fbpx

Publicatie datum: 13 november, 2022

Door: Redactie Top-X

Het is weer bijna zo ver; het Amsterdam Light Festival staat voor de deur! Dit keer de editie 2022 / 2023. Het jaarlijkse terugkerende evenement wordt steeds populairder. Niet alleen buitenlandse toeristen weten de weg naar dit 'lichtfestival Amsterdam' te vinden, ook Nederlanders zelf ontdekken de prachtige lichtparade. 

We vertellen je er alles over wat je moet weten:

  • Wanneer is het?
  • Wat kun je er doen?
  • Welke lichtjesroutes zijn er in Amsterdam?
  • en nog veel meer...

Lees dus direct verder! 


Toch geen zin om alle informatie tot je te nemen? Hieronder delen we de meest populaire rondvaart tours zodat je heel romantisch samen van de beste Amsterdam Light Festival route kunt genieten.

Meest gekozen
aanbod1

Amsterdam Light Festival - Rondvaartboot

Overall Rating: 5/5

aanbod 2

Amsterdam Light Festival - Semi open boot

Overall Rating: 4.5/5

amsterdam lichtparade rondvaartboot

Amsterdam Licht festival borrel rondvaartboot

Overall Rating: 4.5/5

Wat is het Amsterdam Light Festival?

Het Amsterdam Light Festival, ook wel Lichtfestival genoemd, is een open lucht expositie op de grachten van Amsterdam. Op de gehele route staan kunstobjecten die met licht versierd zijn. Het evenement vind elk jaar plaats in de maanden december en januari.


Met rondvaart boten kunnen liefhebbers de meest geweldige lichtcreaties zien vanaf het water. Hier komt de oude architectuur van de hoofdstad van Nederland samen met moderne kunst en lichtjes. De perfecte combinatie voor in de winter! Hoewel de meeste toeristen het Amsterdam Light Festival het liefst vanaf het water bekijken, kun je alle creaties ook lopend aanschouwen.

Wanneer is het Light Festival Amsterdam 2022 / 2023?

Trek je winterjas maar aan, want het Amsterdam Light Festival vindt dit jaar plaats van 1 december 2022 tot en met 22 januari 2023. Dit geeft je genoeg mogelijkheden om langs te komen en van het bekendste lichtjesfestival ter wereld te kunnen genieten.

Alles is openbaar te bezichtigen, je hoeft geen tickets te kopen. Als je het Light festival wil combineren met een boot tour betaal je hier wel voor. Deze prijzen zijn echter hetzelfde als de ''normale' rondvaart tochten door Amsterdam.


Wat is er te doen?

Veel mensen vragen zich af wat er allemaal te doen is met het Light Festival Amsterdam. Misschien dat dit je teleurstelt maar buiten het bezichtigen van de lichtcreaties zijn er geen andere activiteiten die worden georganiseerd: geen DJ of kerstmarkt dus.

Wees niet getreurd, er komen niet voor niets duizenden toeristen uit de hele wereld speciaal naar Nederland om mee te kunnen genieten van dit jaarlijks terugkerende evenement. Er zijn drie manieren hoe je optimaal van alle kunst en lichtobjecten te genieten;

Amsterdam Light Festival met de fiets [fietsroute]

Het kan zijn dat je eerst een fiets moet huren, maar als Amsterdammer heb je deze waarschijnlijk al. De light festival route is perfect geschikt om met de fiets te volgen. Uiteraard kan het wel koud zijn in de wintermaanden dus zorg dat je jezelf goed inpakt. Je vindt de fietsroute voor de 'Amsterdam lichtparade' hier: 

Amsterdam Light Festival canal tour [rondvaartboot]

Je kunt het iedere Amsterdammer vragen, vanaf het water ziet de stad er heel anders uit. Je kijkt automatisch veel meer naar boven toe. Hierdoor ontdek je details in de monumentale panden die je anders nooit waren opgevallen als je over straat loopt. Er zijn drie soorten canal tours die je met het festival kunt reserveren. Als je dan toch een dagje Amsterdam doet wil je deze ervaring absoluut niet missen!

Boot tour overzicht

Meest gekozen
aanbod1

Amsterdam Light Festival - Rondvaartboot

Overall Rating: 5/5

aanbod 2

Amsterdam Light Festival - Semi open boot

Overall Rating: 4.5/5

amsterdam lichtparade rondvaartboot

Amsterdam Licht festival borrel rondvaartboot

Overall Rating: 4.5/5

Amsterdam Light Festival wandelroute

Om de lichtjes in alle rust te kunnen bezichtigen en ook nog eens de perfecte foto te maken voor je vrienden of op Instagram is een wandelroute zeker geen slecht idee. Je kunt dezelfde route volgen als met de fiets. Het enige verschil is dat je er lopend iets langer over doet natuurlijk. Voordeel hiervan is dat je alle licht kunstwerken beter kunt zien!


Veelgestelde vragen

Wat is de lichtjesroute Amsterdam?

De lichtjesroute Amsterdam is een naam die de laatste jaren steeds vaker wordt gebruikt. met de lichtjesroute wordt echter precies hetzelfde bedoeld als het Amsterdam Light Festival zelf.

Hoe lang bestaat het festival al?

Dit jaar is alweer het tiende jaar dat het evenement georganiseerd wordt. De eerste editie in de binnenstad vond plaats in 2021.

Hoe lang duurt een rondvaart tijdens het Light Festival?

Een rondvaart tijdens het Amsterdam Light Festival duurt 75 minuten. Er zijn verschillende opstap plekken in het centrum. kaartjes koop je online of in een fysiek kantoor van Tours & Tickets.

Kost het lichtfestival geld?

Nee, het lichtfestival Amsterdam kost geen geld. Je hoeft niks te betalen en kunt alle kunstwerken van artiesten uit verschillende landen gratis bekijken. Dit kan met de fiets, lopend of met een boot. Dit laatste kost wel geld. Volwassenen betalen €26,50 per persoon, kinderen betalen een gereduceerd tarief. 

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>