fbpx

Telefoon abonnementen vergelijken

Ben jij op zoek naar het beste telefoon abonnement? Goed nieuws! Via Top-X vergelijk je direct de meest actuele abonnementen met mobiele telefoon bij alle bekende providers in Nederland.

Hierbij maakt het ook niet uit naar wat voor soort abonnement je op zoek bent, bij ons van Top-X vind je gegarandeerd het abonnement dat perfect bij je past: 4G, 5G, of onbeperkt internet. Alles komt aan bod zodat jij de beste keuze kan maken en de goedkoopste sim only kan scoren!


Waarom Telefoon abonnementen vergelijken via top-X?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel aanbieders van mobiele telefoon abonnementen. Maar welke telefoon abonnementen zijn nu het beste?

Door telefoon abonnementen te vergelijken via Top-X profiteer jij ten alle tijden van de beste deal. Op dagelijkse basis verzamelen wij namelijk alle telefoon abonnementen op het internet.

Hierdoor weet jij zeker dat je altijd een onafhankelijke manier van het vergelijken van telefoon abonnement hebt. Onze vergelijker is verder altijd up-to-date en biedt je verschillende opties en webshops aan.


Wat voor soort mobiele abonnementen zijn er?

De grote vraag is natuurlijk: welke soort mobiele abonnementen zijn er eigenlijk beschikbaar? Wij kunnen ons voorstellen dat je het best moeilijk kan vinden om hier een goed overzicht van te krijgen. Er zijn namelijk veel verschillende websites die hier informatie over geven, allemaal weer over andere providers en andere abonnementen.

Hierdoor zie je misschien door de bomen het bos niet meer, en is het vinden van een mobiele telefoon abonnement vrij lastig. Dat begrijpen wij heel erg goed! Daarom willen wij je hier graag bij helpen. En hoe we dat dan doen? Nou, onderstaand hebben wij de verschillende soorten abonnementen even goed uitgebreid uitgelegd. 

Zo weet jij precies wat deze abonnementen inhouden en of dit een beetje bij je past. En maak je echt geen zorgen: er is altijd wel een matchende oplossing bij jouw voorkeur en wensen. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over een nieuw telefoon abonnement.

Mobiel abonnement met toestel

Allereerst heb je het zogenoemde mobiel abonnement met toestel. Bij een mobiel abonnement sluit je een contract af met een bepaalde provider. Hiermee kan je bellen, sms’jes versturen en internetten op je mobiele telefoon. Hierbij krijg je ook direct een telefoon die je hiervoor kan gebruiken (deze kan je vaak zelf kiezen).

Wanneer je dit abonnement afsluit betaal je een vast bedrag per maand een de provider. Hierbij heb je de vrijheid om het abonnement zelf samen te stellen naar eigen voorkeur. Zo kan je zelf kiezen uit de hoeveelheid belminuten en sms’jes.

En ook de grootte van je internetbundel kan je zelf bepalen. Je betaalt hier dan maandelijks voor, en aan het begin van de nieuwe maand heb je weer een ‘volle’ bundel. De prijs van de telefoon zit ook bij dit maandbedrag in, en vaak betaal je ook nog een bedrag buiten dit abonnement om voor de telefoon (100 of 200 euro, iets in die richting). 

Hieronder hebben wij de verschillende voor- en nadelen van zo’n abonnement op een rijtje gezet. Op deze manier weet jij direct of dit abonnement bij je past.

Voordelen
 • Je hoeft niet in één keer een groot bedrag te betalen voor je nieuwe telefoon, je kan dit uitsmeren over de lengte van het abonnement
 • De tarieven van een mobiele telefoon abonnement zijn vaak voordeliger dan de prepaid-tarieven
 • Je hebt altijd één van de nieuwe telefoons met de nieuwste technologieën. Je kan namelijk iedere twee jaar een nieuw toestel kiezen
 • Wanneer de telefoon kapot is kan je deze in sommige gevallen gratis laten repareren
Nadelen
 • Je zit vast aan een contract van één of zelfs twee jaar, hier kom je dan niet onderuit
 • Verplichte BKR-registratie voor telefoons met een waarde hoger dan 250 euro. Deze registratie blijft vijf jaar staan 
 • Wanneer je in een maand minder internet of belminuten hebt verbruikt betaal je nog steeds hetzelfde bedrag
 • Bellen buiten de bundel is vrijwel altijd een stuk duurder

Sim Only-abonnementen

En dan het bekende Sim Only abonnement. Wanneer je van plan bent telefoon abonnementen te vergelijken is het ook goed om de Sim Only abonnementen als optie in je achterhoofd te houden. Wat voor abonnement is dit dan precies?

Een Sim Only is simpel gezegd een mobiel abonnement zonder een telefoon. Letterlijk vertaald betekent het ‘’alleen simkaart’’. Je krijgt dan een losse simkaart die je in je telefoon kan doen waarbij je een abonnement hebt voor bellen en internetten. 

Zo’n abonnement met belminuten, sms’jes en MB’s wordt ook wel een bundel genoemd. iedere provider heeft verschillende bundels waar je uit kan kiezen. Doordat de keuze erg groot is heb je de luxe om het abonnement goed te kunnen afstellen naar je eigen wensen.

Dit abonnement past dus goed bij mensen die een BKR registratie willen voorkomen en bijvoorbeeld zelf al reeds een nieuwe telefoon los hebben gekocht.

Als je dus veel belt en weinig internet gebruikt kan je dit goed afstellen door in je bundel te kiezen voor weinig MB’s en veel belminuten.Zo voorkom je ook dat je teveel zal betalen voor je abonnement. De voor- en nadelen van een Sim Only abonnement hebben wij hieronder ook op een rijtje gezet.

Voordelen
 • Omdat het een Sim Only abonnement is hoef je niet geregistreerd te zijn bij het BKR
 • Een Sim Only abonnement is zeer flexibel waardoor je je abonnement maandelijks aan kan passen en ook zelf kan samenstellen. Wanneer je merkt dat je abonnement toch niet goed past kan je hierdoor geld besparen
 • Je zit niet vast aan een contract bij de provider wat zorgt voor meer vrijheid
 • Het is maandelijks opzegbaar. Wanneer je dan wil overstappen naar een andere provider is dit een stuk makkelijker
 • Een Sim Only abonnement is een stuk goedkoper dan een abonnement met toestel, omdat je alleen betaalt voor het abonnement en niet een nieuwe telefoon
Nadelen
 • Vaak wordt er een ondergrens gehanteerd bij providers voor het aantal belminuten en MB’s
 • Je moet in één keer een groot bedrag betalen omdat je de telefoon los moet kopen

Waar moet je op letten bij mobiele abonnementen vergelijken?

Goed, een ander belangrijk puntje is dan natuurlijk waar je precies op moet letten tijdens het vergelijken van de verschillende mobiele abonnementen. Je wil uiteraard de beste deal kunnen scoren en zo voordelig mogelijk uit zijn. 

Zoals eerder gezegd is het aanbod in abonnementen super groot. Hierdoor kan het best lastig zijn om het juiste abonnement te kiezen die goed aansluit op jouw voorkeuren. Daarom hebben wij onderstaand een paar punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kiezen van een telefoon met abonnement of een los abonnement.

Welke telefoon abonnement past bij mij?

Allereerst is het goed om te letten op je persoonlijke voorkeur/ rekening te houden met je voorkeur bij een telefoon abonnement vergelijken. Hiermee bedoelen we: bedenk je van tevoren hoeveel MB’s, belminuten en sms’jes je in je abonnement wil.

Hierdoor maak je je zoektocht naar het beste telefoon abonnement een stuk specifieker. De opties die je dan voorbij ziet komen zijn minder gevarieerd. Hierdoor heb je meer overzicht en kan je een stuk sneller het goede abonnement vinden.

Algemene voorwaarden van abonnement

Dit klinkt misschien logisch: lees altijd de algemene voorwaarden. Maar in de realiteit schijnt het zo te zijn dat hier vaak niet goed naar gekeken wordt. Er is dan een grote knop met 

‘akkoord’ die ervoor zorgt dat je minder snel geneigd bent de voorwaarden te lezen. 

Dat begrijpen wij maar al te goed. Sterker nog, we maken er onszelf ook regelmatig schuldig aan. Toch kan het in je voordeel zijn om deze algemene voorwaarden goed te lezen. Zo weet je namelijk ook wat je rechten zijn.

Mocht er dan iets voorvallen, dan weet je precies wat je kan doen en waar je recht op hebt. Zo voorkom je dat je om de tuin wordt geleid en krijg je wat in deze algemene voorwaarden is afgesproken. Bedrijven weten namelijk dat klanten de voorwaarden vaak amper of niet lezen, en proberen hier in sommige gevallen hun voordeel uit te halen. En dat gaat ten nadele van jou. 

Contractduur

Het laatste punt waar je ook even goed op moet letten is de contractduur van je abonnement. Dit geldt dan specifiek voor de mobiele telefoon abonnementen, en niet voor de Sim Only abonnementen.

Aan een contract zit je vast. Wanneer je zo’n contract wil ontbinden kan je dat alleen doen door een flink geldbedrag te betalen aan de provider. En dat is iets wat je wil voorkomen. Bekijk daarom dus goed wat de contractduur is en zorg ook dat je zeker weet dat je dit maandbedrag kan betalen.

Anders heb je namelijk nog kans dat je in de knoei komt doordat je een contract hebt van twee jaar en ineens minder inkomen hebt. Dan ben je namelijk alsnog verplicht dat maandbedrag te betalen.


Waarom je telefoon abonnement vergelijken?

Misschien vraag je je wel af wat er nou zo belangrijk aan is om verschillende telefoonabonnement met elkaar te vergelijken. Dat begrijpen wij, het is natuurlijk wel extra werk om dat uit te zoeken. En die tijd wil je misschien ook wel anders besteden.

Echter loont vergelijken een stuk meer dan je denkt. Zo kan je besparen op de kosten van het abonnement door dit exact af te stellen naar je voorkeur. Zo voorkom je dat je teveel betaalt voor MB’s die je niet gebruikt of juist extra moet bijbetalen omdat je buiten je bundel zit. 

Echter kan je ook de contractduur van de verschillende abonnementen met elkaar vergelijken om zo te voorkomen dat je ergens aan vastzit wat je helemaal niet wil. En je kan ook de verschillende specificaties en camera van een telefoon met elkaar vergelijken zodat je de beste telefoon in huis haalt.

Wanneer je bijvoorbeeld graag foto’s maakt heb je profijt van een goede kwaliteit camera op de telefoon. Tevens verschillen de prijzen voor dezelfde telefoon per provider. Het kan dus zijn dat je voor dezelfde Iphone 13 bij de één 100 euro extra kwijt bent, en dat is zonde.

Een andere manier waarop vergelijken kan lonen is dat je bij sommige providers ook een cadeau kan krijgen wanneer je een abonnement afsluit. Dit kan van alles zijn: onder andere de Samsung Earbuds. Deze zijn los natuurlijk ook verkrijgbaar, maar vrij prijzig. Wanneer je slim kiest scoor je dan dus een gratis paar oordopjes!

En dit vergelijken maken wij nog extra makkelijk voor je ook. Zo kan je via onze speciale vergelijkingsmodule heel makkelijk je bundel, bijbetaling en maximale maandbedrag kiezen. Zo doen wij het vergelijken al voor je en kun jij profiteren van de voordelen!


BKR registratie van een telefoon abonnement

We hebben het net al even vlug voorbij laten komen: de BKR registratie. Misschien weet je wel helemaal niet wat dit precies inhoudt. Toch is het wel belangrijk om te weten! Daarom lichten wij dat nog even kort toe. 

De stichting BKR is een Nederlands kredietregistratiebureau. Bij dit bureau wordt jouw registratie doorgegeven zodra je een telefoonabonnement afsluit die duurder is dan 250 euro (wanneer je dus een mobiel telefoonabonnement neemt). 

Dit is verplicht wanneer het krediet langer dan één maand loopt. Wanneer jouw telefoonabonnement dan eindigt blijft de lening 5 jaar in hun systeem staan. Je telefoonabonnement is een soort lening dus. Hierbij worden o.a. je geboortedatum en adres geregistreerd.

Op deze manier wil de provider voorkomen dat je niet betaalt. In het ergste geval krijg je dan iemand van het BKR aan je deur. Maar zover hoeft het natuurlijk niet te komen. Vind je dit nou geen fijne gedachte?

Maak je dan vooral niet druk. Via Top-X kan je ook een telefoon abonnement vergelijken zonder een BKR registratie. En zo zit je ook helemaal nergens aan vast, dat is al helemaal fijn uiteraard!


Welke telefoon abonnement providers zijn er?

Om het nog even een stapje makkelijker voor je te maken gaan we ook nog even in op de verschillende soorten abonnement providers. Zo kan je eentje kiezen die goed bij je past, iets wat natuurlijk erg belangrijk is als je er een abonnement wil afsluiten. Deze providers hebben we onderstaand voor je op een rijtje gezet.

YouFone

Allereerst YouFone. Hier heb je al een Sim Only abonnement vanaf slechts 6,50 euro per maand. De aansluitkosten zijn dan 9 euro. Dit bedrijf is actief in zowel Nederland als België en is gevestigd in Rotterdam.

Ben

Ben is al een provider sinds 1999 en is overgenomen door T-mobile. Hier heb je de keuze uit zowel Sim Only als mobiele telefoon abonnementen. Ook heeft Ben een speciale VriendenVoordeel actie waarmee je korting kan krijgen op je abonnement als je een vriend ook bij Ben laat aansluiten.

Lebara

Lebara

Lebara is een iets nieuwere provider die werkt via het KPN netwerk. Dit staat bekend als een zeer goed netwerk met snel en stabiel internet. Ook kan je een Sim Only abonnement afsluiten vanaf 6 euro per maand.

Simpel

Simpel

Simpel kan je kennen van de merkwaardige reclames op TV met de vingerpoppetjes (wij hebben het ook niet bedacht). Dit bedrijf biedt alleen Sim Only abonnementen en heeft eens in de zoveel tijd ook goede acties lopen op de abonnementen. Je nummer kan je gratis houden bij deze provider.

hollands nieuwe

Hollands Nieuwe

Hollands Nieuwe biedt zowel Sim Only abonnementen als mobiele telefoon abonnementen. Je hebt hierbij ook de keuze uit ietwat onbekende telefoonmerken zoals Oppo of Xiaomi. Ze zitten gevestigd op het netwerk van VodaFone.

Tele 2 logo

Tele2

Tele2 is van oorsprong een Zweedse telefoonprovider en zit tegenwoordig ook gevestigd in ons kikkerlandje. Hier scoor je erg goede deals als het gaat om goedkoop bellen. Ook hebben zij een actie genaamd de ‘Dit wil ik weken’ waarmee je flink kan besparen op een nieuw abonnement.

kpn logo

KPN

KPN biedt niet alleen televisie en Wifi, maar ook internet en telefoon abonnementen. Wanneer je je aansluit bij KPN voor zowel een telefoonabonnement als internet en televisie kan je vaak fikse kortingen krijgen. Ook kan je voordelig gebruik maken van partner diensten als Fox Sports of Spotify.

t-mobile logo

T-Mobile

Een grote speler op de markt van providers is T-Mobile. T-Mobile stamt af van het Duitse Telekom en biedt aan haar klanten ook de mogelijkheid om gebruik te maken van hun supersnelle 5G internet. Je hebt de keuze uit zowel Sim Only als mobiele telefoonabonnementen.

vodafone logo

Vodafone

VodaFone is de op één na grootste telefoonprovider van heel Nederland. Bij dit bedrijf zijn de opties dan ook zeer gevariëerd. Je hebt Sim Only abonnementen, mobiele telefoonabonnementen, een optie voor 5G en je kan het ook gebruiken als zakelijke klant.


Denk goed na over je contractduur

We kunnen het maar niet genoeg benadrukken: let goed op je contractduur. Dit heeft namelijk veel invloed op de kosten van je abonnement. Een provider wil namelijk graag dat jij zo lang mogelijk hun klant blijft.

Dit doen ze door jou te belonen. Wanneer jij een 2-jarig abonnement afsluit ben je namelijk goedkoper uit dan wanneer je een abonnement neemt van slechts één jaar. Dit klinkt misschien erg aantrekkelijk, maar je moet je goed beseffen dat je hier dan twee jaar aan vast zit en je niet tussendoor kan overstappen. 

In sommige gevallen krijgen klanten daar ook spijt van. Ze willen dan een ander telefoon of abonnement, maar moeten nog een jaar wachten voor ze dit kunnen aanpassen en/of kunnen overstappen. Ook zit je dus vast aan een bepaald maandbedrag. Wanneer je dan een fiks bedrag per maand kwijt bent moet je zeker weten dat je dit over een jaar nog kan betalen.

En helaas hebben we geen glazen bol waarmee we in de toekomst kunnen kijken. Bedenk je dus van tevoren goed of je dit wel echt twee jaar kan betalen. Want: geld lenen kost geld.


Nieuw telefoon abonnement?

Dus, wanneer je een nieuw telefoon abonnement wil afsluiten zijn er bepaalde factoren waar je goed rekening mee moet houden. Zo moet je onder andere goed een telefoon abonnement vergelijken. Hier kan je je voordeel uithalen.

Zo kan je dan besparen op abonnementskosten, genieten van eventuele welkomstcadeaus en heb je een abonnement dat goed aansluit bij je behoeften. En lees dus ook altijd goed de voorwaarden en kleine lettertjes.

Je hebt namelijk vaak recht op meer dan je denkt. Mensen zijn geneigd de voorwaarden en kleine lettertjes amper of niet door te lezen, en het bedrijf weet dat ook. Zij proberen daar in sommige gevallen hun voordeel uit te halen, ten nadele van jou.


Veelgestelde vragen over telefoon abonnement vergelijken

Goed, dat was het dan, onze uitgebreide telefoon abonnementen vergelijking. Hieronder hebben we een aantal veel gestelde vragen op een rijtje gezet. Deze vragen zijn wij vaak terugkomen. 

Hoe weet ik hoeveel GB ik nodig heb bij mijn mobiel?

Bij het kiezen van de opslag voor je nieuwe telefoon is het wijs om eerst te kijken naar de hoeveelheid GB op je huidige telefoon. Was dat altijd gewoon genoeg? Dan kan je een nieuw toestel uitkiezen met hetzelfde aantal GB. Was dit te weinig? Dan kan je beter een toestel kiezen met meer GB opslag (bijvoorbeeld 128Gb of 256GB).

Hoe werkt het overstappen van telefoon abonnement?

Bij de meeste providers kan je al vanaf 4 maanden voor de einddatum overstappen van je huidige provider naar een nieuwe mobiele provider. Dit abonnement gaat dat in zodra je huidige contract is verlopen.

Kan ik meerdere abonnementen op mijn naam hebben?

Vaak hebben providers een limiet op het aantal abonnementen dat op één naam mag staan. Dit staat altijd uitgelegd in de voorwaarden van de provider. Tevens zitten er ook verschillen tussen deze mogelijkheden bij particuliere of zakelijke abonnementen.

Kan ik mijn nummer behouden?

Je kan ten alle tijden je huidige mobiele telefoonnummer meenemen bij een nieuw telefoonabonnement. Hierbij maakt het dus niet uit of je belt met prepaid of een abonnement. Wanneer je een nieuw abonnement afsluit krijg je altijd de keuze om je huidige nummer te behouden of om een nieuw nummer te kiezen.

>