fbpx
 • Home
 • /
 • Lease
 • /
 • Private Lease voorwaarden en eisen: hier moet je aan voldoen

Publicatie datum: 8 maart, 2023

Door: Puck

Private Lease is een populaire manier om een auto te gebruiken zonder deze zelf aan te moeten schaffen. Voor het leasen van een auto dien je echter aan een aantal voorwaarden te voldoen. In dit artikel lees je alles over de Private Lease voorwaarden!


Wat is Private Lease?

Private leasen is een vorm van lease waarbij je een auto rijdt voor persoonlijk gebruik. Dit is anders dan zakelijk leasen, waarbij een auto voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt. Voor het keurmerk Private lease gelden dan ook andere voorwaarden.


Bij Private Lease betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto, dit is inclusief verzekering, onderhoud en reparaties. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten en weet je precies wat je maandelijks kwijt zal zijn aan je auto. Aan het einde van de leaseperiode zal je de auto terug moeten inleveren bij de leasemaatschappij.


Private Lease is een populaire optie voor consumenten die een nieuwe auto willen rijden. Leasen is in vergelijking tot een auto kopen relatief gemakkelijk en de maandelijkse kosten zijn overzichtelijk. Dit zorgt voor veel zekerheid!

Onze 5 favoriete leasemaatschappijen

 • Athlon ➡️ De grootste van Nederland, en dat is niet voor niets
 • Volkswagen Lease ➡️ Voor betrouwbaarheid kies je voor Volkswagen!
 • SEAT lease ➡️ Veel auto voor weinig geld
 • Wittebrug Lease ➡️ Onze favoriet in de categorie Zakelijk
 • IkRij.nl ➡️ Zeer breed aanbod Private lease en Occasion lease

Welke private lease voorwaarden en eisen gelden er?

Er kunnen verschillende voorwaarden gelden wanneer je een private leaseauto wil leasen. De voorwaarden kunnen echter variëren per aanbieder of private leasecontract. Onderstaand zetten we enkele veelvoorkomende voorwaarden voor je op een rijtje:

Inkomenseis

De meest voorkomende voorwaarde private lease heeft te maken met het inkomen. Er kan een minimuminkomen vereist zijn om in aanmerking te komen voor Private Lease. Hoeveel vast inkomen gevraagd wordt, verschilt per leasemaatschappij maar komt meestal uit op een netto maandinkomen rond de €1200 tot €1500. Op deze manier weet de leasemaatschappij zeker dat je aan je financiële verplichtingen kan voldoen.

Vast Contract

Voor een private leaseauto geldt er vaak een looptijd van minimaal 12 tot 24 maanden. Dit wordt in overleg met de leaser schriftelijk vastgelegd. Over het algemeen geldt; hoe korter het tijdelijk contract, hoe hoger de maandelijkse kosten.

Meetekenen partner

In geval van een partner, is het bij sommige leasemaatschappijen verplicht je partner als mede-leasehouder aan te melden. Dit is om ervoor te zorgen dat beide personen aansprakelijk zijn voor de maandelijkse betalingen en eventuele schade.

BKR-registratie

De meeste leasemaatschappijen controleren of je een negatieve registratie hebt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) voordat ze een leasecontract afsluiten. Dit om eventuele schulden door wanbetaling van leasers te voorkomen. Een auto leasen zonder BKR is in sommige gevallen mogelijk.

Minimumleeftijd

Vaak geldt er een minimumleeftijd voor de bestuurders van leaseauto's. Om te kunnen private leasen dien je in de meeste gevallen minimaal 21 of 23 jaar te zijn.

Partner

Sommige leasemaatschappijen vereisen dat de bestuurder een bepaald aantal jaren schadevrij heeft gereden. Dit staat helder omschreven in de voorwaarden.

Ben jij benieuwd welke lease partijen het best beoordeeld worden? Bekijk dan de top 5 hieronder.

Voor wie is Private Lease geschikt?

Private Lease is een populaire methode geworden om een auto te rijden zonder de financiële lasten en risico's van het eigenaarschap van een voertuig. Maar voor wie is Private Lease nu precies geschikt? Private Lease is in veel gevallen een passende oplossing; onderstaand zetten we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje!

 1. Je wil niet in één klap veel geld kwijt zijn aan een nieuwe auto. Beschik je niet over de financiële middelen om een nieuwe auto aan te schaffen of geef je het geld hier gewoon liever niet aan uit? Dan kan je ervoor kiezen een auto te leasen. Je betaalt dan een vast maandbedrag, maar geen grote uitgaven in één keer! Bekijk hier de beste lease auto's van dit moment.

 2. Je wil regelmatig een nieuwe auto. Ben je snel uitgekeken op je auto of weet je al dat je binnenkort een ander type auto nodig gaat hebben? Dan kan Private Lease een interessante oplossing bieden. Een leasecontract duurt namelijk maar maximaal 2 jaar, na afloop van dit termijn stap je eenvoudig over naar een nieuwe auto.

 3. Je wil flexibiliteit. Je leaseauto zal je na een bepaalde tijd moeten inleveren, dit geeft je de vrijheid om een nieuwe auto uit te kiezen of te beslissen geen auto meer nodig te hebben.

 4. Je wil je niet druk maken over waardevermindering van je auto. Met Private Lease is het risico van waardevermindering van de auto voor de leasemaatschappij. Dit kan veel zorgen ontnemen.

 5. Je wil je niet druk maken over onderhoud of reparaties van je auto. Met Private Lease zijn de kosten voor onderhoud of reparaties aan je auto voor de leasemaatschappij. Ook hier hoef je je dus geen zorgen om te maken.

Onze 5 favoriete leasemaatschappijen

 • Athlon ➡️ De grootste van Nederland, en dat is niet voor niets
 • Volkswagen Lease ➡️ Voor betrouwbaarheid kies je voor Volkswagen!
 • SEAT lease ➡️ Veel auto voor weinig geld
 • Wittebrug Lease ➡️ Onze favoriet in de categorie Zakelijk
 • IkRij.nl ➡️ Zeer breed aanbod Private lease en Occasion lease

Private lease Eisen - FAQ

Wat is het minimale inkomen dat nodig is voor private lease?

Het minimale inkomen dat nodig is voor Private Lease varieert per leasemaatschappij en het type auto dat je wil leasen. Over het algemeen wordt een maandelijks inkomen van minimaal twee tot drie keer zoveel als het leasebedrag vereist.

Mag ik een private lease auto meenemen naar het buitenland?

Of je een Private leaseauto mag meenemen naar het buitenland hangt af van jouw specifieke leaseovereenkomst en welke afspraken gelden. Sommige leasebedrijven staan reizen naar het buitenland toe, andere kunnen beperkingen opleggen zoals een beperkt aantal landen of kilometers.

Wat gebeurt er aan het einde van de leaseperiode?

Aan het einde van de leaseperiode lever je de auto terug in bij de leasemaatschappij. Je kan er dan voor kiezen een nieuwe leaseovereenkomst af te sluiten of het leaseproces te beëindigen.

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>