fbpx
 • Home
 • /
 • Massage
 • /
 • Sanbo Massage Gun review: Kopen of toch niet?

Publicatie datum: 21 april, 2022

Door: Jack

Sanbo Massage Gun Review

Beste Sanbo Massage Gun

Wil jij nou een échte goede kwaliteit massage gun in huis halen? Dan is de Sanbo massage gun net wat voor jou! Dit massageapparaat is razend populair onder zowel professionals als thuisgebruikers. En wij begrijpen wel waarom. 

Zo ziet de Sanbo er alleen al hartstikke mooi uit. Door het moderne design zou je ‘m haast al kopen. Maar niet alleen daarom is dit een goede aankoop natuurlijk. Zo helpt de Sanbo massage gun bij het herstel van spierpijn na een (zeer intensieve) training.

En ook eventuele blessures worden voorkomen met zo’n massageapparaat. Dat kan dankzij de vernieuwde klopmassage technologie die je spieren extra intensief kan masseren. En wist je dat er zelfs een gratis Sanbo massage app is?

Hiermee haal jij een eigen fysiotherapeut in huis! Deze app zorgt ervoor dat jij extra gericht kan masseren. En daarnaast beschikt dit apparaat over maar liefst 9 verschillende snelheidsstanden met 6 verschillende opzetstukken. Wat wil je nog meer?


Denk jij eraan om de Sanbo massage gun te kopen? Dan is dit artikel net wat voor jou! Wanneer je nog twijfels hebt kunnen wij je hier namelijk goed mee helpen. Wij hebben de Sanbo massage gun zeer uitgebreid getest aan de hand van veel strenge criteria. 

Zo hebben wij bijvoorbeeld gekeken of je bij de Sanbo massage gun ook daadwerkelijk waard krijgt voor je geld, en dat is uiteraard wel belangrijk. Aan de hand van deze (zeer uitgebreide) test hebben wij een Sanbo massage gun review geschreven. 

Op deze manier krijg jij een helder beeld bij alle functies van het apparaat en de werking. En in de review hebben wij ook een beoordeling gegeven inclusief een eindcijfer. Als je ook benieuwd bent naar de test adviseren wij je gauw verder te lezen!


Belangrijkste voordelen en nadelen Sanbo Massage Gun

Voordelen Sanbo Massage Gun

 • Je hebt bij de Sanbo massage gun keuze uit maar liefst 9 verschillende snelheidsstanden.
 • Bij de massage gun kan je een speciale Sanbo massage app downloaden die jou begeleidt tijdens de massage.
 • Wanneer je deze massage gun aanschaft krijg je zes verschillende opzetstukken om uit te kiezen.
 • Er zijn veel verschillende intensiteit levels: deze lopen van 1 tot en met 10.
 • Dit is een zeer krachtige massage gun: het maximale aantal RPM is maar liefst 4400.
 • De massage gun is ontworpen in samenwerking met verschillende massage- en fysiotherapeuten die er echt verstand van hebben.
 • Er zijn twee unieke standen: medisch voor het effect van een therapeut en fitness voor na het sporten.
 • Verkozen als beste massage gun van nu

Nadelen Sanbo Massage Gun

 • De zwaarste intensiteit stand is in sommige gevallen niet sterk genoeg voor zeer diepliggende knopen.
 • De massage gun beschikt niet over een in te stellen timer.

Sanbo Massage Gun Test 

Goed, wij hebben het eerder in dit artikel natuurlijk al even kort benoemd. Maar wij hebben dus een zeer uitgebreide massage gun test gedaan. Hierbij hebben we gekeken naar onder andere de verhouding tussen prijs en kwaliteit en hoe gemakkelijk deze te bedienen is. 

En omdat wij de resultaten zo nauwkeurig mogelijk willen hebben is het massage apparaat op veel vlakken beoordeeld. Al deze vlakken hebben wij hieronder uitgewerkt in een speciale Sanbo massage gun review. Ben jij ook benieuwd hoe goed deze massage gun scoort? Lees dan gauw verder!

Gebruiksgemak

Het eerste punt waarop wij de Sanbo massage gun hebben getest is de gebruiksvriendelijkheid. Hiermee bedoelen we eigenlijk hoe gebruiksvriendelijk de massage gun is en hoe makkelijk deze dus is in het gebruik. 

Qua gebruiksvriendelijkheid wist de Sanbo massage gun toch best goed te scoren. Zeker in vergelijking met andere massage guns die wij eerder hebben getest. Hoe kan dit dan? Dat gaan we je vertellen!

Je hoeft de massage gun bijvoorbeeld niet nog in elkaar te zetten. Het enige wat jij zelf hoeft te doen is het verwisselen van de verschillende opzetstukken. En dat wijst zich eigenlijk best wel uit. Mocht je toch nog niet helemaal begrijpen hoe het apparaat werkt dan is dat ook geen probleem. Je krijgt er namelijk ook een Nederlandse handleiding bij die jou precies vertelt hoe het apparaat werkt.

RPM

Een ander punt dat wij hebben bekeken en overigens ook vrij belangrijk is aan een massage gun is het RPM. Dit staat voor Rotation Per Minute. In het Nederlands is dit het aantal rotaties per minuut dat het massage gun maakt.

Hierbij geldt eigenlijk als een soort vuistregel: hoe hoger het RPM, hoe krachtiger de massage gun werkt en hoe dieper de knopen kunnen zijn. Als een massage gun dus een hoog RPM heeft kunnen ook de diepste knopen verminderd worden.

Het maximale RPM van de Sanbo massage gun is 4400. En voor een massage gun is dat echt vrij hoog. Sterker nog, dit is ook wel hoger dan het gemiddelde bij een massage gun. En dat zegt toch wel wat!

Accuduur

Een ander punt dat we hebben bekeken is de accuduur. Wanneer je een massage gun gebruikt voor professioneel gebruik wil je natuurlijk hier wel een hele dag mee vooruit kunnen. En je wil zeker niet dat deze middenin een sessie uitvalt.

En precies daarom hebben wij ook de accuduur getest. En ook hierbij hebben we erg positief nieuws! Zo is de gebruiksduur van de accu maar liefst 240 minuten. Dat is omgerekend dus 4 volle uren.

En daar is niks mis mee. Ook gaat het opladen relatief snel. Voor je het weet is de massage gun weer vol en kan jij weer 4 uur vooruit!

Draadloos

Ook hebben wij uiteraard bekeken of de massage gun draadloos te gebruiken is. Want het is een beetje onhandig als deze in het stopcontact moet. Sterker nog, zeker wanneer er geen stopcontact in de buurt is wordt het masseren natuurlijk wel heel onhandig. 

Gelukkig is de Sanbo massage gun volledig draadloos te gebruiken. Dat betekent dus dat jij de massage gun altijd en overal kan gebruiken, mits de batterij opgeladen is natuurlijk.

Opzetstukken

Vaak wil je een massage gun kunnen gebruiken voor verschillende spiergroepen. Zo kan je een massage gun gebruiken voor je rug en nek, maar ook voor je benen en kuiten bijvoorbeeld. Om al die spiergroepen goed te kunnen masseren heb je wel verschillende opzetstukken nodig.

Nou, gelukkig krijg je bij de Sanbo massage gun maar liefst 6 verschillende opzetstukken. En dat zijn er uiteraard best wel wat! Deze opzetstukken dienen allemaal weer een ander doel en zijn specifiek gemaakt om bepaalde spiergroepen zo goed mogelijk te kunnen bereiken.

Ook kun je hiermee vrij diepliggende knopen goed weghalen. En daarnaast kan je zelfs blessures voorkomen dankzij de verschillende opzetstukken. Dit is wel één van de grootste pluspunten aan de massage gun. Dit zijn de opzetstukken op een rijtje:

 • Round ball: deze is goed geschikt voor onder andere percussie therapie

 • Dampener: dit opzetstuk is goed geschikt voor gevoelige spieren 

 • U- Fork: goed geschikt voor de rugwervel, nek, kuiten en schouders met minimale belasting van de botten

 • Bullet: hiermee kan je goed ‘deep tissue’ massage toepassen

 • Air Plug: goed te gebruiken bij dieper liggende knopen 

 • Finger: hiermee kan je zeer nauwkeurig doordringen tot een pijnlijke spier

Extra functionaliteiten 

Tot slot hebben wij ook nog gekeken naar de extra functionaliteiten van de massage gun. Hiermee bedoelen we eigenlijk de extra mogelijkheden die de massage gun biedt die bijvoorbeeld andere modellen niet hebben.

En dit zijn er eigenlijk best wel wat. Zo kan je bij de massage gun een speciale Sanbo massage app downloaden. Hierin krijg jij extra begeleiding bij het masseren waardoor je dit zo effectief mogelijk kan aanpakken! 

En dat is nog niet alles. Je hebt ook maar liefst 10 verschillende intensiteit standen om uit te kiezen. Dus hoe dieper de knoop, hoe hoger je deze stand kan zetten. Dit is ook heel fijn wanneer je spierpijn hebt!

En er zijn dus ook 9 verschillende snelheidsstanden om uit te kiezen. En het geluidsniveau van de massage gun is ook bewonderenswaardig laag: slechts 35 dB. Even ter vergelijking: bij sommige massage guns is dit zelfs 71 dB.


Sanbo Massage Gun Product eigenschappen

Naast bovenstaande criteria hebben we ook gekeken naar de belangrijkste product eigenschappen van deze Sanbo Massage Gun. 

Specificaties

Header

Gewicht

700 gram

Geluid

20-35 DB Geluid

Type Massage

Compressie massage | Vibratie massage | Klopmassage | Rolmassage | Shiatsu massage

Geschikt voor lichaamsdeel

Benen | Nek | Rug | Schouders | Voeten | ArmenSanbo Massage Gun Ervaringen van anderen

Naast onze eigen Sanbo Massage Gun zijn we voor jullie ook op onderzoek gegaan en gekeken hoe de Sanbo Massage Gun beoordeeld wordt door andere consumenten. Hierdoor zie je direct hoe goed de Sanbo Massage Gun ervaringen van anderen zijn.

In het verleden heb ik diverse massage guns gehad. Na de aankoop van de Sanbo medische massage gun merk ik dat deze sneller en stiller is. Hij is ook erg licht en compact erg profesioneel.

Normaal train ik 4 x per week en heb ik 1x per week een wedstrijd. Normaal heb ik in het begin van het seizoen erg veel spierpijn, dit is nu een stuk minder danzkij deze medische massage gun.

IK GA DIT PRODUCT ZEKER AANRADEN AAN MIJN TEAMGENOTEN! IK BEN ERG VERRAST.

Loes

Doordat ik vaak pijn in mijn schouder had bij het gymmen ben ik gaan lezen naar oplossingen. Ik kwam uit bij een massage gun. Die van sanbo vond ik der vet uitzien en de reviews zagen er goed uit, ik dacht een gokje waard dus. Uiteindelijk besloten om deze te bestellen en het heeft een positief effect. Gebruik hem nu niet alleen voor mijn schouder maar voor diverse spiergroepen. De gun ziet er goed uit, is krachtig en beschikt over een goede accu. Voor deze prijs echt een toffe gadget en het zorgt ervoor dat ik weer lekker kan gymmen. Iedereen die twijfelt over een aanschaf, ik zeg doen! Groetjes van Youssef.

Youssef

Ik kocht deze product aan van sanbo omdat mijn pa heel veel last had aan zijn rugspieren en bij het gebruiken van ongeveer 2-3 dagen bleek zijn rugspieren meer ontspannen. Dus voor mensen met veel spierklachten raad ik deze zeker aan. Geen geldverspilling voor een apparaat als deze.

Valtkon


Voor wie is de Sanbo Massage Gun Geschikt? 

Wij hebben je uiteraard nu een hele hoop informatie gegeven over de Sanbo massage gun. Maar misschien is het je nog een beetje onduidelijk voor wie deze massage gun nou goed geschikt is. Nou, wij hebben goed nieuws: de massage gun is zowel geschikt voor thuisgebruik als professioneel gebruik. Dus ook wanneer jij fysiotherapeut bent is dit een erg goed ondersteuningsmiddel om je klanten te helpen!


Conclusie: Sanbo Massage Gun kopen of niet?

Beste Sanbo Massage Gun

9.2

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

En nu zijn we ondertussen alweer aangekomen bij het laatste onderdeel van de Sanbo massage gun review. Namelijk de eindconclusie? Hierin geven we onder andere antwoord op de brandende vraag: is deze massage gun je geld nou echt waard?

Kort gezegd is het antwoord volmondig: ja. Maar wij zullen dit uiteraard nog even nader toelichten voor je. Laten we eens beginnen bij de speciale app die je kan downloaden: de Sanbo massage app. Met deze app krijg jij toegang tot hulp van echte therapeuten die jou ondersteuning kunnen bieden tijdens het masseren.

Zo voorkom je dat je fouten maakt of dat je de verkeerde spiergroep aan het masseren bent. Maar uiteraard is dat niet alles wat deze massage gun zo goed maakt. Zo is de gun zeer krachtig met maar liefst 4400 RPM per minuut. 

Dit is zeker in verhouding met andere massage guns erg hoog. En dankzij de 10 verschillende intensiteit standen kan je ook dieper liggende knopen goed bereiken en aanzienlijk verminderen. En dat is precies wat je wil wanneer je zo’n massage gun aanschaft.

Tevens beschikt de Sanbo massage gun over 9 verschillende snelheidsstanden. Ook dit kan je goed aanpassen naar de ernst en vorm van je klachten. En bij de bestelling krijg je dan ook nog eens 6 verschillende opzetstukken.

Deze opzetstukken dienen ieder weer voor een ander doel en andere spiergroep. Zo kan je lastig te bereiken plekken als je schouders en nek erg goed bereiken. En met het geluidsniveau van slechts 35 dB is deze massage gun muisstil. Wij zijn fan!


Hoe hebben jullie de Sanbo Massage gun getest?

In onze Sanbo Massage gun hebben wij een uitgebreide test gedaan waarbij we deze massage gun op verschillende criteria hebben beoordeeld. Zo hebben we onder andere gekeken naar het gebruiksgemak, de duurzaamheid van het apparaat, het comfort en natuurlijk naar de extra functionaliteiten. Vervolgens hebben we op basis van deze uitslag een cijfer gegeven. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bij Top-X is het ons doel om aankoopbeslissingen eenvoudig te maken.

Zijn er Sanbo Massage gun aanbiedingen?

Ben jij op zoek naar een Sanbo Massage gun aanbieding? Goed nieuws! Wij hebben namelijk een overzicht van de meest actuele Sanbo Massage gun aanbiedingen. De Sanbo Massage gun kopen? via Top-X vergelijk je direct de beste prijs.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>