fbpx
 • Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Beste Creditcard [Test 2023]

Publicatie datum: 15 maart, 2023

Door: Jerry van Es

Best geteste Creditcard

Mastercard Classic

Mastercard Classic

De Mastercard classic is de beste creditcard uit onze test. Hij is zeer voordelig geprijsd vergeleken met andere kaarten van bijvoorbeeld Visa of Amex.  Met deze Mastercard krijg je wereldwijd betaalgemak, een aankoopverzekering van 180 dagen, aflevergarantie op je online aankopen, een aanvullende reisverzekering en spaar je automatisch Airmiles in het buitenland.

Wat is eigenlijk de beste creditcard van Nederland? Welke creditcard past het beste bij jou? Het zijn zomaar twee vragen die we vaak voorbij zien komen. 

Als je op zoek bent naar een goede creditcard dan snappen wij dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Er zijn namelijk enorm veel verschillende creditcardmaatschappijen die ook weer verschillende creditcards aanbieden. Denk hierbij aan Mastercard, Visa en American Express. Ook zijn er verschillende nieuwe prepaid aanbieders.

Om je op weg te helpen hebben de meest populaire creditcards van dit moment vergeleken. We hebben hierbij gekeken naar de prijs, kosten, extra mogelijkheden en natuurlijk de consumentenervaringen. De 5 creditcards die het beste uit onze test zijn gekomen vind je hier, lees dus gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Creditcards vergeleken

13

Uur onderzoek gedaan

69

 Ervaringen gecheckt


Top 5 Beste Creditcards

Mastercard Classic

Beste Koop Creditcard
1. Mastercard Classic

Flying Blue - American Express Silver Card

Beste Creditcard voor Reizen
2. Flying Blue - American Express Silver Card

Rabobank studenten Creditcard

Beste Creditcard voor Studenten
3. Rabocard

N26 Standard

Beste Prepaid Creditcard
4. N26 Standard Card

Visa World Card Business

Beste Creditcard voor Ondernemers
5. Visa World Card Business


Hoe kies je een Creditcard?

Een creditcard aanvragen is niet iets wat je elke dag doet. Je wilt er dan ook zeker van zijn dat je niet een verkeerde beslissing maakt. Zoals eerder benoemd zijn er veel verschillende creditcards en dus ook veel keuzes te maken.

Wanneer je de verschillende Creditcards met elkaar vergelijkt zijn er een aantal criteria waar je op moet letten. We zullen deze kort behandelen:

Kosten

De jaarlijkse kosten van een creditcard verschillen enorm per creditcardmaatschappij en per card. In de meeste gevallen geldt dat hoe duurder de kaart is, hoe meer voordelen je krijgt.

Buiten de kosten van de creditcard zelf kan je nog meer kosten hebben:

 • Kosten buiten eurolanden - bij de meeste creditcards betaal je een toeslag over betalingen (koersopslag) en bij geld opnemen.
 • Over geld opnemen van je creditcard betaal je een percentage (gemiddeld 4% over het opgenomen bedrag). Dat is meer dan als je dit met je pinpas doet.
 • Rentekosten - Je hebt een termijn voor het betalen van het openstaande bedrag. Doe je dit niet op tijd? Dan brengt de creditcardmaatschappij hiervoor een wettelijke rente in rekening.

De voordelen

Een creditcard heeft veel verschillende voordelen. Het is een veilig en betrouwbaar betaalmiddel. De voordelen verschillen heel erg per creditcard. Bij de meeste creditcards zit een aankoopverzekering. Hoeveel en wat deze dekt verschilt dan weer. Ook heb je creditcards waar een reisverzekering bij zit.

Kijk daarom goed naar welke voordelen de creditcard te bieden heeft. Meestal krijg je bij een duurdere kaart ook meer voordelen. Door dit goed uit te zoeken ben je soms voordeliger uit met een creditcard dan met losse verzekeringen bijvoorbeeld.

Inkomenseis / Bestedingslimiet

De inkomenseisen en bestedingslimieten van een creditcard verschillen ook enorm. Hoe hoger de inkomenseis hoe hoger het bestedingslimiet meestal is. Maar sommige creditcardmaatschappijen verwachten hogere inkomenseisen voor hetzelfde bestedingslimiet.

Bij sommige creditcards kan het limiet verschillen per persoon. Dit komt omdat het ICS (international card services) dan gaat kijken naar je inkomen. Op basis hiervan stellen ze een limiet voor je in.

BKR-toetsing en registratie

Bij het aanvragen van een nieuwe creditcard wordt er gekeken naar verschillende zaken zoals inkomen en schulden. Dit doet de kredietverstrekker door een BKR toetsing. Op basis van verschillende factoren wordt er vervolgens bekeken of je in aanmerking komt en hoe hoog je limiet vervolgens wordt.

Of je een kredietregistratie hebt en hoe hoog deze is kan je inzien via: https://mijnkredietoverzicht.bkr.nl/inloggen


Wat is de beste creditcard van dit moment?

Na uren bezig te zijn met creditcards vergelijken zijn we tot onze top 5 beste creditcards gekomen. Er zijn veel verschillende creditcards met verschillende voor- en nadelen. In deze top 5 bespreken we de 5 beste creditcards voor jou.

1. Mastercard Classic

Mastercard Classic

9.4

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

9.4

Klantenservice

9.2

Kosten

9.8

De Mastercard classic komt als beste uit de test. Het is misschien niet de kaart met de voordelen, maar hij heeft wel de belangrijkste voordelen van een creditcard. En heeft een goede prijs.

Met de Mastercard classic zijn vrijwel al je aankopen 180 dagen verzekerd en krijg je een aflevergarantie op je online aankopen. In het geval dat je bestelling niet aankomt, wordt de betaling terug gedraaid en hoef je niks te doen.

Deze Mastercard heeft ook een aanvullende reisverzekering. Dit in tegenstelling tot de Visa classic card. Als je de volledige reis betaald met de creditcard dan ben je overal ter wereld verzekerd voor bagagevertraging, vluchtvertraging, reisongevallen en hulpverlening.

Met je Mastercard spaar je ook nog eens automatisch Air Miles bij elke betaling die je doet in het buitenland. Zo krijg je 1 Air Mile per €5,- die je besteed.

Kortom, met deze creditcard heb je wereldwijd betaalgemak, aankoopverzekering, aflevergarantie, aanvullende reisverzekering en spaar je Airmiles. Iets voor jou? Klik dan op bovenstaande knop voor meer informatie en voor het aanvragen van de Mastercard classic.

Kenmerken

Header

Kosten Creditcard

€26,- per jaar

Bestedingslimiet

Max. € 5000,-

Wisselkoersopslag

2 %

Kosten geld opnemen

4 % bij debetsaldo en 1% (max €1,50) bij een positief saldo

Voordelen Mastercard Classic

 • Vrijwel al je aankopen 180 dagen verzekerd en aflevergarantie bij online aankopen
 • Aanvullende reisverzekering
 • Automatisch Air Miles sparen
 • Wereldwijd betaalgemak

Nadelen Mastercard Classic

 • Air Miles spaar je alleen in het buitenland

2. Flying Blue - American Express Silver Card

Flying Blue - American Express Silver Card

8.7

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

8.7

Klantenservice

9.2

Kosten

7.7

Als je regelmatig op reis gaat dan is de Flying Blue - American Express Silver Card een echte aanrader. Hij heeft verschillende voordelen voor de reizigers onder ons. Zo spaar je per euro die je uitgeeft automatisch 0,8 Miles. Bij uitgaven rechtstreeks bij KLM, Air France of Hertz is dit zelfs 2 Miles per euro.

Ook spaar je automatisch punten (Experience Points) als je via het Flying Blue programma vliegt en krijg je elk jaar gratis 15 points. Een heel belangrijk punt van deze American Express card is dat je buiten je aankoopverzekering extra verzekerd bent. Je krijgt namelijk een:

 • Aanvullende reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Reisongevallenverzekering
 • Reisongemakkenverzekering

De Flying Blue - American Express Silver Card is het eerste jaar helemaal gratis en ook kan je gratis twee extra kaarten aanvragen. Alle kaarthouders (18+) zijn dan ook compleet mee verzekerd en je spaart zo nog sneller je Airmiles en Experience Points.

Wil je alle extra en voordelen zien van deze Creditcard? Klik dan hier.

Kenmerken

Header

Kosten Creditcard

1e jaar gratis - daarna 6,25 per maand

Bestedingslimiet

Persoonlijk limiet

Wisselkoersopslag

2,5 %

Kosten geld opnemen

3,5 %

Voordelen Flying Blue - American Express Silver Card

 • Eerste jaar gratis
 • 180 dagen Aankoopbescherming tegen schade, verlies en diefstal
 • Aanvullende reisverzekering, annuleringsverzekering, reisongevallenverzekering en reisongemakkenverzekering
 • KLM en AIR FRANCE vliegtickets in 3 gelijke termijnen betalen zonder extra kosten. (Fly now Pay later

Nadelen Flying Blue - American Express Silver Card

 • De AMEX creditcard wordt in Nederland nog niet overal geaccepteerd

3. Creditcard voor Studenten

Rabobank studenten Creditcard

8.4

Eindbeoordeling

Dekking

9.1

Klantenservice

7.7

Kosten

8.5

Bij de meeste banken kan je een speciale studenten creditcard aanvragen. Als student verdien je vaak niet genoeg of te onregelmatig om krediet aan te vragen bij een creditcardmaatschappij. Bij een studentencreditcard heb je een lager inkomen nodig.

Je kan een studenten creditcard alleen aanvragen bij de bank waar je een bankrekening hebt (zoals de Rabobank). Dit kan je gemakkelijk online doen bij de betreffende bank. De kosten van een studentencreditcard zijn lager dan bij een normale creditcard. Je limiet ligt dan ook lager.

Doordat je bestedingsruimte minder is, is de kans op schulden ook kleiner. Het bestede krediet bedrag wordt elke maand automatisch van je bankrekening afgeschreven.

SNS Studenten Creditcard

SNS Creditcard voor Studenten

 • € 14,- per jaar
 • Bestedingslimiet van € 500,- per maand
 • Minimum inkomen van € 500,- per maand nodig
Rabobank studenten Creditcard

Rabobank Creditcard voor Studenten

 • € 1,25 per maand
 • Bestedingslimiet van € 1000,- per maand
 • Minimum inkomen van € 1000,- per maand nodig
ING Studenten Creditcard

Rabobank Creditcard voor Studenten

 • € 14,40 per jaar
 • Bestedingslimiet van € 1000,- per maand
 • Minimum inkomen van € 250,- per maand nodig.                                     (Bij Studentenbetaallimiet minimum van €500)

Voordelen Studenten Creditcard

 • Handig voor op reis door de wereldwijde dekking
 • 180 dagen Aankoopbescherming tegen schade, verlies en diefstal
 • Geld terug als bestelling niet of verkeerd is geleverd
 • Handig bij borg betalingen, huren en reserveren

Nadelen Studenten Creditcard

 • De extra bestedingsruimte kan leiden tot meer uitgaven dan je eigenlijk kunt veroorloven.

4. N26 Standard Card

N26 Standard

8.1

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

8.5

Klantenservice

8.0

Kosten

9.0

De N26 komt als beste uit de test op het gebied van prepaid creditcards. De N26 is een gratis prepaid creditcard die je binnen 8 minuten hebt aangevraagd. En dit zonder inkomenscheck of BKR. Iedereen boven de 18 jaar kan dus gratis de N26 Standard card aanvragen.

Het grote voordeel aan een prepaid card is dat je niet in het rood kan staan. Hierdoor bouw je geen schulden op. Via een overschrijving of met iDEAL kan je vanaf je bankrekening makkelijk geld over maken naar de creditcard. Via IDEAL worden hier kosten voor in rekening gebracht. Bij een overboeking is dit volledig gratis. Het nadeel is dat dit iets langer duurt.

Bij deze prepaid creditcard zitten geen verzekeringen. Dit is wel mogelijk bij N26. Ze hebben meerdere soorten prepaid creditcards en zo ook met verzekering opties. Wel staan hier maandelijkse kosten tegenover die vaak hoger zijn dan bij een normale creditcard. Via deze link kan je de N26 creditcards vergelijken.

Ook kan je 3 keer per maand gratis geld opnemen via een pinautomaat. Daarna betaal je slechts €2,- per opname. Een ander heel groot voordeel van de N26 Standard card is dat je geen wisselkoersopslag betaald.

Kenmerken

Header

Kosten Creditcard

Gratis

Bestedingslimiet

Prepaid

Wisselkoersopslag

0 %

Kosten geld opnemen

3 keer per maand gratis, daarna € 2,- per opname.

Voordelen N26 Standard Card

 • Geen wisselkoers of andere extra kosten bij betalen
 • Er wordt niet gekeken naar inkomen of BKR-gegevens
 • Je bouwt geen schuld op omdat je niet rood kan staan

Nadelen N26 Standard Card

 • Prepaid creditcards worden meestal niet geaccepteerd als borg bij hotels etc.
 • Geen verzekeringen

5. Visa World Card Business

Visa World Card Business

8.1

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

8.5

Klantenservice

8.0

Kosten

9.0

Een zakelijke creditcard kan heel handig zijn. Niet alleen voor het scheiden van privé en zakelijk, dit kan namelijk ook met een normale zakelijke bankrekening. Misschien zal je al zaken op rekening doen, maar dit kan helaas niet altijd. Met deze Visa card zorg je ervoor dat je alsnog achteraf kan betalen.

En dat is niet het enige voordeel. De Visa World Card Business brengt ook nog eens de volgende verzekeringen en garanties met zich mee:

 • Internetgarantie
 • Aflevergarantie
 • Aankoopverzekering
 • Bagagevertragingsverzekering
 • Vluchtvertragingsverzekering
 • Aanvullende Reisongevallenverzekering
 • 180 dagen Aankoopverzekering
 • Verzekering tegen onrechtmatig gebruik door medewerkers (Ongeoorloofd Gebruik)
 • Hulp bij calamiteiten in het buitenland (SafeGuard Support)
 • Vervangende Visa Card en cash in het buitenland (Global Customer Assistence Service)

Kortom, een zakelijke creditcard is echt een toevoeging voor je bedrijf. Dit door de vele garanties, verzekeringen en het achteraf- en eenvoudig betalen. Ook is het ideaal voor je zakenreis. Ben je net begonnen? Ook dan kan je deze Visa card aanvragen.

Kenmerken

Header

Kosten Creditcard

35 euro per jaar (€ 35,- per extra kaart)

Bestedingslimiet

€ 2500,-, voor starters € 500,-

Wisselkoersopslag

2,5 %

Kosten geld opnemen

4 % bij debetsaldo en 1% (max €1,50) bij een positief saldo.

Voordelen Visa World Card Business

 • Veel inbegrepen verzekeringen en garanties
 • Ook voor starters
 • Eenvoudig online betalen
 • Ideaal voor zakenreizen

Nadelen Visa World Card Business

 • Max. € 2500,- bestedingslimiet

Hoeveel soorten creditcards hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 creditcards vergeleken. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de creditcards op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste creditcard is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, klantenservice, kosten en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>