fbpx

Publicatie datum: 8 augustus, 2023

Door: Jerry van Es

Grutto Online Slager

grutto vlees

Onze score

Als je het belangrijk vindt dat jouw vlees afkomstig is van dieren die een eerlijk leven hebben gehad en niet vol zitten met allerlei troep, dan is Grutto de juiste online slager voor jou. 

Al het vlees bij Grutto is natuurlijk en is direct afkomstig van de boer. Je kunt op de website zelf zien welke boer precies het vlees levert en wat voor leven het dier heeft gehad. Al het vlees is afkomstig van dieren die grasgevoerd zijn, en dit proef je direct terug!

Het kan zijn dat je net iets duurder uit bent dan vlees van de supermarkt, maar wat ons betreft is dit het absoluut waard!

Het is vrij gemakkelijk om vlees te kopen, maar het is goed om eens stil te staan bij de vraag waar het vlees nu precies vandaan komt. Als je bij Grutto vlees koopt, is die vraag zo beantwoord. Als consument weet je de naam van boer, waar het dier is opgegroeid en je hebt zelfs informatie over de oorlabels. Wat zijn verder de voordelen van de aangeboden vleespakketten en welke vleessoorten kun je bestellen? Je leest het in onze Grutto review!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

10

Uur onderzoek gedaan

37

 Ervaringen gecheckt

8+

Online slagers vergeleken

Over Grutto

Misschien komt de naam Grutto niet meteen bekend voor, maar ken je het bedrijf onder de voormalige website Koopeenkoe.nl. Hoewel de naam is veranderd, is het bedrijf nog hetzelfde. Je koopt vlees van de koe, de kip of het varken online. Dit vlees bestel je in pakketten of per stuk. Je kunt precies zien waar het vlees vandaan komt en ook hoe lang het duurt voordat het vlees beschikbaar is.

Om verspilling te voorkomen, wordt het vlees pas verwerkt en geleverd als het dier van kop tot staart verkocht is. Daarnaast hebben ze het grootste aanbod van biologisch vlees in Nederland en alle dieren worden grasgevoerd.

Bron: Grutto

De beloftes van Grutto

Bij Grutto leeft de overtuiging dat je als mens de bouwstoffen die vlees levert, zoals dierlijke eiwitten, nodig hebt. Maar aan de andere kant is er uiteraard een bewustzijn dat de veeteelt een zware wissel trekt op het milieu en het dierenwelzijn. Om die reden koop je bij Grutto alleen vlees dat direct bij de boer vandaan. Hierdoor kun je altijd de herkomst van het dier herleiden.

De belofte die Grutto doet, is dat de dieren een goed leven hebben gehad. Dit betekent dat ze vrij uit kunnen lopen, vers gras eten en een gezonde leefomgeving hebben. Bovendien kun je ervan uitgaan dat de dieren stressvrij geslacht worden.

Om verspilling te voorkomen, waarmee bedoeld wordt dat de dieren voor alleen een kotelet of een filet worden geslacht, waakt Grutto over het feit dat de dieren pas geslacht worden als het hele dier verkocht is. En als laatste, maar zeker geen onbelangrijk onderdeel van de beloftes die Grutto doet, krijgt de boer een eerlijke prijs voor zijn dieren.

Geen wonder dus, dat Grutto door ons is verkozen als beste online slager voor grasgevoerd vlees.


Levering

De levering kan per keer verschillen. Het vlees wordt pas verwerkt op het moment dat al het vlees van het dier verkocht is. Dit zorgt ervoor dat het vlees dat je bestelt verser is dan je ooit eerder hebt ervaren. Het nadeel hiervan is dat het soms langer kan duren. Geen probleem; bij je bestelling zie je direct wat de levertijd is. In ons geval was dit 'gewoon' één dag, maar wees je ervan bewust dat het in sommige gevallen langer kan duren. 


Het vlees van Grutto kwam in een speciale gekoelde levering. Wij waren niet in staat om onze bestelling in een aantal dagen op te krijgen, dus we hebben het vlees direct in onze vriezer gelegd. 

Het vlees kwam keurig geleverd in een vriesverpakking

Het assortiment

Het aanbod van Grutto is divers. Je hebt keuze uit een vleespakket en vlees per stuk. Een vleespakket bevat verschillende soorten vlees dat afkomstig is van een bepaald dier. Je hebt dus allerlei soorten biologisch, grasgevoerd vlees waarmee je meerdere maaltijden kunt bereiden. Kies je voor het vlees per stuk dan bestel je in kleinere hoeveelheden.

Koe

Deze pakketten bevatten 6 tot 14 verschillende stukken vlees. Denk aan bio côte de boeuf, beefsaté of een burger. Afhankelijk van het pakket dat je kiest, kun je 26 tot 64 maaltijden met dit vlees bereiden.


Daarbij heb je bovendien keuze uit vlees van diverse runderen, zoals het Gasconne rund of het Wagyu rund. Het vlees is mals en in de volle smaak komt duidelijk naar voren dat de koeien grasgevoerd zijn.

Kip

Een kip die buiten vrij rond heeft gelopen, heeft niet alleen een beter leven gehad. Hij kreeg tevens de mogelijkheid insecten en kruidige planten te eten. Je proeft daardoor kippenvlees zoals je het niet eerder hebt ervaren, zeker niet als je gewend bent aan het vlees uit de supermarkt.


De pakketten bevatten 5 of 7 verschillende delen van de kip, of je kiest een pakket waarin behalve verschillende stukken kippenvlees, ook nog een hele kip is verpakt. Je kunt 32 tot 36 maaltijden met deze pakketten eten.

Varken

De vleespakketten met varkensvlees hebben de naam weidepakketten gekregen en dat is niet zonder reden. De varkens hebben alle ruimte om door de modder te rollen en van het gras te grazen. Deze gezonde, natuurlijke omgeving zorgt ervoor dat het vlees mals en smaakvol is.


Je krijgt 11 verschillende vleessoorten in een pakket, zoals stoofvlees, karbonade en braadworst. Daarvan kun je, afhankelijk van het type pakket dat je kiest, 28 tot 56 maaltijden mee bereiden.

Hert

Het hertenvlees is bij Grutto in principe alle maanden van het jaar verkrijgbaar. Maar dat betekent niet dat de dieren niet in de vrije natuur gelopen hebben. De herten komen uit Nederland en staan onder toezicht van Staatsbosbeheer. Het vlees wordt dus in het juiste seizoen verwerkt.


Omdat het vervolgens diep ingevroren wordt, kun je het hele jaar door genieten van malse hertenbiefstukpuntjes of een medaillon hertenrugfilet.

Zalm

Ook voor visliefhebbers heeft Grutto iets te bieden, namelijk wilde zalmfilet. Deze vis wordt duurzaam gevangen in de wateren van Alaska. De vis heeft alle ruimte om te groeien. De zalm is lekker romig van smaak, hij smelt op je tong. De vis wordt bevroren geleverd, om de versheid te garanderen.

Lam

Houd je van lamsvlees dan heb je keuze uit lamsgehakt, een burger of lamskotelet. De lammeren grazen op Texel en de smaak van het zilte gras komt goed naar voren in dit heerlijke, sappige vlees. Het lamsvlees is per stuk verkrijgbaar.


Ook bij het lamsvlees wordt nauwkeurig in de gaten gehouden dat er geen sprake is van verspilling. Het kan dus voorkomen dat je favoriete stukje vlees tijdelijk niet verkrijgbaar is.

grutto review en ervaringen

Grutto stond voorheen bekend als Koopeenkoe.nl


Prijzen van Grutto

Goed vlees mag een prijs hebben. Je betaalt voor het biologische, grasgevoerde vlees van Grutto zeker iets meer dan dat je in de supermarkt zou betalen. Maar daarvoor krijg je ook veel terug, namelijk een volle smaak en mals vlees. De wetenschap dat de dieren een goed leven hebben gehad, is daarnaast ook wat waard.

Bij je bestelling kun je niet alleen de prijs per stuk zien van het gekozen product of pakket. Je ziet daarnaast de prijs per kilo. Tevens is aangegeven hoeveel maaltijden je met een pakket kunt eten en wat de prijs per persoon per maaltijd is.

Een barbecuepakket kost bijvoorbeeld € 159,95. Daar kun je 26 maaltijden mee bereiden, waarbij een stuk vlees voor een persoon dus neerkomt op € 6,15. Voor een compleet kippakket, inclusief een hele kip, reken je € 114,95 af voor 36 maaltijden. Dit betekent € 3,19 per persoon voor een maaltijd.

Wat we goed en minder goed vonden

We hebben Grutto zelf, onafhankelijk, uit mogen proberen. Hieruit zijn een aantal punten gekomen die we goed vonden en ook punten die we iets minder fijn vonden. Bekijk hier alle voordelen en nadelen van Grutto die we hebben ervaren.

Voordelen

  • Extreem lekker vlees dat grasgevoerd is
  • Je ziet precies waar je vlees vandaan komt
  • Werkt enkel samen met de beste Nederlandse boeren
  • Vlees is nergens verser dan hier

Nadelen 

  • Kost meer dan 'goedkoop vlees'
  • Niet altijd alles op voorraad

Grutto ervaringen en reviews

In deze review van Grutto leggen we de focus op het delen van onze eigen ervaringen. Voor een completer beeld is het ook goed om te kijken wat andere mensen zeggen. Hieronder hebben we drie Grutto ervaringen uitgelicht van andere klanten.

"Eventjes wachten..."

We moesten even wachten op de levering, omdat de resterende delen van de koe nog niet waren verkocht. Maar toen dat eenmaal gebeurd was, kregen we netjes bericht en werd het vlees ook op de aangegeven datum geleverd.

Renaldo

"Biologisch en eerlijk!!"

Fijn dat er een goede omschrijving beschikbaar is hoe ik het vlees moet bereiden. Dat maakt het vlees nog lekkerder. Zelf eet ik alleen nog maar biologisch en grasgevoerd.

Marit_zuivelboerin

"Keurig"

Een paar stukken vlees uit het pakket hadden wat kleiner gesneden kunnen worden naar mijn smaak, maar dat heb ik zelf alsnog gedaan. Het vlees was netjes verpakt en het is prettig dat je precies kunt zien waar het vandaan komt.

Davey85


Conclusie

Koop je vlees bij Grutto dan geniet je nog meer van je stuk vlees, omdat je weet dat het dier een goed leven heeft gehad. Bovendien krijgt de boer een redelijke prijs voor het vlees dat hij levert. Het vlees is van goede kwaliteit. Niet alleen doordat de dieren voldoende bewegingsvrijheid hebben gehad en de spieren ontwikkeld zijn. Door de juist voeding, waaronder gras, is het vlees bovendien mals en smaakvol. Met een vleespakket bestel je voor meerdere maaltijden ineens, waarbij je de garantie hebt dat er geen verspilling van vlees heeft plaatsgevonden.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>