fbpx

KPN telefoon abonnement vergelijken

De mobiele telefoon: tegenwoordig kunnen we eigenlijk niet meer zonder én heeft vrijwel iedereen ook zo’n handige mini-zoekmachine in bezit. En om dingen dus op te kunnen zoeken buitenshuis heb je een KPN telefoon abonnement nodig (of van een andere provider). 

Echter gaan wij in dit artikel in op de verschillende abonnementen van KPN mobiel. Hiermee kan jij buitenshuis ook internetten. Iets wat zeker fijn is wanneer je lang onderweg bent en/of ver van huis bent.

Op deze pagina kan jij super makkelijk alle verschillende KPN mobiel abonnementen met elkaar vergelijken! Het maakt hierbij niet uit naar welk abonnement je op zoek bent, bij ons van Top-X vind je het perfecte KPN abonnement (met of zonder een toestel).


Waarom een mobiel abonnement bij KPN?

Goed, misschien twijfel je nog een beetje of weet je niet zo goed wat je met een KPN telefoon abonnement allemaal kan. Er zijn uiteraard veel verschillende wegen naar Rome, en er zijn minstens zoveel redenen voor een KPN mobiel abonnement. 

Om het voor jou lekker overzichtelijk te maken hebben wij de verschillende voordelen onderstaand op een rijtje gezet. Zo verdwijnen die twijfels als sneeuw voor de zon!

Goed Bereik

Allereerst ben je bij KPN mobiel verzekerd van een goed bereik. Dat betekent dat je gebruik kan maken van stabiel én snel internet. Hierdoor kan jij die ene spannende netflix serie rustig kijken zonder dat deze regelmatig stilvalt (zeer vervelend wanneer het net interessant begint te worden). En sterker nog, je kan zelfs gebruik maken van het nieuwe én supersnelle 5G!

Korting op Spotify

Wanneer je een KPN telefoon abonnement afsluit kan je profiteren van verschillende kortingen. Zo heeft KPN een speciale samenwerking met Spotify waardoor jij korting kan krijgen! Wanneer je dit dan deelt met je familie luister je eigenlijk gratis muziek. Hoe tof is dat?

Korting op Fox Sports

Ben jij een echte sportliefhebber? Dan heb je al helemaal voordeel van de KPN mobiel aanbieding. Je kan namelijk korting krijgen op een Fox Sports abonnement. Dat betekent dat jij honkbal, american football of andere sporten met korting op de buis kan kijken. Handig, want op de reguliere Nederlandse zenders is dit helemaal niet te zien.

Altijd een goed bereik

Hierbij maakt het niet uit of je nou thuis bent of juist een dagje op pad bent. Bij KPN ben je verzekerd van een goed bereik. Dat betekent dat je altijd appjes kan versturen of kan bellen zonder op zoek te hoeven naar beter bereik. Fijn, dat scheelt ook weer eens een hoop moeite.

Gebruik maken van 5G internet

Wanneer je een KPN sim only abonnement afsluit kan je gebruik maken van hun nieuwe 5G netwerk. Dit is nog sneller internet dan je voorheen gewend was. Sterker nog, de internetsnelheid kan zelfs oplopen tot een beste 240 Mbit/s. Dat is niet niks!

Gratis bellen met alle KPN abonnementen op hetzelfde adres

Deel jij de wifi met je huisgenoten of met je gezin? Dan kan je hier je voordeel uit halen. Je kan dan namelijk onderling gratis met elkaar bellen! Ideaal wanneer je even wil overleggen over de boodschappen of een andere belangrijke kwestie.


Hoe goed is het netwerk van KPN? Dekking & Snelheid

Niet geheel onbelangrijk is dan natuurlijk ook de dekking en snelheid van KPN.  Want een KPN mobiel aanbieding kan nog zo mooi zijn, als het internet heel traag is kan je er eigenlijk nog niet zoveel mee.

Daarom hebben wij onderstaand een kleine tabel gemaakt met daarin een overzichtje van de snelheid en dekking. Zo weet jij precies waar je aan toe bent! (De snelheid van het abonnement wordt uitgedrukt in Mbit/s).

Hierbij scoort KPN toch best wel goed in verhouding tot andere providers zoals Ziggo. De snelheid is vaak vrij stabiel en er komen minder vaak meldingen voor van traag internet bij KPN dan bij bijvoorbeeld Ziggo. 

Netwerk

Maximaal Mbit/s

Gemiddelde Mbit/s

5G

100 Mbit/s

50 Mbit/s

4G++

100 Mbit/s

15 Mbit/s

4G+

65 Mbit/s

15 Mbit/s

4G

65 Mbit/s

15 Mbit/s


Welke KPN abonnementen zijn er?

Enfin, de voordelen zijn nu zeer waarschijnlijk wel duidelijk. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar de verschillende abonnementen die er dan zijn. We kunnen je verzekeren dat er voor iedereen een abonnement is dat goed past bij je wensen. 

Onderstaand hebben we een greep van de abonnementen op een rijtje gezet. Hierbij hebben we gekeken naar abonnementen mét een telefoon, en de top 3 sim only abonnementen. Het is maar net wat jij wil! (Let op: het gaat hierbij om de kosten per maand)

KPN abonnementen aanbiedingen

 • Samsung Galaxy S21FE, onbeperkt 5G en onbeperkt belminuten: €51,50

 • Samsung Galaxy S22, 10GB 5G, 150 belminuten: €42,- 

 • Apple Iphone 13 Pro Max, onbeperkt 5G en onbeperkt belminuten: €72,50

 • Samsung Galaxy S21, onbeperkt 5G en onbeperkt belminuten: €51,50

 • Apple Iphone 13, onbeperkt 5G en onbeperkte belminuten €57,50

Dit is een greep uit de abonnementen inclusief telefoon waar je uit kan kiezen. Ook kan je vaak zelf het aantal belminuten en de hoeveelheid data zelf aanpassen naar eigen voorkeur. Zo is er voor ieder wel een goed passend abonnement.

Sim Only bij KPN

 • Sim only 2 jaar: onbeperkte 5G en 150 belminuten: €31,50 
 • Sim only 2 jaar: onbeperkte 5G en onbeperkte belminuten: €32,50 per maand 
 • Sim only 1 jaar: onbeperkte 5G en 150 belminuten: €32,50

KPN abonnement met toestel

Goed, we begrijpen dat je misschien nog je vraagtekens hebt bij een KPN mobiel abonnement waarbij je ook een telefoon in huis krijgt. Waarvoor bestaan dit soort abonnementen eigenlijk?

Dat is een terechte vraag. Dit soort abonnementen zijn goed geschikt voor mensen die niet in één klap honderden euro’s willen uitgeven aan een nieuwe telefoon. Deze nieuwste mobieltjes kunnen namelijk wel tussen de 600 en 1000 euro kosten.

Met een abonnement betaal je iedere maand een deel van de volledige prijs van de telefoon. Hierdoor ben je niet in één keer zoveel geld kwijt. Hieronder hebben wij de verschillende voor- en nadelen van dit abonnement op een rijtje gezet.

Voordelen KPN abonnement met toestel

 • Je hebt altijd één van de nieuwste telefoons. Je mag namelijk iedere twee jaar een nieuw toestel uitkiezen (mits je je abonnement verlengt)
 • De tarieven zijn vaak een stuk voordelig dan de prepaid-tarieven
 • Je hoeft niet in één keer een hele som met geld te betalen voor de telefoon, je kan dit verspreiden over de lengte van het abonnement
 • Wanneer de telefoon kapot is kan je deze vaak gratis laten repareren of vervangen

Nadelen KPN abonnement met toestel

 • Je zit vast aan een contract van minstens één of twee jaar
 • Verplichte BKR-registratie voor telefoons met een waarde hoger dan 250 euro
 • Je betaalt meer dan wanneer je een sim only-abonnement afsluit, omdat je de kosten voor de telefoon ook moet betalen

KPN Sim Only

Naast de abonnementen met telefoon heb je natuurlijk ook de zogenoemde Sim only abonnementen. Hierbij heb jij zelf al een telefoon en wil je graag een abonnement afsluiten voor internet en bellen. 

Dit abonnement is goed geschikt voor mensen die al een goede telefoon hebben gekocht of niet willen vastzitten aan een contract van één of meerdere jaren. Het loont hierbij goed om de verschillende Sim only abonnementen met elkaar te vergelijken. 

Zo kies je namelijk KPN abonnement dat goed bij je past en waar je niet teveel voor betaalt. En waarom je dat dan bij ons moet doen? Nou, onze vergelijker is de beste op de markt! Wij hebben alle abonnementen mogelijk bij de verschillende providers opgenomen in ons systeem. Zo vind jij hoe dan ook de perfecte match!

Om de keuze voor jou nog iets makkelijker te maken hebben wij onderstaand de verschillende voor- en nadelen van zo’n Sim only abonnement op een rijtje gezet. Misschien is dit wel wat voor jou!

Voordelen KPN Sim only

 • Het is goedkoper dan een abonnement met toestel. Je betaalt namelijk alleen voor je abonnement en niet voor een nieuw toestel
 • Het is flexibel. Vaak kan je je bundel iedere maand aanpassen en zelf samenstellen. Hierdoor kan je ook geld besparen wanneer je veel belminuten over hebt of juist buiten je bundel belt 
 • Meer vrijheid: je zit niet vast aan een contract van één of twee jaar. Je kan dus ook van telefoon wisselen wanneer je dat zelf wil
 • Maandelijks opzegbaar: wanneer het abonnement en/of de provider niet bevallen kan je het maandelijks opzeggen

Nadelen KPN Sim only

 • Je bent in één keer een flinke klap met geld kwijt omdat je de telefoon los moet kopen
 • Providers hanteren vaak een ondergrens voor het aantal belminuten en MB’s

Welke telefoons met abonnement heeft KPN?

We hebben eerder al kort ter illustratie een paar van de telefoons genoemd die je in combinatie met een abonnement kan krijgen bij KPN. Om je hier een beter beeld van te geven hebben wij onderstaand een selectie van de populairste modellen op een rijtje gezet

 • Samsung Galaxy S21 FE

 • Samsung Galaxy S22

 • Apple iPhone 13 Pro Max

 • Samsung Galaxy S21

 • Apple iPhone 13

 • Samsung Galaxy S22 Ultra

 • Samsung Galaxy A52s


KPN los toestel

Wanneer je dacht dat alle opties nu voorbij waren gekomen, heb je het mis! Er is namelijk nog een optie bij KPN. Je kan ook een los toestel kopen zonder een abonnement. Je koopt dan de telefoon die je wil bij KPN in plaats van bij bijvoorbeeld de MediaMarkt of Coolblue.

Je betaalt dan een hoger bedrag in één keer natuurlijk, maar dan zit je niet vast aan een abonnement met contract. Je wordt dan ook niet geregistreerd bij de BKR en je telefoon is écht van jou.

Je kan dan bij aankoop van de telefoon ook direct een Sim only abonnement afsluiten, die we ook al eerder in dit artikel hebben besproken. Dit abonnement kan je dan wederom afstellen naar je eigen voorkeur. Doordat je dit direct bij de bestelling van je telefoon kan afsluiten ben je ook in één keer klaar, dat is wel zo fijn.


KPN mobiel aanbieding

Wanneer jij een nieuw KPN telefoon abonnement wil afsluiten is het van groot belang dat je van tevoren goed de verschillende opties met elkaar vergelijkt. Zo voorkom je dat je een abonnement kiest dat eigenlijk helemaal niet bij je past: dat is doodzonde natuurlijk.

Dan betaal je misschien veel teveel, en van dat geld kan je ook andere leuke dingen doen. Een ander puntje om ook goed op te letten zijn de algemene voorwaarden en kleine lettertjes bij zo’n contract.

Soms zit er namelijk een addertje onder het gras die dan heel toevallig staat vermeld in de kleine lettertjes. Daar wordt namelijk vaak overheen gelezen, en zulke bedrijven weten dat ook. Op die manier voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.


Veelgestelde vragen over KPN mobiel vergelijken

Is een KPN mobiel goed?

KPN is zeker een goede provider en staat sinds jaar en dag bekend als een van de oudste en bekendste providers van ons land. KPN is dus zeker een goede provider die meerdere goede telefoon abonnementen aanbiedt.

Waarom mobiele abonnement van KPN vergelijken bij Top-x?

Onze vergelijker is altijd up-to-date waardoor je altijd de meest actuele prijzen hebt. Bovendien zijn wij volledig onafhankelijk waardoor de consumenten altijd op nummer 1 staat.

>