fbpx
 • Home
 • /
 • Lease
 • /
 • Hybride auto leasen? Zo maak je de juiste keuze

Publicatie datum: 13 februari, 2023

Door: Puck

Op zoek naar een nieuwe leaseauto? Hybride auto's zijn steeds populairder omdat ze zuiniger en milieuvriendelijker zijn dan benzine- of dieselauto's. Een hybride auto leasen is dan ook een populaire keuze. In dit artikel bespreken we alles over het leasen van een hybride auto!


Wat is een hybride auto?

Een hybride auto is een type auto dat gebruik maakt van twee energiebronnen, namelijk: benzine of diesel en elektriciteit. Deze auto heeft zowel een verbrandingsmotor als een elektrische motor, hierdoor is hij zuiniger in brandstof en stoot hij minder uit dan normale benzine- of dieselauto's.


De elektrische motor draagt bij aan de aandrijving. Wanneer de auto stopt of vertraagt, slaat de hybride auto de vrijgekomen energie op in een batterij. Deze wordt vervolgens gebruikt om de elektrische motor mee aan te drijven.


Op deze manier hoeft de verbrandingsmotor minder werk te verrichten en bespaar je benzine of diesel.

Wanneer je de auto ook nog kunt opladen via het stopcontact spreken we van een 'plug in hybride'. Niet iedere hybride auto is dus automatisch een plug in hybride.

De voordelen van een hybride auto

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een hybride auto. Onderstaand zetten we een aantal voordelen van een hybride auto voor je op een rijtje!

 • Lager brandstofverbruik, hybride auto's hebben door hun extra elektrische motor een lager brandstofverbruik dan benzine- of dieselauto's.
 • Minder kosten voor benzine of diesel, door een lager brandstofverbruik heb je ook minder kosten voor benzine of diesel.
 • Minder uitstoot, hybride auto's produceren minder CO2-uitstoot dan benzine- of dieselauto's. Om deze reden zijn ze ook beter voor het milieu.
 • Belastingtechnische voordelen, in sommige gevallen kan je met een hybride auto profiteren van lagere belastingen en subsidies.
 • Hogere waarde, hybride auto's zijn vaak meer waard dan auto's op fossiele brandstof. Dit komt doordat ze ook op de tweedehandsmarkt nog steeds zeer gewild zijn.

Over het algemeen biedt een hybride auto veel voordelen voor consumenten die op zoek zijn naar een zuiniger en milieuvriendelijker alternatief voor een benzine- of dieselauto!

Waarom hybride auto leasen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen om een hybride auto te leasen in plaats van te kopen. Zo biedt leasen veel gemak, flexibiliteit en zekerheid ten opzichte van wanneer je een hybride auto zelf koopt.

Kosten voor onderhoud, reparaties en waardeverlies zijn opgenomen in de leaseprijs. Hierdoor ben je altijd zeker van je maandelijkse kosten en kom je niet voor verrassingen te staan. Daarnaast kunnen bedrijven genieten van fiscale voordelen wanneer zij een hybride leasen, denk aan: verlaagde bijtelling en lagere belasting personenauto (BPM).

Echter, het is belangrijk om de kosten op de lange termijn en de specifieke voorwaarden van het leasecontract in overweging te nemen. In sommige gevallen kan voordeliger zijn een (plug in) hybride te kopen dan te leasen. Je hebt dan enkel niet de voordelen van het leasen. Dat is dus een afweging!

Onze 5 favoriete leasemaatschappijen

 • Athlon ➡️ De grootste van Nederland, en dat is niet voor niets
 • Volkswagen Lease ➡️ Voor betrouwbaarheid kies je voor Volkswagen!
 • SEAT lease ➡️ Veel auto voor weinig geld
 • Wittebrug Lease ➡️ Onze favoriet in de categorie Zakelijk
 • IkRij.nl ➡️ Zeer breed aanbod Private lease en Occasion lease

Kosten hybride leaseauto

Over het algemeen liggen de maandelijkse kosten voor een hybride lease auto tussen de €300 en €800. De kosten van een hybride leaseauto zijn echter sterk afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen het type hybride auto, de leeftijd van de auto, de looptijd van de leaseovereenkomst en het aantal kilometers dat je per jaar wil rijden een grote rol in het uiteindelijke maandbedrag. De Toyota Yaris hybrid is bijvoorbeeld een zeer populair model dat qua prijs aan de onderkant van de markt zit (+- €350,- per maand).

Hybride leaseauto's zijn over het algemeen duurder dan benzine- of dieselauto's, maar deze meerkosten worden grotendeels gecompenseerd door lagere brandstofkosten en eventuele fiscale voordelen.

Het is altijd aan te raden om een aantal verschillende leasebedrijven te vergelijken en de voorwaarden en kosten zorgvuldig te overwegen. Zo weet je zeker dat je voor de beste lease auto kiest die aansluit bij de persoonlijke behoeften en financiële situatie!

Model auto

Kosten p.m. (+-)

Toyota Yaris Hybrid

€ 359,-

Mitsubishi Eclipse Cross

€ 605,-

Mercedes A-klasse (A250)

€ 625,-

Opel Astra

€ 675,-

Hyundai Tucson

€ 700,-

Aanbod hybride leaseauto's

Er is een uitgebreid aanbod aan hybride leaseauto's waar je uit kan kiezen, van verschillende automerken en in verschillende modellen. Onderstaand zetten we enkele van de meest populaire hybride modellen voor je op een rijtje:

 • Toyota Prius, een van de meest populaire hybride auto's die beschouwd wordt als de pionier op het gebied van hybride technologie.
 • Honda Insight, een compacte hybride auto die bekend staat om zijn uitstekende brandstofefficiëntie.
 • Toyota Corolla Hybrid, een compacte hybride auto met een groot bereik en een comfortabele rijbeleving.
 • Kia Niro, een hybride SUV die bekend staat om zijn ruimte en uitstekende prestaties.
 • Lexus LC, een luxe hybride coupe die bekend staat om zijn uitstekende prestaties en comfort.
 • Ford C-Max, een praktische hybride uitvoering die bekend staat om zijn ruimte en efficiëntie.
 • BMW i8, een sportieve hybride auto die bekend staat om zijn uitstekende prestaties en snelle acceleratie.

Bovenstaande modellen zijn slechts een kleine selectie uit het grote aanbod van hybride leaseauto's. We raden je aan verschillende aanbieders te vergelijken om de geschikte hybride private lease te vinden!

Onze 5 favoriete leasemaatschappijen

 • Athlon ➡️ De grootste van Nederland, en dat is niet voor niets
 • Volkswagen Lease ➡️ Voor betrouwbaarheid kies je voor Volkswagen!
 • SEAT lease ➡️ Veel auto voor weinig geld
 • Wittebrug Lease ➡️ Onze favoriet in de categorie Zakelijk
 • IkRij.nl ➡️ Zeer breed aanbod Private lease en Occasion lease

Veelgestelde vragen

Moet je een hybride auto opladen?

Een hybride auto hoef je over het algemeen niet op te laden. De batterij wordt namelijk gevoed met energie die vrijkomt door te remmen op de motor en vanuit de verbrandingsmotor.

Is een hybride auto altijd een automaat?

Een hybride auto is vaak een automaat, maar dit hoeft niet altijd. Er zijn namelijk zowel hybride auto's met automatische als met handmatige transmissie beschikbaar.

Bestaat er ook hybride occasion lease?

Hybride occasion lease bestaat wel. Het aanbod voor hybride occasion lease is echter vrij beperkt omdat de auto's nog vaak relatief nieuw zijn.

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>