fbpx

Publicatie datum: 12 maart, 2024

Door: Redactie Top-X

Vijftig jaar geleden ging produceren net wat anders dan bij de massaproductie die we nu kennen. Hierdoor is jouw vintage vloerkleed nog steeds in goede staat. In de wereld van interieurdesign zijn deze vloerkleden nog altijd een favoriet voor iedereen die op zoek is naar karakter in zijn of haar woonruimte. Waar komt jouw vintage vloerkleed vandaan en waarom is het nog steeds in goede staat? Lees snel verder en laat je liefde voor vintage nog meer groeien.

Een lesje geschiedenis in vloerkleden

Je verwacht het misschien wel, maar Iran kun je zien als wereldleider in handgemaakte tapijten. Ooit is in een Iraanse fabriek een vloerkleed gemaakt van 5627 meter. Alleen is het oudste tapijt niet te vinden in Iran, daarvoor moet je naar Armenië. Daar vind je het oudste tapijt dat teruggaat naar de 7e eeuw v.Chr. Tijdens de kruistochten gingen de kleden heel Europa door en werden ze erg snel geliefd.

Je kunt ze ook geen ongelijk geven, een vloerkleed heeft de macht om je interieur te veranderen naar elke mogelijke sfeer. Er zijn ontelbare mogelijkheden. Vloerkleden geven nog altijd de bepalende doorslag aan elke kamer. De vintage tapijten zijn vaak gemaakt van kwalitatieve materialen zoals katoen of wol. Hierdoor hebben de kleden de tijd doorstaan en hebben ze nog altijd hun kwaliteit en charme behouden.

Het ultieme duurzame product 

Je zou kunnen zeggen dat het vintage vloerkleed vroeg bij de tijd was. Met een lange levensduur en kwalitatieve materialen zijn de vintage kleden hoogwaardig en duurzaam. In veel vloerkleden die nu worden gemaakt zitten synthetische stoffen. Synthetische stoffen zijn niet biologisch afbreekbaar, wat deze kleden niet ecologisch verantwoord maakt.

Vaak krijgen deze tapijten ook een nabehandeling met allerlei chemische stoffen. Vintage vloerkleden daarentegen hebben handgeknoopte vezels, die met de tijd steeds strakker gaan zitten. Ook hoef je je geen zorgen te maken over chemische stoffen in je huis. Dit maakt een vintage vloerkleed goed geschikt wanneer je kinderen hebt.     

Welke kleur past bij welke sfeer?

Een vloerkleed hoort bij de fundering van je interieur. Het legt de basis voor de rest van de meubels die je gaat plaatsen. Denk daarom aan welke sfeer je wilt neerzetten. Een lesje kleurenpsychologie kan dus geen kwaad. Wil je een kalme en stabiele sfeer neerzetten? Ga dan voor blauwe tinten. Ga je voor vloerkleed groen? Dan ga je voor een frisse en harmonieuze uitstraling.

Vaak vind je ook rood in vintage kleden, dat komt vanwege de warme en dynamische eigenschappen. En om in de Nederlandse hoek te blijven: oranje geeft je ruimte vaak een energieke sfeer. Op deze manier kun je de ambiance van jouw ruimte een bepaalde richting op sturen. Combineer kleuren en kijk vooral welke gevoelens de verschillende tinten je geven.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>