Laatste update: augustus 2022

Door: Thea

Best Geteste Lichtkoepel

Lichtkoepel Bolvormig Vierkant

Deze Lichtkoepel Bolvormig Vierkant kun je vinden op LichtkoepelGigant.nl en is volgens onze lichtkoepel test de beste lichtkoepel 2022! Deze koepen is bolvormig, waardoor je nog meer lichtinval hebt in je uitbouw, overkapping of welke kamer dan ook. De bevestiging gaat erg eenvoudig en zit met de acht bevestigingspunten zeer stevig vast. Ook het heldere glas draagt bij aan de natuurlijke lichtinval door deze goede lichtkoepel. Dit glas is overigens gemaakt van PMMA materiaal. Dit is tot wel 25 keer sterker dan gewoon glas, dus er kunnen behoorlijk wat bladeren, eikels en takken op vallen voordat hij kapot gaat. Daarom is de Lichtkoepel Bolvormig Vierkant de beste lichtkoepel 2022 volgens onze tests!

Benieuwd naar de mogelijkheden om een lichtkoepel kopen voor jouw woning? Een lichtkoepel kan een ontzettend goed idee zijn voor een uitbouw, een overkapping in de tuin of een serre. Lichtkoepels zorgen voor meer natuurlijk lichtinval waardoor je kamer er enorm ruimtelijk uit komt te zien.

Maar welke lichtkoepel is het beste voor jouw situatie? Naast dat je natuurlijk naar de afmetingen moet kijken, zijn er ook een hoop andere zaken van belang bij het uitzoeken van de beste lichtkoepel. Er zijn een hoop lichtkoepel aanbiedingen te vinden op het internet. Daarom helpen wij je in de zoektocht naar de beste lichtkoepel voor jou!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

33

 Ervaringen gecheckt

18

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Lichtkoepels

Beste koop lichtkoepel
1.  Lichtkoepel Bolvormig Vierkant

Beste bolvormige lichtkoepel
2. Lichtkoepel Bolvormig Rond

Beste piramide lichtkoepel 
3. Lichtkoepel Piramidevormig Vierkant

Beste anti-inbraak lichtkoepel
4. Lichtkoepel met Inbraakwerende Opstand - Vierkant

Beste rechthoekige lichtkoepel
5. Lichtkoepel met Inbraakwerende Opstand - Rechthoekig

Top 10 beste Lichtkoepels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Lichtkoepels.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Lichtkoepel?

Een lichtkoepel kopen kan best een uitdaging zijn. De beste lichtkoepel volgens de consumentenbond past misschien net niet lekker, en het is ook wel zo fijn om zelf je onderzoek te doen. Jij weet immers precies hoe de ruimte eruit moet komen te zien, en het lichtinval is enorm bepalend voor de sfeer binnen in de kamer, uitbouw of overkapping. Hieronder lees je de belangrijkste dingen om op te letten als je een lichtkoepel kopen wil. Lees dit goed door en voorkom een miskoop!

Vorm

De vorm van een lichtkoepel is bepalend voor de lichtinval. Ook zijn bolle vormen vaak steviger. Denk dus niet alleen aan het visuele aspect van deze vorm, maar houd rekening met de praktische zaken zoals lichtinval. 

Materiaal

Een lichtkoepel krijgt het in sommige situaties zwaar te verduren, bijvoorbeeld als je onder een eikenboom woont. De eikels en takken die op het raam vallen kunnen bijvoorbeeld schade aanrichten. Daarom zijn de beste lichtkoepels gemaakt van een steviger materiaal dan glas, bijvoorbeeld PMMA / acrylaat. Als je in de buurt van bomen woont raden we een acrylaat lichtkoepel dan ook aan.

Bevestiging

Een lichtkoepel plaats je vaak zelf, dus is de bevestiging wel zo belangrijk om rekening mee te houden. Vaak gebeurt dit met acht schroeven, waarvoor je zelf gaten moet boren. Denk erom dat je de juiste afmetingen aanhoudt en met uiterste precisie werkt, zodat je geen schade aan je dak of lichtkoepel krijgt.

Afmetingen

Last but not least is het belangrijk om op de afmetingen te letten. Een grotere lichtkoepel zorgt voor meer lichtinval, maar kan lastiger zijn bij de plaatsing. Meten is weten, zeggen we dan!


Wat is de beste Lichtkoepel van 2022? 

Een goede lichtkoepel kopen in 2022 kan best lastig zijn - daarom hebben we bij Top-X de beste lichtkoepels 2022 op een rijtje gezet. Deze lichtkoepels zijn van de hoogste kwaliteit en zijn uitgebreid getest. Ook hebben we gekeken naar gebruikersreviews, zodat ze zeker weten ook op de lange termijn een goede aankoop zijn. Vind de beste prijs via de rode knop!

1. Lichtkoepel Bolvormig Vierkant

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Deze Lichtkoepel Bolvormig Vierkant kun je vinden op LichtkoepelGigant.nl en is volgens onze test de beste lichtkoepel 2022! Deze koepen is bolvormig, waardoor je nog meer lichtinval hebt in je uitbouw, overkapping of welke kamer dan ook.

De bevestiging gaat erg eenvoudig en zit met de acht bevestigingspunten zeer stevig vast. Ook het heldere glas draagt bij aan de natuurlijke lichtinval door deze goede lichtkoepel. De dagmaat van deze lichtkoepel is 40x40 cm, maar dezelfde variant is ook in grotere maten beschikbaar.

Dit glas is overigens gemaakt van PMMA materiaal. Dit is tot wel 25 keer sterker dan gewoon glas, dus er kunnen behoorlijk wat bladeren, eikels en takken op vallen voordat hij kapot gaat. Daarom is de Lichtkoepel Bolvormig Vierkant de beste lichtkoepel 2022 volgens onze tests!

Voordelen Lichtkoepel Bolvormig Vierkant

 • PMMA materiaal, 25 keer sterker dan glas
 • 40x40 centimeter is een mooie maat voor lichtinval
 • Helder glas voor meer licht
 • Makkelijke bevestiging

Nadelen Lichtkoepel Bolvormig Vierkant

 • Enkelwandig

2.  Lichtkoepel Bolvormig Rond

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Liever een bolvormige lichtkoepel kopen? Deze bolvormige lichtkoepel van de LichtkoepelGigant.nl is dan de beste keuze volgens onze experts. De ronde vorm zorgt voor lichtinval van meerdere kanten, zodat je kamer, serre of uitbouw een unieke look krijgt gedurende de dag.

Het heldere glas van Acrylaat / PMMA materiaal zorgt er tevens voor dat geen enkele zonnestraal verloren gaat. Dit materiaal is 25 keer sterker dan glas, dus onder een grote boom of in de buurt van vallende takken zal dit geen problemen opleveren!

De bolvormige lichtkoepel is makkelijk te installeren met maar vier schroeven. Let er wel op dat je dit zo stevig en accuraat mogelijk vastmaakt, want bij één losse schroef is lekkage al gauw mogelijk. Wil je dus een bolvormige lichtkoepel in huis halen? Dan is dit je beste optie!

Voordelen Lichtkoepel Bolvormig Rond

 • Beste bolvormige lichtkoepel
 • Maar vier bevestigingsschroeven
 • Stevig Acrylaat materiaal 
 • Helder glas

Nadelen Lichtkoepel Bolvormig Rond

 • Minder stevig dan lichtkoepel met 8 schroeven

3. Lichtkoepel Piramidevormig Vierkant

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De volgende lichtkoepel is een unieke variant, met een vorm die doet denken aan een piramide. Een piramidevormige lichtkoepel heeft een aantal voordelen: het licht komt van alle kanten de woning binnen, waardoor je altijd een bron van natuurlijk licht in de ruimte hebt. Daarnaast biedt de vorm een onverstoord beeld van de omgeving, waardoor je de lucht beter kunt zien.

Ook deze piramidevormige lichtkoepel is gemaakt van enorm stevig PMMA glas. Een piramidevorm is in principe minder stevig dan een ronde variant, maar doordat gebruik is gemaakt van acrylaat hoef je je hier geen enkele zorgen over te maken. 

De bevestiging gaat eenvoudig met acht schroeven, waardoor dingen als lekkage of tocht geen risico zijn. Zoek je de beste piramidevormige lichtkoepel? Dan is dit jouw beste optie!

Voordelen Lichtkoepel Piramidevormig Vierkant

 • Piramidevorm biedt unieke lichtinval
 • Helder glas
 • Stevig acrylaat / pmma materiaal
 • 8 schroeven voor meer stevigheid

Nadelen Lichtkoepel Piramidevormig Vierkant

 • Enkelwandig

4. Lichtkoepel met Inbraakwerende Opstand - Vierkant

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Een lichtkoepel is in veel scenario's een ontzettend leuk idee. Maar wist je dat veel inbrekers een lichtkoepel zien als een eenvoudige manier om je woning binnen te treden? Geen zorgen, deze Lichtkoepel met Inbraakwerende Opstand is jouw partner als je in een inbraakgevoelig gebied woont!

De Lichtkoepel met Inbraakwerende Opstand is een simpele, vierkante lichtkoepel, die van dezelfde kwaliteiten is voorzien als de vorige producten in deze lijst. Maar dan wel met één groot voordeel: de koepel zit met acht extra inbraakwerende opstandjes vast aan je dak. Dit maakt het onmogelijk voor inbrekers om je woning binnen te dringen.

De Lichtkoepel met Inbraakwerende Opstand is daarnaast ook dubbelwandig. Dat is goed tegen inbrekers maar vooral prettig voor warmtebehoud en extra stevigheid. Toch blijft de lichtinval optimaal dankzij het heldere PMMA glas!

Voordelen Lichtkoepel met Inbraakwerende Opstand - Vierkant

 • Anti-inbraak lichtkoepel
 • Helder en stevig glas
 • Dubbelwandig voor meer warmtebehoud

Nadelen Lichtkoepel met Inbraakwerende Opstand - Vierkant

 • Iets meer werk om te installeren

5. Lichtkoepel met Inbraakwerende Opstand - Rechthoekig

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Deze Rechthoekige Lichtkoepel met Inbraakwerende Opstand is jouw beste optie als je op zoek bent naar een rechthoekige lichtkoepel. Naast de unieke vorm, die veel meer lichtinval biedt, hoef je je dus ook gen zorgen te maken over inbrekers dankzij de inbraakwerende opstand van de lichtkoepel.

Met een afmeting van 40x70cm komt er tot wel twee keer zoveel licht binnen door deze lichtkoepel. Zeker dankzij de bolle vorming zal je kamer overdag nooit een tekort aan licht hebben. Ook is de Rechthoekige Lichtkoepel met Inbraakwerende Opstand voorzien van niet twee, maar drie wanden. Dit heeft vooral voordelen voor warmtebehoud, maar ook als je in de buurt van grote bomen woont is dit geen overbodige luxe qua stevigheid.

Voordelen Lichtkoepel met Inbraakwerende Opstand - Rechthoekig

 • Grotere lichtkoepel met maat van 40x70cm
 • Driewandig voor meer warmtebehoud en extra stevigheid
 • Inbraakbeveiliging

Nadelen Lichtkoepel met Inbraakwerende Opstand - Rechthoekig

 • Aan de prijzige kant voor veel doe-het-zelvers

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel lichtkoepels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten lichtkoepels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de lichtkoepels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste lichtkoepels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>