fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sanne

Best Geteste Wafelijzer

Gadgy Wafelijzer Hartvorm

Gadgy Wafelijzer Hartvorm

De test naar het beste wafelijzer was in 2023 wederom erg spannend. Uiteindelijk hebben we een terechte winnaar kunnen kiezen: Het Gadgy Wafelijzer Hartvorm! Deze wafelijzer scoorden namelijk op meerdere criteria de hoogste score.

Zo kun je deze wafelijzer in twee varianten halen, namelijk een met hartvorm en een normale vorm. Verder kun je tegelijkertijd 5 hartvormige wafels maken op een plaat grootte van 19 centimeter. Door het compacte formaat kun jij hem ook gemakkelijk weer opbergen.

Wil je meer weten over deze beste koop wafelijzer? Klik dan op de onderstaande button!

Er zijn ontzettend veel manieren om iets lekkers te kunnen maken voor ontbijt of lunch. Je kan een tosti maken of gewoon een broodje met ei eten. Maar wist je dat je ook prima voor ontbijt een wafel kan eten?

Zo kan je een wafel maken met havermout erin, of juist eentje met zoete aardappel en zalm erop. De opties zijn eindeloos, en je kan het net zo gezond of ongezond maken als je wil!

Het wafelijzer is dan ook te vinden in menig huishouden en erg populair. Het aanbod is dan ook erg groot, waardoor je door de bomen het bos misschien niet meer ziet. Een logische vraag hierbij is: Wat is het beste wafelijzer?

En dat is precies waar we in dit artikel naar gaan kijken. Zo hebben wij alle punten om rekening mee te houden tijdens het kopen van het beste wafelijzer op een rijtje gezet. 

Daarnaast hebben wij veel verschillende wafelijzers met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit. En aan het eind van dit artikel kan je nog een ultieme review lezen met daarin de beste wafelijzers!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Wafelijzers

Gadgy Wafelijzer Hartvorm

Beste koop Wafelijzer
1. Gadgy Wafelijzer Hartvorm

Beste design wafelijzer
2. Bestron Wafelijzer voor klassieke hartwafels

Beste luxe wafelijzer
3. Tefal Snack Collection SW854D

Beste budget wafelijzer
4. Tristar WF-1165 Wafelijzer

Beste prijs- kwaliteitverhouding wafelijzer
5. KitchenBrothers 3-in-1 Wafelijzer

Top 10 Beste Wafelijzers

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire wafelijzers bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top wafelijzers bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een wafelijzer?

Met een wafelijzer kan jij de meest lekkere wafels maken. Hierbij zijn de opties eindeloos: van hartig tot zoet of juist kniepertjes maken met nieuwjaar.

In menig huishouden is dan ook een wafelijzer te vinden en het aanbod is online mega groot. Hierdoor komt al gauw de vraag naar voren:  Wat is het beste wafelijzer?

Daarom hebben wij onderstaand verschillende punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het zoeken naar het beste wafelijzer. En een wafelijzer kopen is natuurlijk het leukste wanneer je dit zelf doet. Ga dus bijvoorbeeld niet uit van het beste wafelijzer van de consumentenbond, maar doe zelf ook een beetje onderzoek!

Garantie

Het eerste en misschien wel belangrijkste punt om rekening mee te houden is natuurlijk de garantie. Dit laat zien hoe lang een product ten minste mee moet gaan volgens de fabrikant zonder gebreken.

Zorg er dan ook voor dat deze garantie ten minste twee jaar is. Zo ben jij verzekerd van een goede kwaliteit wafelijzer. En mocht er dan toch iets niet goed zijn is de verkoper verplicht je hierbij te helpen. 

Formaat

En dan het formaat, ook niet geheel onbelangrijk. Wanneer jij een vrij smal keukenblad hebt is een heel groot wafelijzer niet erg praktisch en daarnaast ook zonde van de ruimte.

Bedenk je dus van tevoren goed waar het ijzer moet staan en hoeveel ruimte je hiervoor hebt. Bekijk vervolgens de afmetingen van het ijzer dat je voor ogen hebt om zo teleurstelling te voorkomen.

Lengte van de stekker

Het laatste puntje om op te letten is de lengte van de stekker. Je wil namelijk niet dat deze te kort of juist te lang is.

Dan heb je kans dat het wafelijzer niet praktisch in de keuken kan staan of dat je een meter aan snoer hebt rondslingeren. Bekijk dus van tevoren ook wat de lengte is van het snoer en of dit genoeg is.


Wat is het beste wafelijzer van 2023? 

Aan de hand van een hele hoop factoren hebben wij een zeer uitgebreide wafelijzer test gedaan. Hierbij kwamen een hoop goede wafelijzers voorbij!

Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden van de concurrentie en op deze manier een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf. Hierbij blinken de ijzer uit in verschillende categorieën zoals beste budget wafelijzer of beste prijs- kwaliteitverhouding wafelijzer. 

Ook hebben we een klein wafelijzer, groot wafelijzer en een wafelijzer met beste design meegenomen in de top vijf. Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar welke ijzers in de top vijf terecht zijn gekomen? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste wafelijzers van 2023!

1. Gadgy Wafelijzer Hartvorm

Gadgy Wafelijzer Hartvorm

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Uiteindelijk kon er maar één het beste wafelijzer zijn. En het best geteste wafelijzer is deze van het Gadgy Wafelijzer Hartvorm geworden. Zo kan je met dit ijzer super makkelijk hartvormige- en normale wafels maken. Verder gaat is super snel dankzij het 1000 Watt aan vermogen waar deze wafelijzer over beschikt.

De bakplaat is voorzien van een antiaanbaklaag waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over het schoonmaken van dit apparaat. Niks blijft namelijk plakken en ook kun jij hem heel eenvoudig schoonmaken. Het handvat blijft koel waardoor jij de wafels er meteen uit kunt halen wanneer deze klaar zijn.

Ook geven de indicatielampjes aan of de wafels al klaar zijn of nog niet. De Gadgy Wafelijzer Hartvorm beschikt ook over een snoeropbergsysteem waardoor jij hem gemakkelijk kunt opbergen wanneer je klaar bent. Meer weten? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Gadgy Wafelijzer Hartvorm

 • Beschikt over een snoeropbergsysteem
 • Vermogen van 1000 Watt
 • Van compact formaat en daardoor heel makkelijk op te bergen

Nadelen Gadgy Wafelijzer Hartvorm

 • Beschikt niet over meerdere standen

2. Bestron Wafelijzer voor klassieke hartwafels

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wanneer je kijkt naar het beste design scoort het wafelijzer van Bestron toch echt als de beste. Naast dat het wafelijzer beschikbaar is in drie prachtige retro pastel kleuren krijg je hartvormige wafels!

En alleen dat is al leuk. Maar dat is natuurlijk niet alles. Zo beschikt ook dit wafelijzer over een regelbare thermostaat. Daarnaast is de behuizing hittebestendig en zit er een vergrendelingsclip op het ijzer. Zo verbrand je je vingers niet en gaan de kleine kinderen niet aan de haal met de versgemaakte wafels.

Ook is er een speciaal indicatielampje aanwezig. Wanneer de wafels dan klaar zijn zie je dit direct!

Voordelen Bestron Wafelijzer voor klassieke hartwafels

 • Je kan je handen niet verbranden dankzij de hittebestendige behuizing
 • Heeft een speciale vergrendelclip waardoor kleine kinderen dit niet open kunnen maken
 • Verkrijgbaar in drie prachtige retro kleuren

Nadelen Bestron Wafelijzer voor klassieke hartwafels

 • Het duurt wel eventjes voor de wafels klaar zijn

3. Tefal Snack Collection SW854D

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je nou een redelijk ruim budget en wil je dit investeren in een goede kwaliteit wafelijzer? dan zit je goed met het Snack collection wafelijzer van het bekende pannenmerk Tefal.

Dit wafelijzer is minstens zo goed als de pannen! En dit ijzer kost misschien iets meer, maar je krijgt er dan ook een zeer goede kwaliteit voor terug. 

Zo krijg je bij dit wafelijzer vier verschillende platen geleverd. Je kan er dan niet alleen wafels mee maken, maar ook tosti's, poffertjes en panini's! Hierdoor is het wafelijzer dus multifunctioneel te gebruiken.

Voordelen Tefal Snack Collection SW854D

 • Platen zijn afneembaar en makkelijk te vervangen voor een andere
 • Wordt geleverd met vier platen waardoor je niet alleen wafels maar ook poffertjes, panini's en tosti's kan maken.
 • Een speciaal lampje geeft aan wanneer de snack klaar is, hoef je dit zelf niet meer te controleren! 

Nadelen Tefal Snack Collection SW854D

 • je kan met dit apparaat alleen kleinere tosti's maken

4. Tristar WF-1165 Wafelijzer

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Natuurlijk hoef je niet veel geld neer te tellen voor een wafelijzer. Er zijn ook genoeg goede wafelijzers die goed werken tegen een laag prijsje. En dan al helemaal dit Tristar wafelijzer!

Deze levert een goede kwaliteit tegen een zeer goedkope prijs. Zo is het ijzer voorzien van een anti- aanbaklaag waardoor je wafels niet zwart kunnen worden. 

Daarnaast is het ijzer ook voorzien van antislipvoetjes voor de ietwat onhandigere mens onder ons. En nog mooier: je kan twee wafels tegelijk maken.

Voordelen Tristar WF-1165 Wafelijzer

 • Heeft een anti-aanbaklaag waardoor je wafels niet zwart worden
 • Vrij goedkoop in verhouding tot soortgelijke wafelijzers
 • Heeft speciale antislipvoetjes zodat het ijzer stevig op het aanrecht blijft staan

Nadelen Tristar WF-1165 Wafelijzer

 • Kan enigszins heet worden aan de buitenkant

5. KitchenBrothers 3-in-1 Wafelijzer 

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste wist dit wafelijzer van KitchenBrothers nog een plekje te verdienen in onze top vijf. Dit ijzer scoorde als veruit de beste op het gebied van de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Zo krijg je voor de relatief lage prijs een ongelooflijke kwaliteit terug. Dit ijzer heeft namelijk drie verschillende planten waardoor je deze multifunctioneel kan gebruiken!

Je kan er wafels mee maken, vlees en groente grillen en een tosti maken. Super handig! En alle verschillende platen zijn ook nog eens vaatwasserbestendig

Voordelen KitchenBrothers 3-in-1 Wafelijzer

 • Heeft drie verwisselbare platen voor grillen, wafels en tosti's
 • Zeer goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit 
 • Heeft vijf verschillende warmteniveaus om uit te kiezen waardoor je dit perfect kan aanpassen naar je gerecht

Nadelen KitchenBrothers 3-in-1 Wafelijzer

 • De gebruiksaanwijzing is vrij beknopt waardoor je ook zelf een beetje moet uitproberen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel wafelijzers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten wafelijzers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de wafelijzers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste wafelijzers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP