: Begin daarna met een airsoft pistool

Begin na je geweer ook met een airsoft pistool. Het is gemakkelijk schieten en het is iets dat je snel onder de knie kan krijgen. Het is makkelijker dan het schieten met een geweer.
Over het algemeen is een pistool een goed tweede wapen, nadat je een geweer hebt gekocht. Als je twee wapens hebt, dan kun je het geweer gebruiken voor gemiddelde afstanden en het pistool voor korte afstanden.
Aangezien het pistool het makkelijkst is om te gebruiken, kun je er ook voor kiezen om deze als eerste wapen te kopen. Maar dan is het wel belangrijk dat de andere mensen in jouw groep dit ook doen. Het is namelijk niet leuk om met een pistool rond te lopen in een gevecht vol geweren, want dan word je gewoon afgeslacht. Maar, als je met een grote groep beginners een gevecht doet waarin iedereen alleen pistolen heeft, dan kan dit juist heel leuk zijn.

Tip 5: Probeer geen geld te besparen op bescherming

Qua wapens is het slim om niet meteen een luxe variant te kopen als beginner, maar qua je bescherming wil je niet zuinig doen. Veiligheid is belangrijk!
Zorg er dus voor dat je een goede helm hebt die je hoofd beschermt. Ook is het belangrijk om een goed vest te hebben. Dit is namelijk een goede bescherming voor je lichaam.
Airsoft is een schietsport en kan zodoende gevaarlijk zijn. Maar als je goede bescherming draagt en je aan alle veiligheidsvoorschriften houdt, dan is airsoft een hele veilige en leuke sport.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>